|
| |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Feb. 07, 2013 11:25 pm | Egy mosolyféle fut át az arcomon Kol Wyett-re tett megjegyzését hallva. Tipikus nagytestvéres hozzáállás. Kár, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet. Bár meg tudnám tenni, hogy alaposan megleckéztetem, de vele ez... egyszerűen... Én sem értem, oké?! Homlokráncolva nézek anyánk után. Mi ez a "vigyázzunk a kicsi Nik lelki békéjére" propaganda? Meg ez a dolog a rohadt tőrökkel... És anyánk mióta pátyolgatja őt ennyire? Épp rákérdeznék Kolnál, hátha ő tud valamit, amit én még nem. De megelőz, és a szavai alapján ő sem ért sokkal többet. - Biztos azzal a nővel, Erinnel van valami - vonok vállat. Figyelem a bátyám csüggedt, "nincs itthon pia" tekintetét, aztán elvigyorodom, és egy szempillantás alatt megjárva a nappalit, áthozom a megkezdett üveg whiskeyt, amiből korábban Wyett-et is kínáltam. - Parancsolj! - adom át az italt Kolnak. - Látszik, hogy mennyire nincs még gyakorlatod az itthoni dugikészlet feltérképezésében. Mert alig tartózkodsz itthon - nézek rá sokat mondó pillantással.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Kedd Feb. 05, 2013 4:27 pm | Önmagamhoz képest figyelmesen hallgattam végig a húgomat, majd az anyámat, aki ezek után távozóra is fogta, abban a biztos hiszemben, hogy majd nem árulom el a titkát, ami egyébként igaz is. Mert Rebekahnak, egyetlen lánytestvérünk lévén, általában szenteltek időt. És a szemük fényeként őrizték, bármi is történt. Mondjuk ennek ellenére vele soha nem volt különösebb konfliktusom, mert valamilyen szinten egészen jól megértettük egymást. Most valahogy mégsem láttam benne cinkostársat, akinek elmesélhetném, mire készül az anyánk... - Aha, Wyett. Tudod, én a te helyedben már régen kiheréltem volna azt a tulkot, tekintve, hogy még most sem tanult különösen sokat az esetből... - jegyeztem meg. Nos, én talán csak egyszer találkoztam ezzel az illetővel, de az is éppen elég volt ahhoz, hogy ne igazán kedveljem meg, főleg azután, ami a húgommal volt. - Nos, azt hiszem, jelen pillanatban még józanodnom kell a vadászathoz, vagy még jobban berúgnom. Bocs, azt hiszem, a még jobban berúgást választanám, de azt hiszem, nincs itthon pia - jegyeztem meg. Oké... jelen pillanatban eléggé tapló vagyok a kishúgommal, de azt hiszem, van egy tippem, anyánk mikorra tervezi a likvidálásunkat. Talán a bálig, mert egy hónap bőven elég a felkészülésre. - Egyébként meg azt hiszem, Niknek valami megoldhatatlannak tűnő problémája akadt. Legalábbis eléggé úgy tűnt, amikor nemrégiben ő is beesett a szobába. - Azt már szándékosan nem említettem meg, hogy ez az esemény egybefüggött azzal, hogy majdnem megöltem az anyánkat. Habár Beccánál nem volt tőr, biztosra vettem, hogy nem hagyná szó nélkül a dolgot. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Kedd Feb. 05, 2013 2:08 pm | Eljött az a téma, amiről nem tudtam hogyan vélekedni. Valami Wyett nevű férfi került szóba, de sem archoz, sem korhoz nem tudtam őt kötni. Nyilván más kötötte le a figyelmemet abban az időszakban, talán Klaus vagy Elijah kötött le, fogalmam sincs. Ez kimaradt az életemből, de talán jobb, ha olyan arcot vágok Rebekah felé, mintha tudnám, kiről beszél. Hiszen én mondtam neki, hogy nem volt olyan nap, mikor nem lettem volna mellette. Félő, alaposan elásnám magam a szemeiben (talán még jobban, ha eddig nem tettem meg), ha ezt ki is mondanám. Megkönnyebbülten vettem tudomásul, hogy Kol ténylegesen tartja a száját arról a beszélgetésről, ami itt elhangzott. De valljuk be, hogy körülbelül még mindig az én szavam a hihetőbb, és nem az övé, aki a gyermeteg viselkedésével kivívja az emberek minden "jóindulatát". - Nos, azt hiszem, hogy nekem most illő lenne Klaus után mennem. Beszédem van vele, lehetőleg négyszemközt. És négyfülközt - néztem rájuk felváltva. Persze mióta szent az én szavam ebben a családban... ha hallani akarják, úgyis hallani fogják. - Azt hiszem, momentán egyikőtök se zargassa túlságosan a bátyátokat - álltam meg az ajtó előtt még, hogy hátraforduljak feléjük, és sóhajtottam egy nagyon aprót, nagyon halkan. Főképp Kolra vonatkozott, hiszen közismert, hogy imád bajt keverni. Most talán mégsem kellene. - Ha jól sejtem, még mindig magánál tartja a "nyugtató-tőrjeit" - köszörültem meg a torkomat. Nem akartam fájdalmat okozni szavakkal sem Rebekah-nak, sem Kolnak, de mivel Klaus elveszítette nemrégiben Erint, és ahogy láttam, Tatiával sem túlzottan találják már meg a közös hangsúlyt, hát ki van bukva, és valószínűleg a világ elpusztításában, vagy legalábbis egy tucat turista megölésében fogja ezt levezetni. Hacsak nem áll neki megint vérfarkasokt gyűjteni, és Elena vérével "szórakozni". Abba már nekem is lesz egy-két szavam, tekintve, hogy magam is védelmet ígértem a hasonmásnak. Az ára persze mindennek megvan. - Beszélgessetek csak, ha még akad miről - léptem ki a szobából, majd megindultam az emelet irányába.
(Klaus hálószobája) |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Feb. 04, 2013 5:38 pm | Anyám pillantását követve a "kis indulatos bátyám" felé küldök egy sunyi, cinkos vigyort. Nem tudom, és azt hiszem, inkább nem is akarom tudni, hogy miről vitáztak. De tekintve hogy mégis mi vagyunk a gyerekek, akik ezer évig anya nélkül is boldogultunk... Csak nem tudnék Kol felett ítélkezni. Ah ne! És most komolyan Wyettről akar beszélni? Nincs mit mesélnem róla. És nem is akarok, örülök, hogy megszabadultam tőle, rohanjon csak a bosszúszomjas kedveséhez, remélem kinyírják egymást. - Hmm... Wyett volt az. Talán még emlékszel rá, én változtattam át többszáz évvel ezelőtt - emelem égnek a szemeimet, azt mutatva, mennyire megbántam a dolgot, hogy a nyakamba vettem ezzel még egy gondot. Persze akkor is ugyanolyan naiv voltam, mint mindig, amikor férfiakról van szó, akiknek olyan jól megy, hogy egy kis kedvességgel levegyenek a lábamról. Vajon meg fogok változni valaha? Az ember azt hinné, ezer év elég ahhoz, hogy tanuljak a hibáimból, hogy megkeményedjek, hogy immunissá váljak a bájolgásra. Néha el is hiszem ezt magamról, hogy a magam köré emelt falak elég szilárdan állnak, de igazából amikor keménynek és könyörtelennek tűnök, általában a látszat alatt akkor is sokkal több van ennél. - Amit a családot illeti... nos igen. Ha valamiben jók vagyunk, az a civakodás. - Egy apró bólintással igazat adva neki beljebb sétálok a szobába. Ezzel igazából még egyszerűen fejeztük ki magunkat, mert a mi erőnkkel, hatalmunkkal, nem beszélve a vérmérsékletünkről, a civakodás aligha fejezi ki azt, ahogyan mi egymásnak tudunk ugrani. - Ha az "elcseszett napodról" nem is akarsz mesélni, azért megígérhetnéd, hogy valamikor szánsz rám is egy kis időt - jegyzem meg a tőlem telhető legközömbösebb hangon, és egykedvű, kissé talán ábrándos tekintettel lehuppanok a kanapéra. Még valami, ami a családunkat jellemzi: az őszinte érzelmeket egymás iránt a lehető legjobban visszafogjuk. Nem vagyunk jók ezek kifejezésében. Ennek ellenére én még mindig hiszem, hogy ugyanolyan fontos vagyok a bátyáimnak, mint ők nekem. És talán Kol maga is tudja, hogy ez az egyetlen közömbös mondat mögött több van, mint aminek tűnik. Hiányzik, hogy több időt töltsünk együtt. Nincs túl sok barátom a városban, és az iskolai ünnepségek szervezését leszámítva sokszor nem is tudom, mivel tölthetném itt a szabadidőmet.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Feb. 04, 2013 4:24 pm | Nem mondom, hogy nem gondolkodtam el azon, hogy mit tehetnék anyám ellen. Elvégre, bárki bármit is mondd, ő a leghatalmasabb boszorkány a Földön. A mi szemünkben legalábbis... És tőle kaptuk az erőnket, amit éppoly könnyűszerrel el is vehet tőlünk. És nehéz lesz megállítanom. Sőt, talán lehetetlen. Éppen valami csípőset készültem a fejéhez, vágni, amikor belépett az ajtón Becca, és kicsit finomabban, de körülbelül ugyanarra kérdezett rá, mint Klaus. A húgom... Nos, valljuk be, vele legalább jó volt a kapcsolatom, noha előszeretettel ugrattam mindenféle hülyeséggel. Viszont, ha arról van szó, nem kérdés, hogy anyánknak hinne, és nem nekem. Ezzel a problémával tehát egyedül maradtam. Óriási, azt hiszem, már most elkezdem megírni a világnak hosszúra nyúlt életem rövid változatát, ami még így is vagy ezer oldalt tehetne ki. - Üdv, kedves kishúgom. Nem történt semmi olyan, amiről tudnod kéne. Anyánk meg én egy kissé összevesztünk, de hát tudod, ilyen a mi családunk - jegyeztem meg gúnyosan. Ha valamiben, hát a civakodásban jók vagyunk. - Egyébiránt nincs kedvem újra elmesélni az elcseszett napomat. Te viszont mesélhetnél arról, hogy ki volt az a fickó, akit a nappaliban nyúztál az érkezésemkor - vigyorogtam. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Feb. 04, 2013 4:03 pm | - Nincs biztosítékom, Kol. Ezért választom az egyszerűbb megoldást. És tudom, hogy nem fogod hagyni, tisztában vagyok vele. De talán jobb lenne, ha mégis így tennél. Mert... jegyezd meg, az élet túl rövid. Még nektek is válhat azzá. És akkor bánni fogjátok, hogy azt, amit kaptatok, azt az ezer évet olyasmikre pazaroltátok, melyekkel az emberiség ellen vétkeztetek. Nem voltam ott mellettetek, hogy kontorlálljalak titeket, pedig talán pont arra lett volna szükségetek. Én magam is hibás vagyok, elismerem. De tovább ez nem mehet tovább - léptem az ajtóhoz, hogy Klaus után menjek, de Rebekah jelent meg előttem, és valamiért hálát adtam az égnek, hogy ő nem hallott részleteket. - A bátyád kiss indulatos, Rebekah - adtam választ neki a kérdésére, majd Kolra sandítottam. Szemmel látható volt, hogy az alkohol is jócskán betett abba, amit itt most művelt. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Feb. 04, 2013 12:26 pm | || Nappali ||
A hangokat követve hamarosan a dolgozószobában kötök ki. Egyelőre nem megyek beljebb, csak megállok az ajtóban, vállamat a félfának vetve, és onnan figyelem az anyám és a bátyám között kibontakozó jelenetet. Kíváncsi vagyok, mi történhetett az előbb. Kollal mostanában nem is találkoztam. Ő is, akárcsak a többi testvérem, mintha csak aludni járnának haza, állandóan elfoglaltak. Örülök, hogy végre látom, és ahogy megpillantom az ismerős, ravasz tekintetét, szinte már égek a vágytól, hogy hagyjam magam belerángatni vele valami újabb őrültségbe. Ő az a bátyám, aki mellett ezer év után is sokszor újra és újra gyereknek érezhetem magam. Bár most... ahogy anyámmal vitatkozik, cseppet sem tűnik egy rosszcsont suhancnak. Történt valami? Olyan érzésem van, mintha fényévekkel lemaradtam volna valami fontosról. Csak a beszélgetés végét sikerül elcsípnem, de abból nem értek sokat. - Mi történik itt? Mi ez a hangzavar? - kérdezem még mindig az ajtóból, utalva a korábbi ordibálásokra, üvegcsörömpölésre is, amit még a nappaliból hallottam.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 6:37 pm | - Rendben. Az teszi meg, aki akarja... Millió meg egy ellenségem van, de hogy a saját anyám? Nem teljesen mindegy, mikor halunk meg, amikor úgyis velünk fogsz égni a Pokolban? Attól, hogy eltüntetsz a Föld színéről, még nem tevődik jóvá az a rengeteg gonoszság, amit útjára indítottál velünk. - Haragnak kéne lennie bennem? Talán. De igazából igaza van, hiszen nekünk is vannak sebezhetőségeink, noha elég nehezen felfedhetőek. És óhatatlan, hogy egyszer valaki rájöjjön erre, majd megöljön, mindannyiunkat. - Tudod, igazad van. Akármilyen igaznak mondott hitet nézzük, lehetetlenség, hogy valaki ezer évig éljen, és megbánás nélkül gyilkoljon. De most, mielőtt távozom, elárulok neked egy titkot. Ő volt az első... És őt azóta is bánom. Látod, talán mégis maradt bennünk, mindannyiunkban egy szikra.Egy szikra, amivel ha ügyesen bánsz, visszakaphatsz valami másolatfélét abból az énünkből, amit egykor szerettél. Miért nem harcolsz inkább azért? Miért választod az egyszerűbb lehetőséget? - kérdeztem, noha azt hiszem, ez nem fogja meghatni. Majd pont én, meg ezek a fene nagy hülyeségek, amiket talán csak azért mondok ki, mert még mindig erős alkoholos befolyásoltság alatt állok, és talán még a farkasméreg hatása is érvényesül egy kicsit... |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 6:24 pm | Erre számítottam. Dehát... mire is számíthatnék? Mindannyian szerették az életüket. És volt bennem sajnálat... Rebekah-t illetően leginkább, hiszen ő... ő az, akiben talán a legtöbb emberség megmaradt. Aki mindig Klaus kedvére próbált tenni, míg ő... hát nevezhetjük árulásnak is. - Tudom, hogy nem fogod hagyni. Hogy nem fogjátok hagyni. De egyszer mindenképpen megtörténik. Ha nem én, majd megteszi más. És ne beszéljünk arról, hogy mennyi időd van még, Kol. Olyasmire nem válaszolok, amit magam sem tudok. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 6:14 pm | - Értem - bólintottam egy keserű mosollyal az arcomon. Szeretem a hallhatatlanságomat. Szeretem, hogy láttam a világ nagy dolgait, és ahogy az emberek a korral együtt változtak. Hogy az eszmék jöttek mentek, és eljutottunk abba a korba, amikor már nincs más, csak a bűnök és az önálló büntetés. És az emberek már nem félnek tőlünk... - Nem fogom hagyni. Számomra csak akkor jöhet el a vég, amikor a világ maga is romba dől. Látni akarom, a saját szememmel, hogy már nincs értelme tovább élnem. Nem fogom elmesélni Klausnak a tervedet, de jobb, ha tudod, hogy mindent elkövetek azért, hogy ez ne következhessen be - jegyeztem meg határozottan. Valahogy hidegre teszem, mielőtt megtehetné. - Csak úgy mellékesen, mennyi időm van még? - kérdeztem. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 6:05 pm | Most sem mondott sokkal többet, de mondjuk úgy, legalább most volt értelme a szavainak, és kicsivel okosabb lettem. És ez máris jobb, mint... nem is tudom. Ekkor azonban jött a kérdés, emi alól szívesen kibújtam volna, de nem tehettem. Vagyis... de, tehettem. Mégsem tudtam megállni, hogy ne beszéljek róla. - Kol - ejtettem ki a nevét, miközben felálltam. - Ezer évig éltetek... hosszú volt ez az idő. Nagyon hosszú. És mindannyian tudjátok, hogy eljön számotokra is egyszer a vég. Kivéve Klaust, ő ezt... soha nem fogja elismerni. De nem éltek örökké. Nem engedhetem, hogy örökké éljetek. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 5:50 pm | - Az egy igen csúnya, és meglepően kellemetlen ügy következménye - köszörültem meg a torkomat. Érdekes módon most figyelt rám... legalábbis érdeklődést mutatott a dolgaim felé. - Azt hiszem, azért láthatom, mert túl közel állt hozzám, amikor még ember volt. De az is lehet, hogy megőrültem, ha eddig nem tettem volna meg - vontam vállat. Egyvalamit tudtam csak... hogy ha lesz rá alkalmam, és merszem, ismét beszélnem kéne vele. Viszont, most eszembe jutott egy másik dolog. Egy célzás, amit egészen eddig nem igazán vettem komolyan. - És akkor, most hogy Klaus nincs itt, nekem is volna egy kérdésem. Te meg akarsz minket ölni? |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 5:43 pm | - Tudom, hogy nagyon elfoglalt lehetsz, Kol, de még mindig van miről beszélnünk... - néztem a szemeibe. - Nem tudom, nem is értem, hogy... most akkor... ez a lány, ez a Freya... szellem? - kérdeztem vissza. Már ott meglepett, hogy Kol látja a szellemeket. Az meg méginkább, hogy én nem emlékszem erre a lányra, mert ha ember korukból ismerik egymást, nekem is illő lenne róla tudnom. De.. talán kezdek tényleg öregedni. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 4:53 pm | - Akkor én most megyek - léptem az ajtómhoz. - A szobámban leszek, anyám. Te pedig öcsém, viselkedj. Ha csak nem akarsz átaludni újabb néhány száz évet - mondtam hidegen, hűvösen. Ha anyámat újra bántotta volna, gondolkodás nélkül meg is teszem, amivel megfenyegettem.
(Klaus szobája) |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 4:50 pm | - Te tudod - vontam vállat Klaus szavait hallva. Volt valami furcsa benne... Nem szokott ő így viselkedni. Legalábbis túl nyugodt volt önmagához képest. Azok után, hogy elmeséltem a dolgot, legalább arra vártam, hogy ujjpercenként töri le a kezemet, de... Mindegy is, mert ha rákérdeznék sem mondaná el a dolgokat. - Rendben, akkor még van kerek tíz percem rád az életemből, anyám. Ja, és hogy mindkettőtöket megnyugtassalak, nem fogok semmi szúrós dologgal hadonászni. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 4:41 pm | Ez a hibridekre vonatkozó téma engem nem tudott meghatni. Sosem volt benne érdekeltségem, talán nekem kellett volna letörnöm Klaus lelkesedését benne, de minek? Ezzel ő nem lesz se szegényebb, de gazdagabb sem... nem értem, mire jó neki, ha van egy kisebb hadserege. Mi vagy ki ellen tudja használni? Mikael ellen? Neki két ujjmozdulat egy-egy hibrid nyaktörése, vagy épp szívkitépése... Ránéztem Nikre, majd megcsóváltam a fejem. - Menj csak. Ha végeztem Kollal, beszédem lesz veled - tettem hozzá hangsúlyosan. Láttam, hogy le van törve. És nem is arról akartam beszélni, hogy újra visszahozom az életbe Tatia lányát, mert... ami azt illeti, én megvagyok nélküle. - Nekem még van egy kis beszédem a fivéreddel - néztem újra Kolra, bár... nem voltam biztos abban, hogy ezek után ő még beszélgetni akar, vagy van mondanivalója. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 4:33 pm | - Hibridcicus? - kérdeztem vissza. - Van egy pár. Nem követem a sorsukat. Ha kellenek nekem valamire, mindig tudják, mikor jöjjenek, és tudom, hogy hívjam őket. Ezen kívül azt csinálnak, amit csak akarnak - vontam vállat, majd Kol utolsó közlésére csak vállat vontam. - Na és akkor mi van? Min változtat ez? - kérdeztem. - Akkor teremtek hibrideket, amikor kedvem tartja. Nem szoktam beleegyezést kérni senkitől. Amúgy is... amire én készülök, öcsém, kihatással lesz nemcsak a farkasokra, de a vámpírokra is. Akkor már egyiküknek sem lesz mersze csak úgy átkokat megtörni, vagy átváltozni az engedélyem, vagy tudtom nélkül - mondtam lenézően, aztán újra anyám felé fordultam. - Ha azt mondod, itt hagyhatlak nyugodtan ezzel a féleszűvel, akkor felmegyek a szobámba. Nem volt túl jó napom, talán pihennék egy keveset - kedvetlenedtem el teljesen, ahogy eszembe villant Tatia. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 4:22 pm | - Drága bátyám, már nem sokáig tervezem ittmaradásomat, de a történetnek egy bizonyos része egész biztosan érdekelne. - Miközben meséltem, egy sunyi mosoly jelent meg az arcomon. Ha már anyám megemlítette a hibrides dolgot, kár lenne tagadnom. Szóval, max gyorsra veszem a figurát, és kereket oldok, mielőtt még én innám meg a levét. - Mindannyian tudjuk, hogy Klaus szorgalmasan teremtgeti a hibrideket, de sajna eddig nem sok nővel találkozhattam közülük. Nem is olyan rég azonban összefutottam az egyikkel és talán egyetlennel a Grillben. Blablabla, unalmas részletek... Ami fontosabb, hogy a végén ott találtam vele magamat az erdőben, egy égő, farkasméreggel kínzott újvámpírhulla mellett, és eléggé bele voltunk merülve egymásba. - Szándékosan kihagytam, hogy a vikingkori kripta volt a helyszín, és Klaust is csak fél szemmel figyeltem. - Lehetne több hibridnő, bámulatosan jók, minden szempontból! Na, de ez nem téma. Hogy folytassam, megharapott, majd megjelent ő... És mint kiderült, szellem, és jött a hülye gyilkosos maszlaggal. Hát kábé ennyi... Vagyis nem, a kis hibridcica mondott még valami érdekeset - tartottam fel a mutatóujjamat. Ami azt illeti, az a dolog eléggé aggasztott engem. - Valaki megtörte a Holdátkot, és a vérfarkasok akkor változnak át, amikor akarnak. Ugye tudod, hogy ez mit jelent? - néztem jelentőségteljesen Klaus felé. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 3:55 pm | Még egy jó ideig nem figyeltem rájuk, mert... túl nagy erőfeszítésembe tellett, hogy megálljak mindkét lábamon, igaz, elég gyorsan le lettem nyomva a kanapéra, és a kezembe adtak egy pohár bort. - Köszönöm... - motyogtam csak ennyit. Oké, a családom most éli az újabb kamaszkorát, akkor voltak ennyire kiszámíthatatlanok. De... a probléma, hogy akkor nem ilyesmiket csináltak, mint most Kol. De el kell ismernem, hogy én sem vagyok jobb. Már csak abban reménykedtem, hogy... nem mondja el Klausnak, hogy milyen célzatú gondolatokat mondtam neki az előbb. Mert... eléggé árulkodó voltam, hogy meg akarom ölni őket, legalábbis ki akarom vonni őket a forgalomból egy időre. Azt hiszem, KLaus lesz a következő, aki belém vágja azt a tőrt. - Nem tudom, hogy milyen Freya nevű nőről beszéltél, Kol... de talán most már elmondhatnád, mi volt az a hibrides-szellemes valami, amiről az előbb beszéltél.. - néztem a tekintetébe. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 3:48 pm | - Te hülye kölyök - dohogtam Kolnak, de már nyugodtabban, látva az anyám arcába visszaköltöző színt, és segítettem, hogy biztosan meg tudjon állni a lábán. - Talán jobb lenne anyám, ha leülnél - támogattam el a kanapéig, majd egy pohár bort töltöttem neki. - Remek vérpótló - mondtam kísérőszöveg gyanánt, ahogy a kezébe nyomtam a bíborvörösen ragyogó folyadékot. - Magatokra hagyjalak? Vagy inkább... maradjak, mielőtt ez a marha megint elveszti a fejét? - böktem Kol felé villámló tekintettel. - Tudod öcsém, az tény, hogy túlságosan is hasonlítasz rám. De ha jót akarsz magadnak, ne hadonássz késekkel. Nem kisfiúknak való - fintorogtam Kol-ra. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 3:39 pm | Igazán mindenre számítottam, csak arra nem, hogy Klaus megjelenik. Pedig ez az ő háza ugyebár, és már hetek óta nem követjük egymás tevékenységeit, tehát akár még gondolhattam is volna erre az eshetőségre, mielőtt elvakított a harag. Ha volt valaki, akitől valaha is féltem, az a bátyám. Túlságosan is jól ismertem ahhoz, hogy tudjam, nem okozna neki lelki nehézséget tőrt döfni a szívembe, aztán jópár évre száműzni az élők sorából. De persze... ezt igyekeztem nem kimutatni neki, mert egy igazi Mikaelson nem fél semmitől. - A tőr itt van valahol a közelben, ha esetleg szükséged van rá. Tudod... ha már anyánk is hidegre akart tenni vele, akkor nem kéne félmunkát végezni, nem gondolod? - kérdeztem. Már minden dühöm elpárolgott, amit anyám iránt éreztem... Mert ha annyira tenni akartam volna azért, hogy elismerjen, akkor tehettem volna. Lehettem volna én, aki segít neki újraéledni, elvégre vannak kapcsolataim a boszorkányokkal. - Különben meg csak rákérdeztem anyánknál egy-két dologra. Sajnálatos módon azonban a mai napomon történtek nem tették lehetővé, hogy azt normálisan tegyem meg. - Egyébként is, ő még meg is ölte, én meg csak megsebeztem... |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 3:18 pm | Tűrtem a szavait, hiszen mi mást tehettem volna... igaza volt, mindenben igaza volt, és ha azt mondanám, hogy... hogy nincs, hát hazudnék. De én teremtettem őket ilyennek... én viselem a következményét, az én lelkiismeretem válik sárossá ettől az egész ügytől... mert ők ilyenek lettek. Kegyetlen, szívtlen gyilkosok. Csak sajnálni tudom már őket, semmi mást. De ami ezek után történt, arra nem számítottam. Nem esett nehezére kicsavarnia a kezemből a tőrt, de azt, hogy belém is szúrja... rám nincs hatással... de fájdalmat képes volt vele okozni... belémvájta, és szinte rögtön éreztem, hogyan szakad fel a bőröm, hogy belehasítson a húsomba... egy fájdalmat nyögést engedtem ki a számon, de mire bármi más történt volna, máris hallottam Kol hangját... mintha némi megbánás lett volna... vagy nem is tudom... de bocsánatot kért. És ez tőle nem volt megszokott. Hiszen ő Kol Mikaelson... Viszont mire bármit is mondtam volna, vagy akár összecsuklott volna a lábam magam alatt, megjelent Klaus... de nem kellett volna most ez! - Klaus...? - kérdeztem eléggé furcsa hangon, mintha életem utolsó kérdése lenne, de a következő pillanatban már ott volt a vére az orrom előtt... nem érdekelt, hogy mit mond Kolnak, nekem most szükségem volt a gyógyulásra. Igaz, ment volna a saját erőmből is... de legalább nem a saját erőmet használom. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 3:08 pm | (Damon és Elena háza)
A gondolataimba mélyedve tértem haza a villába, és semmi másra nem vágytam, csak egy jókora alvásra. A reményeim viszont szertefoszlottak, ahogy elhaladtam anyám dolgozószobája előtt, és meghallottam Kol öcsém hangját. Ha volt testvérem Bekah-n kívül, akivel azért elég jól elvoltam, az Kol volt. Ezért tűnt furcsának, hogy... a jelek szerint odabenn veszekednek. - Mi a .... - nyitottam be az ajtón, hogy abban a pillanatban lefagyjak. Kol kezében egy tőr... olyan tőr, amilyet én használtam a testvéreim ellen. Az anyám pedig áll előtte, gyengén... egy egyre terjedő vörös folttal a gyomra táján. - TE IDIÓTA BAROM! - üvöltöttem el magam, egyenesen Kol arcába, majd anyámhoz siettem, feltépve közben a csuklómat. - Igyál, anyám! - biztattam. - MI ÜTÖTT BELÉD, DE MARHA? - ordítottam közben Kol képébe. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 1:34 pm | Nos, az tény és való, hogy nem néztem rá, de ezer év után, tudva, hogy mit művelt Klaus, azt hittem, már réges-régen a föld alatt rohad, mint ahogy egyébként mindannyiunkkal történnie kellett volna. Szóval... azt hiszem, áttért ő is a vádoljuk egymást hülyeségekért módra. - Tudod, anyám... nem érdekel, hogy szerinted szívtelen gyilkosok vagyunk. Mert szerintem nem. Nem gyilkosok vagyunk. A gyilkosok, amikor ölnek, legalább egy szemernyi bűntudatot éreznek. Ezért van az, hogy a hullákat kiteszik valahová, vagy csinálnak vele valami olyasmit, amitől úgy érzik, megtisztulhatnak. De mi nem. Nekünk a gyilkolás már szinte hobbi, és egyáltalán akarunk bűnbocsánatot nyerni, mert minek? Az életünknek ha még véletlenül is vége szakadna, mindannyiunkat páros lábbal rúgnának ki a mennyekből. Így hát a bűntudat egy felesleges, emberi érzés. És tudod mit? - léptem közelebb hozzá, majd kicsavartam a kezéből a tőrt. Meglepően könnyen ment, mintha nem is ellenkezett volna, vagy legalábbis erre várna, hogy valami ilyesmit tegyek. Ennyire kiszámíthatónak tartana? - Ez már nem csak kényszer. Ez élvezet. Látod, Klaus csak félig testvérem, és mégis rengeteg közös vonásunk van. Például ez - szúrtam bele a hasába a tőrt. Ebben a pillanatban olyan volt, mintha nem is az anyám állna előttem, hanem egy vadidegen, aki szokás szerint megpróbál keresztbe tenni nekem, így elintézem, és eltüntetem őt a föld színéről. Mert itt, ezen a bolygón mi, a kiválasztottak bármit megtehetünk. Napóleoni hatalomeszme? Ugyanmár! Inkább az ősi, Napóleon hozzánk képest egy senki volt. De aztán... véget ért a majdnem-gyilkolás extázisa, és kitisztult a fejem. De hisz ez az anyám! És Klaust pont azért vetettem meg ennyire, mert képes volt őt megölni... Basszameg! Persze egészen biztos nem fogom megúszni, ami anyámat illeti, de egy pillanat alatt kihúztam belőle a tőrt, és kidobtam az ablakon. Azért a biztonság még itt is jelen van, tekintve, hogy az előbb még engem akart megölni. - Bocs... Szóval.... A rohadt életbe, szóval bocsáss meg! - Érdekes volt. Azt hiszem, elég régen használtam ezt a szót, mármint úgy, hogy őszintén, és szinte teljes mértékig a tudatomnál. És nehezen sikerült kimondanom... |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Feb. 03, 2013 11:40 am | - Tudod, Kol... - mondtam egy keserű mosollyal. - Nem tudod, hogy miről van itt szó. Ezer év után sem vagy több egy komolytalan gyereknél. Ezt jobb, ha elhiszed, hiszen... a viselkedésed éppen ezt tükrözi - néztem végig rajta. Bántani akartam? Nem, szó sincs róla. Csupán az igazságot mondtam el neki, ami sem így, sem úgy nem lesz szebb. - Volt öt gyermekem, öt. És ezek közül... egyetlen egy volt hajlandó ezer év után rámnézni, és segíteni nekem, hogy kikerüljek a koporsómból. Egyetlen egy. És az az egy sem te voltál. Én vagyok a hibás, amiért ilyenek lettetek? Igen, semmi kétség. Miattam és Mikael miatt vagytok szívtelen gyilkosok, a tápláléklánc legtetején álló borzalmas gyilkosok. De ahogy én adtam nektek ezt, úgy el is vehetem tőlete - indultam meg felé, bár már teljesen felesleges volt eldugnom a tőrt, hiszen tisztán látta, hogy nálam van. |
| | |
|
A poszt írója ♛ Ajánlott tartalom Elküldésének ideje ♛ | |
| | | |
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
• az új oldal nyitásáig •
• ROTM FRPG •
|
Pént. Május 31, 2019 10:58 pm Szer. Május 29, 2019 1:28 am Kedd Május 28, 2019 8:31 pm Hétf. Május 27, 2019 11:26 pm Szer. Május 22, 2019 12:03 pm Hétf. Május 20, 2019 10:43 am Szomb. Május 18, 2019 10:03 pm • ROTM FRPG • |
|