|
| |
◆ after killing, the "you're a joke" face is my speciality ◆
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Vas. Márc. 31, 2013 12:58 pm | Nem reagáltam sehogy, se egy mosollyal, sem egy grimasszal arra, hogy Rebekah valószínűleg rájött arra, mit is tettem. Egyszerűbb volt ez... mindenkinek, főleg nekem. Nem kell nekem foglalkozni az olyan dolgokkal, hogy fájdalom meg ilyesmi. Rebekah-nak is ezt kellene tennie, sokkal jobban járna és még a padlószőnyeg sem lenne vizes a könnyeitől. - Igen, hallottam. - Bólintottam. Én is figyelmes lettem a zajra, de nem nagyon tudtam hová tenni. Vajon ki járkálhat itt? Esther jött meg, hogy belekezdjen a Bekah által ecsetelt nagyszerű tervébe? Akármilyen nagy boszorkány is, azért nem hiszem, hogy egy ilyen feltámasztás könnyű lenne. Éppen ezt akartam elkezdeni ecsetleni a szöszi Mikaelson-nak, ám miközben egy újabb italt töltöttem magamnak egy újabb hang ütötte meg a fülem. Egy köszönés... a hang gazdája... na ne, ha valami, akkor ez már tényleg abszurd! Megfordultam és Klaus állt az ajtóban, ennek hatására pedig úgy ahogy volt kicsúszott a pohár a kezemből. Meglepődtem. Nagyon. - Rebekah.... te is látod vagy... megőrültem? - Szólaltam meg végül. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Márc. 31, 2013 12:42 pm | (pince)
Tettem egy rövid kitérőt a szobám felé - ami úgy festett, mint ahol tornádó söpört végig - aztán egy fekete pólót rángatva magamra átsétáltam a nappaliba. Láttam Tatiát és Rebekah-t. Valahogy egyik sem tűnt túl vidámnak... - Sziasztok - álltam meg az ajtóban, és végighordoztam rajtuk a tekintetem, a továbbiakban pedig hallgattam. Hogy üdvözöl az ember valakiket miután mások szemmel láthatóan jót bőgtek miatta, és miután valaki kimászott a koporsójából? |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Márc. 31, 2013 12:08 pm | Egyre zavartabban hallgatom Tatia igazán csodálatos monológját. Az arcát fürkészem, és kezd körvonalazódni a fejemben a válasz a saját kérdésemre. Egyrészt meglep, hogy Tatia ezt tette... ilyen hamar. Másrészt... igazából teljesen megértem, hisz főleg ebben a helyzetben, érzések nélkül sokkal hatékonyabbak és kevésbé sebezhetőek lehetünk. Bár nekem eszembe sem jutott volna, hogy kikapcsoljak. És igazából még most sem áll szándékomban. A fájdalom néha szinte elviselhetetlen, de valamiért úgy érzem, ha eldobnám az emberségemet, és nem gyászolnám meg tisztességesen a testvéremet, azzal elárulnám őt. - Értem - bólintok lassan, nem a szentbeszédére utalva ezzel, sokkal inkább arra, amit tett. - Már küldtem egy üzenetet anyámnak, bármelyik pillanatban itt le... - kezdek bele talán kicsit túl sok reményt fűzve a saját tervemhez. És ekkor mintha zajokat hallanék... Valaki más is hazaért volna? - Te is hallottad? - dőlök egy kicsit előrébb, hogy rálátásom legyen az előszobára.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Szomb. Márc. 30, 2013 8:23 am | Beletúrtam a hajamba és elhúztam a számat. Olyan dolgokat mondott, amelyekkel tisztában voltam, csakhogy... nem érdekeltek. Nem veszi észre? Eléggé érdekes, hogy pont neki, egy éppen olyan a idős vámpírnak, mint én kellene elmagyaráznom, hogy mi is történt. Majd csak rájön magától is. - Akkor most én jövök a saját "hadd mondjak valamit" részemmel. - Álltam fel a kanapé karfájáról és a poharat az asztalra tettem, majd megálltam Rebekah előtt. - Tudom, hogy a hercegem halott, mivel két perccel ezelőtt csuktam rá egy koporsó fedelét. De a megmentős-dologgal azért vitatkoznék. - Emeltem fel a mutatóujjamat. - Ezer évig menekültem előle, mert a vérmérsékletét ismerve biztos voltam benne, hogy ő maga fog megölni, ha rájön, hogy nem haltam meg. Soha nem mentett meg semmitől. - Kötöttem ki határozottam és komolyan. - Ami pedig Mikaelt illeti: egyszer így is, úgy is véget ér a pályafutása, mi csupán előrehoznánk a dolgot. Nincs semmink ellene azon kívül, hogy azt hiszi, hogy az anyád halott. Ennyi, semmi több. - Tártam szét a karjaimat, de nem voltam ingerült. Dehogy voltam. - Legszívesebben fognám magam és elmennék hozzá, hogy megpróbáljam megölni, de úgyis én húznám a rövidebbet. A baj csak az, hogy eléggé impulzív vagyok, szóval bármelyik pillanatban meggondolhatom magam... ez a jó abban, hogy már nincsen bennem semmi érzelem. Csak a bosszúvágy, az viszont számomra nem érzelem, hanem az én magam vagyok. - Most már valószínűleg meg fogja érteni, hogy mi lett a pincében zokogó Tatiával. Hogy nem bírtam tovább harcolni az érzelmeimmel és nem tudtam elviselni őket, mert túlságosan fájtak. A gond viszont az volt, hogy a teljes érzelemmentesség kissé elnyomta a bosszút iránt érzett rokonszenvemet is. Ezért nem voltam már annyira lelkes, mint korábban. - Ha van valami terved, mondd el nyugodtan, nem foglak félbeszakítani. Úgyis ráérek. - Szólaltam meg pár másodperccel később, majd felvontam a szemöldököm. - És ha úgy gondolod, akkor segíthetek is. Ez már a te döntésed Rebekah. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Szomb. Márc. 30, 2013 12:28 am | Felvonom a szemöldökeimet. Most tényleg azt mondta, hogy várjuk meg csendben, amíg apám végez velünk? Mi a franc? Persze nincs egy komplett haditervünk, aligha lennénk elegek ehhez ketten, de... Hová lett a nagy "fogjunk össze, nem engedhetjük, hogy Mikael folytassa, amit elkezdett" hév, ami korábban konkrétan a legmélyebb gyászból is kirángatta őt?! Hová lett minden elhatározása? - Figyelj! Ha meggondoltad magad, és úgy döntöttél, hogy tárt karokkal várod a halált, én nem fogok az utadba állni. - dőlök előre kicsit a fotelben szúrós szemekkel méregetve őt. - De azért emlékeztetnélek valamire, hátha kiment a fejedből, mióta felértél a pincéből: már nincs többé herceged fehér lovon, aki megmentheti az életedet. Ha nem akarsz összefogni, egyedül vagy. És ahogy mondtad, tehetetlen vagy Mikaellal szemben. Lehet, hogy egyenként kevesek vagyunk hozzá, de mindenkinek van gyenge pontja, és senki nem legyőzhetetlen. Apám eszét elvette, hogy anyánkat halottnak hitte. Mit mond ez neked? Számára is létezik olyan személy, aki még számít. Neki is megvannak a maga gyengeségei - bökök a levegőbe jelezve, hogy itt a lényeg. Aztán ismét hátra dőlök a helyemen. Egyébként az is egy cseppnyi gyengeségről árulkodik, hogy Mikael nem ölt meg azonnal, ahogy felbukkanttam nála. Persze ez egyben az én nagy szerencsém is. Tudom, hogy ki tudunk találni valamit ellene is. És úgy érzem, hogy a megoldás szinte már itt van az orrunk előtt. Csak észre kellene venni. - De az hibám, hogy két pillanatra okosabbnak hittelek, mint amilyen vagy. Ha fel akarod adni az életed, menj csak nyugodtan - teszem még hozzá fintorogva, és megvonom a vállamat. Aztán úgy döntök, ideje lesz anyámat elővadászni valahonnan. Talán egy sms-sel emlékeztethetném, hogy szükségem van. Gyorsan el is küldök csak annyit, hogy 'sürgősen beszélnünk' kell. Aztán remélem, hogy mielőbb hallhatok felőle.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Pént. Márc. 29, 2013 11:07 pm | - Hogy mit akarok tenni? - Kérdeztem vissza, mintha nem értettem volna, hogy miről beszél. Mégis mit vár, mit mondjak? Azt hiszi, hogy két perc alatt komplett haditervvel álltam elő? Nem, ennyire még én sem vagyok benne az ügyben, bár hamar el tudok tervezni és gondolni dolgokat, de igazából most nem is volt min gondolkozni? Mégis mit csinálhatnék? - Nem tudom. Hagyom, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek. Tudod, minden megy tovább, ott a sors, a végzet és ilyesmik... - Megvontam a vállamat és azzal ellentétben, hogy pár pillanattal ezelőtt még a távozásomat jelentettem be, leültem a kanapé karfájára. Újratöltöttem a poharamat, bár még a végén rám fogja, hogy kiürítem az alkohol-készletüket. Belekortyoltam az italba. - Talán jobban járnál, ha te is annyiban hagynád az egészet. Tehetetlen vagy, Rebekah. - Néztem rá komolyan. - Nem vagy képes semmire az apád ellen. Egyikőnk sem. Bele kellene törődnöd. - Lötyögtettem meg a poharam tartalmát érdektelenül. Ha nem lehet semmit tenni, akkor nem lehet. Mi értelme rágódni rajta? |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Pént. Márc. 29, 2013 10:53 pm | Tatia végre szintén feljött a földszintre. Előbb csak ugyanolyan merengve bámulok rá, mint ahogy korábban magam elé, de aztán lassan leesik, hogy valami... nincs rendben. Valami megváltozott rajta. A tekintetében. Az előbb üvöltött a szemeiből a fájdalom, és most mintha nem lenne benne semmi. Üresség. Talán az ital teszi, vagy a kikészült idegeim. Mindenesetre nem akarom egész nap elemezgeti az arcát. - Szóval távozol. És mi tévő akarsz lenni? - érdeklődöm, miközben seperc alatt elpusztít egy pohár italt maga is. Igazából nem tudom, mit várok Tatiától. Mindketten tehetetlenek vagyunk. Ennek ellenére az előbb még teli volt tettvággyal. Bosszút akart, összefogást, kitalálni, hogyan védjük meg magunkat, és hozzuk vissza Niket. Most viszon... olyan nemtörődömnek tűnik. Meggondolta magát? Nem fogok kétségbe esni attól, hogy hátat fordít nekem, nem ő lenne az első, ráadásul egy Petrováról beszélünk. Csak jó lenne, ha tisztán látnám, mit történt, amióta magára hagytam.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Pént. Márc. 29, 2013 4:59 pm | Pince
Minek ide ennyi lépcső? Fárasztó. Az Eredetiek gondolhattak volna arra, hogy ők sem lesznek már fiatalabbak és megkímélhették volna magukat a mászkálástól. Talán a testedzés miatt építettek ide ennyi lépcsőfokot. Szóval így tartják magukat ilyen jól? Mindegy is, úgysem fogok többé idejönni. Minek? Nincs itt semmi, amiért megérne egy látogatást ez a hát. Szó szerint és csupa nagybetűvel SEMMI. Besétáltam a nappaliba, mivel annyira nem vagyok udvariatlan, hogy köszönés nélkül elhúzzak, ha már Rebekah volt olyan kedves és lecipelt a pincébe. A lány összegörnyedve ült a fotelban, a falat bámulta és egy itallal teli poharat szorongatott az ujjai között, amely majdnem szilánkjaira hullott a valószínűleg a szösziben tomboló düh miatt. Szánalmas kicsi lány... Én mindössze annyit tettem, hogy az egyik tükör elé sétáltam és az ujjammal megdörzsöltem a szemeim alját, hogy eltüntessem a lepergett festéket. Egy pillanatig elmerengtem a tükörképemet látva. Én tartom szánalmasnak Rebekah-t? Akkor én mi vagyok? Szó sincs rá, annyira elborzadtam. Hogy lett belőlem... ez? - Nos... én megyek. Azt hiszem, itt már nincs szükség rám. - Nyögtem ki színtelen és semleges hangon, de előtte még felkaptam egy poharat és öntöttem magamnak egy italt. Egy hajtásra megittam, jólesett, ahogy az alkohol végigmarta a torkomat. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Pént. Márc. 29, 2013 3:16 pm | || Pince || Felmérve az italkészletet, a jó öreg whisky mellett állapodok meg. Nik whiskyje. Ez a gondolat egyszerre önt el szomorúsággal és dühvel, de megmakacsolva magam, hogy nem veszek tudomást a saját érzéseimről, kitöltöm magamnak az italt, aztán a poharammal leülök a fotelbe. Hamarosan azon kapom magam, hogy mereven bámulom a falat. Meglehet lassan szükségem lenne egy kis pihenésre is.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Feb. 18, 2013 5:59 pm | Hm... tetszett a vadsága, ahogy szinte azonnal reagált, és lefejtette rólam a felsőmet. Ez a jó a vámpírnőkben: hevesek és kiszámíthatatlanok, nem mellesleg nem kell attól tartanom, hogy félúton esetleg meg találnak halni, ha túlságosan elragadtatom magamat a dolgok közepette. A heves reakcióin felbuzdulva én is hasonló hevességgel reagáltam, aminek köszönhetően pár másodpercen belül szétszakítottam a pólója elejét, majd egy csókot nyomtam a mellei közé. Oké... mondjuk nem hiszem, hogy a nappaliban kéne csinálni. Egyrészt, ha vadidegenek látják meztelen testemet, az még izgató is, na de ha a családom? Másodszor meg elég régi bútorok, és egy részüket még szeretem is, szóval jobb, ha minden marad a helyén. egy villámgyors mozdulattal felkaptam Selenát, majd ugyanilyen sebességgel elindultam vele a szobám felé... /Kol szobája/ |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Feb. 18, 2013 5:32 pm | Megmosolyogta a mutogatásomat,amin én is elmosolyodtam. Mellette nem éreztem hülyén magam, sem kínos helyzetben. Miért is kéne? Évszázadokon keresztül ő volt az egyetlen barátom, egyedül ő értett meg, és bár nem olyan formában, mint ahogy az ember elsőre gondolja, de "ápolta" a lekemet, amikor rossz passzban voltam. - Az vicces lehetett.- jegyeztem meg, amikor megemlítette a tangás-sztorit. Kíváncsi lennék, hogy Rebekah milyen arcot vágott akkor. -Ez egy jó..- ötlet. Fejeztem be magamban a mondatot, mert Kol közben magához húzott, és vadul megcsókolt. Ekkor én is bevadultam. Visszacsókoltam, majd lefejtettem róla pulcsit és a pólót. Végigsimítottam a felsőtestén, majd újra megcsókoltam, most már vadabban. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 17, 2013 7:15 pm | Elmosolyodtam azon, ahogy mutogatott, és arra gondoltam, hogy talán, egy másik univerzumban, ahol nincs a mindkettőnket "kínzó" ezer éves "szerelem" mi ketten sokkal többek lennénk, mint barátok. Vagy még így sem. Az igazat megvallva, kívánatos egy nő volt, de azt nem éreztem mellette, hogy hülyeségeket kell csinálnom, vagy nélküle nem lennék, olyan amilyen. Remek barát, jó alkalmi szerető: ritka keverék az én életemben. - Én általában itt lakom, de ritkán jövök haza. Szinte csak aludni. Addig is béke van részemről - jegyeztem meg. Tulajdonképpen tisztában vagyok vele, hogy a családom egy nagy gyereknek tart, aki ennek ellenére simán kihozza őket a sodrukból, de hát ez van. Hacsak nem lengetnek felém ezüsttőrt, és nem fenyegetnek úgy, mint Klaus, még élvezem is, ahogy az idegeikre megyek. - Különben Bex jókislány, és nem domina. Legalábbis nem láttam erre utaló jeleket, amikor a kedvenc tangáját odaadtam egy Anna nevű vámpírnak. Persze rájött, és bedühödött, de hát ez van. - vontam vállat. Amúgy ez olyan fél éve történt. - Különben... - jegyeztem meg. - Amondó vagyok, hagyjuk a mellébeszélést, meg a ház mutogatását, és térjünk át a lényegre. - Mihelyst ezt kimondtam, villámsebességgel magam felé fordítottam őt, magamhoz préseltem, majd vadul megcsókoltam. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Szomb. Feb. 16, 2013 11:16 am | - Én ilyenekkel nem szoktam bajlódni. Lecsapolom, bedodom egy árokba vagy valahova, és kész.- vontam meg lazán a vállamat. - Nem hordom őket haza, főleg, hogy nincs állandó lakhelyem. Hol itt lakok, hol hol ott.- elég viccesen nézhettem ki, ahogy a kezeimmel mutogattam, de nem számít. Most őszintén. Jobban hangzott volna, ha fapofával ledarálom? - Hát ha tilos, akkor tilos.- bólogattam eggyüttérző arccal. Közlebb lépett hozzám, majd hátulról átkarolta a derekamat. Amikor befejezte a mondtatot, félig hátrafordulva megkérdeztem: - Akarom én tudni, hogy mi van a tesóid szobájában? Nem, ugye...?- Inkább nem akarom tudni, mit rejt a többi Mikaelson-"gyerek" szobája. Elképzeltem, de elég furcsán néztem utána Kolra. - Hát Rebekahról ezt is el tudnám képzelni. Bírom a csajt, de szerintem nem teljesen komplett, bár valahol őt is meg lehet érteni.- mondtam ki őszintén. -Mindjárt gondoltam.- bólintottam, amikor megemlítette Finn-t. - És most? Merre?- kérdeztem, miközben újra körbenéztem, és karomat Kol karjaiba fontam. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Szomb. Feb. 16, 2013 9:51 am | - Hát, azt hiszem, egyikünk sem hordja haza szívesen a kajáját - kacsintottam rá, noha ez így, ebben a formában nem volt teljesen igaz. Persze inkább a hálószobáinkba hordtuk az áldozatokat, akik közül mostanában egyre többen túlélik... Az a gondolat futott át az agyamon, hogy talán kezdek megkomolyodni, de aztán ezt a gondolatot el is vetettem. Egy fenéket! Én soha nem leszek túlságosan komoly. - Van egy elkeserítő hírem. A ház bizonyos részeibe tilos a bejárás. Ne aggódj, ez nem a kínzókamra, mert azt elsőként mutatnám meg neked, ha lenne. Bár ki tudja, mit rejtenek a testvéreim szobái. - A szavaim közben közel léptem hozzá, átkaroltam a derekát, és közel húztam magamhoz. Soha nem felejtem el azt, amikor először lefeküdtünk egymással. Azt hiszem, addigra már volt bőven tapasztalatunk a szex terén, szóval remélhetőleg mindkettőnk olyan gyönyörteli élmény volt, mint nekem. Elijah komolyan nem tudja, mit hagyott ki. - Az is lehet, hogy a húgom igazából egy szadomazo domina, vagy valamelyik bátyám imádja kikötözni a nőket. Persze most nem Finnről beszélek - vigyorogtam. A kis vámpírság szégyenéről azt sem tudom, tudna-e bánni a nőkkel. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Pént. Feb. 15, 2013 8:57 pm | /Morning Star Pub/
Ahogy beléptünk a házba...olyan.. jó érzés fogott el. A ház egyszerűen gyönyörű volt. Tükrözte a Mikaelsonokat, ha valaki nem tudná, akkor is sejtené, hogy ők élnek itt. Erről eszembe a régi emlékek, amikor még mindenki szeretett mindenkit. Néha visszavágyom azokba az időkbe. - Hát, nincsen tömeg, de ez nem is nagy baj.- mosolyogtam. A többieknek gondolom jobb dolguk van, minthogy itt gubbasszanak, főleg, hogy majdnem mind utálják egymást. - Körbevezethetsz, ha gondolod.- egy pillanatra Kolra néztem, aztán megint elkalandozott a tekintettem ezen a csodálatos épületen. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Feb. 14, 2013 4:22 pm | /Morning Star Pub/ A ház meglehetősen... kihaltnak tűnt. A testvéreim vagy éppen nagyon csendben gubbasztanak itthon, vagy a várost járják friss áldozatok után kutatva. Mindegy is, nem különösebben érdekelt. Klausszal nem szólunk bele egymás nőügyeibe, pontosabban én nem szólok bele az övébe, és ezért cserébe (remélhetőleg) ő sem az enyémekbe. - Nos, íme a nagy elsők eléggé tágas nappalija. Azt hiszem, eléggé látszódik, hogy nem sűrűn tartózkodom itthon - vontam vállat. - Szeretnél egy körbevezetést, vagy elég ha elmutogatom, mit hol találsz, és hova ne menj? - érdeklődtem. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Feb. 04, 2013 12:18 pm | Örülök, hogy végre megszabadulok Wyett-től, ma tényleg nem volt türelmem hozzá, a kicsinyes játszadozásához, a vádaskodásához. De hiába hagyja el az épületet, azt hiszem, már sikeresen elrontotta az egész napomat. Pedig reggel még egész jó kedvem volt, annak ellenére, hogy egy pohárnyi, nyakamba zúduló víz ébresztett. Szemeimet forgatva meredek fél percig az ajtóra, amelyen a férfi távozott, majd megindulok, hogy megkeressem a korábbi zajok forrását. || Dolgozószoba ||
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Jan. 31, 2013 8:11 pm | Nem láttam be, vajon mi mást várna még tőlem. Tudja, hogy mindig Lucyt szerettem. Sosem mondtam neki, hogy szeretem, egyszerűen vele voltam, hogy elfoglaljam magam. Hogy ne érezzem egyedül magam. Ezt egy idő után már ő is tudta... Kezdett ez a ház egyre inkább egy őrültekházára hasonlítani. Úgy hallom Kol cimbora sincs jobb passzban a nővérénél.. Családi vonás, hogy egyszerre borulnak ki? - Ha kellenék, tudod hol találsz... - vetettem oda minden érzelem nélkül a mondatot, amit eddig is, minden egyes távozásomkor. Bár eddig sosem használta ki. De tudja, hogy hozzá is kötődök és nem tudom egyszerűen levegőnek nézni. Érzelemmentes arccal vonultam ki a házból, hogy a kocsimba pattanva újra a sebességmámorral eresszem ki a gőzt.
/folyt.: |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Jan. 31, 2013 1:19 am | Csak türelmetlenül fújok egyet a szavaira. Persze, hogy nem akartam, hogy az ajtóban nekem essen. Nem, azt akartam, hogy hagyjon békén. Nem elég nekem a bátyáim, első sorban Nik, meg az ő csaja, és hogy próbáljam megtartani az egyensúlyt az aggályaimmal szemben a kedvükért? Aztán anyám, aki ezer év után megjelent, és úgy tesz, mintha mi sem változott volna a kapcsolatunkban, nem beszélve az életünkre törő apánkról, aki legutóbb épp tegnap járt majdnem sikerrel Nik megmérgezésében? Had ne soroljam tovább a listát! És erre megjelenik egy újabb arc a múltamból, ami soha nem hagy nyugalmat nekem. Wyett újra és újra a képembe vágja a maga pimasz módján, burkoltan, vagy épp nagyon is célirányosan, hogy csak egy eszköz voltam a céljai elérésében, hogy Lucy számára a nagy Ő. És még neki áll feljebb. Csak tudnám miért tűröm ezt folyton! Végül csak idegesen megremegnek ajkaim a szavaira, de nem vágok vissza, túlságosan élvezné. Igazából olykor úgy tűnik, bármit teszek, ő ugyanolyan fölényes gúnnyal fogadja. - Nem látom be, mi okod lehet még maradni. Megtudtad, amit akartál. Elérted, amit akartál - vonok vállat sötét ábrázattal. - Szóval akár indulhatnál is, hogy "betörd" az imádottadat - teszem hozzá gúnyosan kihangsúlyozva a korábban említett tervét Lucyval kapcsolatban. Szavaimként aláfestésnek pedig hirtelen üvegcsörömpölés hangja hallatszik, majd Kol dühös kiabálásának foszlányai követik. Tele van ez a ház érzelmeiket mélyen elnyomó, bármelyik pillanatban robbanni képes vámpírokkal. Kész pokolgép. Ha ez nem a valóság lenne, hanem egy béna szappanopera, nevetve legyintenék, hogy ezeknek az idiótáknak családterápiára lenne szüksége. De nem hiszem, hogy olyasmi segíthetne rajtunk. És tulajdonképpen valahol ez tesz bennünket izgalmassá, szenvedélyessé, kicsit őrültté, és ezzel együtt szabaddá. A hóbortjaink irányítanak bennünket az esetek nagy többségében. Wyettnek is be kell vallania, hogy valahol mélyen imádja ezt bennem, ezt a spontaneitást, hogy nem lehet mellettem unatkoznia, hogy olyan vad és szenvedélyes tudok lenni, amilyen az ő ártatlan kedvese soha nem lesz. Ezért tér vissza időről időre hozzám ez a beképzelt vámpír, és ez hiányozni fog neki, amikor a másikat ölelve el akarja hitetni majd magával, hogy mindene megvan.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Kedd Jan. 29, 2013 4:33 pm | Nem kellett sokat várnom, megtalálta Önmagát... Nem is tudom, mit képzeltem, mikor azt hittem, lesz hozzá még pár jó szavam.. Láthatóan rendbe szedte a kis lelkivilágát egyik pillanatról a másikra. Újabb Rebekah-féle pálfordulás. - Jobban örültél volna, ha az ajtóban a nyakadnak ugrok, mielőtt megadom a lehetőséget a vallomásra? Az a te módszered, nem az enyém... - jegyeztem meg érzelemmentesen. Arra viszont nem számítottam, hogy egyik pillanatról a másikra felkap a kanapéról és fojtogatni kezd. Hű, azt hiszem nem láttam még ilyen pipának. Nagy gratula magamnak, amiért ezt kihoztam belőle. - Megtört kiscicából, vérre menő tigris.. - krákogtam, miután elengedett. Mennyi erő van, abban a törékenynek tűnő testében.. Senki nem nézné ki belőle, persze, aki nem tudja, hogy az elsők közé tartozik. Bár ez engem sosem tartott vissza. - Ha arra pályáznál, már nem élnék, ezt mindketten tudjuk.. - vetettem oda. - De ahogy óhajtod.. - hajtottam fejet, de hangom csöpögött a gúnytól. - Azt akarod, hogy lépjek le? |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Kedd Jan. 29, 2013 12:56 am | A keserűséget, ami most felgyülemlett bennem, igyekszem minden erőmmel dühbe vegyíteni. Nem olyan nehéz ez, van már benne elég gyakorlatom. A legjobb módja annak, hogy valamit kezelni tudjak az, ha dühös vagyok, aztán ezt levezetem valakin. Mondjuk így lett Lucyből is vámpír, de ez most mellékes. Kortyolok egyet az italból, majd szavaira lecsapom a poharat az asztalra, és hirtelen Wyett előtt termek. - Én vagyok udvariatlan? Te vagy az, aki hívás nélkül bejöttél, aztán burkolt gyanusítgatásba kezdtél a saját otthonomban - vágom oda neki, félretéve egy kicsit a tényt, hogy a gyanúi igazak voltak. De attól még amit mondtam, ugyanannyira helytálló. - De egy valamiben igazad van: nem ilyen bánásmódot érdemelsz! - A torkánál fogva hirtelen felrántom magam elé a kanapéról. Vékony ujjaim, melyekről senki nem mondaná meg, mennyi erő lakozik bennük, szorosan fonódnak a nyaka köré. - Mikor tanulod végre meg, hogy ne bosszants fel egy eredetit? Tudod... egyszer ez még az életedbe is kerülhet... édes - hajolok ismételten közelebb hozzá. A szavaim halkan, mégis fenyegetően hangzanak, a tekintetem pedig villámokat szór. - Én nem egy olyan eldobható kislány vagyok, akikkel az időd nagy részét töltöd. Szóval ha nem akarod, hogy egyenként tépkedjem ki a belső szerveidet, fogd vissza magad, mikor velem beszélsz - engedem el ugyanolyan hirtelen, ahogy el is kaptam. Gratulálok, Wyett. Sikerült tényleg felbosszantanod! Teszem hozzá gondolatban.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Jan. 28, 2013 10:17 pm | Valóban nem ezt a reakciót várhatta tőlem. Meglepődött és mintha csalódott is lenne. Most döbbent volna rá, hogy a döntésének saját magára is kihat a végeredménye? Nocsak.. Elveszít felettem mindennemű irányítást. Egy kicsit megrendült a hitem benne, meg a kitartásában. Nem ordibál, nem küld el a francba, bár az nem esik túl jó, hogy ajtón kívül látna. De minden próbálkozása ellenére feldob, hogy megnyertem ellene egy csatát. A saját, mocskos eszközeimmel ugyan, de ez senkit sem érdekel... - Udvariatlan vagy Bekah! - vágom rá. Élvezem, hogy tovább feszegetem a határokat. Talán nem kellene, mégis a tűzzel játszom, ahogy a közelében mindig, de.. Élvezem.. Meglepően feldob. - Nem ilyen bánásmódot érdemlek...- döntöttem a fejem a kanapé támláján hátra, hogy lássam merre is bóklászik. Egészen... Elveszettnek tűnt.. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Jan. 28, 2013 7:39 pm | Figyelem, ahogy kényelmesen visszaül a kanapéra, mint aki teljesen otthon érzi nálunk magát. Vegyes érzelmek kavarognak bennem. A bosszúm, amire régóta vártam, végre beteljesedett, de mégsem érzem ettől jobban magamat. Ha őszinte akarok lenni, Lucyt nem előre eltervezett céllal itattam meg a véremmel, csak hirtelen felindulásból. Akkor jó ötletnek tűnt. De már első perctől tudtam, hogy a tettem ugyanannyira átok és áldás erre a párocskára nézve. Lucyt nem én kergettem a sírba, az ő vére még így is Wyett kezén szárad. És így meggondolatlanul is adtam nekik egy úgy esélyt, amiben valamennyire egyerangúbb felek ők ketten. És mindezzel Wyett is tisztában van, azért köszöni meg nekem. Ebben csak az a szomorú, hogy megint én jövök ki vesztesen, megint én vagyok az, aki magára marad. Ismét én vagyok az, akit kihasználnak, majd félredobnak. Egyszerre érzem magam bosszúsnak és jelen pillanatban végtelenül magányosnak. De nagyon igyekszem, hogy az arcom ugyanolyan érzelemmentes maradjon, mint eddig. - Nos... megkaptad a választ, amiért jöttél. Most már akár el is mehetnél... - vetem oda szárazon, és cseppet talán ingerülten, majd hátat fordítok neki, és ismét töltök magamnak egy italt. De még véletlenül sem pillantok hátra felé, nem akarom, hogy bármi érzelmet leolvashasson róla.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Jan. 28, 2013 6:30 pm | Vegyes érzelmek kavarogtak bennem szavai hallatán. Egyrészt őrjöngeni tudtam volna a méregtől, és a felgyülemlett feszültségtől. Igen akartam. Törni, zúzni, üvölteni, kinyírni a fél várost, azért mert ez a hülye liba elcseszte az életemet. Bosszút állt, de olyan kegyetlent, amilyet még nem látott a világ. Ez abszurd.. Másrészt viszont, ha jobban belegondolok, nem hirtelen haragból cselekszem és a dolgok mélyére ások, akkor meglátom a választ. Haragudnom kellene Rebekah-ra. Meg kellene próbálnom megölni, amiért annyi évig bűntudattal éltem miatta és amiért nem szólt, hogy Lucy él, holott természetesen nagyon jól tudta. De nem.. Ha jobban belegondolok, még nekem kellene köszönetet mondanom, hiszen magamtól biztosan nem lépem meg, hogy átváltoztassam Lucy-t. nem akartam neki ilyen életet, de tudtam, hogy fájni fog, mikor elveszítem. Hát megtörtént, korábban vesztettem el, mint azt gondoltam volna és ez megrázott. Most viszont visszakaptam és nem eresztem. Az örökkévalóságot adta nekem tudat alatt ez a kis bosszúálló dög, igaz sok fájdalom árán, de talán megérte. - Nos.. - szívtam be élesen a levegőt, hogy fokozzam a hatást. - Köszönöm! - mosolyodtam el. Ó, nem ezt vártad, angyalom? Késő bánat. - Köszönettel tartozom, amiért Lucyből vérbeli nőt faragtál, bár akaratod ellenére... - vágtam a képébe. - Most talán még rajtad is túltesz, de majd betöröm... - huppantam le jókedvűen a kanapéra és vártam a kitörését. Hiszen babám, te akartál játszani...
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Jan. 28, 2013 1:52 pm | - Igen. Már kezdettől sejtettem, hogy mit akarsz - vonok vállat egyszerűen, de a mosolyom egy pillanatra elhalványul. Tényleg még mindig ennyire rajongana azért a libáért? Meglepő... és valahol szánalmas is. - De hová lett volna az izgalom, ha rögtön az elején lelövöm a poént? - teszem fel a kérdést, majd ravaszul csillannak szemeim, ahogy egyenesen az övéibe nézek. - Igen. Én voltam. Én adtam Lucynak vámpírvért. Nem lehettem benne biztos, hogy így végzi, bár amilyen kegyetlenül bántál vele olykor, megvolt rá a lehetőség. És ettől lett teljes a bosszúm - állom a tekintetét ugyanolyan kihívóan. - Kétszer is meg kellett volna gondolnod, hogy ujjat akarsz-e húzni egy elsővel, drágám - teszem még hozzá, majd várakozó pillantás vetek rá. Most vajon mihez kezd, hogy már tudja az igazságot? Megölni nem tud. Nincs meg hozzá a fegyvere. És akármi máshoz folyamodna, tudnia kell, hogy lesznek következményei. Nem olyan nehéz megtalálni a gyengepontjai, mint ahogy azt ő hiszi. Legutóbb is egész könnyen megleltem. Hiába jelentett ő nekem olyan sokat egykor, ha az egész csak színjáték volt, egy átverés. Kihasznált. Talán naiv vagyok, és túl könnyen bízok meg másokban. De ez nem azt jelenti, hogy bosszúból ne tudnék mindent felégetni magam mögött. Nem öltem meg Wyett-et, és ha nem ad rá nyomós okot, valószínűleg most sem tenném. De mindig akadhat rá más mód is, hogy elégtételt vegyünk.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Ajánlott tartalom Elküldésének ideje ♛ | |
| | | |
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
• az új oldal nyitásáig •
• ROTM FRPG •
|
Pént. Május 31, 2019 10:58 pm Szer. Május 29, 2019 1:28 am Kedd Május 28, 2019 8:31 pm Hétf. Május 27, 2019 11:26 pm Szer. Május 22, 2019 12:03 pm Hétf. Május 20, 2019 10:43 am Szomb. Május 18, 2019 10:03 pm • ROTM FRPG • |
|