Nem igazán tudtam hová tenni azt, amit mondott. Mert... csak simán nem értettem, miért utálja a vámpírokat, és mi a baja azzal, hogy az én testvérem is az. Végül leesett.. ahogy elhangzott az utolsó mondata, és nagy nyeléssel néztem rtá. - Hogy micsoda? - sokkolódtam le teljesen. Nem akartam, hogy egy ujjal is hozzáérjen a nővéremhez. Nekem egyedül Katherine maradt. Ha visszatérek az élők közé, mert tudom, hogy így lesz... szüksége lesz rám. És nekem is rá. Remélem, még nem feledett el engem. Nem lehet, hogy csak úgy a múltban hagyott engem. A beteges kishugát, akinek mindig volt valami baja, és végül ebben is halt meg.
Felhúzott. Tényleg felhúzott. Pedig én mindig is a nyugodtságomról voltam híres, és inkább a szavaimmal harcoltam, mint tettekkel. De ez az alak egyszerűen mintha süket lett volna, és csak akkor vette észre a komolyságomat mikor már az arcán érezte. Ettől függetlenül viszont teljes mértékben megérdemelte azt amit kapott. - Ne idegesíts már. - legyintek David felé, ahogy végre magunk mögött hagyjuk azt a poros helyet. A központ meglepően nagynak bizonyul, hatalmas térrel és hosszú boltsorokkal. Legalább nem kell majd órákat autóznom ha vásárolni akarok. - Tudod, hogy megérdemelte amit kapott. - fordulok felé diplomatikus hanghordozással, miközben a fülem mögé igazítom a hajam. - Senki se packázhat egy Winchesterrel. - eresztek meg egy kis büszke mosolyt felé, ezzel kimutatva, hogy semmit se bánok abból, ami előbb bent történt. Ha lenne még egy lehetőségem újra találkozni ezzel a fickóval, talán egy helyett kettő pofont adnék neki. De nem azért vagyok itt, hogy a két éves önvédelmi órámat prezentáljam a lakosokon. Feláldoztam az egész tavaszi szünetemet, hogy felkeressem a bátyámat - ami egy fiatal egyetemista számára olyan, mintha magát a nyári szünetet törölnék az életéből. - De most inkább mesélj. Hogy keveredtél Virginia egyik legkisebb, és látszólag legunalmasabb városába? - vonom fel kérdőn a szemöldökömet, a válaszát várva. Ha azzal mer jönni, hogy itt talált rá a nagy szerelem, ezer százalék, hogy a fejének csapom a tíz kilós bőröndöm.
Pimasz mosoly húzódik az arcomra, miközben az én drága kishúgomat idegesítem és eszem a fejét az előbbiekkel kapcsolatban. Na nem mintha nem lennék mérhetetlenül büszke rá azért amitt tett, dehát most valljam be ezt neki? Dehát én nem hazudtolhatom meg önmagamat.. ezért is, tipikus David viselkedésmód alapján eldöntöttem, hogy inkább bosszatantom még egy picikét, amíg be nem húz nekem is egy nagyot. - Naná, hogy megérdemelte! Effelől szemernyi kétségem sincsen - jelentettem ki a tőlem telhető legnagyobb magabiztossággal. - Sőt, az a tapló még nagyon sok mindent megérdemelt volna.. csak azt az egyet nem értem, hogy hogy lehet pont Ő a legjobb haverom ikertestvére? - tettem hozzá kisé eltöprengve, anélkül hogy leesett volna, hogy hangosan gondolkodok. Na mindegy, úgysincsenek titkaim Charity elől.. fölösleges is lenne titkolóznom, hisz előbb utóbb úgyis lebuknék előtte. - Pontosan! - terült el egy büszke vigyor az én arcomon is, mikor kijelentette hogy senki sem szórakozhat a családunkkal! Következő kérdése annyira váratlanul ért, hogy nem bírtam visszatartani a hirtelen rám törő nevetést. - Kicsi? Valóban az, de hogy unalmas lenne? Arról szó sincsen - javítottam ki az előbbi állítását, mivel erre a városra bármelyik másik jelző illik, csak az unalmas nem. - A kérdésedre válaszolva pedig, azért jöttem ide, mert rengeteget hallottam már a városban élő lényekről - kacsintottam rá, egy hamiskás mosoly kíséretében. - Na és persze a régi haveromat is meg akartam látogatni, Warrent. Mondanám, hogy nem ismered, dehát ez nem igaz.. Ő Severus ikertestvére - jelentettem ki váratlanul, ezzel elérve, hogy hugicám szája tátva maradjon.
Őszintén szólva örülök, hogy viszontlátom a bátyámat. Hiányzott már a kissé szerteszórt személyisége, aki képes akkor és azt tenni amihez éppen kedve van. Lehet, hogy New York a világ legjobb helye, és ott kapható a világ legjobb kávéja és csokis muffinja is, de mit ér a nagy város, és a menő bálok ha nincs ott David, hogy szórakoztasson a sok sznob fráter között? Persze van egy másik véglet is, amit annyira nem hiányoltam - a folyamatos piszkálódása, ami sajnos már szinte beleivódott a mindennapjaiba, így az ábránd, hogy megszabadul ettől a szokásától túl messzinek tűnik a valósághoz képest. - Tessék?! - teljesen ledöbbenek, ahogy akaratlanul felvilágosít, hogy az a barom tulajdonképpen a legjobb haverja ikre, vagyis létezik egy ugyanilyen arcberendezésű srác jobb személyiséggel. Azt hiszem ez akár a nap híre is lehetne. Már féltem, hogy az ördög túl nagy hatalmat szerzett egy ilyen márvány arcú, de pokol jellemű alakváltóval. - Túl sok mindenről maradtam le... - jegyzem meg csak úgy magamnak, még mindig kissé kábán a meglepettségtől. A vicc az, hogy utoljára pár hete volt mikor utoljára láttuk egymást a hivatalos családi vacsorának nevezett felforduláson. - Hát pedig eddig a bunkó seggfejeket leszámítva tipikus kisvárosnak tűnik. - vonom meg a vállam, miközben a tekintetem meg megakad a mellettünk elhaladó boltok kirakatán. Olyan más mint a hatalmas áruházak amik tömve vannak a jobbnál jobb - és drágábbnál drágább - ruhákkal, cipőkkel és táskákkal, mind a legjobb tervezőktől. Amúgy alapjába váve nem tartom magam nagyon anyagias lánynak, aki állandóan kapja, és szórja a pénzt egyszerűen csak a divat egyik potenciális fővárosából jöttem, ahol a stílus nélkül nem vesznek emberszámba. - Itt élő lényekről? Mint például? - vonom össze a szemöldököm, és be kell valljam egyre jobban felkelti a figyelmemet ez a hely. Nem sokat tudok más fajokról, csak annyit amennyit nagy nehezen összekutattam. Sok monda igaz, viszont vannak részek amiket csak ostoba meseként emlegetnek. - Álljunk csak meg! Te jóba vagy egy ilyen gyerek ikertestvérével? - természetesen kissé hevesen reagáltam le a dolgot, de miután felfogtam, hogy ez megint egy olyan dolog ami nem illik rám, visszafogtam magam. - Mond, hogy nálunk megoszlott a jing és a jang, és kettőjük közül a haverod lett a jó fiú.
Elképedt arca láttam kis híján felnevettem. Csak kis híján, mivel végül mégis sikerült beletömöríteni egy huncut mosolyba a nevetésemet. Na igen, bólintok felsóhajtva, mikor hozzáteszi, hogy mennyi mindenről maradt le az utóbbi két hét óta. Mivelhogy kb ennyi ideje hagyhattam magam mögött az otthonomat, az imádott Nagy Almát és léptem át ennek a poros kis porfészeknek a küszöbét. Bár, mostanában már egész máshogy vélekedek a városról. Ki gondolta volna..? - Azért itt se mindenki egy bunkó seggfej.. talán csak a vámpírok többsége az - tettem hozzá eltöprengve. - Itt inkább a különböző rejtélyektől kell tartanod.. sosem tudhatod, kibe botlasz bele az utcán - jegyzem meg, egyben figyelmeztetve is, hogy a város lakosságának kb felét különböző természetfeletti lények alkottják. De az is lehet, hogy még a háromnegyedét is. És ekkor hirtelen beugrott az a két egyforma lány.. hasonmások. Eredeti Petrova. Te jó ég, itt annyi az iker, mint csillag az égen! - Hát, ööö.. - kezdem el vakargatni a fejem tövét, mikor rákérdezett, hogy miféle lények is élnek a városban. Most mit mondhatnék neki? Az igazságot, vagy annak egy türhetőbb változatát? De hát minek szépítsem, így legalább egyben felkészíthetem őt az esetleges veszélyekre is. - Mikor az előbb azt mondtam, hogy a város lakóinak több mint fele természetfeletti lényből áll, akkor azt úgy értettem, hogy a nagyja vámpír. Persze élnek még más faj képviselői is, de én személy szerint már elég sok vámpírral találkoztam, mióta megérkeztem - magyaráztam neki, mivel testvéri kötelességemnek éreztem, hogy figyelmeztessem őt. Khm, azt már kevésbé tartottam fontosnak a számára, hogy az egyik vámpírt sikerült közelebbről is megismernem.. De hát ezt fölösleges is lenne elmondanom, hiszen ismer, mint a tenyerét! - Igen, jóban vagyok vele - nevettem fel ingerült viselkedése láttán, majd megnyugtatóan tettem hozzá. - És megint igen, kettőjük közül Warren a jófiú - kacsintottam rá sejtelmesen.
Vendég
A poszt írója ♛Vendég
Elküldésének ideje ♛Szomb. Május 11, 2013 10:53 pm
Csak lustán megforgatom a szemem David szemtelen huncut vigyorára, tekintetbe véve, hogy tőle nem is számítottam másra. Hazudnék ha azt mondanám nem hiányzott a bátyám - hálát adok az égnek, hogy a mi kapcsolatunk van olyan jó, hogy gond nélkül és bizalmasan beszélgessünk. Bár valószínűleg ehhez az is hozzájárult, hogy mikor fiatalok voltunk gyakran csak a házvezetőnő volt az egyetlen társaságunk, a fő szórakozásunk pedig az volt, hogy addig hergeljük, míg le nem produkál valami választékos spanyol káromkodást. Egy gyerek számára New York olyan mint egy hatalmas birodalom, amit képtelenség bejárni, pláne hogyha egy felső tízezerbe tartozó családba születsz. A dolog egyetlen átka, hogy a sok csillogás néha tömény magánnyal jár. Ilyenkor igazán hasznos lehet egy korban közelálló rokon, aki nem hagyja, hogy megund az életet. - Vámpírok. Rejtélyek. Mintha valami béna Scooby-Doo különkiadásba kerültem volna. - jegyeztem meg kissé szkeptikusan, burkoltan utalva arra, hogy még mindig nem fogott a város hírhedt varázsa. Nem mintha annyira rossz lenne, hiszen magamat mindig is felfedezőnek tartottam de még semmi olyasmit nem találtam itt, ami felkeltette volna a kíváncsiságom. Mondjuk szent igaz, hogy eddig csak egy vámpírral futottam össze még otthon, de ezzel még nem igazán kérkedtem senkinek. És nem is száll szándékomban, ha már itt tartunk. - Le vagyok nyűgözve. Tehát a Denevérek fővárosába nyaralunk. - továbbra se tudom levakarni magamról ezt a gúnyos hangnemet, de igazából nem tehetek róla, már a megérkezésemtől kezdve így állok ehhez a városhoz. De ettől függetlenül, hogy teljesen a hidegrázás kerülget az aprócska házaktól, és tökéletesre festett fehér kerítésektől, még se akarok hazamenni. - Bemutathatnál neki. Ha nem akarok belefulladni az unalomba szükségem lesz valami ismerősfélékre akik fizetik a piám. Anyáék még innen is megérzik ha rendelek valami töményet. - forgatom meg a szememet, miközben belekarolok Davidbe, és tovább gyönyörködöm az aprócska központ szépségébe. Ha van egy kedves változata is annak az arcnak, mindenképp meg akarom ismerni. - Na és hol fogod a drága húgodat elszállásolni? Könyörgöm mond, hogy szereztél valami átmeneti lakást amit normális állapotban tartasz, mert a kisvárosi hotelektől mindig hányingerem van. - vetek rá egy szép mosolyt, de az agyam közben folyamatosan pörög az olyasfajta kérdéseken mint; Mit francot fogok én itt kezdeni magammal?
Húgicám kérdése hallatán csak elvigyorodtam. Na igen, erre igazán számíthattam volna.. Hiszen Charity még nem is tud a vámpírok létezéséről! Bizonyára így is elég nagy sokkot okozhatott neki a tény, hogy időközben állattá változik. Tényleg, vajon milyen állattá változik át?? Ő is kígyó lenne? Á, nem hiszem! Kötve hiszem, hogy létezne még egy olyan szerencsés ember a földön, mint én. - Húgi, ne aggódj, gondoskodom róla, hogy megváltozzon a jelenlegi véleményed a helyzetről - biztosítottam, remélve hogy nem sikerült totálisan rá hoznom a frászt. Nem az volt a szándékom.. de őt nem is olyan fából faragták, hogy egy ennyitől már be is tojjon. Mindenesetre a legfőbb szándékom ezzel a megjegyzéssel az volt, hogy rájöjjön, igazat beszélek. Előbb utóbb valakinek majd fel kell nyitnia a szemét a többi lény létezéséről is, és az lesz a legjobb, ha az a valaki én leszek. - De kezdjük inkább a legelején. Nem csak mi, animágusok vagyunk az egyetlen furcsa lények a földön - hajoltam közelebb hozzá, közben jelentéségteljesen kiemelve a MI szócskát. - És igen, ha úgy vesszük Mystic Falls valóban a Denevérek fővárosának számít - tértem át az ő humoros verziójára. Így valamivel könnyebb lesz majd beadagolnom neki az információkat.. - De térjünk inkább vissza hozzád. Tudni szeretném Te mifféle állattá változol át, húgicám?! Talán a válasszal megkönnyítéd a dolgom a magyarázkodások terén - emeltem égnek a szemeimet, hisz dúsztom sincs, hogyan mondhatnám el neki a dolgot, hogy én egy olyan kígyóvá változom, akinek a harapása mérgező a vámpírokra nézve. - Persze, szívesen bemutatlak neki - nevettem fel, közben akaratlanul is eszembe jutott néhány emlék a múltunkból, mikor még én mutattam be őt New York legkapósabb frátereinek. - Feltéve, hogy nem fogod rögtön kiszemelni őt magadnak - kötöttem az ebet a karóhoz, ezzel is jelezve neki, hogy átlátok a szitán. - Nyugi, már előre elintéztem a lakás ügyet - nevettem fel, mikor csöppet sem burkoltan rákérdezett arra, hogy hol lakom. - Különben sem mernélek téged egy lepukkant kis hotelben elszállásolni - tettem hozzá piszkálódóan, közben finoman meglökve a vállát.
Nem tudom hogyan keveredtem ide. Az még tisztán játszott a fejemben, hogy ültem a házunk előtt a kocsiban, és... és... keseregtem, és... és a táskámért nyúltam, és... aztán kivettem egy gyógyszeres üvegcsét, mely teli volt pici fehér tablettákkal... és én kinyitottam azt a dobozt, és... és a tenyerembe szórtam a gyógyszerből, és... és emlékszem, hogy úgy éreztem, széjjel szakad a mellkasom... Pokolian fájt... üvölteni tudtam volna, olyanokat hasított valami hihetetlen fájdalom a szívembe, és... és én csak... nyeltem, és nyeltem, és nyeltem, és minden nyelés után egy keserű, fehér kis szemecske tűnt el a számban, és... ezt addig csináltam, amíg nem lett jobb... amíg nem éreztem úgy, hogy nem szakadok szét a kíntól, amíg... amíg kínomban már nem kezdtem nevetni... De nem. Nem nevettem. Nem, én... hanem én kacagtam! Ránéztem valamire, és kacagnom kellett... és... aztán rátapostam a gázra, és elindultam, mert... mert... meeert... nem tudom... valami kellett... láttam... valami fényeset... fent az égen... fent... magasan... valami szépet.... és követni akartam, el akartam érni... és közben nevettem... Olyan jó volt... olyan... olyan jó levegős... vagy... lebegős... vagy nem t'om, valami... valami mókás volt... az biztos... És aztán jöttem és jöttem, és... ITT kötöttem ki! De hol...? Hol... ööööö... ja... hol, hát itt... mit ez... Mi ez? Ööö... utca!! Igen, sok pasas, meg nő, meg minden... mindenféle izé sétálgatott itt... De én... én nem tudom miért, de mindenki olyan viccesen nézett ki... olyan... nem tudtam olyan nagyon mi vicces rajtuk, de valami nagyon... vicces... vicces...
Aztán én a nagy mókázásban úgy döntöttem, hogy én most el akarom mondani... meg kapni... elkapni... Megmondani Rick-nek hogy szeretem, és elkapni azt az izét... azt... a fényes izét az égen... Igen... Adam-éknek éjjeli lámpának... tök jó lesz... világít... nem fognak félni, ha már az apjuk szarik rájuk... majd én... megoldom... igen... igen, mert én az anyjuk vagyok, és királynő vagyok, és... baromira... igen, megoldom...! Kiszálltam, és elindultam... izé... hát elindultam, és ahogy mentem, ott volt valami bukkanó, valami hülye... izé... emelkedős cucc, de nem vészes, megoldottam... léptem egy haaaaatalmasat, és sikerült feljutnom... és... aztán volt ott valami... valami... izé... oszlop... lámpaoszlop... oszlop, na... vagy mi... olyan vékony, és kemény, és magas... olyan... izé... kék... vagy... zöld...? Neeem tudom, de tök jól nézett ki... És ott felette olyan klasszul világított az az izé... valami fényes, nagyon magasan... szúrta a szemem és szikrázott... ja... Szóval csak én... úgy elindultam. Megkapaszkodtam, és elindultam, és... és elkezdtem mászni. Bár egy kicsit beleszédültem, meg úgy forgott minden, de tök buli volt... szóval én csak úgy másztam, és aztán... olyan fura volt, nem tudtam tovább, olyan... izé... vége lett az "útnak", vagy botnak... nem... oszlopnak!! Igen, oszlopnak! Jóóó erősen megmarkoltam, fogtam, és elnéztem... hát... valamerre, ott magam előtt... hirtelen eltűnt az a nagy fényes... valami fehér izé.. valami ott magasan nagyon... eltakarta, elé állt és... nem láttam... nem... De nem baj, mindegy is, én majd... igen, én majd később megkeresem, addig meg addig... addig elintézem Rick-et... - RICK! - kiáltottam el magam, és nem érdekelt hogy hallja-e, majd... majd legfeljebb átadják neki az üzenetem, biztos... biztos le szokta hallgatni az üzeneteit, vagy elolvassa, vagy... vagy majd megoldja, okos hulla, a hullák hallanak mindent, majd megoldja... - Rick! Szia!! Tudom hogy meghaltál... meghaltál... de... legyél okos hallgassá' meg...!! Rick!! Rick! Szeretlek!!! Szeeeeeeretlek!! Akkor is ha seggfej vagy és meghaltál!!! Szeeeeretlek!! Szeeeretlek!! Seggfej vagy de szeeeretlek!! - dalolásztam már a végére, és úgy rikoltoztam, mint a kismadár... énekesmadár... - Kismadár vagyok! Kismadár vagyok! Magasan szállok, és kismadár vagyok!!! Ez jóóóóó! Kismadár vagyok aki szereti Rick-et!! Kismadáááár...!!! - nagy éneklésemben majdnem pottyantam egyet... lenéztem a vállam mellett, és olyan... olyan furi... fura volt... olyan imbolygós... olyan izé... na imbolygós... de nem is volt rossz, olyan... mókás volt!! Imbolygós és mókás! És nevetnem kellett tőle!!! Jóóóó volt...!!! Olyan jó... örökre itt akarok maradni!!! Itt magasan!! - Repülni akarok! Elrepülök, és magasan szállok!!! És Rick-et mindig, és örökké imádom!!! - énekelem torkom szakadtából és nevetve forgattam a fejem, és kerestem azt a hülye fényes izét...!
Rákanyarodtam a városból kivezető útszakaszra. Előbb az erdő, aztán a pláza, aztán gyorsan haza. Bár, majd megmagyarázom az időt Elenának a bevásárlással. Tudok hihető lenni, ha akarok, és ha a szükség úgy hozza, tudok ártatlan pofával hazudni is. Nem ez lesz az első, és érzésem szerint nem is az utolsó, hogy megtörténik. Olyannyira bele voltam mélyedve a gondolatimba, hogy csak akkor tűnt fel a furcsaság, mikor az utcán több ember is állt, csodálkozva, vagy nevetve mutogatva az ég felé. Összeráncolt szemöldökkel megálltam, az út szélére húzódva. Mi a fenét bámulnak ezek? Mi van itt, világvége, meteorbecsapódás? Kiszálltam a kocsiból, és követtem a tekintetek irányát, aztán akkorát ugrottam, mint aki gombostűbe lépett. Oké, már tegnap este is sejtettem, hogy elmentek nekem otthonról. De most már fix. Mert ez a látvány... nem, ez simán hallucináció. Ez lazán nem lehet igaz. Csíptem egyet a karomon, amitől fájdalmasan szisszentem, és amellett hogy megállapítottam, hülye vagyok, mert saját magamnak okozok fájdalmat, már körvonalazódott bennem, hogy amit látok, az tényleg valós. Ebben az esetben viszont nem én vagyok a zakkant. Hanem az az ismerős alak... aki fenn szórakozik a villanyoszlop tetején, és úgy énekel, mint egy részeg fülemüle. - Isobel... - léptem közelebb, még kissé mindig hitetlenkedve. - Isobel, az isten megáldjon... mit művelsz te itt?
Én nagyon jól, jól, jól éreztem magam idefent!! Jóóóóó volt csak kár volt hogy nem tudok eeeel epülni messzire, bár... de lehet, tudok, hát már magasan vagyok, és... és tudom hogy kell és kismadár vagyok, és a kismadár repül, van két szááárnya és tud repülni, szóval... akár lehet én is tudok repülni. Már kezdtem volna rákészülni, hogy megpróbálom, bátor leszek, és ha erősen próbálom, biztos sikerül, ha meg nem sikerül, legfeljebb lepottyanok, de nem baj, próbálkozom újra! De... De valami... nem, valaki... valaki szólt, meghallottam, hogy valaki a nevemet mondja... igen, az én nevem, engem hívnak Isobel-nek, szóval valaki engem keres...! - Izi-mizi, rizi-bizi... - kezdtem énekelgetni ezt a nevet, mert olyan vicces volt... viccesen hangzott és olyan vicces dolgok jutottak róla eszembe... - Damon!! - engedtem el egyik kezemmel az oszlopot, és széles vigyorgással kezdtem kalimpálva integetni a mélyen messze lévő illetőnek, akit felismertem.... feeelismertem, fel bizony, feeeel! A cukika fiú, akinek jóóóó feneke van...! - Damon!! Nézd repülőőőőőők! Elrepülök Rick-hez, elrepülök messzire!! Nééézd! - félig kiabáltam, félig énekeltem, és fél kezemet kitárva, akár a madár, kezdtem himbálni a karom fel meg le, mint a kismadarak... meg a nagy madarak is, meg mindenféle madarak is, mint én!
Olyan kerekre nyitottam a szemeimet, mint két tányér. Hát ez teljesen meg van buggyanva. Kompletten elmentek itthonról... mi az isten történt ezzel a nővel? - Na elég a műsorból - morogtam, igyekezve arrébb hessegetni a szájtátókat, majd megálltam az oszlop alatt csípőre vágott kezekkel. - Jól van kis csalogány, akkor repülj le szépen ide Damon bácsihoz! - csaptam össze a mancsaimat. - Elkaplak, csak mássz le onnan. Ne akard, hogy én rángassalak le... gyere le szépen, az egész utca téged néz - túrtam a hajamba. - Gyere, veszek neked valamit - csábítgattam, mint a kisgyerekeket. Közben reménykedtem, hogy valaki videózik, mert hogy őszinte legyek, leírhatatlan volt a látvány.
- Kismadár vagyok!! És repülni akarok! Kismadár! Kismadár! - kiabáltam, de az a lenti... az... Damon! Na hát nem hagyott... azt mondta menjek le... Leeee... le... Vesz valamit lent? Lent... hmm... szomjas vagyok... - Jó, de utána repülünk! - kiabáltam le neki, és elgondolkodtam... szomjas vagyok, de nem látok vizet... nem tudok inni most... el kell mennem oda ahol van víz, inni való... víz... de itt nincs... De akkor hogy is volt a lefelé? Lefelé... le... mászni... Hát elgondolkodva néztem rá a rúdra, amit szorongatott a kezem.. Odatettem mellé a másik kezem is, és erősen fogva lejjebb csúsztattam a lábamat.. kicsit lejjebb... aztán a kezem is... Még nem tudom hogyan kell landolni, úgyhogy inkább most nem repülök... most inkább leügyeskedek, és lent majd gyakorolok... majd... úgy hogy lentről felszállok, és ha az meg, akkor landolni is tudok, és kereshetek egyedül is vizet.. - Hoppá... - szökkentem már le a járdára, mikor már egészen lent voltam, és két talpamra érkezve vigyorogtam rá az előttem állóra. - Hihhh... szia kismadár - simiztem meg az arcát, és nevetve böktem meg az orrát. - Szomjas vagyok, inni kérek - nevettem fel, ahogy arca olyan furás lett... olyan viccesen nézős..
Már ott tartottam, hogy utána mászom, és úgy rángatom le, amikor végre megmozdult, és a szédült dalolászást abbahagyva lekúszott. Hát mit mondjak... nem volt túl kecses. - Na végre! - morogtam, mikor lenn állt a talpán, és elkaptam a fejem, ahogy simogatni kezdte az arcomat. - Nem Izi, úgy látom, te már nem vagy szomjas - dünnyögtem. - Mit csináltál, matt részegre ittad magad? - csóváltam a fejem. - Hogy a fenébe kerülsz ide egyáltalán? És hol van Adam, meg JJ? - forgattam a fejem.
Ohhh... kismadárka elhúzta előlem a fejét, pedig én olyan jól elvoltam smizéssel, olyan kis aranyoska volt, és olyan kis simiznivaló... De Ő meg nem karja.. és olyanokat beszélt hogy én azt nem is értettem... Pedig én nagyon gondolkoztam hogy ez most mi... de én nem értettem, én nem is ittam még, és én szomjas vagyok, és ezt meg is kell mondani, mert Ő ezt nem érti.. Kis butuska... - Nem... - kezdtem nagyon hevesen rázogatni ide-oda a fejemet, de erre megbillent a világ meg a kép és inkább megfogtam azokat a szép erős vállait, azok olyan szép stabilosak voltak, nekem az épp jó, megtartós... - Én nem ittam, én egy kicsit se, én... - nevettem el magam, amit nem is tudtam abbahagyni -, én csak... csak ettem... cukorkát... - kuncogtam fel, és Damon hajába túrva hajoltam oda hozzá, és átöleltem másik kezemmel a nyakát. Olyan jó volt odabújni, olyan kis jó illatú volt, olyan kellemeses... jó volt... - Damon... - húzogattam meg vigyorogva a fülét, és aztán odahajoltam hogy belesuttogjak -, szerinted Rick hallotta hogy beszéltem hozzá? Megmondtam neki hogy szeretem, ott fent az égben, mikor repültem, és remélem hallotta. Szerinted hallotta? - kérdeztem lelkesen, és... én is körbenéztem, mikor ő forgatni kezdte a fejét. - Adam... JJ... cuki nevek... cuki... de azok kik...? Nem tudom... nem is tudom... de cuki... Azok kik? - kérdeztem kíváncsian, de tovább nevetve, mert olyan vicces volt... vicces volt hogy JJ... az két betű... az ki..? Vagy egy betű félt egyedül? Ezért lett kettő?
- Cukorkát - állapítottam meg mély meggyőződéssel, hogy ennek a vámpírlét komolyan ráment a szürkeállományára. - És ne tapizz, oké? Az már régen volt, mikor sor került ilyenre - fogtam le a kezeit, és ezúttal én markoltam meg a vállát, majd nekidöntöttem az egyik ház falának. Igy többé-kevésbé stabilan állt a lábán. - Na szóval, kezdjük előlről - sóhajtottam. - Tudod, te ki vagy. Ez haladás. Tudod, hogy kicsoda Rick. Ez is jó pont. Adam és JJ meg a gyerekeitek, te szerencsétlen belőtt nőszemély - morogtam. A következő kérdésére viszont a hajam minden szála azonnal égnek állt. - Mit beszélsz, Isobel? Hogy Rick... meghalt? - nyaltam meg kiszáradt számat. Bár kételkedtem benne, hogy normális választ kapnék jelenleg a kérdésemre.
- Igen, cukorkát, incsi-fincsi cukit, nagyon fincsi, nagyon jóóó... - kuncogtam tovább, és a zsebembe nyúlva húztam ki onnét a kicsi üvegecskét, és felpattintottam a dugóját, és ügyetlenül kezdtem szórogatni a tenyerembe, hogy aztán azt Damon orra alá dugjam... félig bele... bár nem akartam én bele, csak oda neki, hogy lássa, mer nekem ez még kell, nem is adok belőle neki, ezt én nekem mind meg lesz tartva, nem kap belőle, ha Ő is akar cukorkát, akkor szerezzen magának! Nem akarta hogy simogassam, és ez elszomorított, pedig olyan kis aranyos, és én nem is vagyok rossz madárka, én nem csipkedek, meg nem bántom a másikat, én csak úgy bújok... meg úgy vagyok, de Ő nem akarja... pedig én tudom hogy aranyos vagyok... Kiskutyásos szomorú szemekkel húztam vissza a kezem a közeléből és úgy néztem szépen, hátha meggondolja magát. De nem gondolta, mert odatolt valahova oda odébb, és egy másik dologról kezdett beszélni, arról hogy... hát rólam, meg Rick-ről, meg arról a két másik névről... - Szeretem a gyerekeket... - vihogtam fel, és a fejemet felfele nyújtottam, és az egyik kezem a másiknak a tenyeréből kivette az egyik cukrot, és bele akartam tenni a számba, de az a buta kezem nem találta bele és leesett a földre. - Hoppá... - nevettem fel, és elkezdtem újat fogni, és közbe bólogattam Damon-nek. - Szerintem halott, mert aki nem halott, az itt van, de aki halott az nincsen, és én láttam... én láttam ott fent, ott... - mutattam felfele az égre, oda ahol megint csillogott az a dolog.. az a fényes... - Aki nincs ott, az itt van, de nincs itt, úgyhogy üzentem neki oda fel, hogy tudja hogy itt lent sokkal jobb, úgyhogy jöjjön le, ha szeret, mert szeret. Tudtad hogy szeret? Mert szeret ám, nagyon szeret... szeretett míg élt, de most meghalt, és biztos nem tudja már hogy szeret, pedig szeret. Szóltam neki, hogy tudja hogy én szeretem - magyaráztam komolyan, hogy Ő is megértse. Kis butus... biztos nem szeret senkit, meg senki nem szereti, pedig én érthetően mondom, de Ő nem érti... kis butus...
A szemeimet az égnek emeltem Isobel monológja közben. Hát ezzel sem lehet ma értelmesen beszélni... - Elég ebből - vettem ki a kezéből a "cukorkás" dobozt, és egy mozdulattal a közeli szemetesbe vágtam. - Majd én veszek neked másfajta cukorkát. Attól nem lesz bajod - morogtam, és megfogtam a könyökét. - Rick él, csak most máshol dolgozik - adtam aztán elég elferdített választ neki, és az autóm felé kezdtem irányítani. - Az a fényes izé meg... a nap, meg az utcalámpa. Vagyis fényes volt éjjel. Ugye, nem itt dekkoltál estétől? - torpantam aztán meg vele, de inkább elnapoltam ennek a megválaszolását. De most mégis, hová a fenébe vigyem így, ilyen állapotban?
- Naaa! Ezt most miért kellett!? - háborodtam fel, amikor ez a buta mumus kivette a kezemből a cukimat... - Most miért? Ez az enyém volt! Vegyél magadnak Te is, ne legyél féltékeny, ez az enyém volt! - toporzékoltam, és könnyek gyűltek a szemembe. Ez most nem volt kedves... most miért vette el a cukimat... És aztán húzni is kezdett, el akart vinni, de én nem akarok elmenni, én itt akarok maradni! Én megyek... megyek repülni...! - Naaa, ne húzgáljál, én tudok menni egyedül is... - húztam a kezemet a kezéből, és szökdécselve kezdtem menni, míg a kezeimmel úgy csapkodtam ahogy a madárkáktól láttam, és igyekeztem kellő lendületet venni hogy majd a megfelelő pillanatban felreppenhessek! - Kismadár vagyok, kismadár vagyok, repülök Rick-hez, kismadár vagyok... repülőőők! - nevettem, miközben körbetáncoltam Damon körül, és újra meg újra a füléhez hajoltam, hogy beleénekelhessek. Elvette a cukorkámat, szóval jó hangosan fogok a fülébe énekelni, mert ez bosszúért kiált, ilyet csúnya csinálni! - Este... este... mi van este? Este! Este! - tetszett ez a szó,vicces volt, olyan mint a JJ... az is vicces, az este is vicces. - Este! JJ! Este! JJ! - hajtogattam, és ugrálva kaptam el Damon kezét hogy Őt is ösztönözzem hogy ugráljon velem!
Komolyan, egyre inkább kezdtem magam úgy érezni, mint egy szürreális álomban. Máskor hülyére röhögtem volna magam Isobel egy ilyen akcióján, de ez most már egyre kevésbé volt vicces. Belövi magát, nem emlékszik a gyerekeire, visít Rick után, mint a szopós malac... na nem, én ezt nem nézem tovább. - Bocs Izi, de nem nagyon hagysz nekem más kiutat - morogtam, és egyrészt istenesen pofon vertem, hogy lehiggadjon, másrészt a kocsiba nyúlva nemes egyszerűséggel a fejére öntöttem egy üveg ásványvizet. Csak úgy, józanodás szempontjából. És közben megesküdtem magamban, hogy nincs az a pénz, hogy a mi házunkba hazavigyem. Ilyen állapotban nem engedem a srácok közelébe.
Először... először csak lehervadt az arcomról a mosoly, és abbahagytam az ugrálást. Mikor megszólalt, még nem törődtem vele, de utána... de utána amikor a keze nekicsapódott az arcomnak, hirtelen... hirtelen... úgy éreztem, hogy most ez nagyon nem jó... Kezem felemelve nyúltam oda az arcomhoz, de még mielőtt megérinthettem volna, jött egy újabb rossz érzés... De az csak egy pillanatig volt rossz... mert meglepődtem... azt hittem Damon bánt, de aztán ahogy ráöntötte a vizet a fejemre, kitört belőlem a röhögés... de olyan szinten, hogy nem tudtam megállni a lábamon, és a következő pillanatban a földön találtam magam, amin... amin megint meglepődtem, de csak egy pillanatig, és aztán megint úgy kezdtem nevetni, hogy szinte hanyatt dőltem a járdán... Ez annyira nagyon de annyira vicces volt... hát hogy nagyon-nagyon!
- Akkor bazd meg - mondtam tömören, ahogy Izi fetrengeni kezdett a járdán, aztán belőlem is kitört a hahota, bár részemről ez már kínomban történt. - Elég ebből. Indulás valamerre - nyitottam fel a csomagtartót, és kivéve onnan némi kötelet, simán összekötöztem a kezét meg a lábát. Vámpír, majd ha magához tér eltépi a kötelet. Most nem kell érte aggódnom, mert nincs olyan állapotban. - Na gyere szépségem - rángattam fel a földről. - Hazaviszlek... a Saltzman házba. Ott szépen kialszod magad. Holnap meg majd meglátjuk - dünnyögtem, és bevágtam a kocsi hátsó ülésére.
- Hé... hé... he... na... ez nem vicces... - ráztam meg a fejem, még mindig nevetgélve, mert nem tudtam abbahagyni, de... de azért ez így nem volt egészen vicces, nem akartam én azt a kötelet, nem volt jó... nem volt kényelmes... és olyan fura... rossz érzésem lett tőle, olyan nem jó... nem volt kellemes, már... nem volt jó... rémisztő volt, nem volt jó... - Damon... Damonke... kicsi Damon... na... nem vicces, engedjél el, jó? Na... - kezdtem feszegetni a kezeimet, amiket összekötözött, de Ő erre felhúzott a földről, é ez sem volt kellemes, ez nekem így nem tetszett, én nem akartam. És aztán azt mondta hogy a Saltzman házba visz... és... nekem az sem tetszett, nekem az a név... az nem... nem tetszett... - Rick!!! - kiáltottam el magam, ahogy belökött a kocsijába... - Rick! Rick segíts! Damon bántani fog megint! Rick! - nem tudom honnét jött ez, de... rossz érzésem lett... rossz érzésem... nem volt jó... nem akartam itt lenni, és Vele lenni... én nem akartam... én Rick-et akartam! Menni akarok... repülni akarok! Rick-hez! - Rick! - kiabáltam amilyen hangosan csak tudtam, és az összekötözött lábaimmal kezdtem rúgni az ülést magam mellett....
- Hát nem is viccből csinálom - morogtam már kissé mérgesen. Komolyan, hát ennyire nem bír magával? - Ha nem fejezed be, esküszöm, nem csak a kezeidet kötöm össze. Kötözött sonkát faragok belőled! - fordultam hátra fenyegetőzve, és lezártam a kocsi ajtajait, mielőtt kedve lett volna meglógni. - Miután hazaviszlek esküszöm, nekem kell magam leinni vagy belőni, hogy ezt elfelejtsem - dünnyögtem, és gázt adtam, nem törődve Isobel óbégatásával a hátsó ülésen.
Hiányzott már azért a bátyám. Nem is kicsit. Gyerekkorunk óta van köztünk valami különös kapcsolat, ami teljesen elfeledteti velem, hogy majdnem négy év van köztünk. Kölcsönösen védelmezzük egymást, és kiállunk a másikért - egy tömeg olyan ismerősöm van, akiktől csak panaszkodást hallok a testvéreikről. Persze ez nem azt jelenti, hogy mi nem tudunk olyan vitába keveredni úgy, hogy tíz kilométeres körzetben mindenki élvezhesse a műsort, csak nem telik sok időbe mire a bűnös - többségében David - rájöjjön, hogy a másiknak igaza van. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy hobbijaim között tartom számon az kiosztást is, nyugodt jellemem ellenére. Ha már nem vagyok aza tombolós fajta, valahogy ki kell eresztenem a gőzt. - Legyen úgy. - sóhajtom kissé fáradtan, magamban egy forró fürdő után fohászkodva. A végtagjaim sikítanak már a kényelemért. Minden figyelmemet Davidre próbálom összpontosítani, de nem tehetek róla; egy részem teljesen máshol jár. Igazából mindig is sejtettem, hogy vannak más lények is, amiknek története igaz. Amióta találkoztam azzal az idegennel, aki megmentett, már sejtettem a dolgot. - Tehát azt akarod mondani, hogy a vérfarkasos sztori is igaz? Mármint a kettő többségében együtt jár. - magamat is megleptem azért ezzel a hidegvérrel, mivel nem hittem volna, hogy ilyen könnyen kezelem majd a helyzetet. Csak úgy teljesen spontán kiszúrtam egy férfi az utca túloldalán; vajon ő melyik faj képviseli? - Rókává. Legalábbis azt hiszem. - fordulok újra a bátyám felé, majd gyorsan hozzáteszem, hogy megmagyarázzam a bizonytalanságomat. - Még nem volt alkalmam nagyon gyakorolni. Tudod New York nem éppen az állatokra specializálódott. - pluszba ha még az Upper East Side egyik fényfoltja vagy. Kitudja mennyi kárt okozott volna az átváltozásom a lakásban, a külvárosba pedig nem járhattam le állandóba a suli mellett. Érdekel a képességem de mégis... Nem akarom közben elveszíteni az életemet is. - Ezt nem ígérhetem meg. - pillantok rá ártatlan tekintettel, cinkos kis mosollyal a szám szegletébe. A pasik a nők gyengéi. Főleg ha helyes egyedekről van szó. Mondjuk nem értem mitől fél itt David, mikor majdnem két éve volt utoljára rendes kapcsolatom, és még nem vészeltem át az egyetem első, és egyben legnehezebb évét. - Szerencséd. - villantok rá egy vigyort, ám képtelen vagyok sokáig játszani, hogy nincs semmi. Muszáj tudnia, mert különben nem lesz mód, amivel kirobbanthatom őt innen. Mellesleg pedig az elmúlt 18 év alatt egymás elől megtartott titkokat akár egy kezemen is megtudnám számolni. - Figyelj, valamit tudnod kell. - torpanok meg, őt is visszahúzva magammal. Az alsó ajkamba harapok idegességemben, végül pedig erőt veszek magamon. - Nem csak azért jöttem Mystic Fallsba, hogy lássalak. Anyuék... Anyuék azt szeretnék ha a tavaszi szünet végén hazajönnél velem. Apa szeretne valami állást adni neked maga mellett. - a végére már kissé visszafogom a hangom, és bár alapjába véve nem félek a bátyámtól, a szüleink mindig is büszke emberek voltak, akik a hírnevüket szeretik minél jobban ápolni. Nem lennék meglepődve ha ez a munka is csak egy újabb cikknek lenne jó az újságban.
Hirtelen fellélegeztem, amikor végre valahára abbahagyta a poénkodást és feltett egy normális kérdést is. - Igen igaz.. vérfarkasok is léteznek - feleltem neki egy vigyor kíséretében. - Bár, nekünk nem igazán van okunk félni tőlük, ők inkább a vámpírok ellenségei - magyaráztam, mielőtt még azt hinné, hogy bármivel is ártani tudnak nekünk a farkasok. - Különben meg rokonfajok vagyunk - tettem hozzá a továbbiakban is szélesen vigyorogva. - Rókává? - néztem rá teljesen értetlenül. Na ne!! És ekkor hirtelen egy önelégült vigyor is helyet kapott az arcomon. Bár, nem is tudom, miért lepődöm meg annyira, hogy ő nem kígyó alakot ölt. Hiszen nem mindenki lehet olyan szerencsés, mint Én és kedvére harapdálhatja az ellenséges fajt. - Ez érdekes - jegyeztem meg izgatottan. - Hát igen, New Yorkban tényleg elég nehéz kivitelezni az átváltozást.. többek között ezért is jöttem IDE - magyaráztam neki, közben nyomatékosan kiemelve az "ide" szócskát. Hiszen ez így van.. nem hiába tettem be a lábamat Mystic Fallsba. - De sebaj, mert a közeljövőben mindenképpen beszervezünk egy közös vadászatot - kacsintottam Charre, közben egy hirtelen mozdulattal magamhoz ölelve a drága húgicámat. - Kíváncsi vagyok, hogyan reagálnál, amikor észreveszed, hogy Én milyen állattá változom - tettem hozzá sejtelmesen, mert mint általában most sem állt szándékomban kerek perec kimondani, hogy mivvé változom.
Az anyuékkal kapcsolatos beszéde hallatán viszont csak felsóhajtottam, majd nemtörődöm módon vállat vontam. - Sejtettem, hogy valami ilyesmivel is elő fogsz rukkolni - nevettem fel keservesen, majd újabb sóhaj hagyta el a számat. - Apa már csak ilyen.. - horkantottam fel. - Fél, hogy esetleg szégyent hoznák a Winchester névre, azzal ha valahogy napvilágra kerülne, hogy otthagytam az egyetemet és inkább mentem focistának - hoztam nyílvánosságra a kész tényeket, majd határozottan tettem hozzá. - De nem, engem nem fog semmire se kényszeríteni! Mert nem fogom megengedni neki, hogy beleszóljon az életembe!! - mondtam teljesen komolyan. - Na de nem fárasztalak többet. Menjünk haza, szinte lerí rólad, mennyire fáradt vagy - karoltam át a nyakát, közben ügyesen irányítgatva a lakásom felé.