Felnevettem mikor beolvasott és távozni készült a kihalt folyosón. Elé termettem és hosszú hajam mögül pillantottam fel rá kissé ijesztően. - Ugyan Rebekah! Most itt hagysz... csak így? - kölyökkutya képpel sugalltam feléje, majd hirtelen elkaptam a nyakát. Államat megemeltem és úgy beszéltem. - Picinyem! Nem vagyok közülük való... - kacagtam jót rajta. - A legrosszabb rémálmod vagyok Rebekah... A legrosszabb.. - próbált szabadulni a kezem fojtogatásából, de egyre kétségbeesettebbé vált a tekintete, amin én csak jót mulattam. - No nézd csak ki akadt a horgomra! - vigyorogtam szélesen. - Egy összetört kis leányka... egy megtört lélek... - mondtam bájosan és utálkozósan. - Megölni nem tudlak... de legalább veled tovább tudok szórakozni, mint egy nyamvadt pár száz éves vámpírral. - nyaltam körbe a szám szélét. A nyakánál fogva az ablakhoz cibáltam és kihajítottam át az üvegen egyenesen a másodikról. Hallom, hogy földet ér, hiszen a parkolóban a lent álló tömeg felsikolt. - Na ez egy meredek repülés volt. - poroltam le a kezeimet, majd vámpírsebességgel lent is voltam nála.
- Nos, nézd meg Caroline kihoztál a sodromból, nem egészen 5 perc alatt. - tettem le a testet egy székre, nem volt kedvem megvárni amíg felkel, hogy megint megrúgjon..Na nem köszönöm abból már nem kérek. Amit akartam megcsináltam. Visszakapta az érzéseit, siránkozhat mindenért ami elmúlt stb.stb.. Én meg elhagyom a várost, megint, majd valamikor visszajövök, vagy nem, ezek után elgondolkozom ezen. Gondolataimat egy hang szakította félbe. Oh, remek, ennél jobb nem is kell, még egy ember akit elkel hallgattatnom, se baj fiatal még az este. Sőt valljuk be régen volt már ilyen mozgalmas estém, féltem is, hogy ellustultam, kijöttem a formámból. - Semmi, ami fontos lenne. - vontam meg a vállam, nem fogok más orrára kötni semmit, tűnjön el, s talán távozhat úgyhogy nem lesz baja.
Nem terveztem előre, hogy tiszteletemet teszem itt. Nem voltam az a bulis típus, jobban szerettem a bálokat, melyek.. sokkal nemesebbnek tűntetik fel az ember öltönyben. Egy ilyen buli? Nem, viccnek is rossz, ha úgy nézzük. Felsóhajtva igazítottam meg galléromat. Egy egyszerű öltönyt vettem fel, de azt sem a márkásabb fajtából. Feleslegesnek tartottam az élcelődést. Sétáltam a folyosón, de.. talán vágytam arra, hogy találkozzak valakivel, akit már régen láttam. Nem azt kaptam, amire számítottam. Elém tárult valami.. egy fickó, és Caroline.. és lesokkolódtam. - Mi folyik itt?
Hate has burned a gaping hole; The rancid reek of charring fleshIs dancing on my very soul. Andas the rising fumes enmeshMy crumpled heart, I play the roleOf crabby fart, gassing offA diatribe, bleeding out a Bitter part: an ugly twisted woman.
|| Silas & Bex ||
Mikor megérkeztem ide oda hánykódtam, egyik család tagomat se találtam. Meg kell találnom Elijaht, hogy kiszedjem belőle amit tudni akarok. Hirtelen neki csapódtam valakinek aki felordított. -Nem hiszem el muszáj mind 3mótoknak itt lenni. -Fogalmam se volt róla melyik ribanc lehet az, de inkább kath és tatia között vacilálok. -Tudod kivül tágasabb-Kacsintottam, majd tovább álltam szemrehányóan bámulva a lányra.
Végül a folyosókon baktattam unottan. Valamit kéne kezdeni magammal. Túl sok embert öltem meg ma már... kezd unalmassá válni. A földet néztem és talán a kövezet ereit számolgattam, amikor valaki nekem jött. - Mi a franc? Nem látsz a szemedtől Rebekah? - néztem rá mérgelődve. Tudom, hogy kinek hisz... higgye csak azt hogy az egyik hasonmás vagyok. Egy eredetibe botlok amikor azt hiszem, hogy már minden mókát kiélveztem amit itt lehetséges.
Egy pillanatra összeroskadtam a fájdalomtól, de nem sokáig hagytam magam. Caroline után igyekeztem, ez a kis cafat..azt hiszi, hogy ennyiben hagyom.. Hát akkor nagyon téved. Elkaptam a hajánál fogva. - Mégis..tudod, hogy ki vagyok akkor miért is kellett ilyet tenned? - húztam hátra a fejét, majd a felhoz löktem és a szemébe néztem. - Azt akarom, hogy kapd vissza az érzelmeidet mind egy szálig, és szenvedj miattuk. - sziszegtem halkan, aztán elengedtem, s éppen elindultam volna mikor mögé suhantam és kitörtem a nyakát.
- Olyan egy érzéketlen rohadt tuskó vagy.. – Én még próbálnám megérteni, hogy min megy keresztül.. Hogy milyen is ő valójában? Minek, ha nem más, mint egy undorító szörnyeteg, aki nem érdemelne mást, mint hogy jól lefejezzék vagy éppenséggel a szívét a szájába tömjék… Már az én gondolataimat is teljesen besötétíti.. De nem hiszem el.. Megölt egy ártatlan embert, aki csak az útban volt.. Ha kell a saját kezemmel kaparom ki a szemét.. De az csak a kezdet lesz. - Engedj el, te pszichopata idióta barom. – Azt hiszem a káromkodással nem sokat érek el ezért próbáltam mozgolódni.. De az erőm egyre fogyott.. Hiszen a vérem folyamatosan áradt ki a testemből.. Ki kell tartanom.. Muszáj. Megcéloztam egy férfi leggyengébbnek titulált pontját és egy hatalmasat rúgtam bele.. Na ez után csinálj valamit te rohadék..
- Ez az csődíts ide mindenkit a kiabálásoddal. - mondtam unottan, engem aztán nem érdekel, hogy itt hisztizik, mintha ő nem ölt volna még embert. Amire számíthattam volna, de nem számítottam az a képen törlés volt. Kicsit megdörzsöltem az arcom, aztán elkaptam a nyakánál. - Caroline, megmondtam, hogy békén hagylak és az érzéseidet is visszakapod. Hm..mondjuk most. - engedtem le, utána a karjánál fogva berángattam a mosdóba. - A verbéna miatt még nem tudlak megigézni, de nem baj segítünk rajtad. . - nem törődtem azzal, hogy a verbéna marta a torkom, szinte ájulásig szívtam.
- Ne.. - Sikítottam fel, de már teljesen mindegy volt. A gerincének a roppanása.. Újra és újra játszódott le a fejemben, mintha még mindig eltörné.. Egyszerűen belevésődött a tudatomba. - Hogy lehetsz ilyen szívtelen idióta barom? - Kiabáltam rá, ekkor már könnyekkel a szememben.. Megölte ez a lányt, mert én felhúztam.. A düh.. Egyre csak erősödött bennem mígnem hagytam, hogy eluralkodjon rajtam és egy hatalmasat mostam be neki. - Lehet, hogy erősebb és gyorsabb vagy nálam, de az nem azt jelenti, hogy ezt megúszod szárazon. - Sziszegtem.. Már szinte robbanásra kész voltam.. Legszívesebben megölném.. Csak lenne hozzá erőm.. Mindenkinek sokkal könnyebb lenne, ha ő már a holtakat erősítené..
- Miért hagynám? - néztem Caroline-ra szúrósan. - De rendben van, csak előtte..- nem fejeztem be a mondatot, hanem eltörtem a lány gerincét. Igaz még élt, de már nem sokáig. - Nos, azt hittem arra célzol, hogy ne szívjam ki a vérét, azt nem tettem meg. De már neki úgyis mindegy. - mosolyodtam el, s mivel csak mi ketten..illetve hárman voltunk beleharaptam a lány nyakába aztán egy puffanással elengedtem a testét. - Ne akarj hősködni, erősebb és gyorsabb vagyok nálad. - fontam össze a karom a mellkasom előtt.
- Lehetséges.. De azt hiszem már akkor sejtettem a lelkem mélyén, hogy valami hiányzik az életemből, ami miatt nem tudtam értékelni.. - Pontosabban valaki, de ezt inkább jobb ha nem említem meg neki.. - Nem tudok rólad semmit, mert nem is akarod, hogy tudjak. Magad köré húzod ezt a vámpír vagyok burkot és nem engedsz senkit közel magadhoz.. Ezért maradsz mindig egyedül.. Néha jobb lenne, ha hosszabb időre félre tudnád tenni, hogy MI vagy. - Nem az a lényeg, hogy mi ő.. Hanem, hogy ki és mit akar.. De szerintem már ő maga se tudja, hogy kicsoda valójában. Megkönnyebbülten sóhajtottam, mikor elment mellettem.. De egy lányt rángatott magával.. Na, nem.. Nem fogja azért bántani szerencsétlen lányt, mert én a fejéhez vágtam az igazságot. Utána siettem, majd mikor meggyőződtem arról, hogy most éppen nem figyel senki pillanatokon belül előtte teremtem. - Hagyd őt békén. - Mondtam határozottan a lányra pillantva.
- Viselkedtem veled emberibben, de akkor küldtél el. - sziszegtem halkan. - De rendben van, oda mész ahova akarsz és én nem követlek, tudomást sem kell rólad venni, úgyis elmegyek innen. Te pedig menj ahova és akihez akarsz, a kis barátaid biztos meghallgatnak, mint mindig. - vágtam gunyoros mosolyt. - Te sem tudsz rólam semmit, így azt hiszem kvittek vagyunk. Ég veled, Caroline. - hagytam faképnél , s dühös léptekkel léptem ki a tornaterem ajtaján, útközben magammal rántottam egy lányt is, kell egy feszültség levezetés, talán segít, ha megölöm ezt a szerencsétlent.
- Igen, vannak érzéseim. És undorító, hogy képes voltál rávenni arra, hogy kikapcsoljak.. Te nem is ismersz engem.. És rohadtul ne szöszizz engem.. Nem kell kivéreztetned.. Bár elég furcsa módon mutatod ki a szeretetedet.. Minden nőnek így udvarolsz? Esetleg vámpírrá is változtatod őket, hogy utána kikapcsolják az érzelmeiket és ne maradjon egy lélek sem a közelükben? Vagy te magad ölöd meg a barátaikat? Eléggé beteges, hogy csak így tudod elérni, hogy az emberek melléd álljanak.. Csak változtatnod kellene a viselkedéseden.. Tudod egy kicsit emberibben viselkedni.. - Képtelen voltam visszafogni magam.. Hogy lehet valaki ilyen? Egyszerűen ezt képtelen vagyok felfogni.. Nem értem.. Ez egyszerűen undorító. Hogy a fenébe állhattam szóba vele? Egyáltalán minek jött vissza? Bárcsak eltűnne az életemből örökre.
Halkan kuncogtam. - Érzelmek nélkül, hisz most mondtad, hogy felfordul tőlem a gyomrod, tehát Szöszi vond le a következtetést, neked igen is vannak érzelmeid. De visszaakarod kapni őket teljes egészében, rendben. De előtte kivéreztetlek, hogy kimenjen belőled a verbéna, csak úgy bűzlesz tőle. - álltam meg előtte és rápillantottam. - Nekem teljesen mindegy mit csinálsz, utálhatsz is, vámpír vagyok időm van rád várakozni. - szóltam még utána. Tényleg mindegy volt, hogy mit akar, de visszaadom az érzelmeit, ha ennyire siratni akarja a halott babáját. Meg a Bolhás után vágyakozni. Találok tőle jobbat.
- Nem csak lehetséges, hanem biztos. - Kacsintottam rá. Na, jó nekem ez nem megy. Jelen pillanatban semmi kedvem az ilyesmihez.. Épp most vagyok túl egy elég érdekes kapcsolaton semmi kedvem egy másik férfival enyelegni. Főleg, mikor Ő tehet arról, hogy a legjobb barátnőmet felpofoztam.. És, hogy a fejéhez vágtam olyan dolgokat, amiket nem kellett volna.. Elég a színjátékból. Ez nem én vagyok. Nem vagyok az a tervszövögető liba.. Aki ártani akar a másiknak. - Miss Tökéletes? Szóval számodra az érzelmeim nélkül vagyok tökéletes? - Álltam meg az ajtóban karba tett kézzel. - Keress valaki mást, aki táncol veled, mert nekem már a közelségedtől is felfordul a gyomrom. - Mondtam, majd hátat fordítottam és elindultam.. Mindegy hova.. Csak tőle távol..
- Hm, lehetséges, hogy jobb lett volna, ha akkor élsz. - gondolkoztam el egy pillanatra. Akkoriban más lány volt mellettem, akit aztán később át is változtattam, de ez már régen is volt, s már meghalt. A gyors szabadságának megvolt az ára, nem figyelt oda aztán egy karó állt ki belőle, pedig én megmondtam, hogy ne kötekedjen vadászokkal. Nos, mindegy, már nem az én dolgom. Az viszont már az én dolgom, hogy Caroline-al valami nem volt rendben. Nem baj erre is rájövök, végtére is okos vámpír vagyok. - tehát, Miss Tökéletes táncolsz velem ? - kérdeztem mikor bevezettem a tornaterembe.
- És ha egy erős boszorkány olvasta rám akkor is eddig tart? - Kérdezem. Sokat tudok a varázslatról, és ez a varázs Esther által köthetett. Ha nem vert át, a varázslata addig tart, míg ő él. Persze sosem lehetek biztos. Ilyen a természetem. Miért is bíznék én bárkiben is. Majd meghallok egy mondatot, mely igen ismerős számomra, tudom mit jelent, de vonakodom. Ha meg akarják ölni az egyik fiam, akkor ott a helyem. Szóval, ha végzek itt, követem őt, akárhová is megy. Főleg, ha Elijah az... Őt nem engedhetem, mert akkor végzek mindenkivel, aki benne volt, nem érdekel, mire teremtett Esther. Meg fogok ölni minden egyes vámpírt, vagy boszorkányt, akinek a keze benne lesz... De nem fogják megölni, főleg, ha segítek neki. De térjünk vissza a jelenbe. Nyugodt léptekkel követem őt, kiváncsi vagyok, mit is akar pontosan...
- Nem fogja... de túlerőben vagyunk. - mondtam magabiztosan. Számomra sosincs vesztes csata. Ha pedig van, akkor is én mérem az utolsó csapást másra. Olyan vagyok, mint egy hadi vezér. - Ugye tudod, hogy ez nem tart örökké? Egy hét? Kettő? A varázslat gyengül...- mondtam találgatva. - Silas Fír Estë - (Silas megölése.)mormoltam egy régi nyelven, amit még a sötét lények kántálási szövegére hoztak létre, kizárt, hogy Silas ismerné. - Ha megfejtetted ez mit jelent, akkor várlak az iskola könyvtárában és beszélhetünk. - pislogtam rá komoly tekintettel, majd elsétáltam nekimenve a vállának. Megakarom ölni Silast és vele minden vámpírt, na meg vérfarkas, boszorkányt, mindent ami a természet energiáit szívja.
Talán jobb lett volna, ha nem is várok egy percet sem. Mert itt kinn.. A lehető legnagyobb önuralomra lesz most szükségem. Méghozzá ahhoz, hogy ne képeljem fel Őt.. Már az is felbosszant, ahogy közeledik felém. De egyenlőre jobb, ha úgy tudja még mindig nincsenek érzelmeim. Valahogy még fel fogom használni ezt ellene. Bebiztosítottam magam, hogy semmi ilyesmi még csak elő se fordulhasson. Nem kellemes verbénás dolgokat inni, de ez van.. Jobb félni, mint megijedni. - Ezeknek az eleje sosem jó. - Mondtam vigyorogva miközben magához húzott. Még mindig nehezen küzdöttem le azt a vágyamat, hogy addig üssem ameddig mozog. Megérdemelné.. De még nem jött el az ideje. - Nem lehetett olyan jó.. Hiszen akkor még nem éltem. - Kacsintottam rá, majd a hideg is kirázott a csókjától.. Miért is viselem el? Ja, igen.. Hogy visszavágjak. Még fogalmam sincs mivel.. De kitalálom. Muszáj lesz.
Elmentem erre az iskolai bálra, na nem mintha nem éltem volna át a 20-as évek örömeit, de jó volt nosztalgiázni, s reméltem, hogy Caroline is itt lesz. Szerintem ki nem hagyna egy ilyet, még akkor sem, ha most jelenleg érzelemmentesen közlekedik a nagy világban. Aztán majd elmegyek vele a városból, nekem az sem gond, ha kihasznál, akkor majd visszakapcsolom az érzelmeit is. Megigazítottam a zakómat, s befordultam a folyosón, széles mosoly terült el az arcomon. - Caroline! gyönyörűm, a bál bent van te meg kint, na gyere! - fogtam meg a kezét és magamhoz húztam. - Csodásan festesz ebben a ruhában, tökéletesen beleillesz a témában, s szerintem , ha akkor éltél volna tetszett volna neked az egész. - nyomtam egy csókot a homlokára, végtére is most velem volt, vagy mi a szösz.
- És honnan veszed, hogy mindenki hagyni fogja majd neked magát, hogy megölhessétek? - Hallgatom, ahogy beszél, s még ha fel is keltette az érdeklődésem, akkor sem mutatom ki. Arcom megkeményedik, érzelem nincs rajta semmi. - Ha erősebb bűbájt tudsz, csak rajta. Silas egyszer volt képes olvasni az elmémben, eddig képtelen ismét... - Majd megjelenik egy nő, arca eléggé gyűrött. Közelebb megyek hozzá, tekintete üvegessé vált, mikor beszélt. - Megigézte... Ha Silas akar valamit, keressen meg... - Vonom meg a vállam. Arcomon nem látszik félelem, sosem féltem tőle, pedig kellene. Ha meg akar ölni, majd eljön és megteszi. - Én vagyok, menj el... - Mondom halkan a nőnek, valahogy most zavar a jelenléte. Ha elsétált, visszapillantok Danara. - És miféle üzlettel tudod felkelteni az érdeklődésem? - Kérdem nyugodt hangon...
- Boszorka vagyok... - mosolyodtam el magabiztosan. - Örülök hogy így érzel. Én sem félek tőled. - mosolyogtam rá. - Ugyan! Te utoljára maradsz így is nehéz dolog manapság fegyvert találni ellenetek... bár erről jobb ha nem is beszélek neked... Ahogy látom Silas képes most már olvasni az agyadban. Az enyémben nem akar... túl sok energiába kerülne neki. Ezért jobb is ha nem mondok neked inkább semmit. - Nemesisnél van egy karó ami megöli az elsőket. Ha Silas erről információt szerez, akkor biztosan számon kéri majd rajtam. - Érzem, hogy ismeritek egymást. Mondd csak neked melyik alakjában jelent meg? - szívtam magamba a levegőt, kezem emelkedett az oldalam mellett. - Henrik? - nyitottam ki szemeimet és mondtam is a nevet. - Klaus? - vigyorogtam. - Érdekes... Érdekes... - fordítottam oldalra a fejemet és úgy néztem rá morcosan. - Most megleptelek? - vontam kérdőre. - Dana vagyok. - nyújtottam feléje a kezemet illedelmesen. - A második boszorkány vonalból. - Silas barátjának a lánya... szóval elég kőkorszaki. - Van egy üzletem számodra... De csak akkor vagyok hajlandó veled tárgyalni, ha előtte levédhetem a fejedet újra. Nem szeretném, hogy az üzletem kikerüljön bárhova is. - mondtam magabiztosan és megemeltem az államat. Aztán egy lány szakított minket félbe. Nyeltem egy nagyot az üzenetére. - Hűha! Van stílusa... mindig is volt.. - mondtam kissé nevetgélve.
Silas... Megigézett, és ezáltal kénytelen voltam azt tenni, amit mondott, mert ez volt megmondva. Így el kezdtem keresni Mikael-t, ha tudnám is hogy is néz ki ő. Aztán a folyosón vánszorogva megpillantottam egy fickót, akihez oda is mentem, hogy hátha ő az... - Te, te vagy Mikael? - reméltem, ő lesz az, vagy legalábbis megmutatja majd, ki az, ha mégsem ő lenne az, majd folytattam, - Van egy üzenet számodra- motyogtam ki végül is, de nagyon nem voltam magamnál, de azért csak kimondtam azt, amit kellett.- Silas itt van, és figyel - ennyit tudtam kimondani, azután csak ott álltam.
- Akkor te csak egy boszorka lehetsz... - Jelentem ki, de nem félek tőle. Megölni ő sem képes legyen akármennyi idős, egyetlen nő tud velem végezni, és az maga Esther... - Helyesbítek, vámpírvérnyelő... Hogy a szavaiddal éljek... - Harag gyűlik tekintetemben, de nem fogom megtámadni. - Tudod, engem te nem tudsz megölni, lehetsz felőlem ezer éves is. Nem félek egyikőtöktől sem, de ha van eszetek Klaus-szal kezditek... - Javaslom gyűlölettel teli hangon. Nem, ma nem szándékozom megölni őt, egyenlőre meg kell békítenem Silas-t, bár szerintem képtelenség lenne. - Tudod, velem nem járnátok jól, nem sok vámpír halna meg... De egy igen, és sokkal több ellenséget szereznétek magatoknak, mint hinnéd! - Fogalma sincs kiről beszélek, de nem is baj, nem kell tudnia.
Felpattantam mikor megszólalt. - Megbízott felügyelő? Háh! Idáig érzem a bűzödet vérnyelő! - mondtam kissé harciasan. - Mikael Mikaelson... - mértem végig. A családjára vadászom több mint ezer éve még szép, hogy ismerem őket. - Tudod... Te is tervbe voltál mint célpontunk a mai estére... de végül a fiadnál maradtunk. - mondtam egy vállvonás közben.