- Sejtettem, hogy előbb-utóbb előkerül a Silas téma is részedről - sóhajtottam megadóan, hiszen most mit érek el azzal, ha nem beszélek? Csak további zsörtölődést, ahhoz pedig most se erőm, se hangulatom. - Nos... arról nem tudok, hogy mi volt tegnap. Arról tudok, hogy Silas életben van. És valószínűleg az a célja, hogy visszaszerezze a gyógyírt, ami rejtélyes módon szintúgy eltűnt. Valószínűleg Mikael miatt, mert kétlem, hogy bárki más tudott volna a szerről - mondtam kissé lemondóan. - Bár... ha Mikael benne van abban, ami tegnap történt, sajnos alkuszegőnek kell őt neveznem - mondtam már egy picit feszültebben, hiszen pontosan emlékeztem, milyen egyezséget kötöttünk. Hayley kérdésére felé fordultam. - Egyszer találkoztam vele. A szigetén. Még fájlalom utána a nyakamt - utaltam burkoltan arra, hogy a pszichopata idióta az én torkomnak is nekiugrott, miután kétezer év után magához tért.
Csak magamban forgatom a szemeimet, hogy mégis tovább rágcsálják a megrágott csontot, hiába mondtam, hogy jól vagyok, nem kell semmi. Hogy Klaus csak dacból, vagy valódi figyelmességből hoz nekem gyömülcslevet végül, nem tudom, nem is annyira érdekel. Bár eddig is végig kedves és türelmes volt velem a nap folyamán, ami szerintem tőle már alapból nagy szó. - Köszönöm - mondom csak halkan egy kis mosollyal, ahogy átveszem a poharat. Beletrafált, mert jelenleg ez az egyetlen, ami tényleg lecsúszna a torkomon. Ráadásul hideg is. Pompás. Élvezettel kortyolok egyet, majd én is kicsit hátra dőlök kényelembe helyezve magam. Kíváncsi vagyok magam is Esther válaszára. - Maga ismeri már Silast? - csúszik ki hirtelen a számon a kérdés. Nem akarok belekotyogni, csak kíváncsi vagyok. A Mikael-es dolgon meglepődöm kicsit. Ha az anyja tényleg megpróbált összefogni vele, és koporsóba tenni, miért bízik mégis még benne?
Csak egy dühös fintorral reagáltam le anyám szavait, majd felkeltem, és némi matatás után egy pohár hideg gyümölcslét nyomtam Hayley kezébe. - Remélem megfelel - vetettem aztán magam vissza a kanapéra. - Nem is sejted anyám, miért jöttünk? Elárulom neked, Mikaelnek is köze van a dologhoz. És még valakinek, aki Silasnak hívja magát. És aki a tegnapi nap folyamán hajszál híján végzett velem. Mondd, tudsz erről valamit, vagy ugyanúgy benne vagy, mint abban az ötletben, hogy Mikael és te minden gyereketeket fektessétek koporsóba? - érdeklődtem csevegő hangnemben.
Csak felsóhajtottam. - A jómodorról az beszél nekem, aki életében elvétve volt erről a szokásáról híres? - kérdeztem felvont szemöldökkel. Tudja a fene, most egyáltalán nem volt hangulatom Klaushoz, talán pont azért, mert türelmetlenné tett, amiért nem tért rögtön a lényegre, hogy miért jött. Pluszban úgy éreztem, ha másként nem is, anyaként joggal voltak rá dühös, amiért szó nélkül lelépett, és csak abból tudtam meg ezt, hogy nem találtam a ruháit a szekrényben. Se egy levél, se semmi. - Mindazonáltal, ahogyan te mondtad, ez a te házad. Ugyanolyan vendég vagyok, mint ő. Állj fel, és szolgáld ki te, ha óhajt valamit. Légy lovagias udvarló - dőltem hátra, lelki szemeim előtt pedig megjelent, ahogy Klaus lesi egy nő minden kívánságát. Talán kezd az agyára menni az ezer éve. - És most, hogy ezt kitárgyaltuk: a lényegre térnél végre?
- Nem, nem. Semmi baj, jól vagyok. Köszönöm - szabadkozok szinte már riadtan. Jaj, ne már! Még csak az hiányzik, hogy most meg miattam kapjanak össze. Könyörgöm, inkább halok szomjan. Ah, remélem, tényleg nem maradunk túl sokáig, mert a hibridüldözős beszélgetés után már semmi kedvem végighallgatni egy ősi családi vitát is. Most komolyan ilyen, amikor az embernek családja van? Uh, még majd megfontolom Klaus ajánlatát, hogy hagyjak fel a sajátjaim kutatásával.
- Mintha már ismernél, anyám - reagálok az utolsó mondatára. - Vagy épp a családunkat, és az életünket ismered - dőltem hátra kényelmesen, és kissé magamhoz húztam Hayleyt. - Úgy látom, a vendéglátó szerepét is nekem kell átvennem - mondtam, és várakozásteljesen anyámra néztem. - Hayley talán nem utasítana vissza valamit. Ételt, italt... bármit - tártam kissé szét a karomat. - Mióta eltűntem, kihalt innen a jómodor is - sóhajtottam színpadiasan.
Nemigen tudtam eldönteni, hogy jelenleg ez egy vicc akar-e lenni, vagy éppenséggel az a vicc, hogy ez az egész helyzet komoly, mindenesetre alaposan meglepődtem, mikor a lányt a barátnőjének nevezte. Eleinte nem tudtam, hogy sajnáljam-e netán, vagy valami, de... mindenesetre, neki kell tudnia, mennyit bír az idegrendszere. Egyik Petrova lánynak sem mondtam, hogy a fiammal könnyű együttlenni, szerintem utólag rá is jöttek. - Esther - biccentettem felé, miközben megfogtam a kezét, de nem volt túl sok idő a tiszteletkörökre, mert Nik elég gyorsan a lényegre tért. - Öhm... hallgatlak. Bár általában az ilyen kezdetű mondatok ritkán végződnek jóval - sóhajtottam, miközben magam is helyet foglaltam a szemközti kanapén.
Egyik lábamról a másikra billenve pislogok csak. Kicsit kínos a helyzet. Nem vártam, hogy azonnal belecsöppenek egy ilyen kellemesnek nem mondható beszélgetésbe. Már kezdem kapizsgálni, miért kerüli Klaus a családját. Mármint nem az asszonnyal van bajom, csak épp korábban említette, hogy az anyja az egyetlen személy, akire számíthat. Ha még vele is így üdvözlik egymást, vajon milyen lehet a kapcsolata a többiekkel? Remélem, nem leszek annak is tanúja, legalábbis ne mostanában. Így is olyan szerencsétlen vagyok az érzelmi ingadozásaimban újabban. Azért csak elmosolyodom én is, amikor Esther felém kedvességgel fordul. Aztán nagy szemeket meresztek Klausra, amikor kimondja a "barátnőm" szót. De nagyon igyekszem, hogy az államat azért ne ejtsem le. Csak még kínosabbá tenném a helyzetet. Mindenesetre szerintem most először mondta ezt így ki Klaus. Én legalábbis tuti most hallottam először. - Üdv - lépek előre, hogy kezet fogjak a nővel, csak hogy kicsit oldjam a feszültéset. - Csak Hayley - adom hozzá a bemutatásomhoz újra elmosolyodva, aztán hagyom, hogy Klaus a kanapéhoz tereljen.
- A saját házamból lettem kitúrva anyám. Ezek után vitatkozhatnánk, kié a bocsánatkérés feladata - dünnyögtem, aztán Hayleyre mutattam. - A hölgy Hayley O'Connor. A barátnőm - néztem anyám szemébe. Nem volt túl jó kedvem, így némán üzentem neki, hogy jobb, ha a gúnyos, vagy lekicsinylő megjegyzéseit magába fojtja. - Nos, mivel nem vagyok túl szívesen látott vendég a saját házamban - nyomtam meg az utolsó két szót, és a kanapéhoz vezettem Hayleyt - túl sokáig nem is fogjuk rabolni az idődet. Csak néhány kérdésem lenne, amire választ vagy magyarázatot várnék.
Újabb hangokra lettem figyelmes, miután éppen készültem fellépni az első lépcsőfokra, hogy meginduljak a saját hálószobám felé. Nem számítottam arra, hogy ismét társaságom lesz, főleg azt nem, hogy ilyesfajta társaságom lesz. - Niklaus - fordítottam felé a tekintetemet, majd végighordoztam rajta, s vendégén a tekintetemet. - Bocsánatkérést vársz, amiért nem vártalak tárt karokkal? - néztem rá kérdőn. - Azok után, hogy szó nélkül elhagytad ezt a házat, talán ezt tőled várnám - jelent meg egy társalgáshoz méltó mosoly az arcomon, majd a lányra néztem, akivel érkezett. - De a vendégedet ettől függetlenül szívesen látom. Már ha elmondod, kit tisztelhetek benne - mondtam kissé várakozón.
Egy mosollyal válaszoltam Klaus szavaira, de ez a mosoly egyszerre volt vidám és keresű. A hibrid jókedvű nevetéséből valamennyi átragadt rám is, de az csak a felszín volt, és alatta... Most először döbbentem rá igazán, hogy az előttem levő férfi szíve milyen mély magányt rejthet. És hogy milyen könnyű párhuzamot vonnom így kettünk között. Mások az okok, az indokok, de a végeredmény, ez az érzés, nem valami színes vagy változatos. Szó nélkül követem Klaust az épületbe, és ahhoz hasonlóan, ahogy a Salvatore házban is megálltam mögötte, most is kíváncsian nézek szét kicsit lemaradva tőle. Bele is botlunk azonnal az anyjába, de csak a hátát látom egyelőre, szóval előbb megvárnám, hogy felénk fordulva fogadjon bennünket.
Ahogy beléptünk, még épp láttam a távozó bátyám haját, meg anyámat, hogy épp el akarta hagyni a nappalit, a másik oldalon. - Hát ennyire nem hiányzik a fiad, anyám? Tudomást sem veszel rólam? - álltam meg a küszöbön, de nem engedtem el Hayley kezét. Csak körbehordoztam a szemem a villán. Na igen. Ahhoz képest, hogy átmenetileg fogadtam ide a családom, most ők vannak nyeregben, én pedig jószerével hontalanná váltam. Ezért fogom mindegyiket kidobni New Orleansból, ha beteszik a lábukat az ottani házamba.
- Egyszer majd megtudod, Elijah. Egyszer majd megtudod. A lényeg, hogy soha ne kezdj bele olyan tervbe, melynek nem dolgoztad ki minden részletét. Mindig legyen egy A, és egy B terved. Ne hagyd, hogy meglepjenek... - suttogtam. Soha nem volt alkalmam, hogy kitanítsam a fiaimat efféle fortélyokról, hiszen Klaus idő előtt végzett velem ezer évvel ezelőtt. De most... alkalmam nyílik rá. - Most bocsáss meg nekem, ideje lenne lepihennem. Nem vagyok olyan fiatalos, mint ti! - küldtem felé egy barátságos mosolyt, majd a lépcső felé indultam meg.
Klaus is my brother. I’m a little behind on the times, but I believe the term you’re searching for is OMG.I will give you my word. We will be your partners. We will end Marcel’s realm. But know this, if anything whatsoever happens to that girl or her unborn child. You needn’t fear Marcel nor Klaus or anyone… More than anyone you need to fear me.
- Akkor csak mi megyünk! - mondtam határozottan. A whiskys polchoz sétáltam és öntöttem magamnak egyet. Visszafordultam teli poharammal anyám felé. - Nem baj... Akár jön Klaus, akár nem én nem maradok itt tovább... igazad van... minden itt kezdődött.. nem tudunk elszakadni ettől az átkozott helytől... vagyis ti. Én eltudtam és nézzenek oda... sokkal normálisabb életem van mint nektek. Ti csak civakodni tudtok! - hadartam, majd kortyoltam egy nagyot az italomból. - Mindegy... Viszont elhatároztam, hogy segítek lenyomni a torkán az ellenszert. Hogyan tervezed? Honnan szerzel gyógyírt? - érdeklődtem kíváncsian. Anyám nagy mókamester tud lenni, ha akar. Talán most is csak a bolondját járatja velem. - Mit értesz az alatt, hogy itt is kell véget érnie? - kérdeztem gyanakvóan.
Szerintem már az elején eldöntöttem, hogy lesokkolódom. Hm, ez is érdekes. Sőt... már-már botor. Elijah azt gondolja, hogy majd fogom magamat, és elmegyek innen a családommal? Itt éltünk annak idején... és akárhányszor történt bármi, ők is otthonukként gondoltak erre a helyre. Ahol boldogok lehettek egymással, ahol én is boldog voltam. És ez a hely nem nő minden bokorban. Odasétáltam elé, és gyengéden az arcára tettem a kezemet, így nézve rá. - Elijah, ez a hely, ahol születtetek. Itt kezdődött minden. És itt is fog végetérni - mondtam határozottan, szemrebbenés nélkül. - Klaus-on a gyógyír sem segít, ha erre az ügyre gondolok. Ő nem fog innen elmenni - ráztam meg a fejemet.
Klaus is my brother. I’m a little behind on the times, but I believe the term you’re searching for is OMG.I will give you my word. We will be your partners. We will end Marcel’s realm. But know this, if anything whatsoever happens to that girl or her unborn child. You needn’t fear Marcel nor Klaus or anyone… More than anyone you need to fear me.
Jobbra balra ingatva arcomat tiltakozom a terve ellen, az ellen amit mond. Nem! Ez így nem jó! - Igazából... - felpattanok. - Azért jöttem vissza, mert... - megköszörülöm a torkomat újra, hogy kicsit komolyabban és mélyebben szóljon a hangom. - Azt akarom, hogy a családunk végre elhagyja ezt a várost és letelepedjünk valahol máshol... - fejezem be és kissé idegesen járkálok a nappaliban. - Anyám! Mielőtt bármit mondasz én hiszem, hogy ez a megoldás... Ha benne vagy és segítesz összeszedni a családot, akkor segítek lenyomni Klaus torkán a gyógyírt és őt is elhozhatjuk magunkkal. - szavaltam a tervet újra gyorsan.
Meg akartam köszörülni a torkomat, amikor azt említette, hogy én nem akarom megölni a fiamat. Hát igen, az utóbbi időben nagyon csalódtam a férjemben, hogy ő ígéretet tett nekem, és közben mégis arra pályázott, hogy megölje Klaust, miközben engem átvert. De azóta jobban figyelek, és hát... nem járhat túl az én eszemen. Legalábbis nagyon remélem. Mert különben békává változtatom, és úgy fogja leélni a hátralévő életét. - Hogy miben segíthetél nekem? - kérdeztem felvont szemöldökkel, miközben összefontam karjaimat a mellkasom előtt, és így figyeltem a fiam arcát, hogy vajon komolyan beszél-e. A gyerekeimről midnig megállapítottam, hogy mikor hazudnak. Mikael más tészta. - Mostanában azon töröm magamat, hogy megtaláljam a gyógyírt. És beadjam Klausnak - jelentettem ki.
Megint elmeséli a kis beteges tervét, amit már mindannyian kívülről fújunk. Veszek egy nagy férfias levegőt, majd kifújom. - Egyetértek Anyám... Éreznie mindenkinek kellene... - kezdek bele és rájövök tulajdonképpen ez az egyik célom... hogy visszakapjam a régi öcsémet. - De ő menthetetlen és... gondolom örülhet, hogy te nem akarod megölni... - az utolsó kijelentésem tele van gúnnyal. Talán tapsikolnia kellene, amiért csak az apja szeretné örökre hűvösre tenni? Nem hiszem. Változtatnia kellene önmagán. Ez a megoldás. - Tudom... - nézek vigasztalhatatlanul magam elé. - Milyen jól ráhibázol a lényegre... - mosolygok kedvesen rá. Mindig is tudta mi a baj és mit akarok. Hiszen az anyám. Ő nevelt fel és mutatta meg az életet. - Is-Is! - gondolkodom el. - Érdekelne, hogy miben segíthetnék neked... és érdekelnének a dolgok amik a városban folynak mióta elmentem. - közlöm nyugdt hangnemben.
Nem is tudom, hogy Elijah kire ütött inkább. Az esze, a furfangossága... vall rám is, de vall Mikaelre is. Talán okkal mondható, hogy ő a tökéletes, annak idején megálmodott gyermek. Legalábbis az volt, míg szemet nem vetett Tatiára. Hiszen Mikael nem díjazta, hogy a fia azt a menekült nőszemélyt szerette. Vagy legalábbis valami szerelmi lángoláshoz hasonló érzelmet produkált iránta. - Jól teszed, Elijah. Bár Klausnak mindig azt mondom, ideje lenne éreznie egy keveset, rájöttem, hogy... talán nem. Neki sem kellene. De amíg érez, addig gyengébb. És ha gyengébb, könnyebb tenni ellene. Bár még mindig nem megölni akarom úgy, mint az apád - sóhajtottam fel. Rossz volt mostanság Mikaelre gondolni, hiszen becsapott. Miután legyengítettem Klaust, arról volt szó, hogy segít nekem a saját terveimben. Erre ő kihasználta... és megölte őt. De azóta már... hmmm, sok minden történt. Viszont Elijah most akaratlanul is őt idézte a fejemben. - Én soha nem akartam, hogy megnősülj. Apád elvárása volt - mondtam egy apró sóhajjal. Valljuk be, mi nők soha nem dönthettük el, kihez megyünk hozzá. Az én házasságom szintúgy kötelesség volt. A fiaimé is az lett volna, hiszen mind Finn, mind Elijah lehetséges jelölt volt abban, hogy vezesse majd a falut Mikael halála után. Bár mindez nem történt meg, érthető okoból. - Nos... talán szerény segítségemre szorulsz? Vagy csupán tényleg hiányzott az otthon melege? - kérdeztem felvont szemöldökkel.
Elégedett mosoly kúszott az arcomra, mikor közli igazam volt. Úgy ismerem az anyámat, mint a tenyeremet. Bárcsak elmondhatnám ezt az apámról is. Ő vele egyáltalán nem jövök ki jól. Főleg mert a bőrömre pályázik? - Igen... Bár még az én fejemben is érlelődik... - gondolkodom el. Egyenlőre még én sem tudom mit szeretnék tenni. Kell egy löket, ami kisegít. Jelen pillanatban inkább szeretném kicsit otthon érezni magamat. Olyan rég voltam itt. Odafordulok hozzá és hosszú percekig bámulok rá. - Nem,... Nem Katerina miatt jöttem vissza. - közlöm közömbösen. Tudom, hogy utálja a fajtájukat, vagyis nem éppen kedveli őket. Az első Petrova csajt is felnyársalta, amiért Klaus öcsémnek és nekem tetszett. Hát nem túl szép tőle. - Igazából... A szerelmi életemet most kicsit pihentetni szeretném. - elfordítom a tekintetemet. - Úgy érzem, hogy számomra nem létezik tökéletes lány. - szontyolodom el. Az anyám az egyetlen, akivel így tudok beszélgetni. Ezért olyan nehéz feldolgozni néha, hogy a gyerekeire fáj a foga. Állandóan ha valamit kieszel, abban biztosan keresztbe tesz nekünk... - Talán tényleg a te javaslatodra kellett volna megnősülnöm valami ismeretlen nővel. - húzom félre a számat. Katerina összetörte a szívemet, Tatiáról nem is beszélve. Aztán Elena... ő vele még csak nem is próbálkoztam... Ez valami ragályos dolog lehet, hogy minden Petrova hölgyemény visszautasít. Sóhajtok egyet idegesen.
Valami furcsa büszkeség jelent meg abban a mosolyban, amit az előbb az arcomra erőltettem. Semmi kétség, mind közül Elijah volt a legokosabb fiam, és bárhogy nézem, mindig is ő vitte a legtöbbre. Kol olyan kis komolytalan még mindig. Ő mókázva falja az életet. Rebekah az embereket falja az élettel együtt. Klaus pedig... nos, hát ő félig ilyen, félig olyan. Van benne valami különleges. Ami a többiekben nincs meg. Talán az, amiben Fenrirre hasonlít végre valahára. Nem pedig a vámpírokra, meg farkasokra. - Milyen jól ismersz, Elijah - biccentettem felé elismerően, majd leültem a kanapéra, és keresztbe fontam a lábaimat, így néztem a fiamra. - Nos, jelen pillanatban... - tártam szét karjaimat - semmilyen tervem nincs. Legalábbis még érlelődnie kell a fejemben, mielőtt végleg kimondom. De ahogy te az előbb kimondtad... nos, úgy vélem, neked komolyabb céljaid is vannak - mondtam már egy szélesebb mosollyal. Remélem, nem a Petrova nők után fog loholni, mert akkor már róla is letehetek. És akkor kire legyek büszke?
- Drága anyám... - hajtok fejet kissé mosolyogva a régi szép idők kedvéért, majd felállok és megölelem. Sosem volt gondom vele, bár azért meg kell hagyni néha eléggé furmányos tud lenni. Régóta nem jártam itthon és biztosan sok dologról lemaradtam, de itt az ideje, hogy bepótoljam. Elhúzódom tőle, majd leülök a kanapéra. Anyukám előtt bármikor lehet laza, hiszen úgy ismer mint a tenyerét. Elnyújtózkodtam a kanapén újra és felnéztem rá. - Hm... Tudod... rád ütöttem. Csak akkor tolom haza a képemet, ha akarok valamit... vagy valami tervem van. - emelem tekintetem a plafonra. - És te miben sántikálsz már megint? - nézek farkasszemet vele. Biztos vagyok benne, hogy megint tervez valamit... mindig tervez valamit... Ebben a családban ő a fekete bárány...
Számítottam fiam érkezésére. Olyan régen járt már itthon, és olyan régen beszélt már velem. Legutóbb, mikor szót váltottunk egymással, Klaus is köztünk volt... és összevesztek Tatián és a hasonmáson. Így jár az, aki szereti ugyanazt a nőt. Bár ha őszinte akarok lenni, úgy hiszem, hogy Elijah már nem szereti Tatiát. Vagy ha mégis, mindez kezd múlni belőle. Ha jól tudom, azóta már Katerina Petrova is meghódította a szívét, talán azóta is őt akarja. Vagy... talán Elena? Nem tudom. Elijah ízlése számomra mindig is sok kívánnivalót hagyott maga után, de ha nagyon őszinte akarok lenni, hát... nem mondhatom meg neki, hogy mit és kit vegyen feleségül. Bár... már nem abban a világban élünk, úgyhogy azt hiszem, nem lesz itt semmilyen házasság. - Nocsak, fiam! - léptem be, és kérdőn néztem rá, mégis egy halvány mosollyal. - Régen jártál már itthon. Ezúttal mi hozott haza? - kérdeztem, odalépve elé. Szinte éreztem, hogy nemsokára hazatér. És lám, igazam lett. Ahogy általában mindig.
Végre Otthon! Édes Otthon! Felsóhajtva csukom be szépen magam mögött az ajtót, miközben ledobom magamat a kanapéra. Nem volt kényelmes így öltönyben, ezért gyorsan megszabadultam tőle és a sarokba hajítottam, ahol a fogas ólálkodott. Persze mielőtt elterültem a kanapén gondosan körbepillantottam, hogy nincs e a közelben valaki. Még csak az kellene, hogy meglássanak így... ennyire elfekve.. elkényelmesedve. Jobban szeretem, ha az emberek mindig kihúzott háttal, illedelmes szóhasználattal gondolnak rám. Persze ez a képzet a családtagokra is igaz. Sosem mutatkoznék Rebekah előtt egy szál melegítőnadrágban, ahogy ezt más testvérem tenné. Az újságot, amit a téren vettem kinyitom és beleolvasok. Viták... Politikai baklövések... sztárok... Unalmas... Szemeim csak úgy suhannak az írott szövegen, aztán összehajtva leteszem az előttem lévő kávézóasztalra. Vajon mihez kellene kezdenem? Klaust hiába is próbálnám meg újra az úton terelgetni, semmi értelme. Lassan kezdem feladni ezt az álmomat... hogy újra normális család leszünk és visszatér Klausba az élet.
Hangokat hallottam a közelből... léptek hangjait. Azonnal levettem a lábamat a kanapéról és kihúztam magamat, várva, hogy az illető megjelenjen.
Megcsóváltam a fejemet, méghozzá eléggé keserűen. Ahhoz képest, hogy az előbb még nem akartam gondolni semmire, hirtelen túl sok minden kezdett el kavarogni a fejemben. Nem kaptam választ arra a kérdésre, hogy mikor fogok visszaváltozni, helyette Esther nekem adományozott egy... úgymond lehetséges dolgot. Tehát maradt a kétség, hogy talán végleg ember maradok és még... nagyot kellett nyelnem. Ez túl sok nekem. Emberként legalábbis. - Tudod... - Léptem oda Esther elé megköszörülve a torkomat. - Nemrég találkoztam Erin-nel és azt kérte, hogy adjam át, köszi azt, amit érte tettél pár hónappal ezelőtt. - Vontam össze a szemöldökömet. Ez a kettejük ügye volt, mégis kissé lenéző, gúnyos mosoly ült ki az ajkaimra. Nem tetszett nekem Esther... most nagyon nem. Kezdett olyan lenni, mint Mikael. - Azért remélem, hogy őt jobban kedvelted, mint mostanság engem. - Pillantottam még rá, aztán Klaus-ra néztem és elkezdtem a kijárat felé lépdelni. Nem akartam tovább itt maradni, elég volt ez a pár perc. Még sok is. - Kösz a segítséget. - Motyogtam még, de úgy, hogy Esther biztosan meghallja és már hátra sem nézve sétáltam ki a házból.