bones from the night, only remain our ethernal fight
Néha bizony még egy sokat megélt majd a 70-et taposó inast is érhetnek meglepetések, amelyekkel nem igazán tud mit kezdeni. Gerart mióta az eszét tudja ebben a házban él és dolgozik, de a fiát és szeretett Bertáját kivéve még soha nem ölelte meg senki sem, pedig ez jelent jó pár évtizedet. Végül aztán kicsit hebegve-habogva öleli vissza a lányt, kicsit megpacskolva a hátát, mintegy nyugtatólag, bár igazán fogalma sincs, mi és miért történik most, vagy miért ölelték őt meg, mert nem igazán ez itt a bevett szokás, hogy ölelgetjük az inast. - Igazán nagyon szívesen kisasszony, de hát ez a dolgom. Ariana legalábbis Magnuson vendége, így pedig a személyzetnek tekintettel kell lennie rá, és segítenie kell őt. Ebben igazán nincsen semmi különös, így aztán az öreg inas nem tett mást, csak a munkáját végezte ugyan olyan lelkiismeretesen, ahogyan egész életében tette azt. A hatalmas, festményekkel díszített ebédlőben tulajdonképpen akár fogadást is lehetne tartani, de most egyedül Ariana fog itt ücsörögni, bár egyedül ő sem sokáig. A társasága, a ház ura hamarosan megérkezik, ahogyan szokott, tökéletesen, mintha skatulyából húzták volna elő. öltönyben, nyakkendőben. Tanán a hölgyet szeretné megtisztelni vele, de az sem kizárt, hogy Ragnar valóban így szokott mindig vacsorázni, na már ha társasága akad, mert amit most fogyasztani fog, az neki legfeljebb érdekesség az ízek miatt, és nem igazán táplálék. A vámpírnak a véren kívül más ételre nincs szüksége. - Üdvözöllek Ariana. A vámpír hangja bár nem indulatoktól fűtött, de lényegesen távolságtartóbb a lánnyal, mint amilyen eddig volt. Ahogyan az várható, Ragnar az asztalfőn foglal helyet, de most Arianának sem túl messze terítettek tőle, hogy az esetleges vacsora közbeni beszélgetés ne kiabálássá fajuljon, ha érteni szeretnék egymás szavát, a távolság miatt. A vámpír pár pillanatig végig méri a lányt, az öltözékét, a megjelenését, s talán még sokkal többet, az apró jelek után kutatva, melyek a lelkiállapotát írhatják le, majd végül megcsóválja a fejét, mint akinek nem tetszik valami, miután helyet foglalt. Ő nem kifejezetten a legkellemetlenebb kérdéssel vezette volna fel a vacsorát, de a lánynak aligha lesz nyugovása. - Hallgatlak. Az ételeket nem fogják behozni addig, amíg az úr nem csenget értük, így akár egész hosszan beszélgethetnek a vacsora tényleges megkezdése előtt is. Az pedig, hogy Ariana igazán miről akar beszélni igazán most az ő dolga lesz, a vámpír csak annyit jelentett ki, hogy hallgatja őt.
erard, érezhetően nem igazén tud mit kezdeni a szituációval, kissé tétován ölel vissza, de megteszi és ez a lényeg. Ha túlélem az elkövetkező napokat, sokszor fogom még letámadni őt hasonló gesztusokkal és idővel majd megszokja, hogy ilyen vagyok. Az ilyen Louis-típusú lények mellett azt sem csodálnám, ha elfelejtené, mit is jelent egy ölelés... Teintetem a falakon függő festményeket tanulmányozza. Gyönyörűek, ahogy itt minden, most mégis túl sok, túl nagy, túl kicsinek érzem magam, apró porszemnek, amit bármikor felkaphat egy lágyabb szellő és elsodorhatja, hogy kedvére játszadozzon vele. Lábaimat kényelmese pakolom egymás mellé az asztal alatt, majd mégis inkább keresztbe teszem, végül ismét egymás mellé, de sehogy sem kényelmes. A lábam elszokott a magas sarkaktól, még ha ehhez a ruhához semmi más nem is passzolt igazán. Halkan, kissé bosszúsan sóhajtok fel, míg meg nem pillantom Ragnart. Tekintetemet kissé zavartan szegezem rá, pislogás nélkül fixírozva, ma is kifogástalan küllemét. - Szia... - súgom halkan, nagyon halkan, kissé elhaló hangon. Szia? Édes Istenem, ennél azért bármi jobban hangzott volna most! Követem tekintetemmel minden mozdulatát, próbálok nyugodt maradni és nem pánikolni. Érzem, hogy sokkal hűvösebb velem, mint korábban. Nyilván Louis már előadta neki a saját verzióját, ahogy tegnap is. Lassan szívom be, s fújom ki a levegőt, elkapva tekintetem róla, amint tekintetével analizálni kezd. Szótlanul bámulom a szemben elhelyezett festményt, ám most aligha látom, mit is ábrázol. Csak gondolataim, lelkem kusza ingoványait érzem. Hangja szakít ki állapotomból, kissé összerezzenek, halkan sóhajtok fel. Pillantásom visszasiklik rá, de ajkaim még nem nyílnak szóra. Nehéz eldöntenem, mit is akar hallani. A válaszomat a tegnap esti kérdésére vagy valamiféle magyarázatot arra, ami ma történt? Vagy... mindkettő? - Én... igazán sajnálom, Ragnar! Próbáltam változtatni a helyzeten, még békeajánékot is készítettem neki, de Louis gyűlöl engem. Gyilkosnak nevezett és... - elcsuklik hangom. Így, józanul, minden sokk nélkül, végtelenül zavarba ejt, ami történt. Még csak a felsőmet sem vettem le soha férfiak előtt és senki sem bánt velem annyira durván. Szörnyen érzem magam miatta. - Ha tegnap hibáztam is, most tényleg megpróbáltam jóvá tenni. Ezért ne büntess meg... kérlek... - súgom halkan, tekintetem visszaaraszol a festményre. Nem tudom, mit tud és mennyit mondott el neki Louis, de végtelenül gyűlöl és szeretné, ha kudarcot vallanék és meghalnék. Ez pedig azt jelenti, hogy bizonyára nem a javamat nézte, amikor elmesélte a történteket és óvatosnak kell lennem vele, ha életben szeretnék maradni. Nem engedem, hogy tönkretegyen. - Ami pedig a tegnap estét illeti... sokat gondolkoztam. Csak elképzeléseim vannak arról, hogyan zajlanak itt a dolgok és nem érzem, hogy készen állnék arra, hogy magam döntsek a büntetésemről. - rakom össze nehézkesen a mondatokat, miközben szívem őrülten lüktet mellkasomban, csendes szédülés kínoz. - Nem ismerem a szokásaidat ezen a téren, ezért bár ez is egy döntés, aminek a következményeit vállalnom kell, de rád bízom ezt. Ha pedig mindenképpen nekem kell választanom, szeretném tudni, mik a lehetőségek. Mondj... három dolgot, amit méltó büntetésnek ítélsz és választok, ha ragaszkodsz hozzá! - fejezem be halkan, újfent ráemelve tekintetem.
A hozzászólást Ariana Montgomery összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 08, 2015 4:39 am-kor.
Ariana igen csak fészkelődik, nagyon kényelmetlenül érzi magát, ehhez pedig sem a vámpír, sem a mágus képességeire nincs szükségem, hogy észrevegyem. Annyira egyértelműen látható, annyira egyértelműen érezhető, hogy feszeng, hogy fél, hogy kellemetlenül érzi magát. Pedig tulajdonképpen Louissal is ki lehet jönni, nem olyan nehéz dolog, kijönni, csak ő még nehezebben fogad a bizalmába bárkit, mint én, pedig az nagy szó. Van, akinek időre van szüksége, de az is igaz, hogy annak is meg van az oka, hogy Louis olyan, amilyen. Az is egészen biztos, hogy fél attól a bizonyos büntetéstől és már egészen egyértelmű, hogy rossz irányból közelíti itt is a kérdést, bár azok után, amivel teletömhették a fejét a vámpírok kapcsán, nem csodálkozom rajta, viszont ha főni akar a saját levében, hát csak tegye, ehhez mindenkinek joga van, é pedig nem fosztom meg tőle. Csendben hallgatom végig a történetét, a kifakadását, a mentegetőzését, ma már kaptam egy előadást Louistól és őszintén szólva, azt is szívesen kihagytam volna. Ezek ketten egymásnak esnek, amiből semmi jó nem fog kisülni. Persze ezt a konfliktust kettőjüknek is kell majd feloldani, ahogyan ketten is alakították ki. Az mindenkinek csak rossz lesz, ha nekem ebbe bele kell avatkozni. Hamarosan aztán minden átmenet nélkül tér rá a tegnap estére is beigazolva a sejtésemet. Nem úgy közelítette azt a kérdést sem, ahogyan kellett volna, s valószínűleg egész nap csak stresszezte magát, nem pedig azon gondolkozott mit rontott el, s min kellene változtatnia ahhoz, hogy az ilyen és hasonló kellemetlenségeket el tudja kerülni a jövőben. Az egész színi előadás után első reakcióm egy mély sóhaj, amivel tudomásul veszem, hogy ez egy hosszú menet lesz, hosszú éjszaka, hosszú és nehéz vacsora, ahol nem elsősorban a szakács ételkülönlegességein kell majd keresztül verekednem magam, az ízek harmóniáján töprengve. - Lassabban. Szólalok meg aztán lassan, sokkal inkább nyugodtan, beletörődően, hiszen ezen a beszélgetésen túl kell esni ez pedig előrevetíti, hogy a vacsora hangulata nem olyan lesz, mint amilyet szerettem volna. - Ez nem így működik Ariana. Nem fogok igazságot tenni közted és Louis között. Ő a tanítványom. Ez egy olyan feszültség, amit ketten hoztatok össze feleslegesen és kettőtöknek is kell feloldani. Amennyiben nem sikerül, az neked az életedbe kerül, őt pedig el fogom csapni. Remélem világos voltam. Ezzel nem is szeretnék tovább foglalkozni. Amennyiben ezt a kérdést sem tudják nélkülem megoldani, az komoly csalódás lesz számomra, mint Louist, mind Arianá illetően, de még csak a saját emberismeretemet is. - A büntetésnek nem az a lényege, hogy szenvedj, hogy rettegj, vagy hogy megalázva érezd magad, hanem az, hogy nyomatékosítsa benned, hogy hibáztál. Tanulj a hibádból és ne ismételd meg újra. Érted? Nem arról szólna, hogy bántom, mert élvezem, hanem arról, hogy amit kértem tőle az egy tanulási folyamat része, amit ő sajnos nem értett meg, s lehet, hogy még most sem érti, ami igen csak sajnálatos lenne. - Azzal, hogy te választod ki magadnak, miként lehet ezt a leghatékonyabban elérni nálad, magadnak is segítettél volna a tanulásban és nekem is abban, hogy kicsit jobban megismerjelek. Ez is egy teszt lett volna, ami nem arról szól, mennyire vagy képes behódolni félelemből, hanem arról, menyire vagy képes elfogadni a világot magad körül, mennyire vagy képes alkalmazkodni hozzá. Most már Airana tekintetét keresem, egyenesen a szemébe nézve teszem fel neki az utolsó kérdést, hiszen valóban számít, mit válaszol rá. Jobban szeretném ha érezné, megértené a dolgokat, s nem kellene mindent egy lelki dráma mellett elmagyarázni neki, de hát egyenlőre ez még csak így működik, vagy legalábbis remélem, hogy legalább így működni fog. - Szerinted mi lehet az oka annak, hogy nem jössz ki Louisszal? Szerinted miben hibáztál tegnap éjszaka?
óhaja kissé megrémiszt. Tudom, hogy számára ez éppoly furcsa és nehéz, mint számomra is. Meg kell értenie a világomat, meg kell találnia a módját, hogy beolvadhassak az Ő világába. Ügyelnie kell a tekintélyére és mindarra, ami az övé. Nem borulhat fel miattam minden. Mégsem hiszem, hogy azzal elérhet bármit is, ha minden ballépésemért megbüntet. Így csak félni fogok tőle. Szavai éles pengeként hatolnak húsomba. Végezne velem, csak azért, mert Louis nem hajlandó nyitni felém? Nem én illettem őt sértő jelzőkkel, még csak kezet sem emeltem rá, pedig egy pofont simán megérdemelt volna. Igyekszem nem kimutatni, milyen mélységesen felkavaró számomra még az emléke is ennek a napnak. És még nincs vége. Szeretnék kérdezni, ajkam máris szavakat formálna, mégsem szakítom félbe. Csendesen hallgatom végig Őt és közben azon töröm a fejem, mit tehetnék még annak érdekében, hogy Louis ne gyűlöljön ennyire. Az gondolja, gyilkos vagyok, megvet és apró is semminek néz, akit egy mozdulattal megölhetne és ezzel szívességet tenne a világnak. Betolakodónak, akiben hazugságok hadát véli felfedezni. Elvből utál. Talán semmi sem segíthet ezen... Amikor a büntetésről kezd el hosszasan beszélni, kissé értetlenül pislogok rá. Csak lassan erőszakolják be magukat a szavak tudatomba és nyernek aztán valódi értelmet. Halkan, megkönnyebbülten sóhajtok fel, mintha óriási kő esne le szívemről. Persze, ez csupán lelkem első reakciója. Azt jelenti számomra, hogy mégsem lesz büntetés, mégsem várnak rám pokoli kínok, nem létezik a csuklyás óriás sem, akinek fura eszközök vannak hatalmas mancsaiban. Ez pedig most olyan számomra, mint egy kisebb megváltás. - Szóval... mégsem kapok büntetést? - kérdezem halkan, azért biztos, ami biztos. Valahol ürességet is kelt bennem ez a tény, hiszen egész nap erre készültem, s most feleslegesnek érzem azt a sok stresszt és félelmet. Tekintetem Ragnar kifürkészhetetlen lélektükreit kutatja. Miután Ő is íriszeimbe kapcsolja tekintetét, különös érzés járja át egész lényemet. Különös melegség, na nem olyan, mint akkor először a könyvtárban. Ez kevésbé féktelen, ám uganolyan mély és kitölti egész lényemet. Ebben a pillanatban azt kívánom, bárcsak egyszerűbb lenne! Bár lehetnék én Miss Morland, s ő Tilney! Vagy Rochester, s lehetnék az ő Jane-je! Bárcsak... megérintené a kezem nagyon finoman és olyan gyengéden csókolná meg ajkaimat, mintha atól félne, hogy elporladok érintései nyomán! Ábrándozó tekintettel, halk sóhajjal fürkészem arcát, míg ki nem cibálja elmémből gyermeteg gondolatimat kérdéseivel. Beharapom ajkam, hátradőlök a székben. - Louis szerint gerinctelen gyilkos vagyok. Úgy néz rám, mint egy nősténydémonra. Esélyt sem ad arra, hogy bebizonyítsam, mennyire téved. És nagyon durván bánt velem... - nem gondolok a térdeimen és karomon lévő zúzódásokra, amit azzal okozott, hogy kíméletlenül bevágott a kádba. - Vettem egy fürdőt és amikor kiszálltam a vízből, kicsit megszédültem. Segítséget szerettem volna kérni és megrémültem attól is, amit itt várhat rám, ő pedig teljesen bekattant. Letépte rólam a törülközőt is. - szemeim megtelnek könnyel, arcom egészen vörössé válik, szégyenlősen fordítom el tekintetem a vámpírról. - Bántani akartam, Ragnar. Fájt, amit tett és megalázónak éreztem. És minden erőmet össze kellett szednem, hogy ne vágjak vissza és ne használjam rajta mentális képességeimet. De nem tettem, mert nem vagyok gyilkos. Azok csak álmok... - fejezem be, egészen lehalkítva hangomat, s lenyelve a torkomban keletkező gombócot. Erőt kell vennem magamon! Mély lélegzetet veszek, mielőtt folytatnám. - Én szerettem volna, ha jobb lesz a viszony köztünk. Készítettem neki ajándékot. De elutasító volt. Tudom, hogy tegnap hibáztam és nem voltam túl kedves vele, de jóvá akartam tenni. Én tényleg... - nem szerettem volna gondot, hiszen Ragnar tegnap este megjegyezte, hogy reméli, ma már nem lesz gond. - Ami pedig a tegnap éjszakát illeti... - kezdem halkan, némi levegőt juttatva tüdőmbe. - Én igazán hálás vagyok, amiért annyira kedves voltál velem. Nagyon jól esett a törődésed. Az, hogy megpróbáltál megértő és türelmes lenni velem. De szerettem volna tudni, meddig mehetek el, hol vannak a határaid. Viszont... kicsit csalódott is voltam. Mert azt mondtad, nem érdemeltem ki azt sem, hogy a szeretőd legyek, pedig te magad választottál engem. Tudom, ki vagyok és azt is, milyen értékekkel bírok. És ha engednéd, meg is mutatnám... de ha akkor sem lehetek igazán önmagam, ha kettesben vagyunk és senki sem lát, hogyan tehetném? Érezzem magam rabnak és korlátoltnak akkor is, ha hozzám érsz? Akkor is, ha beléd szeretek és arra vágyom majd, hogy felszabadult és őszinte lehessek veled mindennel kapcsolatban? Szeretném, ha legalább akkor nem kellene büntetéstől tartanom és szabadon kimondhatnám és megtehetném, amit szeretnék, amikor kettesben vagyunk. Van erre esély vagy bele kell törődnöm, hogy akkor is fölöttem állsz és nem tehetem meg, amit szeretnék? - pillantok fel arcára, hosszasan kutatva lélektükreit. Tartok a választól. A szívemet akarja, a szerelmemet, ezt pedig csak akkor adhatom neki, ha tudom, hogy nem töri össze. Ha biztos lehetek abban, hogy lelkem szabad maradhat mellette és nem kell mindig rettegnem tőle. - És még egy kérdés. Ha Te választhattad volna ki a büntetésemet, mi lenne az? - kíváncsian pillantok fel rá, kicsit ellazulva végre, s lassan a gyomromat görcsben tartó félelem is megszűnik egészen. De érdekel, mi mennyire erős vétség itt és miféle büntetéseket vonnak maguk után.
A hozzászólást Ariana Montgomery összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 08, 2015 4:37 am-kor.
Az az igazság, hogy nekem nem kell bántani ezt a lányt, mert megtette már valaki más előttem. Tele tömte a fejét sok sületlenséggel, ami aztán azt eredményezte, hogy minden vámpírt szörnyetegnek tart. Gonosz szörnyetegnek, akivel vigyázni kell, akitől rettegni kell. Boszorkányok. Akárki is nevelte, akárki is tanította, ezért ő a felelős, a lány pedig nagyon-nagyon lassan fog csak tudni változtatni ezen, ha akar egyáltalán. Ez persze még a jövő zenéje és elsősorban Arianától függ, hogy mit szeretne, s mennyit szeretne szenvedni fölöslegesen, akár csak azzal, hogy olyan gondolatokkal kínozza magát, aminek nem sok alapja van. Nehezemre esik végighallgatni a beszámolót Louisról, mert én tudom, miért lett ilyen a kölyök. A benne élő előítéletek a boszorkányokkal kapcsolatban nem alaptalanok sajnos, ahogyan a gyanúsítgatása sem. A vámpíroknak is meg van a maga világa, szokásai, törvényei és egyik csoport sem fogadja el a másik nézőpontját, amiből aztán hamar lehet kölcsönös gyűlölet, vadászat, értelmetlen pusztítás és gyilkolás. Nehezemre esik szembenézni azzal, hogy esetleg ez a viszály az én környezetemet, az én házamat is elérhetné és nem is fogok szembenézni vele, mert nem fogom hagyni, hogy így történjen. - Én megértem, hogy nem egyszerű számodra ez az egész, az új környezet, a váltás, amiről úgy érzed nem is a saját szabad akaratodból történt. Ugyanakkor nem tűröm, hogy az én házamban bármilyen ellenségeskedés, viszály, vagy háború tomboljék. Oldjátok meg, de sürgősen. Biztos vagyok benne, hogy ha nagyon akarjátok, el tudjátok érni, hogy megférjetek egymással, ha nem is lesztek a legjobb barátok, de haragot, ellenségesedést, gyűlöletet nem tűrök meg. Ilyen esetben pedig nem te vagy a hibás, vagy Louis, hanem mind a ketten. Remélem érthető voltam. Nem tartom ezt olyan, és akkora kihívásnak, amiben tőlem kellene segítséget kérnie a lánynak, vagy ha igen, akkor nem lesz kár érte, ha megy a süllyesztőbe, mielőtt a hatalma kiteljesedik és csak egy újabb egoista gyilkos lesz belőle, aki majd gőzerővel dolgozik a fennálló káosz kiteljesítésén, évszázadokon át élve vélt, vagy valós sérelmeiben mélyen eltemetkezve, s a mágia adta lehetőségeket használva fel a gyűlöletével övezve a pusztáshoz. A vallomás másik része sem egyszerűbb, de nyit felém ismét, őszintén szívéből beszél, ezt pedig értékelem. Értékelem, még akkor is, ha bizonyos dolgokat még mindig nem lát át, nem ért és nem fogadott el, de ez nem jelenti azt, hogy később sem lehet ebben változás. Egyenlőre az a legfontosabb hogy nyílt és őszinte, nem zárkózik magába, még akkor sem, sületlenségekből kiindulva retteg attól, hogy bántani fogom. Itt már én sem tudom megállni, hogy arcom szobor merev maradjon és el ne mosolyodjak, hiszen naiv, ártatlan és nagyon-nagyon fél, mindamellett, hogy teljesen őszinte, ez pedig igen érdekes, aranyos összképet ad, ami még egy ilyen mogorva vámpírt szívét is képes megérinteni. Én is valamivel közvetlenebbé, kedvesebbé válok, finoman megérintem a kezét, lassan gyengéden nyúlva felé, de nem azért, hogy bántsam, még akkor sem, ha most is ezt várja talán tőlem, sokkal inkább azért, hogy bíztassam, hogy érezze, nem maradt magára, nincs egyedül. - Ariana te boszorkány vagy. Olyan erők lehetnek a segítségedre, melyeket a halandók felfogni sem képesek. Ez az istenségek ajándéka. Thoré, Odiné, Freyáé. Az ő kiválasztottjuk vagy, akik méltónak találtak téged erre az ajándékra. A bölcsességet viszont nem adták mellé, ahogyan a felelősségtudatot sem. Nem lehetsz meggondolatlan. Nem azért, mert te boszorkány vagy, én meg vámpír, mert én a mestered vagyok, te meg csak a szeretőm, mert én feletted állnék, vagy azért mert félsz a büntetéstől. Nem ez a lényeg. Ezek mind csak címkék kedvesem. Igyekszem közvetlenül, kedvesen magyarázni a lényeget, de nem tudom még, hogyan fogja fogadni, vagy mennyit fog megérteni, elfogadni belőle, főleg így első hallásra. Olyan dolgok ezek, melyekkel nem könnyű együtt élni, hiszen bőségesebb lehetőségek mindig vonzóak, míg a velük járó felelősséget már jóval kevesebben érzik át. - Ha szigorú vagyok veled, az azért van, mert még nem ismerlek, mert nem tudom mennyire vagy képes felelősség teljesen gondolkodni, kezelni azt, ami neked megadatott, vagy illedelmesen és okosan viselkedni a vámpírok köreiben. Te egy gyönyörű trófea vagy. A külvilág szemében az leszel, hiszen a boszorkányok leginkább vadásszák a fajtámat, te viszont minden lehetséges módon az enyém leszel. Illetlenség, rosszul megválasztott szavak, lázadás, nagyon sok kárt okozhatnak. Majd ha már jobban ismerlek, ha már tudom, neked hol vannak a határaid, s hol kell még fejlődnöd, én is jobban fogok bízni benned. Remélem ezt megérted. Addig viszont fogadd el, hogy mindaz, ami neked megadatott felelősséggel is jár, én pedig ezt a felelősségteljes viselkedést szeretném látni tőled, s azt, hogy mindent megteszel, hogy tökéletesen beilleszkedj ebbe a környezetbe. Először alárendeltként. Igen, mindig, mindenben és minden területen. Majd amikor eltelik egy kis idő, s mások szemében is a környezetem elfogadott részévé válsz, változhatnak a játékszabályok. Addig viszont ez nem csak korlátoz téged, de védelmez is. Amíg hozzám tartozol, senki nem bánthat anélkül, hogy haragomat vonná a fejére. Ezt érted? Fontos, hogy megértse, mert addig nehezen tudnánk tovább haladni. Fontos, hogy teljesen és tökéletesen beilleszkedjen, hogy feltétel nélkül bízhassak benne ahhoz, hogy arról beszélgethessünk, milyen téren és milyen szabadságot kaphat. - Ami pedig a büntetésedet illeti. Talán Konfucius, esetleg sok-sok meditáció és elmélkedés, talán mind a kettő. A büntetésnek nem a célja, hogy rettegj a bekövetkezésétől, hanem az, hogy segítse a fejlődésedet. Hamarosan aztán megrázom a csengőt is, mert egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez a lány az utóbbi pár napban nem evett semmit sem, márpedig ahhoz, hogy megőrizze az erejét ennie is kell, én pedig ha többet nem is, de annyira még szívesen igénybe venném majd ma este, hogy megkóstolnám édes vérét, bár nem iszom sokat, hiszen egy olyan öreg vámpír szükségletei, mint én vagyok már lényegesen kisebbek, mint a fiataloké, de az ő kimerült szervezetét még az is megviselhetné.
ost tényleg igazán csak rá figyelek. Szavaira, a bennük rejlő legfontosabb információkra. Mégis igazságtalannak érzem mindazt, amit hallok, hiszen megpróbáltam javítani a helyzeten és nem én voltam az, aki engedett az indulatainak. Most kicsit sajnálom, hogy nem okoztam neki fájdalmat, legalább egy kicsit. Ha már engem is okol, legalább lenne alapja. Megért. Persze. Hogyan érthetne meg egy több száz éves vámpír, akinek fogalma sincs arról, mi zajlik a lelkemben? Mégis érzem, hogy nem lesz jó vége, ha sokáig elhúzódik ez az ostoba viszálykodás köztem és Louis között, s legkevésbé sem egy ilyen felfuvalkodott, erőszakos és előítéletes vámpír miatt szeretnék meghalni. - Igen, érthető. - motyogom halkan. - Én megpróbálok megtenni mindent azért, hogy ez változzon, Ragnar. De ha Louis még egyszer bántani fog, nem hagyom viszonzás nélkül. Egyetlen Montgomery sem tenné. - tekintetem szelíd marad, hangom őszinte. De ezt neki is tudnia kell. Biztos vagyok benne, hogy Ő sem hagyná megtorlatlanul, ha egy boszorkány kezet emelne rá vagy azokra, aki a védelme alatt állnak. Tőlem sem várhatja el, hogy szó nélkül, csendesen tűrjem, amit Louis művel velem. El akar távolítani. Zavarja, hogy itt vagyok és mindenáron a halálomat akarja. Gyűlöl. Ok nélkül. Senkinek sem nézem el, hogy elpusztítsa mindazt, ami a családomból maradt. Nem engedem, hogy úrrá legyen rajtam a keserűség. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak, még ha nehezemre is esik. Pokoli viharok tombolnak lelkemben, feldúlva mindent, mi eddig szilaj alapokon állt. Halkan folytatom, ám mosolya egy pillanatra eltépi szavaim fonalát. Lepillantok kezére, mely most kezemet érinti, s bár megrémülök kicsit, de nem húzom el. Tekintetem lassan vándorol fel arcára. Tetszik a mosolya, most annyira... meleg és nem érzem olyan rémesen távolinak magamtól. Pár pillanatig még élvezem az érintést, megadóan simítom kis kezemet tenyerébe, majd minden figyelmemet szavainak szentelem. Van felelősségtudatom. Igaz, hogy néha elhamarkodott vagyok és nem adok időt magamnak átgondolni a dolgokat, de jelenleng nem is igazán találom a fonál végét, nem tudok mindent átlátni, hiszen nem is látok tisztán. Még nem. Ehhez nekem több idő kell. Neki elvileg abból nagyon sok van és némi abrakadabra segítségével én is meghosszabbíthatom a nekem adományozott idő hosszát. Te egy gyönyörű trófea vagy. - jut el tudatomig a mondat. Trófea? Azért akarja, hogy minden lehetséges módon az övé legyek, mert trófeának tekint? Először alárendeltként. Igen, mindig, mindenben és minden területen. - Elhúzom kezem, most nem akarom, hogy taperoljon, miközben szavaival bánt. Ajkaimat erősen préselem össze, nehogy valami olyat mondjak, amit nem kellene. - Értem. Védelmet ajánlasz a Mindenért cserébe. Megígérhetem neked, hogy mindenben alárendelem magam házad törvényeinek és akaratodnak, de ha így is lesz, ennél többet egyelőre nem adhatok. Ezek mellett a feltételek mellett nem adom neked sem a szívem, sem a testem, semmit, amit lelkem mélyéből és őszintén adhatnék. Nem tudok parancsra adni... - a büntetéssel kapcsolatos mondandója akár mosolyt is csalhatna arcomra, de most nem megy. Becsapva érzem magam. Itt bárki megtehet bármit, s egyedül nekem kell szó nélkül elviselnem, ha sérelem ér vagy ha trófeakánt tartanak számon. - Sosem tettem semmi csak azért, hogy nekem jó legyen. Nem voltak túl nagy elvárásaim. Van bennem alázat és megfontolt vagyok, ha épp nem érzem úgy, hogy ezer darabra esik szét a világom, melyekből nekem kellene kiraknom és felépítenem egy másikat. Én próbállak megérteni és tiszteletben tartani a szabályaidat és elveidet. Te miért nem próbálod meg legalább kicsit elfogadni az én elveimet? Nem kérek sokat... - halkítom le hangom, jobbomat homlokomra simítva, hogy csillapítsam fejfájásomat. Olyan, mintha egy teljeen új világba száműztek volna. - Amit kérsz tőlem... a szerelmem, ez... nem így működik. Nekem is vannak elképzeléseim és vágyaim. Szükségem van melegségre, érzésekre... nem tudom átadni magam valakinek, aki nem szeret, csupán birtokolni akar és trófeaként tekint rám. Azt hittem, azért választottál, mert képes lennél szeretni is. De már látom, mi van a dolog mögött... - fordulok el zaklatottan. Nem érdekel már a vacsora sem. Ha rosszul lennék, legalább lenne okom elmenni innen kicsit. Nem bírom tovább ezt a rideg, hideg, hatalmas csodát.
A hozzászólást Ariana Montgomery összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 08, 2015 4:35 am-kor.
A vita kezd parttalanná válni, nekem pedig most volt elegem belőle. Meghoztam egy döntést, és senkitől nem tűröm az ellentmondást, vagy a megkérdőjelezést, a kifogásokat pedig még kevésbé. A vélemények észrevételek szóba jöhetnek, de ennyi. Másról, attól többről nem lehet szó. - Már elmondtam, mi az álláspontom a kérdésben. A legközelebbi veszekedésetek után téged megöllek, Louist elcsapom. Remélem elég egyértelmű voltam. Ezt a kérdést csak akkor feszegesd tovább, ha az a szándékod, hogy felbőszíts. Innentől kettejük között minden konfliktust úgy fogok értelmezni, hogy gyűlöletet és viszályt hoztak a házamba, azt pedig nem tűröm, s mindketten keservesen meg fognak bűnhődni érte. Nem szeretném, ha Ariana tovább erőltetné a kérdést. Feladatot kapott, s elvárom tőle, hogy megoldást találjon rá, ha élni akar. Ez pontosan ennyire egyszerű. Az ellenvetések itt viszont még nem érnek véget. Arinaának kivételes tehetsége van ahhoz, hogy félre értse a szavaimat, s most is azonnal él a lehetőséggel, ha valahol ellenkezhet. Ha valamit félreérthet, ha valahol találhat valamit, amibe beleköthet, vagy ami nem jó neki. A játéknak ez a része kezd lassan kicsit fárasztó lenni. Nem szeretek ennyit magyarázni, főleg nem számomra egyértelmű dolgokat, a kisasszony pedig most újra egy okot talált arra, hogy bezárkózzon. Eddig próbáltam szépszerével, de lassan kezd olyan lenni ez az egész, mint egy Shakespeare komédia, mintha Sir Benedek vitatkozna az éles nyelvű Beatrichevel, aki mindig talál valami kibúvót, valami riposztot, bármit, amivel aztán tovább bonyolíthatja a szálakt, ellenkezhet, vagy védheti saját büszkeségét. Nekem viszont nincs kedvem tovább vitatkozni ezzel a lánnyal. Bármit elvehetnék tőle akár erővel is, ha akarnám, de nem tettem idáig, s ezt ő is pontosan tudja, hiszen nem buta lány, de mégis miden alkalmat megragad, hogy pár lépést visszatáncolhasson. Ami most következik, az szélvész gyors lesz. Arianának felfogni sem lesz igazán ideje, vagy lehetősége, hogyan kerül a fal mellé, érzéki kis terpeszben állva, a feje fölé emelt karokkal, melyeket csupán balkezem fog össze és tart a falhoz nyomva a lány feje fölött egészen szilárdan és mozdíthatatlanul. - Úgy gondolom ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Nem igaz, kedvesem? Teszem fel neki a kérdést, de a lágy bariton ezúttal nem fenyegető, sokkal inkább becézget, duruzsol, csábít. Hatni próbál a lányra, míg jobb kezem felfedező útra indul, gyengéden simogatva az arcát, incselkedve, fedezve fel a finom bőrt, gyengéden érintve a gyönyörű arcot, s a csodaszép vonásokat. - Te az enyém vagy kicsi Ariana. Az enyém vagy már most sokkal jobban, mintsem azt gondolnád. Kezem tovább barangol, lejjebb, lágyan cirógatva a lány nyakát, játékosan söpörve odébb tincseit, gyengéden játszadozva el a törékeny és érzéki nyakon, következetesen érintve őt, hogy szítsak fel benne bizonyos vágyakat, hogy érezzem újra, mennyire kíván, mennyire átadná már magát most ennek a bizonyos gyönyörű és érzéki játéknak. - Nem csak egy ősvámpír vagyok, de egy igen erős és befolyásos boszorkánymester is. Ezt pedig kicsi Ariana, már nagyon jól tudod. Kezem ezúttal még lejjebb vándorol, a kulcscsonton, a vállon át, megbontva a szép ruhát, hogy fedje fel a bőrfelületet, hogy engedje szabadon látnom a törékeny szépségét, s ezúttal közelebb hajolva hozzá, finom csókot is lehelek a lány vállára, majd közelebb hajolva hozzá a fülébe duruzsolok tovább, hogy leheletem érintse a bőrét, cirógassa végig a nyakát, játszadozzon el a fülcimpájával. - Persze nem csak arról van szó, hogy kettőnk párharcának kimenetele nem lehet kérdéses, hanem van itt valami egészen más is. Kezem most még tovább indul felfedező útján, s ezzel még lejjebb engedem a ruhát, had csússzon le a földre, s fedjen fel mindent, ami alatta van, had engedje látnom azt, amit legutóbb elmulasztottam, amit akkor még fedve hagytam. Az érzéki domborulatokat, a kecses karcsú vonalakat, a csodaszép költeményt, a lány majdnem fedetlen testét. Kezem tovább vándorol, s ha volt rajta melltartó, most megfosztom attól is, nagyon finom, nagyon gyengéd érintésekkel kezdve becézgetni a lány testének ezt az igen csak érzéki, és nagyon érzékeny részét, finoman, mint a virtuóz zenész csalva elő a hangszerből a dallamokat, a lány ajkairól a sóhajokat, lelkéből a vágyakat. - Itt vannak a te vágyaid is, hogy önként is nekem adnád magad, ha nem lenne benned az a hihetetlen büszkeség, dac, és makacsság. Vágysz minden érintésemre, a közelségemre. Duruzsolom halkan a fülébe, majd újra egész közel hajolva hozzá adom meg neki azt a bizonyos kegyelemdöfést, ami elmosni hivatott az összes sületlenséget, mellyel eddig etették őt, s ami miatt oly sok ellenszenvet érez a fajtám iránt. - A harapásomra… Ajkaim játékosan, finoman karcolgatják a lány nyakának finom bőrét, de még nem harapom meg, még csak felkészítem, még csak a vágyait szítom fel, még csak szembesítem az igazsággal, a tényekkel, a lehető legközvetlenebb módon, hiszen van, amit ő maga sem tagadhat. Jobbom aztán a testének legérzékenyebb részére barangol, finoman, gyengéden érintve őt, szabadítva meg az utolsó esetlegesen még meglévő felesleges ruhadarabtól, s fedve fel a lány szemérmét, hogy aztán ismét hihetetlenül gyengéden a vámpír ujjainak ügyességét latba vetve kezdjek el ott is játszadozni rajta, akárcsak a hárfa húrjain a virtuóz játékos, csalva elő belőle a kéj szimfóniáját, a lágy sóhajokat, az elfojtott kis nyögéseket, arcának szégyenlős pírját, s a lelkében egyre inkább felizzó vágyakat.
agnar hajthatatlan és egyáltalán nem érdekli, amit Louis tett. Nem érdekel, ha gyűlöl, de elvileg én is Ragnar védelme alatt állok és ő kezet emelt rám. Mégis kinek a dolga figyelmeztetni őt? Meg is ölhetett volna, hogy aztán előadjon valami hazug mesét... és semmiféle következménye nem lett volna. Nem tudok így hinni abban, hogy bármit is jelentek itt bárkinek. Ez pedig a legkevésbé sem panasz, de Ő ragadott ki a természetes közegemből. Ő fosztott meg attól, hogy egy napon boldog lehessek egy férfi oldalán, akinek én jelentem a Mindent és nem akar korlátozni. Nem kérdezte meg, akarom-e, hogy a trófeája legyek és az egész udvartartása előtt megalázhassanak vagy némelyik elmebeteg tanítványa durva legyen velem. Ennyire még én sem vagyok mazochista és bármennyire is szeretnék élni, előbb-utóbb megelégelem ezt a bánásmódot. Agatha néni már móresre tanította volna Louist is... De mit teszek én? Itt ülök zaklatottan, megsemmisülve, kimerülten és magyarázkodom egy 900 éves vámpírnak, aki képtelen megérteni engem. És talán nem is akar. Már nem számít, mert ezek után aligha fogom közelebb engedni magamhoz, nem adom el a lelkem csak azért, hogy életben tartson. A következő pillanatban csak arra marad időm, hogy rémülten felnyögjek, s amikor újra kinyitom szemem, már a falnl találom magam. Annak hűvöse simogatja hátam, Ragnar tekintetével találom szembe magam, foglyul ejtett kezeim nem mozdulnak, ám mellkasom hevesen emelkedik újra és újra. Résnyire nyílt ajkaimon át mélyen és gyorsan szívom be a levegőt, riadtan pislogva fürkészem a vámpír arcát. - Én... én sajnálom... - rebegem halkan, nagyon halkan, miután lágy baritonja hallójárataimba kúszik. Kissé felszegem állam, szemeimet azonnal lehunyom, amint jobbja gyengéden érinti bőrömet. Nagyot nyelek. Az őrületbe kergetnek azzal, hogy visszaélnek lehetetlennek ható gyorsaságukkal és felkészülni sincs időm."Te az enyém vagy kicsi Ariana." - szól ismét halkan, s szavai hatására akaratom ellenére is különös forróság cikázik át testemen, alhasamban összpontosulva. Érintései finoman kényeztetnek, cirógatnak, érzem ujjainak játékos, érzéki simogatását nyakam puha bőrén. Elmém minden apró részecskéje ellenkezik és lázad, ám mégis készségesen simulok kezeihez, többet és többet kérve a simogatásokból. - Én... szabad vagyok... - súgom, engedve, hogy halkan, kéjes suttogással utat törjön magának ellenkezésem néhány cseppje. Igen... igen, tudom. Befolyásos boszorkánymester. Nem vontam kétségbe a tekintélyét, nem akartam kétségbe vonni... de miért is mondja most ezt? - Kicsi...? - kérdezek vissza elbűvölten, halkan sóhatjva fel, megérezve kezének útját vállamon, kulcscsontomon. Gyengéden érinti bőröm ajkaival, ami újabb sóhajt eredményez. Egészen elgyengülök, már-már ugyanaz az éteri lebegés uralkodik el rajtam, mint akkor, a könyvtárban. Fülembe suttogott szavai bizsergetik lényem, ám azok jelentése kissé felbosszant. Amint megérzem, hogy ruhám pántja enged akaratának, meddő, de erőteljes próbálkozást teszek kezeim kiszabadítására. Légvételeim szaporábbá válnak, lelkemben újabb félelemszikra lobban. - Nem... Ragnar... - hebegem szégyenlősen, s lehunyom szemeimet, amint ruhám könnyed anyaga megadja magát a gravitációnak. Nem merem kinyitni szemeimet, nem akarok most ránézni. Amikor azonban határozottan szabadít meg a melltartótól, halkan nyögök fel, szemeim elkerekednek, arcomat pír önti el. - Kérlek... - súgom erőtlen hangon, de képtelen vagyok ellenkezni. Kezének érintései hatnak rám, amit nem tudok titkolni akkor sem, ha egy részem most inkább köddé válna. Szégyenlősen fordítom el tekintetem, ajkaimat harapdálva próbálok elfojtani néhány érzéki kis sóhajt, amit becézgetése, finom érintései keltenek bennem. Lábaim elgyengülnek a hallottakra, édes kis nyögés tör fel ajkaimon. Igen... vágyom az érintéseire, de nem, nem adnám meg magam. Én nem! A harapása... különös, forró vágy önt el, parányi félelemmel fűszerezett varázs. Nem szeretnék most a harapására gondolni, Ő mégis mindent megtesz, hogy másra képtelen legyek. Egészen addig, míg ujjai meg nem szabadítanak a testemet fedő utolsó piciny csipkétől, hogy ne maradjon rajtam más, csak azok az átkozott magassarkú cipőcsodák. Nem érzem jogosnak, amit csinál és soha, de soha nem voltam még ennyire zavarban, ennyire összezavarodva. Kikészít a tudat, hogy így lát, így, ruha nélkül és kedve szerint érint meg, mégis, amikor ujjai gyengéden kezdenek kényeztetni, érzékien mozdítom meg csípőm, halkan sóhajtva fel. Nem tudom, mit csinál éppen, csak az érzés van és az... elsodró, kéjes, gyönyörű. Csak egy pillanatra emelem rá tekintetem, ám igen hamar el is kapom, újra lehunyva szemeimet, mert ha most nem felejtem el, hogy így lát, bántani fogom és kiakadok. Így azonban legalább képes vagyok élvezni, átadni magam az érzésnek, míg igen gyorsan végig nem fut testemen egy apró kis remegés, a kéjes és gyönyörök előfutáraként. - Azt akarom... hogy elengedj... - súgom. - Nem akarom. Nem így... - nyögdécselem zaklatott légvételekkel. Szívem őrülten lüktet mellkasomban. - Nem adnám neked magam... - teszem hozzá halkan, inkább önmagamat meggyőzve erről. Ez az egész gyönyörű lebegés csak mámorító csapda és ha belesétálok, nem vagyok méltó a nevemre. - Engem ki kell érdemelned... ahogy a szerelmemet is... - fordulok most ismét felé, lélektükreibe kapcsolódva, s mondandómat egy érzéki, kéjes nyögés zárja.
A hozzászólást Ariana Montgomery összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jan. 08, 2015 4:33 am-kor.
Ariana megint tiltakozik, mindig tiltakozik, mintha már egészen egyszerűen kényszeresen tenné ezt, pedig mindenki számára sokkal egyszerűbb lenne, ha elfogadná a helyzetét, még az ő számára is. Mást mondanak a dac hozta a szavak, a bennük rejlő ellenkezés és az az őszinte odaadás, ahogyan az érintéseimnek adja át magát, s ahogyan a testet többet és többet kíván. - Ne hazudj. Nem kell itt már túlbonyolítani a dolgokat, egészen egyszerűen szembesítem az igazsággal, hiszen teljesen egyértelmű, hogy nem sajnál semmit, csupán fél. Amíg pedig maga sem tudja mit akar, hogyan várja el tőlem, hogy bármiben is szabadságot kapjon tőlem. A legkevesebb az, ne női szeszélyből, dacból, vagy makacsságból szülessenek bajt okozó döntések, melyek után sokáig lehet majd a károk helyrehozatalával foglalatoskodni, ha helyrehozhatóak lesznek egyáltalán. - Nem sajnálsz te semmit. Fűzöm aztán hozzá magyarázat képen, de számomra véget ért az esti szócsata. Egészen egyszerűen eluntam. Itt egyedül ő az, akinek most engedni kell, akinek alkalmazkodni kell, s annak fényében majd, ahogyan be tud illeszkedni, érheti el azt, hogy ilyen, vagy olyan helye legyen ebben a világban. Egyenlőre viszont, az az igazság, hogy ő maga sem tudja, mit akar, én pedig nem fogok békebírót játszani közötte és Louis között. A tanítványom pontosan tudja, hogy ha kárt tesz a lányban, vagy nem vigyáz rá, amikor rá van bízva, végzek vele. Nem tűröm az ellenszegülést, a kudarcokat, vagy a lázadást. Az én világom a rendre épül. - Sosem voltál szabad, s még csak azt sem érted igazán, hogy mit jelent ez a szó. Az pedig csak rajtad múlik, élsz-e majd elég sokáig ahhoz, hogy megismerhesd. Suttogom a fülébe, miközben a harapások lassan, egyre határozottabban térképezik fel újra a nyakát, keresve azt a pontot, ahonnan majd inni akarok, s egyúttal szítva fel a lányban a vágy tüzét. Pontosan tudom, mennyire vágya rá, mennyire felizgatja a vámpír harapása, hiszen ez már kiderült az első alkalommal, amikor sor került rá. Felesleges lenne tagadni. Szabad akar lenni, de még csak arra sem képes, hogy elfogadja önmagát, szembenézzen önmagával. Ariana megint tiltakozik, de ami igazán őszinte vallomás érkezik tőle, az testének reakciói, amint odaadóan simul bele érintéseimbe, a nyögések, a sóhajok, ahogyan partnerré válik a játékban és kér egyre többet és többet. Őszinte a szűz lány pírja az arcán, a szégyenlősség, ezek mint őszinték, de a szavakból, melyek ezek ellenére is csak dacot, ellenkezést hoznak, már réges-régen elegem van, s nem is igazán akarok tovább küzdeni velük. Kezem mozdulatai egyre határozottabban a kéjt próbálják felszítani a lány testében, s előre hajszolni őt a beteljesülés felé, hogy az a sok ellenkezés sóhajokkal, nyögésekkel tarkított legyen, de arra odafigyelek, hogy mindez ne legyen elég ahhoz, hogy a beteljesülésig is eljuthasson, amikor pedig már megelégelem a szavakat, ajkait hívom táncra, hogy végre betapasszam őket, véget vetve a dacos tiltakozásnak. A csók ezúttal ismét gyengéd és felfedező, játékra hívó, még nem leuralni próbálom, egyenlőre inkább csak azt elérni, hogy magától adja át a vágyainak az irányítást, s legyen végre legalább abban őszintén, dac és ellenkezés nélkül együttműködő partner, amire érezhetően nagyon vágyna ő is. Vannak előnyei a vámpír létnek, például az, hogy igen-igen sokáig bírom levegő nélkül, s így most ez a csók is nagyon-nagyon hosszú lesz, gyengéd, csalogató, játékra hívó, felfedező, de mégis megtartom magamnak az irányítás szerepét. Persze attól függően, ahogyan a lány reagál majd rá, változhatnak a dolgok. Kíváncsi vagyok, képes-e az életben valaha is elengedni magát. Közbe kezem játéka sem marad abba, folyamatosan szítva, de szinten tartava a kéjt a testében a beteljesülés előtti állapotban, odáig viszont nem juttatom el. Még nem. Ha túlságosan közel kerülne, a játék lassul, változik a ritmus, az ütem, még korai lenne, még messze nem tartunk ott, hogy újra elérhesse a beteljesülést, előbb még én is kapni akarok. Még sok mindent akarok tőle kapni ma éjszaka, s azok között nem a dac, az ellenkezés szerepel.
em szeretnék elveszni. Nem szeretnék lezuhanni és fel sem állni többé. Nem hazudok... szeretném mondani, de egyetlen hangot sem tudok kipréselni magamból, a halk, zihált, kissé reszketeg sóhajokat leszámítva. Téved. Ebben a pillanatban mindent sajnálok, azt is, amit el sem követtem. Lehunyom szemeimet, próbálom azt képzelni, hogy nem állok itt, meztelenül, kiszolgáltatottan, lázadva verdeső szívvel és kínzó vágyakkal egy vámpír karmai között. Amit mond, megint csak megrémít. Semmit sem tud arról, mi a szabadság számomra. Testem finoman remeg bele suttogásába. - Ha nem ismételgeted is pontosan tudom, hogy a kezedben van az életem. - felelem halkan, hangomban szelíd daccal. Zavartan, pirulva pislogok bele a félhomályos csendbe, mit szégyenlős sóhajaim tarkítanak csupán, miközben ajkaim nyakamnak lágy bőrén kalandoznak. Egy része őrjítően vágyik a harapására. Egy másik részem azonban inkább véget vetne ennek az egésznek. Ujjaim erőtlenül mozdulnak, ám csuklómat képtelen vagyok kiszabadítani erős ujjainak satujából. Lemondóan, de érzékien nyögök fel. Tehetetlennek érzem magam, lelkem vívódik, ez az egész teljesen felkavar. Éget, perzsel, kikészít... Lábaim gyengén remegnek meg, de nem érzek magamban sem elég bátorságot, sem erőt ahhoz, hogy kilépjek a vérvörös cipőcsodákból. Ujjainak játéka gyengéd, de határozott, tagadhatatlan céljuk, hogy újabb gyönyörrel ajándékozzanak meg, mint először a könyvtárban. - Kérlek, engedj el... nem akarom, hogy így láss... - kérem halkan, újabb adag pír önti el arcom. Nem tudom igazán átadni magam az élvezetek, hisz a tény, hogy csak játszik velem és nincs rajtam ruha, mélységesen felzaklat. Még nem vagyok a szeretője, Ő maga mondta... mégis ezt csinálja. Már nyitnám is szóra ajkaimat, hogy panaszosan megjegyezzem ezt neki, ám csókjával visszafojtja belém az ellenkezés szavait. Nem szeretném megadni magam és nem érdekel, mit akar Ő. Ajkaim mégis megadóan viszonozzák a csókot, először csak engedve neki, majd egyre kíváncsibban ízlelgetve meg ajkait, úgy ahogyan Ő teszi. Nyelvem bátortalanul, mégis érzékien kutat nyelve után. Izmaim kissé ellazulnak, csuklóim sem próbálnak már kiszabadulni ujjai szorításából. Orromon át, lassan szívom be a levegőt, miközben lábaim picit távolabb csusszannak egymástól, s hangosan nyögök Ragnar ajkai közé, közeledve az áhított beteljesüléshez. Ám kényeztető mozdulatai lelassulnak, visszafogottabbakká válnak, s én csalódottan sóhajtok fel. Kikészít, hogy szórakozik velem, hogy szándékosan hatni próbál rám, s amikor megadom magam, megfoszt a gyönyörtől. Ajkaimmal nagyon óvatosan harapok alsó ajkára, s igazán odaadóan kezdeményezek most én csókot, szelíden, kérlelően. Szeretném érezni azt a mindent elsöprő érzést, ha már el kell viselnem, hogy ennyire mélységesen zavarba ejt és birtokolni kíván. Azonban mégsem sodor el egészen addig, míg elfelejtek mindent és feloldódom a gyönyör hullámai között. - Ne játssz velem, Ragnar... - tör ki belőlem sóvárgó, kissé bosszús hangon. Vágyaim türelmetlenek és szeretném, ha legalább ennyit nyerhetnék ezzel az egésszel most. Dacosan fordulok el, hogy ne csak akkor csókoljon meg, amikor Ő akar, lábaimat tüntetően zárom kicsit összébb, légvételeim egyenetlenek szívverésem erőteljes és hangos és egész lényem szomjazik arra, hogy tovább érintsen. Mégsem engedhetem, hogy úgy kezeljen, mint egy bábot, egy szajhát... még ezt szokná meg. És azzal oda a méltóságom.
Eljött az a pont, ahol nem várhatok tovább, nem adhatok több időt, a körülmények miatt sem, s mert nálam is betelt a pohár. Ariana ismét elhúzódik, elzárkózik, ellenkezik, én pedig meguntam már döntögetni ezeket a soha meg nem nyíló kapukat. A szavakat ő mondta ki, amibe most van azt, ő vállalta fel. Itt az ideje, hogy szembenézzen a dolgokkal, itt az ideje, hogy felelősséget vállaljon a döntéseiért és megértse, a saját cselekedetei alakítják az életét, ha hajlandó ezt elfogadni, ha nem, de még azokét is, akik körülötte vannak. A játék, a kényeztetés, a cirógatás abbamarad, csupán a vállát fogom meg, ezúttal erősen, határozottan, ellentmondást nem tűrően, a lány pedig úgy érezheti, kifordul magából körülötte a világ. Fogalmam sincs, volt-e valaha része ilyen varázslatban. A Montgomeryk nem névtelen senkik, és én sem véletlenül választottam ki pont őt. Talán többet is látott már a mágiából, mint amennyit egyenlőre sejtetni enged, de ez majd csak akkor derül ki, ha eljutunk odáig is, hogy ilyen dolgokról is elbeszélgethessük. Ez most még nagyon-nagyon távolinak tűnik. Ariana körül megváltozik a világ. Hideg kőfalak, egy pince, melyben a fényt csupán egy mágiával készített örökké égő fáklya szolgáltatja. Nem lehet nehéz kitalálnia, hogy a bilincsekkel felszerelt asztal, vagy az oszlop, a falakról lelógó vasak mi célt szolgálhatnak, ahogyan azt sem, hogy a ponyvával letakart kocsin lévő tálcák, vagy egyéb ponyvával letakart eszközök mire lehetnek jók. Bizony ez a hely, Ariana rémálmainak színtere, egy vámpír kínzókamrája, s ő most megnyerte ide a belépőt, amiért olyan nagyon határozottan küzdött idáig. - Ennyi türelmi időt kaptál Ariana. Mindent és mindenkit kritizálsz magad körül és folyton ellenkezel. Még velem is elutasító vagy, ezt pedig nem tűröm tovább. Nem kapsz se enni, sem inni. Ha jól sejtem egy ideje már nem vettél nagyon táplálékot magadhoz, hát ez is a te döntésed volt. A ma éjszakát itt töltöd teljesen egyedül, így ahogyan vagy. Lesz időd és lehetőséged ismerkedni mindazzal, ami rád várhat. Holnap visszajövök és elbeszélgetünk. Amennyiben úgy látom, hogy megjött a jobbik eszed, vár ránk Párizs. Amennyiben nem. Akkor sajnos kénytelen leszek nekilátni, betörni téged. Te itt valóban nem képviselsz értéket, de erről csak te magad tehetsz. Nem érdekel ki vagy, nem érdekel a neved, az sem érdekel honnan jöttél, vagy milyen családod van. Nálam az számít egyedül, amit te teszel le az asztalra. Az eddig pedig csak annyi volt, hogy minden türelmem és jóindulatom ellenére viszályt, haragot és ellenségességet hoztál a házamba. Louis, ha kell, meghal értem. Ő tudja mi a hűség. Számtalanszor bizonyította már. Te viszont eddig még csak azt bizonyítottad, hogy ellenkezni tudsz és bajt keverni. Időt hagyok neki, had értse meg, egészen pontosan, hova is került. Én nem az a fajta vámpír vagyok, aki különösebben kedvét lelné mások kínzásában, de ettől függetlenül igazán jól értek hozzá. Az én alanyaim általában nem szokták túlélni a kínzásokat, mert nem volt cél sohasem. Egy vallatásnál persze ez természetes is szokott lenni. Miután megtudom, amit akarok, már nincs szükségem a bajkeverőre, aki az információk forrása volt. - Ajánlom, töltsd elmélkedéssel az éjszakát. Meditációval. Remélem, a körülmények segítenek, hogy bölcsebben találjon rád a holnap. Ragnar körül újra sűrűsödni kezd a sötétség, majd alakját elnyerik az árnyak. A kamrába nem hallatszik be semmi, ráadásul látható ajtaja sincsen, mintha a világ egy elzárt része lenne, ahova csupán igen erős mágia segítségével lehet akár ki, akár bejutni. Eddig nem volt rab Ariana, de most valóban annak érezheti magát, egy ilyen időből és térből kiszakított helyen pedig az a pár óra is könnyen tűnhet egy egész örökkévalóságnak.
GYETLEN pillanat alatt változik meg minden. Lényem minden apró részecskéje azonnal felismeri a mágia ízét, s az első gondolatom az, hogy Ragnar még inkább le akar nyűgözni. Még egy piciny mosolykezdemény is feltűnik ajkaimon, ám azonnal lehervad arcomról, amikor tekintetem körbepillant a hűvös, sötét helyiségben. Rémülten pillantok Ragnarra, hangjának hideg zöngéje szinte jégcsapként éri lelkem. Igazságtalannak érzem szavait. Nem kritizálok mindent és mindenkit, egyedül azt jegyeztem meg, hogy egyedül érzem itt magam, Louis kapcsán pedig csak azt, amit valóban úgy történt. - Nem akartam bajt keverni. És nem ellenségeskedtem, én megpróbáltam békésen közeledni Louis felé. Kérlek, ne hagyj itt... - rebegem kétségbeesetten. Nem igazán merek ismerkedni ezzel a helyiséggel, sejtelmes sötétsége és a letakart holmik, bilincsek nem szimpatikusak számomra. Nem tudom, mit vár tőlem. Az egyetlen dolog, amiben jelenleg biztos vagyok, hogy egy szívtelen szörnyeteg rabja lettem, akit egyáltalán nem érdekelnek az érzéseim, csak az hogy rám erőltesse a saját akaratát. - Meditációval? Itt? Így? - tör ki belőlem a kétségbeesés. - Ezt te sem gondolhatod komolyan! Ragnar, én... - szavaim azonban már nem érnek el hozzá. Úgy tűnik el, mintha ott sem lett volna, s maradnak a zord, rideg falak, a lélektépő homály és a rémes holmik körülöttem. - Gyűlöllek! - kiabálom élesen, s nem érdekel, hallja-e vagy sem. Karjaimmal finoman ölelem át magam, s teszek egy lépést a furcsa asztal irányába. Minden mozdulatom és lépésem bizonytalan, mintha csak attól rettegnék, hogy ezek az eszközök és bilincsek bántani akarnak, mintha saját akaratuk lenne. Nem tudom, mire számítsak, gyűlölöm ezt az egészet. Nem volt joga itt hagyni engem. Egyedül... Ujjaimmal azonnal útját álom az arcomon végigfolyó könnycseppeknek. A félelem és a düh együttes erővel próbálja előcsalni őket, de nem engedek neki.Csak ujjaimmal, tétován érintem az asztalt és a hűvös bilincseket, majd gyorsan el is húzom kezem, s olyan ellenszenvvel pislogok rá, mintha legalábbis megégetett volna. Néhány percig még mozdulatlanul, reszketve bámulom az elém táruló rémséget, egészen a falhoz húzódva, majd lassan, nagyon-nagyon lassan lépek az asztalokhoz, hogy lerántsam az eszközöket elfedő hideg ponyvákat, s némi mágia segítségével, langyos szövetté alakítva őket, testem köré csavarjam, mint egy tógát. Halvány szédülés lesz úrrá rajtam, így már most eldöntöm, hogy nem használhatok mágiát a ma éjszaka folyamán ezen kívül. Két napja nem ettem, csak még érkezésemkor egy kis sütit és teát, aztán tegnap a forró csokit. Nem segített az sem, amit a rózsabokorral csináltam. Túl sok erőt és energiát vesztettem. Reszketésem viszont csillapodik, s már nem érzem magam annyira kiszolgáltatottnak, mint meztelenül. Lábaimat azonban lassan kibújtatom a kényelmetlen cipőkből és szinte lábujjhegyen teszek néhány lépést a rémisztő eszközök felé. Nem érek hozzájuk, csupán lélektükreim futnak végig ezeken a szörnyűségeken, arcomra festve a belőlem kiváltott érzelmeket. Egy fényes kis szikeféleség zuhan a földre, amint véletlenül meglököm az asztalkát, a váratlan zajra halk, elfojtott sikoly tör fel torkomon. Ajkaimra tapasztom tenyeremet, lehunyt szemmel veszek néhány mély lélegzetet, s kétségbeesetten kutat tekintetem valamiféle kijárat után. - Engedj ki innen! Jól szórakozol?! - rikoltom rémült haraggal. Az eszközökkel megpakolt asztalt kicsit távolabb tolom a lábammal, teintetem élesen fürkészi a falon függőket. Nem akarok itt lenni. Sötét van és hideg és most érzem is, hogy éhes vagyok. Nem érzem úgy, hogy megérdemlem ezt... Semmit sem követtem el azon túl, hogy ellenkeztem. Ez akkora vétek? Talán azt várja, hogy mindenre csak bólogassak és játsszam el az odaadó alattvaló szerepét? Nem vagyok olyan, mint az Őt szolgálók. Nem vagyok sem az alárendelte, sem pedig a szeretője egyelőre. Hiszen Ő maga mondta. De mit is várok egy vámpírtól, aki a megkérdezésem nélkül eldöntötte, hogy az övé vagyok? Most pedig lepakol itt, ebben az átkozott, rideg kamrában, egy rakás kínzóeszköz társaságában. Nyelek egyet. Bizonytalan léptekkel közelítem meg az asztalt, mely hatalmas, hideg és a bilincsek sem éppen bizalomgerjesztőek rajta. Nem fogok itt aludni... ez lehetetlen. A falhoz húzódva ülök le. A talpam alatt feszülő hideg keménység hűvöse vállaimra is csókot lehel, ahogy a falhoz simulok, testemen jeges borzongás fut végig. Nem akartam bajt keverni. Nem szeretnék ártani neki... de Ő akarja, hogy itt legyek. Miért nem választ valaki mást, ha ennyire zavarom? Hogyan közeledjek így felé? Nem tudom, hogyan lehetnék odaadóbb vagy engedelmesebb, soha senki nem várta el tőlem, hogy ennyire mélyen beolvadjak a világába egyetlen panasz nélkül. Nem bírok ki itt egy egész éjszakát... Pityeregve állok fel mégis, a pulthoz lépve, hogy a rajta elhelyezett eszközöket is szemügyre vegyem. Megpróbálom elterelni figyelmemet a kínzó gondolatokról, s kitalálni, melyik mire szolgálhat. Kicsit bátrabban érek hozzájuk, fel-felemelgetve és gyorsan visszatéve a helyére minden darabot. Szívem lassan újra egyenletes ütemben kezd kalapálni. A nagy tölgyasztalhoz érve, ujjaim érdeklődve kezdik vizsgálgatni a bilincseket, kíváncsian helyezem bal csuklómra az egyiket, képzeletben citálva elmémbe, milyen is lehet. Vajon sokan jártak már itt előttem? Elhúzom kezem, tanácstalanul húzódom vissza a falhoz, ellenségesen fixírozva az asztalt a pultot, a falakat, még azt az egy, szelíd fáklyát is. Kimerültnek, éhesnek és nagyon álmosnak érzem magam. Mielőtt sötét álom ragadna magával, csak egyetlen gondolatom marad. Szeretnék kijutni innen... bármi áron...
Számomra hosszú meditációval telik az éjszaka. Fel kell készülnöm több szempontból is. Régen nem jártam már francia földön, s igazán most sem mennék, ha nem az lett volna a célom, hogy ennek a lánynak örömet szerezzek. Tulajdonképpen ez kitérő csupán az afrikai út előtt, amire csak az ő kedvéért került volna sor. Nem értékelte. Sem ezt, sem mást. Az viszont igaz, hogy régen nem volt dolgom nővel, s bár számomra, akár csak ha tegnap lett volna, mikor elvesztettem Leonorat, attól még az idő telt, a világ változott, ez a kis boszorkány pedig már egy másik kor gyermeke, a jelek szerint egy olyan koré, melynek sarjai alkalmazkodni, tiszteletet mutatni, bármit becsülni képtelenek. Hosszú lesz az éjszaka, egy hosszú meditációval töltött éjszaka, melynek során megpróbálok felkészülni a holnap reggeli beszélgetésre, mert nem szeretném, ha elragadnának az indulataim. Nem célom, hogy feleslegesen bántsam, de ezen a holtponton vesztegelni tovább sem fogok. Fel kell készülnöm a francia földre való visszatérésre, mélyen eltemetni bizonyos emlékeket, hogy ha már oda viszem ezt a lányt, akkor ne a múltat éljem meg mellette újra, hanem képes legyen a jelenre és rá figyelni, hiszen az utazásnak az a része leginkább csak róla szólna. Fel kell készülnöm lélekben Afrikára is, ahol jelentős feladat jutna Arianának is, már ha az egészre sor kerül, s nem ölöm meg őt holnap. Amennyiben eljutunk odáig, hogy be kell törnöm őt, az nem fogja megköszönni. Én is egy másik kor gyermeke vagyok, aki történelmi korokat átélve, részben vámpírként sok mindenre másként tekint, mint a halandó ember, vagy akár egy ilyen fiatal boszorkány, s ha tudást, tapasztalatot nem is tisztel a lány, azt el kell majd ismernie, hogy az erősebb én vagyok, s végül nem marad más számára, mint a néma engedelmesség. Egy olyan mágus mellett, mint jómagam, álom is lehetne a számára az élet, de a viselkedésével könnyedén változtathatja rémálommá is azt az időt, melyet mellettem él majd le, légyen az bármily rövid is, ha úgy dönt, hogy ezzel az ostoba ellenállással nem hagy fel. Nem fogok örökké harcolni vele. Nem érzem úgy, hogy bármennyit is nyitott volna felém. Már lényegesen nyugodtabb hangulatban talál a reggel, s ezúttal nem marad a megszokott elegancia sem. A ruha, melye Ariana rajtam láthat, amikor megjelenek a karmában egyszerű, fekete, fekete, mint az éjszaka, fekete, mint a halál. Egy fekete posztó nadrág, egy fekete ing, s egy fekete cipő. mely akár előrevetítheti az ő fekete sorsát is, ha úgy dönt, hogy nem változtat a hozzáállásán a dolgokhoz. Arcom akár egy szobor, nem lehet róla leolvasni érzelmeket, ahogyan tekintetem is csak a múlt végtelen sötét kútja, melyben akár örökre elmerülhet, elveszhet a lány kínok közepette, melyeket most lehetősége van saját fejére zúdítani. Ismét az árnyak öleléséből bontakozik ki sötét alakom, némán, csendben, szótlanul, meghagyom neki a lehetőséget, hogy a közöttünk hamarosan lezajló beszélgetés alaphangulatát ő teremtse meg. Lássuk ezúttal milyen utat választ, lássuk hogyan hatott rá az éjszaka. Némán, csendben figyelem az alvó lányt, aki láthatóan az itt talált leplek egyikébe csavarta törékeny testét, mely még így is, a körülmények ellenére is gyönyörű, s egész törékeny, tiltakozó, ellenkező, bajkeverő lényét, melynek még itt is, így is meg van az a sajátos bája, de nagy kár, hogy nekem ebből a bájból juttat többet, hanem a gondokból, melyeket okozni képes.
EM tudom eldönteni, hogy ez a hidegség, ez a kínzó fejfájás csupán álmom gyümölcse vagy a valóság talajából szivárog be az Álmok Birodalmába. A Birodalomba, mely most újra elődeim emlékeivel gyötört és varázsolt el egyszerre. Szemeim mégis kinyílnak, lassan és nehezen, s nyelnék egyet, ha kiszáradt ajkaim igénybevétele nem okozna pokoli kínt. Tekintetem azonnal megtalálta Ragnar éjfeketébe burkolt alakját. Kissé riadtan ülök fel, légvételeim, szívverésem azonnal háromszorosára gyorsul. Csendesen kémlelem őt, de egyelőre egy szót sem bírok kinyögni. Arcának rejtélyes, rezzenéstelen vonásai elbizonytalanítanak. Szótlansága félelmet ébreszt lelkemben. Érzem, azt várja, hogy szóljak, hogy beszélni kezdjek, de a torkomban keletkező tüskés kis gombós nem engedi. Nem szeretném, hogy bántson. Gyenge vagyok és nagyon kimerült, lényem fizikai része szinte porzik, tüdőmben a levegő sűrű és íztelen. Nem bírok ki még egy ilyen napot vagy éjszakát, már ha valóban elmúlt már az éj, s nemcsak játszik velem. Ismét. - Úgy festesz, akár a Halál Angyala. - hangom halk, kissé sértett, fojtott. Elvonom róla tekintetem, s könnyeimmel küzdve kezdem pásztázni a pulton heverő holmikat. Ha folytatom ezt, ha engedem felszínre törni valós érzéseimet, mindent ami épp jön, bántani fog. Reszketeg sóhajjal hunyom le szemeimet. Miért akar betörni? 900 éve létezik és mégis képtelen elfogadni olyannak, amilyen vagyok? Nem tudom elhinni, hogy idáig süllyedtem. Halványan csillogó szemekkel nézek fel rá. Mintha csak azért kényszerített volna rá erre az útra, hogy szenvedni lásson... Csak lassan állok fel és ha nem is botladozva, de meglehetősen bizonytalan léptekkel sétálok közelebb hozzá. - Azért hagytál itt, hogy gondolkozzak. De itt csak rettegni lehet és fázni. - jegyzem meg remegő hangon, tekintetemet lélektükreiben tartva. - Nem szeretnék itt maradni és nem szeretném, hogy bánts. De azt várod tőlem, hogy egyetlen éjszaka alatt megváltozzak és olyan legyek, amilyennek Te elképzelsz engem. - újabb kis szünet. Ajkaim résén át lassan és mélyen szívom be a levegőt. - Megértem, miért tetted és nem haragszom. És őszintén sajnálom, ha bosszúságot okoztam Neked! De én ilyen vagyok, Ragnar. Idővel képes leszek hozzászokni a hatalmas termekhez, a csendhez és nem tűnik majd annyira ridegnek. Louis pedig... én nem teszek semmit többé, amit ellenségeskedésnek vehet. Megígérem. De ha nem elég az igyekezetem és úgy látod jónak, hogy betörj, akkor tedd meg! Mert önként nem leszek az alárendelted. Önként csakis önmagam lehetek és azt adhatom, amit én adni tudok. Ha az utóbbi évtizedekben nem is okozott problémát itt senki és minden az akaratod szerint történt is, tedd fel magadnak a kérdést, mit akarsz! Egy nőt, akinek megvannak a maga hibái és egyénisége, az elvei, még ha olykor ütközne is a Tiéddel, de képes egész lényét átadni, ha elnyered... vagy egy nőt, akit betörtél, s megtört bábként teszi azt, amit parancsolnak neki... - szeretném elkerülni a további fájdalmakat. De ez az egész már nem tőlem függ. Igazán nem is függött soha. Ő hozott ide, Ő akart engem. Vagy talán mégsem engem akart?
Látom a változást, de ez nem több, csak mit a buta makacsságával a lány a testével művelt. Előre nem vitt ez semmit semennyire sem. Magát teszi tönkre, mert nem eszik, nem iszik, holott nem tiltotta azt neki senki sem, sőt. Ebben a házban fejedelmi étkeket készített volna neki egyetlen szavára egy igen csak ügyes szakácsművész. Csendben, szótlanul hallgatom végig szavait, s most már valóban komoly erőfeszítésembe kerül, hogy ne járjon el a kezem. Megint lázad, megint tiltakozik, ez az éjszaka sem tanított neki semmit, ami most már valóban nagy probléma. Csendben sétálok oda a pulthoz, melyen a kínzóeszközök vannak, s veszek fel onnan egy igen csak éles szikét. A lány mögé sétálok, de még mindig nem vagyok durva vele, ellenben mozdulataim határozottságán érezheti, hogy nem fogom tűrni az ellentmondást, s most valóban jobban jár, ha hallgat, s némán engedelmeskedik. Amennyiben még mindig a dac mellett döntene, hát hamar megérezheti elméjén a mágikus nyomást, melyet egy mágus képes lehet rá gyakorolni, kinek a művészetben elmerülni, több évszázad állt a rendelkezésére. A padhoz viszem, akár erőszakkal, a mágia segítségével, akár egyszerűen, gyengéden, ha ezúttal a jobbik eszére hallgat. Törékeny kis kezét a kemény és hideg tölgy asztalra rakom, melyen jó páran lehelték már ki kínok között a lelküket, majd az ő kezére helyezem a magamét. A következő pillanat villám gyorsan történik, hogy a lánynak felfogni, ellenkezni sem legyen ideje. A kés egyszerre hatol át az én kezemen, majd az ő alatta lévő törékeny kis kezén, s áll bele a fába, odaszegezve mindkettőnk kezét az asztalhoz, hogy ha rángatni kezdené, sem tudna szabadulni, csak magát tenné komolyabb sérüléseknek és kínoknak. Időt adok neki. Időt, hogy túl tudja magát tenni a kínon, mely még mindig vele marad, hiszen húsában még mindig ott a hideg acél. Időt adok neki, hogy megértse, elment addig a határig a tiltakozásával, amíg elmehetett, s ha szólni próbálna, forgatni kezdem a szikét, hogy sikolyba fojtsam az újabb tiltakozó szavakat. - Boszorkánynak tartod magad, de nem vagy méltó erre az elnevezésre. Nem vagy méltó arra sem, hogy a mágia meghallgassa kéréseidet. Az, hogy ez a te hibád, vagy tanítóidé, nem tudom. Talán mindkettő, de ez itt most már nem számít. Amennyiben elértem, hogy végre belé fojtsam a szót, akkor most megpróbálhatom elérni azt is, hogy meghallja azt, amit mondok neki, s talán eljutunk odáig is, hogy megértse, s el is fogadja. Az, hogy ehhez mennyi kínon keresztül fog vezetni az út, csak rajta áll. - Semmit nem számít a hely és a körülmények, mert te sem létezel. Minden árnyék és pára csupán Midgard világában. Nincsenek jó, vagy rossz dolgok, csak címkék vannak, melyeket te ragasztasz fel oly előszeretettel. A bölcs mágus tudja, hogy minden csak tapasztalás, s minden saját tudásának gyarapodására fordít. Meditálni itt éppen olyan jól lehet, mint egy kényelmes és fűtött szobában, vagy a könyvtárban. Hogyan tarthatod magad mágusnak, míg túl sem látsz a külsőségeken? Most már valóban feddőek, számon kérőek a szavaim. Túlfeszítette a húrt, s ideje, hogy ezt ő is megértse, ahogyan azt is, az eddigi játszadozását nem folytathatja tovább. Kihúzom a szikét, majd visszateszem az asztalra, úgy ahogyan van, véresen. A lány pedig újra érezheti magán a mágikus erők szorítását, melyek ezúttal a talajtól elemelve az egyik oszlophoz repítik őt, magasra elemelve kezeit, hogy csattanjon rajtuk a bilincs. Hideg és kemény acél, egy igen csak kényelmetlen pozícióban az oszlophoz bilincselve. - Ideje lenne túllátnod a külsőségeken, a dolgok mélyére látni, túltenni magad a felületes előítéleteken, mert ameddig erre nem vagy képes, mágus sem leszel soha, ahogyan még csak valaki sem. Egy korbácsot veszek elő, melyet selyemből fontak, s általában vizesen szokták használni, hogy jobban csípjen, de én most ettől eltekintek. A korbács azonban lesújt a lány meztelen hátára, s fájdalmat, melyet az ütés okoz érezni fogja így is, még akkor is, ha nem szaggatja meg húsát, s nem vág véres csíkokat selymes bőrébe. - Jó lenne, ha túllátnál az én fogalmán. Jó lenne, ha megértenéd, hogy rajtad kívül más is létezik, azért pedig ami veled történik, rajtad kívül senki más nem felelős. Türelmes voltam veled. Voltaképpen, ha megfelelően állsz a dolgokhoz, igen sok engedményt kaphattál volna, ahogyan kaptál eddig is. Újra lesújt a korbács, de nem viszek igazán erőt az ütésbe, sokkal inkább a hatás az, ami itt érdekes. Nem akarom, hogy csontja törjön, nem akarom, hogy igazán meggyötörje az, ami itt történni fog, csupán azt, hogy végre eljussanak hozzá szavaim, s túllásson a saját kis egocentrikus világképén. - Amennyiben hidegnek érzed a környezeted, a te dolgod tenni arról, hogy melegebbé válják. A saját életedért, egyedül te vagy a felelős. Egészen eddig a pillanatig bármit mondhattál, meghallgattalak. Nem büntettelek, de valahol elég. Saját kudarcomnak is tekintem azt, ami most történik, mert meglehet, hogy ezúttal valóban nagyon mellé nyúltam. Azt gondoltam, igazi bölcsességet, s a whalesi ősök tiszta vérét őrzi a mai napig a Montgomery név. Valóban meglehet, hogy ezúttal rosszul választottam. Ariana csak a saját igényeit hajtogatja folyton, de még eddig egyszer nem jutott eszébe, hogy más igényeivel is foglalkozzon, addig pedig miért várja, hogy bárki az övéire tekintettel legyen. Lesújt újra a korbács harmadszor is, mielőtt a kérdésemet felteszem. - Mit gondolsz te lány, hol követtél el hát hibákat?
ISSÉ meglep, hogy szikével a kezében áll meg mögöttem. Mozdulatlanná dermeszt közelsége, s az apró bizonytalanság, mit lelkemben ébreszt ezzel. Engedek a gyengéd késztetésnek, finom remegéssel követve akaratát, ám ahogy ujjaim találkoznak a hűvös tölgyfaasztalra tapadnak, enyhén megremegnek. Lehunyom szemem, kissé beleborzongok az érzésbe, ahogy keze kezemre simul. A fájdalom azonban váratlanul és élesen hatol tenyerembe, s rohan tovább a szinopszisokon át, kínzóan hasítva keresztül tagjaimon, majd égető, maró pokla kezemben összpontosul. Élesen sikoltok fel, majd mély, heves légvételekkel igyekszem elfogadni az érzést, ami szavaival együtt forró könnyeket csal elő szemeimből. - Én igenis boszorkány va.... - dühös, elkínzott ellenkezésem újabb éles sikolyba fordul, megérezve a hűvös acél mozgását kezemben. A vér látványa egészen elkábít. Szédítő, émelyítő erővel hat rám. Annak fémes illata beszivárog orrjárataimba, felforgatva gyomrom, de a kezembe hatoló. s ott lüktető fájdalom mindennél erősebb. Hallom szavait, de csak nehezen tudom összerakni és nem is igazán értem, mit vár tőlem. Agatha néni sosem beszélt így velem... Túl sok időt nem hagy, hogy megemésszem, a szike eltávolítását újabb sikoly követi, s lassan emelem fel kezem, hogy könnyektől elködösült tekintetemmel ellenőrizzem a tenyeremben lüktető vérző sebet. A pillanat tört része alatt ragad el valamiféle bűvös, de legyűrhetetlen erő, szapora légvételeimbe egy-egy hangos nyögés is vegyül. Rémülten pillantok fel, ahogy a bilincsek a csuklóimra kattannak, szívem vadul kalapál, s minden dobbanása segítségért kiált. Amint valamiféle különös eszköz -talán korbács?- érinti hátam érzékeny bőrét, hangos, fájdalmas nyögés tör fel ajkaim közül. Ebben viszont jóval több a félelem, mint a kín, hisz az ütés nem fáj jobban, mint a tenyeremen ejtett seb. Érzem, ahogy vérem meleg nedve lassan, csiklandozón araszol lefelé karomon. Ragnar minden szava beszivárog elmémbe, tudatomba, durván marva bele magát, mint valamiféle erős sav, ami felemészt és sosem szabadulok meg tőle. Az újabb ütés már nem csal ki hangos kiáltást, sikolyt, nyögést, csupán reszkető, félhangos sóhajt. Hátam ívbe feszül, mintha apró áramütés érte volna. "a te dolgod tenni arról, hogy melegebbé váljék"... hangjának mély foszlányai bevésődnek elmémbe, lelkembe, s bár kegyetlennek érzem mindazt, amit mond, kezdem megérteni, hogy nem tehetek mást, mint elfogadni az Ő akaratát. Lehunyom szemem, ajkaimmal együtt harapom se sós könnyeimet, s aprót nyelek. Aztán egyszer csak... - Ismertél Montgomeryket... - súgom remegő hangon, amit egy újabb ütés zár, amit hangos, elfojtott sóhajjal fogadok. A kérdés, amit nekem szegez, gondolkodásra késztet. Nem tudom, mit felejek, hogy végre elengedjen. Nem tudom, mit vár el tőlem. Ziháló légvételeim, forró könnyeim nem segítenek abban, hogy megfontoltan és higgadtan adhassak feleletet neki. - Hibákat... - suttogom halkan, remegő hangon. Mély lélegzetet veszek, igyekszem rendezni kusza érzéseimet. - Hibáztam, amikor... elmondtam Louisnak a véleményemet és... hiba volt ellenkeznem veled. Hiba volt... - elcsuklik hangom. Én nem érzem igazán hibának ezeket. - ... arra vágynom, hogy megérts, elhinnem, hogy engem akarsz és azért akarsz, aki vagyok. Engednem, hogy akkor először megérints... hogy megérintsd a lelkem és a testem. - feladtam mindent csak azért, mert Ő így akarta. Azt szeretné, hogy önmagamat is adjam fel? - Montgomery vagyok. Sokkal több vagyok annál, mint amit látsz most bennem... - szörnyen érzem magam és rémesen megalázónak, hogy így bánik velem. - Kérlek, oldozz el... nagyon fáj a kezem! Kérlek... - hangom halk, kérlelő és őszinte fájdalmat tükröz. Nem akarom ezt. - Megteszek bármit, amit akarsz. Mutasd meg, mit kell tennem, mutass egy utat, mert nem tudom, mit vársz tőlem... szeretnék többet tudni, de nem tudom, mit kellene tennem ahhoz, hogy észrevedd, hogy méltó vagyok rá... - rebegem halkan, fásultan. Ujjaimat alig bírom mozgatni, ajkaim fájón cserepesek és csak a fájdalmat érzem, a bizonytalanságot és a félelmet.
Makacs. Borzasztóan és túlságosan makacs és csak saját magára képes gondolni. Ez így elég nehéz, ráadásul elég kellemetlen. Nem azért néztem ki pont őt, hogy a legalapvetőbb dolgokon is ilyen kínkeservesen verekedjük át magunkat. Egy boszorkánytól többet vártam volna, főleg egy nagy múltú család reményteli sarjától, s mondhatni ez most hatalmas csalódás volt. Megint megpróbál beszélni, megpróbál tiltakozni, de a kés mozgása beléfojtja a szót. Nem bírja a fájdalmat, nincs önuralma, nincs tűréshatára, nincs fájdalom küszöbe, ráadásul nem is gondol soha senki másra, csak saját magára. Ez így pedig nem sok jóra fog vezetni, főleg olyan erők birtokában nem, amihez neki hozzáférése van és lehet. Később, aztán amikor a selyem korbács lesújt rá, sem veszi a fáradtságot, hogy belegondoljon, hogy ha eddig nem jó irányba haladt, ha ugyan arra megy, az most sem fog jobb eredményt hozni. Megint mindent csak úgy képes nézni, mintha csak körülötte forogna a világ. Ezúttal jóval erősebben csap le a korbács, most már komolyan az a célom, hogy fájdalmat okozzak vele, s nem is csak egyszer. Gyors egymás utánban három-négy csapás is követi egymást, ahogyan a lány befejezi szavait. Utána persze megint a könyörgés következik, mert fájdalmai vannak, mert szenved, hogy oldozzam el, bármit megtenne érte. A baj csak az, hogy ez így teljesen üres. Próbáltam szépszerével, s most próbáltam erőszakkal is, de nem óhajtja végig gondolni, mit is akarok tőle, mi az, amit esetleg elront. Nem hajlandó változtatni, nem hajlandó végig gondolni a dolgokat, legfeljebb ha soknak ítéli a szenvedést, talán szófogadóbb lesz. Ez egy sokkal nehezebb, sokkal kevésbé járható út. Végül mégis azt kell mondanom, talán most állunk a legközelebb ahhoz, hogy valamelyest megnyíljon, s valamelyest odafigyeljen rám. Talán így most már tovább tudunk jutni, talán így inkább képes lesz megérteni, mit is várok el tőle. Leteszem a korbácsot, közelebb lépek hozzá, s ezúttal csak a kezem érinti a lány selymes bőrét, gyengéden, cirógatóan, de nem oldom még el a bilincseket, csupán a korbács okozta egyik lassan kikékülő zúzódást simogatom meg, s az érintésem nyomán szűnni kezd ott a fájdalom. Egy nő háta is igen csak érzékeny terület, s bár kevesen veszik hozzá a fáradtságot, hogy feltérképezzék, de egyben egy csodálatos erogén zóna is. Érintésekkel itt sok mindent el lehet érni, akár felszítani bizonyos vágyakat is. - Akkor próbáljuk újra Ariana. Szerinted mi lehet a baj? Mit ronthattál el, ami ide vezetett? Teszem fel neki a kérdést, miközben a kezem egy másik csapás keltette zúzódáson halad végig, gyengéd kényeztetéssel, hogy hol fájdalom volt az előbb, ott lassan a vágy tüze kezdjen éledni fel. - Tudod ugyan oda nagyon sok út vezethet. Haladhatsz olyanon is, mely kéjt, élvezeteket, tudást, s siker tartogat számodra, de haladhatsz olyanon is, mely a kínok széles skáláját ismerteti majd meg veled, s e kettő között megannyi árnyalat fedezhető még fel. Te melyiket szeretnéd járni?
ÁRCSAK tudnám, mit vár tőlem! Soha, családom egyetlen tagja sem készített fel erre, de még csak hasonló szituációra sem. Egy ennyire idős vámpír, aki ráadásul mágus is... Pontosan tudom, mekkora lehetőség ez számomra. Nemcsak büntetés, nemcsak lemondás. Bizonyára sokat adhatna nekem, megtaníthatna bánni az erővel, amit birtoklok, és segíthetne rátalálni az utamra. De cserébe teljes megadást vár, engedelmességet és azt, hogy behódoljak neki. Erőtlen, kissé rekedtes hangon kiáltok fel, ahogy újra lecsap rám a különös eszközzel. Ez most tényleg fájdalmat okoz, én pedig megint csak nem tudom, mi rosszat mondtam. Nem szereti, ha kérek valamit? Most nem követeltem és nem ellenkeztem... talán egyszerűen csak félreért engem! Nincs erőm mágiát használni és talán nem is volna tanácsos. Így jobb híján, megpróbálok lassan hozzászokni a fájdalomhoz, ujjaimat remegve hajlítom be kicsit, mert úgy egy fokkal jobb, ám elég néhány másodperc és újra égetős, sajgó érzés kezd lüktetni tenyeremben, szívdobbanásaim ritmusára táncolva benne. Amikor nem érkezik több ütés, újfent hatalmába kerít a félelem démona. Nem tudom, mi következik, nem tudom, mit akar tenni és miért gondolja úgy, hogy a kínok megoldást jelentenek a probléma. Ezekben a pillanatokban dühös vagyok és elmondhatatlanul csalódott. Rochester sosem tette volna ezt Jane-nel. Egy férfi az egyetemről vagy a kávézóból, sosem látott még ilyen helyet... Lényem egésze valahol most fogja fel igazán, hogy valóban az Övé vagyok, hogy tényleg bármit megtehet velem, hogy Ő az, akinek igazán számít a szava ezen a birtokon és ez sosem esz másként. Halkan nyögök fel, kissé összerezzenve, amint megérzem ujjainak érintését hátam bőrén. Ami meglep, az a különös gyengédség, s hogy testem egyik legérzékenyebb pontján lassan szűnni kezd a fájdalom érintései nyomán. - Ragnar... - kezdem halk, megtört hangon, ám egy újabb kényeztetően finom érintés elfeledteti velem, mit is akartam válaszolni neki. Különös hatással van testemre ez a kettősség. A kíméletlenség minden nyoma, mit testemen hagyott, s most ez a lehetetlenül édes gyengédség. Könnyeim nem záporoznak tovább oly intenzíven, mint előtte, s miközben beszél hozzám, akaratlanul is feltör belőlem egy fásultan érzéki kis sóhaj. - Igen, szeretném. - válaszolom erőtlen hangon, ám csak pillanatokkal később citálja elmém ismét elém a kérdést, amire koránt sem feleltem kielégítően. Piciny mozdulatot tesznek lábaim, de sehogy sem kényelmes így, tenyeremben a vérző seb még mindig pokolian fáj. - Nem szeretnék most több fájdalmat... - azt mégsem szeretném beismerni, hogy képtelen vagyok többet elviselni ebben az állapotban. Az első kérdésre még most is nagyon nehéz felelnem. - Elrontottam. Nem olyan vagyok, amilyennek elképzeltél. - mégis, valahol azt érzem, ezt a büntetést azért kapom, mert ellenkeztem vele. Nem azért, mert Louis ellenséges volt velem, nem is azért, mert képtelen voltam két nap alatt beilleszkedni. - Tudom, hogy még sokat kell tanulnom, Ragnar... a tapasztalataim csak a művészet terén jelentősek. A szüleim meghaltak, mielőtt bármit is tanulhattam volna tőlük a boszorkányág terén. A nénikém arra tanított, hogy védjem meg magam és soha ne legyek megalkuvó. Sajnálom, ha csalódást okoztam! De ne gondold, hogy ez neked fáj jobban... - itt most nem a fizikai fájdalomról van szó. Ha nem talál méltónak arra, hogy boszorkánynak nevezzen, azzal azt is mondhatná, hogy nem vagyok méltó a Montgomery névre. Még ha az ereimben ősi boszorkányok vére folyik is... - Kérlek, adj még egy esélyt! Tudom, hogy nem vagyok reménytelen eset... - súgom, s halkan szisszenek fel, ahogy megmozdítom csuklóimat. Semmi baj... lassan, mélyeket lélegzem. Ez csak... ez csak fájdalom. Én erősebb vagyok. Nem vagyok ennyire gyenge. Nem engedhetem, hogy elhiggyem ezt magamról! - És... érints még úgy, ahogy az előbb... - bukik ki belőlem a kérés, de máris beharapom ajkaimat, s érzem, hogy nemcsak szemeim pirosodtak ki a sírástól, de most egész arcom lángba borul.
Ariana minden idegszálát leköti a fájdalom, s ez nem jó. A mágus elméjének mindig tudnia kell tisztának maradni. A körülmények, a test jelzései csupán egy részei a létezésnek, s ami igazán számít, az a szellem, mely kapcsolatban áll a világot alkotó, formáló erőkkel, energiákkal, se ennek mindig tudnia kell a körülmények, s a test jelzései fölött állnia, tőlük elkülönülnie. Ennek a lánynak még mindig nagyon sokat kell tanulnia. Nem érti még mindig, mi volt a baj, de most már eljutottunk odáig, hogy rám figyel, s talán sikerült túllépni a folytonos és állandó tiltakozáson is. Ez valahol már felcsillantja a reménysugarat, hogy jutunk valamire, ugyanakkor a lány még mindig igen csak én központúan látja a dolgokat. Érzékeny teremtés, minden nagyon hat rá. A fájdalom, a gyengédség, ezek előnyős dolgok egy nő esetében, viszont az már kevésbé, ha rabjává válik az érzékeléseinek. Sosem teljesed ki igazán az a mágus, aki elsősorban a testében él, és nem csak a maga teljességében megélni képes azt is, amit a fizikai világ mutat neki. - Igen, sokat kell még tanulnod. Ez az első dolog, amiben igazán egyetértünk, Ariana és én. Én sem arra próbáltam rávenni, hogy legyen megalkuvó, hanem arra, hogy ne legyen vak, legyen képes látni, legyen képes sokkal teljesebb módon érzékelni, s nyitott legyen másokra is, ne csak a saját szükségleteire, ne csak arra, amit ő szeretne, amit ő akar, ami neki fontos. Az valahogy nem hat meg, hogy a szülei korán elhaltak, s a nénikéje nevelte fel. Ez csak azt jelenti, hogy a métely még mélyebbre rágta magát ebben az ősi családban, hiszen valószínűleg a rangidős boszorkánytól kapta ezt a botrányos felkészítést. Kezem egy újabb zúzódás vonalát fedezi fel, ugyan olyan gyengéden, ugyan olyan kényeztetően, hogy a megjelenő érzéki sóhajok után újabbakat csaljak elő. Ugyanakkor a lány elméjére képek záporoznak. Képek az én elmémből, az én emlékeimből, egy másik, letűnt korból, egy olyan világból, ahol még én voltam fiatal, ahol még én voltam ember, vagy ha úgy tetszik, ahol még csak mágus voltam, vámpír még nem. Egy századnyi fegyveres férfi. A lány bár nem láthatja az oly jellegzetes jeleit a középkori viking harcosoknak, mégis tudhatja, hogy ebből a népből lát egy századnyit most az én szememen keresztül. Sosem voltunk képzett hadsereg. Olyan szinten felszerelt sem, mint amilyennek ezt a mai ember elképzeli. A legtöbbünkön nem volt több, csak a gambezon, keményfából készült kerek pajzs, s még a kard is ritkaság számba ment. Fejszét lehet találni minden háztartásban, de a kardot kifizetni a kovácsnak már nem olyan könnyű dolog. Az én kezemben mégis egy gyönyörű rúnakard van. Tulajdonképpen akkor az a kard volt a büszkeségem. Magam készítettem, nem csak a mágia művészetét tanultam, de a kovácsolásét is, és mágiával ötvöztem a tárgyakat, melyeket készítettem. Láncing fedte testemet a gambezon felett, szintén saját magam készítettem el. Igen, jobb lehetőségem volt ezek segítségével a túlélésre, mint legtöbbünknek, de ezt leginkább csak magamnak köszönhettem. A lány érezheti az általános közhangulatot. Whalesben járunk, bent mélyen az ország szívében, idáig hozott el minket a Yarl dicsvágya, s a whalesiek eddigre már összeszedtek egy nagyobb sereget, amivel most szembe kell néznünk, hogy a hajóig visszajuthassunk, mert elvágták a menekülés útját. Lényegesen nagyobb sereg közeledik, alaposan feltüzelve, a feszültség érezhetővé válik a pajzsfalban. Tulajdonképpen senki nem számít arra, hogy itt most bárki haza mehet, hacsak azt nem hívjuk hazatérésnek, hogy lelkünk a csata végeztével megtér az istenségek honába. Tovább pörögnek a képek, s az egymásnak feszülő pajzsfalak jeleneteit láthatja a lány. Borzasztóan véres csata bontakozik ki, igazi mészárlás. Bár a felszerelésemből nem az látszik, de ez csak azért van, mert fegyverkovács vagyok, én mégis csak az újoncok közé tartozom, s így a pajzsfal első sorában kaptam helyet, a feláldozhatóak között. Messze nem volt még ekkor olyan jelentős tudásom a mágia terén, mely komolyan számíthatott volna egy csata kimenetelében. Hosszú órákon át tombol a harc, s Ariana láthatja mivel járt ez annak idején. Fröcsög a vér, holtan zuhannak össze az emberek előttem, mellettem, időről időre változik a pajzsfal, hiszen az elesettek helyét újabb-újabb emberek töltik fel, akik a hátsó sorokból érkeztek. Kellemetlen érzés. Hogy miért? Azért mert mindenkit személyesen ismertem, aki közülünk itt ma elesett. Egy viking századot jobbára egy Yarl állított ki a fennhatósága alatt élő emberekből, akik többé-kevésbé eleve ismerték egymást, a vikingelés alatt pedig ezek az ismeretségek csak tovább mélyültek. Hónapokig voltunk összezárva, hónapokig egymástól függött az életünk. Lassan delelőre hág a nyári nap, s bár ezen a vidéken még a nyár is hűvös, mégis hamarosan elengedhetetlenül megmutatja magát a csata igazán orrfacsaró része is. A vér szaga, a halál szaga, a minden érzékszervet elborító édeskés, émelyítő bomlás szag. Mégis tovább tombol az ütközet, egészen addig, amíg a whalesiek pajzsfala fel nem bomlik, s menekülni nem kezdenek. Nem értik, hogyan lehetett ez. A túlerő, ami ránk támadott, több, mint négyszeres volt, mégis ők húzták a rövidebbet. Az első sorokban nálunk is gyorsan fogytak a harcosok, de a Yarlon és a testőrségén képtelen volt bárki ember fia keresztüljutni mintha csak nem éreztek volna fájdalmat, mintha csak nem éreztek volna fáradtságot, mintha csak nem érezték volna a sérülések okozta kínt. Akkor még nem tudtam, hogy miért van ez, hogy ők vámpírok, s hogy testük fiziológiája teljesen másként működik, mint a halandó emberé, hogy mások a határaik. A századból alig a fele maradt meg, a túlélők felét pedig a Yarl és testőrsége tette ki. Hosszú órákig tombolt a csata, de nem üldöztük a menekülő ellenséget. Gyors takarítás következett, s a harcosoknak igen csak rövid pihenő. Én azonban ekkor sem pihenhettem. Hiába kaptam én is sebeket, a csapat kevés mágusainak egyike voltam, akiknek most újabb feladat jutott. A sérülteket gyógyítani. Válogatni a halottak között, a sérültek között, s ellátni azt, aki járóképes volt, megadni a kegyelemdöfést annak, aki már csak visszatartott volna minket. Vér, halál, fájdalom, fáradtság, kimerültség, reménytelen harc, s mégis mindezek után, mindezek ellenére a legjobb tudásomat kellett adnom, hogy segítsek életben maradni olyanoknak, akikkel hónapokig utaztam együtt, harcoltam együtt, vonultam együtt, s olyanoknak, akiket már régóta ismertem. Ez volt az utolsó igazán nagy győzelmünk azon a földön, az utolsó csata, mielőtt a Montgomerykkel találkoztunk volna. Többek között ezért a helytállásomért kaptam a lehetőséget, hogy én is a Yarl testőrségébe kerülhessek, hogy kiérdemeljen a normann pajzsot, de ahhoz a kegyhez még ez is kevés volt, hogy belőlem is vámpír legyen. Ezt a csatát még az acél és az izom döntötte el, az állhatatosság, a kitartás és a bátorság, s az a pár vámpír, aki a Yarl testőrségének már akkor is része volt, s természetesen ő maga. Később aztán a Montgomeryk felbukkanása megváltoztatta a dolgokat. Megszervezték annak a földnek a védelmét, szervezettebbé tették a csapataikat is és megjelent velük a mágia is a katonai stratégia részeként. Később már soha többé nem jutottunk ilyen mélyen be annak a földnek a szívébe portyázni, mert sokkal előbb állta utunkat egy jól szervezett, mágiával megerősített sereg. Ez viszont már egy másik történet. A lényeg az, hogy a meditáció, a mágia nem csak a könyvtárban a selyem szobában kell működjön, működnie kall annak a legzordabb körülmények között, mert általában ott és akkor adhat a legtöbb segítségeket, ahol és amikor a legkevesebben képesek helyt állni. A lényeg az hogy nem csak Ariánatól követelem meg én, hogy bizonyítson nekem, tőlem is megkövetelték már sokan és sok téren. Amíg te semmit nem tettél le az asztalra, nem lehetnek igényeid, nem lehetnek elvárásaid sem. Csak az utána tarthatsz számot arra, hogy kapj is valamit, ha te is képes vagy adni, addig a követelésed nem több, önzés csupán, ami nem olyan tulajdonság, ami egy mágusnak előnyére válhatna. A képek aztán megszűnnek, a lány még láthatja, hogy mindezek ellenére az evezőpadokon is ugyan úgy ki kellett vennem a részem a munkából, mint a többieknek, s senkit nem érdekelt volna, hogy esetleg az első sorban harcoltam végig a csatát, hogy a sebesültek ellátása alatt sem pihenhettem, hogy én is sérült vagyok, s magamra csak mindenki más után fordíthattam időt. Mindez senkit nem érdekelt akkor. Ellenben ahogyan lenni szokott, később a kitartás meghozta a jutalmát. Nem szólok a lányhoz, most nem. Csupán egy újabb zúzódást keres meg kezem a lány hátán, s érezheti a gyengéd simogatás, a gyógyító érintés mellett is, hogy valami melegség folyik végi g a hátán. Vér. az én vérem. A saját kezemen sem gyógyítottam be a sebet. Engem nem zavar, engem nem akadályoz a fájdalom, s egyébként sem foglalkoznék a saját sérüléseimmel, amíg esetleg van más, aki szintén sérült lehet. Lágyan fedezi fel a kezem Ariana hátát, kényeztetve, simogatva őt, s közben űzve messzire a fájdalmat, gyógyítva be azt a zúzódást is, amit a korbács okozott, aztán hozzám is elérnek a lány szavai, érzem a lassan megszűnő mentális kapcsolaton keresztül a szégyenlős zavarát, s az őszinte vágyat a szavai mögött. Most valóban őszinte volt velem. Most nem szerepet játszott. Őszintén kérte az érintést, s ahogyan a hazugságot, a képmutatást büntetem, úgy az őszinteséget, a hűséget jutalmazom. Másik kezem a lány derekának finom ívével kezd ismerkedni, gyengéden cirógatva őt. Ha ő hajlandó nyitni felém, ha ő végre hajlandó odafigyelni rám, s őszintének lenni velem, nincs okom rá, hogy megtagadjam tőle a kérésének teljesítését. Ez az érintés pedig már nem csak arról szó, hogy megszüntessem kínjainak egy részét, ez már sokkal inkább arról szó, hogy felszítson testében bizonyos vágyakat.
GÉSZ eddigi életemben vártam valamire. Valamire, amiről tudtam, talán nem is létezik. Agatha néni mindössze addig maradt velem, míg be nem töltöttem a huszonegyet, s amit lehetett, sietősen távozott is abban a hitben, hogy amit tudnom kell, már tudom. Talán csak azt akarta, hogy normális életet éljek. Hogy ne akarjam megállítani öregedésemet, lelassítani életem szilaj folyóját, hogy éljek szenvedéllyel, de anélkül, hogy törődnék mindazzal, ami igazán az enyém. Mert ő sosem mutatta meg hogy egy vámpírnak lehet kellemes oldala is, hogy nem feltétlenül akarhat rosszat vagy azt, hogy boszorkánynak lenni több néhány buta varázslattól, amivel megkönnyíthetem az életemet. Talán az anyukám volt az utolsó boszorkány a családunkban, aki méltón viselte a Montgomery nevet. Mert annak ellenére is büszke vagyok erre a névre, hogy tudom, akadtak elődeim, kik gonosz dolgokra használták hatalmukat. A fájdalom csaknem részemmé válik. Különös tompasággal lüktet bennem, csupán a tenyeremben égő nyílt seb késztet arra, hogy néha-néha éles nyögéssel, szisszenéssel engedjek neki. Meg akarom szüntetni és soha többé nem érezni még csak hasonlót sem. Ujjai azonban újra finoman simítanak végig bőrömön ott, ahol korábban fájdalmat okozott. Nem szól semmit, de valahol érzem, hogy most nem kellene ennyire félnem, át kellene adnom magam annak is, ami jó. A következő pillanatban azonban különös képek jelennek meg előttem, látomásszerűen, elevenen és nagyon határozottan vetülve retinám tükörfalára. Érzem a fájdalmat, de most csak egészen halványan, mert ahogy a képek alapján világossá válik előttem, mit is látok, lassan egész lényem csak arra koncentrál. Látom Ragnart, a kezében lévő meseszép kardot, és igen, érzem a feszültséget, ami uralja az egész látomást. Erőteljes halálfélelem kerít hatalmába, páni félelem ez, mely még sajátom, majd szelídül különös nyugalommá, mit nem számítana, hogyan ér véget. Szívverésem a korábbinál is zaklatottá válik, ahogy sóhajaim is, amint kezdetét veszi a vérfürdő. Soha nem láttam és nem is éreztem még ilyen közelről a halált, mégis ismerem. Nemcsak érzem, de TUDOM ezt az érzést. Nem... ezek nem az én valóságom képei. De valóságosak. A Halál sötét csendjével ragadja el őket, kiragadva a vérrel áztatott, zajos valóságból. Érzem, amit Ragnar érez. Érzem az erőt, a halál jellegzetes esszenciáját, a kimerültséget és a végtelen kitartást. Érzem, hogyan érez azok iránt, akik életüket vesztették. Érzem a reményt a reménytelenségben. Érzem az iszonyatot, a halál gyomorforgató ízét és aromáját. A testet és lelket elöntő fájdalmat. És érzek még valamit, amit nem tudok megfogalmazni... A lassan távolodó képek és érzések úgy szivárognak ki lényemből, mint egy szelíden folyó patak vize. Még nem nyitom ki szemeimet, csupán egyetlen, forró, lassan araszoló könnycsepp vés nedves ösvényt arcom bőrébe, ahogy lassan államig vándorol, hogy a mélybe zuhanjon. Mindaz, amit mutatott nekem, túl intenzív, túl erős és túlságosan hatásos volt. Egész lényem felidézi újra az érzést, egy-egy képet, s csak most tűnik fel, hogy már alig érzem a tenyeremben lüktető kínt. Tompa, állandó, mintha lényem részévé válna. Én pedig most először elfogadom a fájdalmat, s amint egész tudatomban elültetem ezt, mintha ez a pokol nem is lenne olyan borzalmas. Különös forróság cseppjei érintik hátam bársonyos bőrét. Érzem magamban az erőt, azt, amely akkor sem engedné, hogy gyengeségemnek megadva magam a padlóra zuhanjak, ha most nem tartanák fogságban kezeimet az oszlop bilincsei. Mintha minden érintése, minden, amit sugároz felém, egyszerre pusztítana el és élesztene újjá. Halkan sóhajtok fel, lábaim aprócska mozdulatot tesznek, hogy közelebb vigyenek hozzá. - Kérlek, Ragnar... - súgom finoman megremegő hangon. - Szeretnélek megérinteni... - szeretném. Nagyon. Most szeretnék végtelenül gyengéd lenni vele. Beengedett a lelkébe, felfedve emberi oldalának sérülékenységét. Megmutatta mindazt, amit a szavak és a kín sem tudott megértetni velem igazán. Órák szemvillanásnyi időbe kényszerítve. Bepillantást engedett magába és láttam... erényeit és gyengeségeit is. Láttam a fertőt és a fényt. Szeretném megérinteni így, vérző kezemmel, érezni, hogy az érintés sokkal erősebb a kínoknál...
A lánynak egy dologban igaza van. Én valóban egy szörnyeteg vagyok. Egy véres kezű szörnyeteg, ki századokon át élt a halandók között, s megannyi élet kioltásáért felelős, megannyi szenvedést okozott és élt át maga is. Egy szörnyeteg, akit már csupán a nap fénye választhat el az örökkévalóságtól, melyet voltaképpen nem kért sohasem, csak kegyként kapott meg, mert azt mondták neki, hűségével, állhatatosságával, kitartásával és bátorságával kiérdemelte azt. A képek leperegnek, s csak pillanatokat mutatnak meg egy hosszú órákon át tartó csatából, érzések kavalkádjából, kínból, fájdalomból, félelemből, halálból, nem várt diadalból, kínlódásból, küszködésből, kimerültségből. Pillanatokat egy hosszú és sötét életútból. Szörnyeteg vagyok? Igen, az vagyok, s nem azért, mert vámpír lettem, hanem egészen egyszerűen azért, mert a világot, melyet megalkottam magam körül nem tudom másként fenntartani, csak akkor, ha erővel megvédelmezem, ha azok, kik ellenem fordulnának, ellenem törnének, oly kegyetlen halál képzetét kell felvetítsék maguknak, mely meggátolja őket abban, hogy próbálkozzanak. Mr. Collins testét is megtalálták, ő volt az utolsó, aki kínzókamrám vendégszeretetét élvezte. Nem tartott kifejezetten sokáig a játék, amíg mindent megtudtam tőle, amit akartam. Az után már csupán azért folytattam, hogy amikor megtalálják, az kellőképpen szörnyű állapotokat tükrözzön azoknak, akik a nyakamra küldték őt. Sok féle képen meg lehet előzni egy háborút, de a legbiztosabb módszer az, ha elég erős vagy ahhoz, hogy ne merjenek ellened törni, ha félelmet ébreszt még a gondolat is, hogy valaki veled szembe kerül. Szörnyeteg vagyok... Ujjaim finoman érintik az oszlophoz kötözött lány karcsú testét, érzéki játékba kezdve a selymes és hamvas bőrrel, melyet férfi nem érintett még előttem, s hova kalandoznak a gondolataim, miután a képek vetítése véget ér. Mélyen szívom be a lány testének illatát, mely oly sok mindenről mesél nekem. Félelemről, szenvedésről, vágyakról, s a vérének édes illatáról, mely azonnal előcsalogatja étvágyamat is. Lassan teljesen elmerülnék a látványban, mint amikor valaki egy gyönyörű műalkotást csodál meg, s tudásom segítségével még csak az sem lehetetlen, hogy örökre ilyennek őrizze meg az idő. Fiatalnak, hamvasnak, gyönyörűnek, csak egy dologhoz nincs elég hatalmam. Az időnek nem tudom útját állni, a világnak, bármennyire szeretném, s ha teste hamvas, szép és fiatal is maradna az örökkévalóságig, századok alatt a lelke öregedni, változni fog. Az egy jó kérdés, mivé fog kiforrni a most még bimbózó virág? A szenvedélyek vérvörös rózsája nyílik majd belőle, ki forrása lesz a buja kéjnek? A szűzies ártatlanság, s a lelki szépség gyönyörű fehér és hamvas virága, melyet csupán a bölcsesség teljesít majd ki, s a világ mocska nem érinti meg? Esetleg a női szeretet lágy rózsaszín virága, mely valakinek az életét édesítheti meg, Freya ajándékait teljesítve ki önmagában? Esetleg fekete rózsaszál lesz belőle mellettem, fekete, sötét, magányos, mint én magam vagyok, hajó, ki viharokon keresztül hánykolódik az örökkévalóság tengerén, széltől, hullámoktól tépve, szaggatva, de mindig a víz felszínén maradva, reménytelenül vívva harcait? Egyetlen gondolatommal oldom ki a bilincseket, s azok engedik el a lány karjait, többé nem tartva őt oly szilárdan. Nem tudom, hogyan fog hatni a lányra a hirtelen változás, de a mágia már csak ilyen. Egyetlen gondolat zárja, s ennyi elég is ahhoz, hogy nyissa a feltörhetetlen bilincset. Én lépek közelebb hozzá, hogy elkapjam az esetleg összecsukló testet, hiszen valószínűleg megviselték a történtek, csak azt nem tudom, mit értett meg ebből az egészből, mit szűrt le belőle. Szörnyeteg vagyok, s most valóban nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet tovább ragaszkodni a lányhoz, hiszen lehet, ő is csak szörnyeteggé válna mellettem. Voltak már nők az életemben, sokan élték le mellettük az egész életüket, de egy sem volt közöttük, aki ennyire ellenezte volna a személyemet, a társaságomat. Nem véletlenül választottam egy Montgomery lányt, de lehet, hogy az ősi vérvonal már csak a mágiához való kötődést őrzi, a régi Montgomery boszorkányok szilárd és erős jellemét, határozott természetét, bölcsességét már elmosta az idő óceánja. Szép kép lett volna, hogy a valaha volt oly erős ellenfelek egy leszármazottját, egy Montgomery lányt vegyek magam mellé. Sok csatát vívtunk, kemény harcokat, melyek során sok vér hullott. Kemény idők voltak, s közel sem olyan romantikusak, mint amilyennek az utókor lefesti őket. Minden kornak meg vannak a maga kihívásai, a maga kilátástalannak tűnő harcai, még akkor is, ha azok nem kilátástalanok. Ennek a lánynak a szemével nézve azonban talán tényleg teljesen kilátástalannak tűnhet beilleszkedni a világomba, részévé válni valaminek, ami ellen ennyire tiltakozik. Szörnyeteg vagyok. Ezt már régen tudom… Gyengéden simítok ki egy tincset a lány homlokából, hogy szép, bár most nyúzott arcába nézhessek, a fáradt és a fájdalomtól elcsigázott lélektükrökbe. Meg voltak nekem is azok az ellenfeleim, akiket tiszteltem hosszú életem során, s bár a Montgomerykkel századok óta nem keresztezték egymást útjaink, még él bennem a régi ellenfelek iránti tisztelet. - Elengedlek, ha ennyire menni akarsz Ariana Montgomery. Tompán, üresen konganak a szavak, hiszen nem ismerjük el szívesen kudarcunkat, de még nagyobb hibát követnék el, ha tovább erőltetném a dolgot. Valószínűleg őt sem engedné el, veszélybe sodorva saját világomat, ha nem a Montgomeryk leszármazottja lenne. Ha nem egy vérvonal sarját tartanám karjaimban, kinek őseivel valamikor régen oly sok csatát vívtunk, s oly ádázul, s ha nem élne még bennem a valamikori harcos boszorkányok iránt a kiváló ellenfél iránt érzett tisztelet. Szörnyeteg vagyok, de még egy szörnyeteg is ismerheti a tisztelet, ismerheti a tisztességet, s az egész világom, mindaz, amit felépítettem nem érne semmit, ha pont azzal mennék szembe, amire alapoztam, még akkor sem, ha ezzel mindent könnyedén veszélybe sodorhatok,mit századok alatt építettem fel.
ZÍVEM vadul kalapál. Végtelenül felkavart minden, amit láttam és éreztem ebben a röpke néhány percben, jobban, mint a fájdalom vagy az ostorcsapások. Megviselt a halál, a vér, a szenvedés minden borzalma, a hiábavalóság démonának kísértő csókjai. Mégsem érzem úgy, hogy csak elvett volna belőlem. A lelkemre zúduló szomorúság azonban újabb langyos könnycseppeket indít útnak arcomon. Csak halkan kérem meg arra, hogy eloldozza kezeimet, s csendesen, türelmesen várom a döntését. Még érzem ujjai érintését, érzem, hogy engem néz, de nem szólok egyetlen szót sem. Csupán akkor tör fel ajkaimon egy erőtlen nyögés, amikor a bilincsek szabadon engedik csuklóimat. Mielőtt a földre zuhannék, Ragnar erős karajai közt találom magam. Könnyáztatta szemekkel, de szelíd tekintettel nézek fel rá. Most nincs erőm arra gondolni, hogy zavarba ejt a közelsége. Most egyedül azét érzem rosszul magam, mert így lát, ilyen gyengén, elesetten, kialvatlan, vörös szemekkel, s bár eldöntöttem, hogy erőt veszek magamon, de a lábaimon is képtelen vagyok egyedül megállni. Erőtlenül szorítom karjait, mégis, én úgy érzem, mintha minden erőmet össze kellene szednem ehhez az egyszerű és végtelenül gyenge mozdulathoz. Kiszáradt ajkaim pokolian fájnak, valahányszor szóra nyitom őket, de most nem érzem. A tenyeremben sajgó seb kínzó lüktetéséhez is egészen hozzászoktam. Lepillantok kezemre, s kissé zavartan konctatálom, hogy a rajta lévő fekete inget sikerült összevéreznem. Bocsánatkérő tekintettel nézek fel ismét kiismerhetetlen lélektükreibe, de a mozdulat, mellyel gyengéden simít ki egy tincset homlokomból, belém fojt minden szót. Kevés. Még ez is kevés ahhoz képest, amit ezután mond. Értetlenül, kérdőn fürkészem arcát. Elengedne? Csak úgy? Azok után, hogy közölte, nincs más út, csak ez vagy a halál? Folytathatnám az életemet úgy, ahogy én szeretném... egy olyan világban, ahol nem kell büntetéstől tartanom és lemondanom annyi mindenről, amit elterveztem. Lehetnék keresett művész, szabadon rendelkezhetnék az időmmel. De... nem lennék képes többé ott folytatni, ahol abbahagytam. Ezek után már nem. Most, hogy megismertem a poklot és a kéjt, miután Ragnar beengedett a lelkébe, felfedte előttem mindazt, amit talán soha senkinek... Lehetnék dühös a fájdalmak miatt és mert megalázónak éreztem mindazt, amit Louis tett és Ragnar mondott. De most nem tudok ennél a pontnál leragadni. Csak a sérelmeimmel voltam elfoglalva, bele sem gondolva, hogy talán okkal bánnak úgy velem, talán okkal alakult ki ez az ellenszenv Louisban a boszorkányok iránt és Ragnar... okkal volt kíméletlen velem, megelégelve elégedetlenségemet. - Nem szeretnék elmenni. - mondom végül halkan, újra megkeresve tekintetét. - Veled szeretnék menni Párizsba. Veled szeretnék visszatérni ide... - ujjaim remegve simítanak végig arcán, kissé összemaszatolva bőrét véremmel. Közelebb húzódom hozzá, gyengén simulva mellkasához, érdes csókot lehelve álla alá száraz ajkaimmal. Balommal nyúlok hátra az asztalon hagyott szikéért, s finoman markolnak vérző kezem ujjai az ingébe, hogy megkapaszkodjak, míg a szikével apró vágást ejtek kulcscsontom fölött. - Szeretném, ha innál belőlem... - súgom, hisz nem érzek magamban annyi erőt, hogy beszélni tudjak. Talán már sikítani sem tudnék, ha lenne rá okom. - Kérlek... a Tiéd a vérem. Mindenem a Tiéd... ne engedj el és ne hagyj itt! Nem hagyom, hogy kudarcot vallj velem... - az mindkettőnk kudarca lenne. És Ő sokkal több ennél. Ha most elenged, sosem tudjuk meg, mi lehetett volna. A földre ejtem a szikét, bal kezemmel gyengéden ragadom meg jobbját, hogy végigvezessem mellkasomon, hasamon, egészen combjaim közé. Csak apró sóhaj szökik ki ajkaimon, jobbom görcsösen szorítja az ing sötét anyagát. Íriszeim ködös csillogással állják tekintetét. Érezni szeretném. Az érintését... Miközben megharap.
Valaki egyszer azt mondta, a női lélek rejtelmei még a bölcs előtt is örök titokként maradnak. Hogyan is fejthetném meg akkor én egy nő lelkének titkait, hiszen messze vagyok attól, hogy bölcs legyek. Sokszázadnyi tudás, sokszázadnyi tapasztalat áll már mögöttem, de messze nem érzem úgy még, hogy ez bölcsességgé kristályosodott volna valaha is ki. Ariana erőtlenül zuhan karjaimba, amint engednek a bilincsek, amint megszűnik a szilárd fogásuk, mely eddig megtartotta őt. Ahogyan számítottam rá, fáradt, elkínzott arc néz vissza rám, hiszen ez a lány nincs igazán szokva sem a lelki, sem a fizikai igénybevételhez, megpróbáltatáshoz, sem pedig ahhoz, hogy bárkinek bármit is bizonyítania kellene. Kis hercegnőként élt a saját világában, egy biztonságosnak gondolt, védett világban, hol soha semmi megpróbáltatás nem talált még rá, s amikor beléptem az életébe, mást sem tett, csak tiltakozott ellene, a szabadságát követelte rajtam, ellenkezett, s folyton-folyvást megjegyezte, mennyire nem jó ez az élet neki, mennyire nem szeretne világom részesévé válni, folyamatosan azért küzdött, hogy visszatérhessen életének azon pontjára, honnan kiragadtam őt. Most mégis megpróbálja összeszedni magát, noha érzem rajta a meglepettséget, hiszen döntésem legalább annyira meglepett engem is, de nem azért építettem ki saját világomat, s oly szilárd elveket, hogy ne legyek hajlandó szembenézni a valósággal. Egyszer mindennek eljön az ideje, a kudarc felismerésének is. A lány mégis megpróbálja összeszedni az erejét, hozzám simul a törékeny test, s hazudnék, ha azt mondanám, nincs rám hatással, de már közel sem olyan erőssel, mint amikor először láttam a saját könyvtárszobámban ülni egy Montgomery lányt. Bölcs boszorkányok, bölcs mágusok leszármazottját, akik védelmet nyújtottak sokaknak, életüket szervezték rendszerbe, s annak a családnak a sarját, aki először volt képes megállni a csapataink előtt, aki először volt képes megálljt mondani annak a portyának, mely addig keresztülgázolt mindenen és mindenkin. Lassan húzza fel magát, hogy kiegyenesedjen, s mivel érzem, hogy bizonytalanul áll a lábán, hát segítenek neki karjaim. Ennek a lánynak a súlyát szinte nem is érzem, a sok száz éves vámpír erejének nem nagyobb kihívás ez, mintha egy tollpihét tartanék a tenyeremen. Ő mégis egészen addig erőlködik, míg képes lesz hozzám simulni, egyenesen állni előttem. Szavai meglepetésként hatnak rám, pedig engem már nem sok minden tud meglepni Midgard világában. Túlságosan régen járom már útjait. Kusza érzések dúlnak bennem, melyek csak még kuszábbak lesznek, ahogyan a lány csókja eléri arcomat. Már nem tartom jó ötletnek magam mellett tartani őt, hiszen teljes lényéből küzdött ez ellen, s most hogy elmehetne, hogy a sajt fogalmai szerint „szabad” lehetne, mégsem akar menni. Mégis velem, mellettem akar maradni. A hozzám simuló női test, a dobogó szív, az bőrének igéző illata viszont hatással van rám. Igen komoly önuralomra tettem szert a századok során, de egyszer minden elér a határaihoz, Ariana pedig most erősen pedzegeti ezeket a határokat. Apró sebet vág a nyakán, hogy ott is kiszabaduljon testének börtönéből édes vére, egyre inkább csalva elő belőlem a ragadozó ösztönöket, s ha ez nem lenne elég, keze vándorútra invitálja kezemet testén, végig az érzéki domborulatokon, a formás kebleken, feszes hasfalán, egészen le a combjai közé. Meg-meg rándul a kezem, miközben érintem a lány finom bőrét, testének bársonyát, s lassan egyre inkább életre kél bennem az eddig elfojtott ragadozó. Tekintetemben lassan már tűz lobog, ahogyan erősebben vonom magamhoz a lány törékeny alakját, immár követelően, fogaim határozottan, követelve mélyednek a lány nyakába ott, hol a szike ejtett apró sebet az imént. Mozgásom válik a pillanat tört része alatt hihetetlenül gyorssá, hogy Ariana már csak a hideg, kemény falat érezheti, melynek háta hozzásimul, ujjaim újra ismerkedni kezdenek szemérmével, ügyes, kifinomult, de sokkal vadabb, sokkal tüzesebb táncba kezdve rajta, mintha csak nem tudnám kivárni, hogy vérét elöntse az endorfin, az adrenalin, s olyan édessé váljék, amilyen édessé csak lehet. Mohón iszom a vörös nektárt, de csak apró kortyokban, próbálva kiélvezni miden édes cseppjének ízét, s sodorni a lányt a kéj beteljesülése felé megállíthatatlanul. Ellentmondást nem tűrően igazi vad tűzzel ölelem magamhoz a lányt, s most már hiába is próbálna megállítani. Érezni akarom testének kéjes táncát a karjaimban, vérének édes ízét, testének bódító illatát, melegét. Birtokolni akarom őt úgy, ahogyan az imént felajánlkozott nekem. Ezek után egyetlen szava sem lehet, nem lehet kifogása, hiszen én elengedtem volna, de most ő maga erősítette meg, hogy az enyém akar lenni.
OSEM hittem volna, hogy egy nap megtapasztalom midezt. Elképzelhetetlennek, sőt, egyenesen lehetetlennek tűnt, hogy létezhet ilyesmi. Maga a hely, Ragnar, a jelleme, a kora, a szabályai, ez a kínzókamra. Most még erősebb késztetést érzek arra, hogy sokkal többet tudjak meg a családom múltjáról, tudni, honnan is származom, s miféle boszorkányok vére folyik az ereimben. Az a vér, amit most önként áldozok fel. Ha percekkel ezelőtt ajánlja fel, hogy távozhatok, valószínűleg azonnal kihasználtam volna a lehetőséget a menekülésre. Igen, néhány perccel ezelőtt még a pokolba kívántam ezt az egészet, gyűlöltem, hogy itt kell lennem, el kell tűrnöm ezt a megalázó bánásmódot és lemondanom mindarról, amit elterveztem. Rettegtem, hogy így kell leélnem az életemet, s egy vámpír szabadon dönt majd életem minden napjáról. Az átélt fájdalom pedig lelkemen is eluralkodott, a harag kínzó érzését keltve bennem életre. Most azonban... most, hogy többet engedett látni abból, ki is Ő, még inkább érdekel. Nem szeretném feladni. Nem szeretném, hogy feladja. Tudom, hogy nehéz lehet megértenie azt, amilyen én vagyok és talán reménytelennek tűnik, hogy ez valaha is változzon. De szeretném és minden tőlem telhetőt megteszek majd ezért. Nem mondhatom többé, hogy Ő kényszerítette rám ezt az életet, hiszen én választottam. Megvolt a lehetőségem másképp dönteni. De választottam és amit kimondtam, nem másítom meg többé. Érzem benne a végtelennek ható önmegtartóztatást, érzem, ahogy keze meg-megremeg, miközben testemet érinti. Erőtlen kis mosoly tűnik fel ajkaimon, amit halk, nagyon halk sóhaj követ. Egészen közel von magához, én pedig nem ellenkezem. Nem azért, mert különben sem lenne erőm hozzá. Egyszerűen nem ellenkezem tovább, azt szeretném, ha húsomba marnának tűhegyes szemfogai, ha elöntené a vérszomj, ha elvenné, ami jár neki. Harapására szinte hangtalan kis nyöszörgés szökik ki ajkaimon, ujjaim görcsösen kapaszkodnak az ing halálszín anyagába. Emlékezni szeretnék, mélyen az emlékezetembe vésni ezt az érzést, hogy többé ne lehessen kitörölni elmémből és mindig tudjam, Hozzá tartozom saját akaratomból! Arra vágyom, hogy felejthetetlen legyen... Csak egy életlen, élettelen nyögés tör fel torkomból, amikor megérzem a hátamhoz simuló fal hűvösét. Ragnar követelő kényeztetése még gyengeségem ellenére is érzékkorbácsolóan hat rám, vérem tombol ereimben, forró, vágyteli lüktetés képződik mélyen bennem. Fullasztó ölelése szinte eléget, erőtlen, már-már elnémuló kis sóhajaimon át csak lassan jut tüdőmbe némi levegőcsepp, karjaimmal gyengéden ölelem át a vámpír nyakát. Nem akarok elájulni. Érezni szeretném. Elmém és lelkem minden megmaradt erejével küzdök az émelyítő sötétség ellen. Mélyen lélegzem, csípőm gyengén, de csendes követeléssel idomul Ragnar kezének kényeztető mozdulataihoz. Minden kortynál erősebben koncentrálok az érzésre, erősebbe próbálom ölelni, mielőtt a Semmiben zuhannék. Nem tudom, mióta tart ez, mintha vérem minden cseppjétől megfosztana, de nem számít. Engem az érzés érdekel, amivel közben megajándékoz, a lényem egészét kitöltő, testemen végigremegő gyönyör, amit elhaló sóhajaim kísérnek csupán. Hosszan, éteri eksztázissal önti el egész lényemet, s ahogy magéval ragad, elragadja tőlem a levegőt, az erőt, szürke sötétségbe húzva. Ujjaim még tesznek egy próbálkozást arra, hogy meggátolják a lehetetlent, gyengén markolnak rá Ragnar vállaira, szemeim mégis lecsukódnak és már semmit sem érzek...
Az én önuralmam sem tart örökké. Vannak határok, melyeket nem érdemes átlépni, de a jelek szerint Ariana mindent megtesz, hogy sikerüljön mégis túllépni rajtuk. Egész eddig ellenkezett, s most hogy eljön a vámpír vérszomjas énje, kinek nem szoktam utat engedni, hiszen bár az átalakuláson átestem, elsősorban mágus vagyok, annak önuralmával, képességeivel, adottságaival és tudásával, most mégis teljesen átadja magát a lány. Talán ez kell neki? Talán ez tetszik neki? Ezt akarja? Hát most akár így, akár úgy, de ez fog következni. Eddig csak finoman érintettem őt, de most a vámpír szabadult el, aki nem figyel olyan apróságokra, mint hogy finoman harapjon, s ne okozzon a harapásával fájdalmat, lassan szítsa fel a kéjt a lányban, hogy minden egyes percét lehetősége legyen kiélvezni a táplálkozásnak. A vámpír sokkal inkább ösztönös, mindent akar, s nem tűr ellentmondást, nem hajlandó várni, ráadásul most már szomjas is vagyok, éppen elég hosszú ideig tartóztattam meg önmagam érezve vérének bódító édes illatát, de ennek most vége. Ellent mondást nem tűrően ölelem magamhoz, s kezdek bele a játékba vele, melyre nem olyan sokkal ez előtt nemet mondott a lány, de a jelek szerint, most nincs ellenére. Bármennyire is szabadultak el az ösztönök, attól én még én maradok, s ugyan úgy elemzem a helyzetet, ahogyan egy mágushoz illik. A jelek szerint Miss Montgomery sokkal inkább találja ellenállhatatlannak a vámpír szenvedélyes és ellentmondást nem tűrő temperamentumát, mint a mágus jóval figyelmesebb közeledését. Most lehetősége lett volna távozni, ezúttal másodszor választott utat, s most már tudatosan is. Többé nem lehet oka panaszra, főleg akkor nem, ha ráadásul ő dolgozik azon, hogy előcsalogassa belőlem egy sokkal ösztönösebb oldalamat. Minél inkább eluralja a kéj a lány testét, annál határozottabban vonom őt magamhoz, s annál mohóban iszom a mind inkább édes vért, míg végül oly sokat veszít belőle, hogy már az eszmélete is elhagyja, de nekem még mindig nehezemre esik abbahagyni a vérivást. Lassan mégis sikerül, s karomban ernyedt testével teleportálok át a szobába, melyet neki utaltam ki hálószobaként, hogy aztán gyengéden fektessem le az ágyra, de nagyon nehezemre esik elszakadni tőle, s most igazán csak az a tudat segít benne, hogy aléltan nem lelném örömömet benne, megölni pedig nem szándékozom. A vámpír éhsége, s ösztönös vágyai valamelyest csillapsznak, valamelyest elnyomom őket, hogy az évszázados mágus erejét hívjam elő, melynek hatására Ariana által sosem érzett erő járja át törékeny testét, regenerálva minden sérülését, s valamelyest egyensúlyozva ki a vérveszteség hatásait. Ezek után magára hagyom őt, hogy Irina vegye gondozásába, fürdesse meg, majd fektesse vissza az ágyba, de még mindig meztelenül, gyengéden takarva be törékeny testét. Ariana tiszta, üde és friss lesz majd, mikor magához tér, teste kedvenc parfümjétől lesz illatos, s csak úgy fogja érezni, mintha egy hosszú álomból ébredt volna, mert bizony pár órás alvás ezek után mindenképen szükséges lesz a számára. Én néhány órával később térek vissza, a bárd egy másik művével a kezemben, Otelló és Dezdemóna szomorú történetével, mely nem kevésbé visszás, mint a mi furcsa kettősünk, csak szerencsére ebben a történetben még egy Jago nevű rontás nem ütötte fel a fejét. Csendben olvasgatva várom a szobában egy karosszékben ülve, hogy Ariana magához térjen, s hogy mire fog emlékezni, vagy mennyire mindabból, ami történt vele, s hogy még mindig úgy látja-e, ahogyan ott lent a kínzókamrában látta, hogy innentől az enyém szeretne lenni, s vonzza az a párizsi út.