GY idő után már magam sem érzem, hogy a kéj vagy a fájdalom erősebb. Mindkettő egyszerre lüktet bennem hol egyik, hol másik erősödve fel, s nyelve el egészen lényem. Végül a sosem érzett gyengeséggel már nincs erőm szembeszállni, hosszas sötétség borul elmémre, mígnem magamhoz nem térek, kinyitva szemem, s ott találom magam a már ismert angolkert buja zöldjeinek ölelésében. Testemet a gyakran látott, meseszép ruhaköltemény fedi. A gálickék bársonyszoknya, az ezüstmintás damaszt felül, csipkeszegéllyel díszített vállrész pazarul fest, ám igencsak nehéz, cseppet sem kényelmes. Érzem, ahogy a fűző egész picire szorítja össze derekamat. Csak a rettegést érzem, s a nyomomban lévő vérszomjas vámpír nevetését. Mintha a növényrengeteg sem lenne elég arra, hogy elrejtőzzek! Légzésem ziháló zaját vad szívdobbanások tarkítják. S most először érzem is, érzem az illatokat, a langyos szellő simogatását karomon, érzem a félelmet és vak gyűlöletet. Azt nem tudom felidézni mi okozza ezt a féktelen, kellemetlen érzést. Csak benem van, még ha nem is sajátom igazán. Nem tudom, miért futok, s csak érzem, hogy mi az, ami üldöz. Lényem egy része ismeri őt, mégsem tudnám megmondani a nevét vagy bármi mást, ami vele kapcsolatos. Talpam a fű hűvös csókjait élvezi és már csak néhány lépés a kis kuckó, melynek faragott, díszes, fehér ajtaja most zárva van. Mégsem sikerül elérnem. A lény durván ragadja meg karomat, s présel a kicsiny faépület oldalához. Szemeiben sötét pusztítás izzik. - Sosem lesz vége... - súgja, haragosan rekedt hangján, s felemelve jobb kezemet, a falhoz tapasztja, hogy egy éles tőrt döfjön át rajta. Sikolyom hangos, mélységes fájdalommal teli. Ismerem ezt az érzést... miért nem emlékszem, honnan? A férfi nyelve végigszánt csuklómon, kéjes vigyorral tüntetve el a tenyeremből araszoló élénkvörös vércseppeket. Remegve pillantok rá, lassan nyelve könnyeimet. Csak akkor fedezem fel a halvány, női alakot, amikor oldalra fordítom tekintetem. - Legyen vége... - suttogom halkan, ahelyett, hogy megkérdezném, ki is ő? - MIT AKARSZ TŐLEM?! - emelem fel hangom kétségbeesetten. Mosolyog rám. Végtelen düh önt el. Hogy képes mosolyogni? Nem látja, hogy elvesztem? - Találj meg, Ariana! De mindenekelőtt találd meg önmagad! - hangja szilárd, de dallamosan lágy. - Nem megy... - felelem erőtlen hangon. - Erős vagy. Erősebb, mint én valaha is voltam. - mosolyodik el hidegen, s ott hagy ezzel a... Meglepette fedezem fel, hogy a vámpír eltűnt, s csak a tőr díszeleg tenyeremben. Balom ujjait annak markolatára fonom, hogy kihúzzam, ám erre nem marad időm. Újabb sötétség borul rám, hosszú-hosszú időre, mígnem egy-egy pillanatra újra ott állok, tenyeremben az éles tőrrel. Csak lassan kúszik orrjárataimba egy ismerős, kellemes illat. Lassan nyitom ki szemeimet, s amint felfedezem a szobát, rémülten ülök fel, heves légvételekkel pillantva körbe. Lélektükreim igen hamar felfedezik Ragnart. Mély lélegzetet veszek, s megkönnyebbülten dőlök hátra. Összevont szemöldökkel vizsgálom kezeimet. Nincs seb. Nincs tőr. Nincs vér. Halvány mosollyal emelem tekintetem Ragnarra, csak kezemet nyújtva felé, jelezve, hogy szeretném, ha közelebb jönne. Ha így tesz, kicsit arrébb húzódom, s ölébe hajtva fejem, kicsit még szótlanul pihenek, hogy az emlékek, az álomképek és mindaz, ami történt, rendeződjön bennem, a helyére kerüljön. - Mit olvasol? - kérdezem halkan, s jobb kezem ujjaival csak finoman érintem nyakam bőrét ott, ahol megharapott. Ahogy elhúzom orrom előtt csuklómat, mélyen szívom be kedvenc parfümöm illatát. Az érzés őszinte mosolyt csal ajkaimra. - Mióta alszom? Farkaséhes vagyok... - súgom halkan, de nem mozdulok és azt sem szeretném, ha Ő itt hagyna most. - Lekéstük Párizst?
bones from the night, only remain our ethernal fight
Vámpír vagyok, mágus, letűnt korok sötét lelkű harcosa, az örökkévalóság fekete kámzsás figyelője. A három közül bármelyik adottságai elegendőek lettek volna, hogy érzékeljem a beálló változást, hogy Ariana ébredezik, ahogyan felébred, s azt is tudom, hogy rémálma volt, bár nem fürkésztem gondolatait, érzem. A lány valamiért hadilábon áll az álmaival, de nem mesél nekem még róluk, nem tart ott a bizalom, hogy ebbe beavasson, addig pedig neki kell boldogulnia vele, bármilyen démon látogatja is őt. Ahogy a lány mozgolódni kezd, összecsukom a könyvet, s őt figyelem. A törékeny, hamvas, faital szépségét, mely már most megannyi titkot rejt előttem, de amiről végleg eldöntetett, hogy az enyém. Már nem csak saját szabályaim, törvényeim szerint, de saját elhatározásából is így, többé már valóban nincs rá esély, hogy elengedjem, hiszen a döntését tudatosan hozta meg. Nem találhat többé mentséget. Annyira más most ez a lány. Felállok, a könyvet összecsukva teszem le, s sétálok oda mellé, hiszen ezt a kérését nincs okom megtagadni. Kellemes melegség költözik halott szívembe, midőn ölembe hajtja a fejét, s lassú tétova mozdulattal indul útjára kezem, hogy simogatni kezdjem a selymes barna hajzuhatagot. Gyönyörű, hamvas, odaadó, engedelmes. Miért nem lehetett a kezdetektől így? Miért volt szükség arra a közjátékra a kínzókamrában? Nem akartam bántani, s magamtól nem is tettem volna. Mégis, mintha neki lenne szüksége erre, mintha élvezte volna. Mintha ez kellene ahhoz, hogy igazán át tudja adni magát. Akadálya végül is nincs. Nem vagyok ember, sohasem voltam. Mágus voltam mindig is az előtt, hogy a vámpír is lényem részévé vált, s ha ennek a lánynak ez kell, hát a bennem élő vámpír még élvezni is fogja ezeket a fajta a játékokat. Most azonban Ariana is beéri a simogatással, a közvetlenebb, gyengédebb pillanatokkal, s nem kell újra felkeresnünk a kínzókamra hűvös, rideg „vendégszeretetét”. Mit olvasok? Ha valóban ez az a kérdés, mely őt leginkább foglalkoztatja. - Az Otellót. Nincs kétségem felőle, hogy a lány ismeri a szerelmes pár szomorú történetét, hol ármány szította féltékenység döntött romlásba két szerelmes szívet, mert nem volt köztük a szilárd, erős bizalom, s a hit a másikban, így közéjük éket verhetett. Nincs kétségem felőle, hogy olvasta a drámát, hogy ismeri a történetet, s talán érezni fogja annak aktualitását is, hiszen én még nem bízhatok benne, ő pedig még nem bízik bennem. Van hasonlóság azért a két helyzet között. - Alig pár órája. Válaszolok ezúttal kedvesen, megértően, hiszen nincs okom most mérgesnek lenni rá, s a vámpír általa felélesztett vérszomja is elillant már. Airana hajlamos elfelejteni, hogy nem csak vámpír vagyok, de egy igen csak öreg mágus is, kinek szélesebb lehetőségek állnak rendelkezésére, mint akármelyik ősvámpírnak. Én tudtam gyógyítani őt a mágia segítségével, amihez a pár óra alvás elég lehetett arra, hogy regenerálja őt, s egyben kimerültségét is messzire űzze, de attól a tény még tény marad. Nem sokat evett az utóbbi pár napban. Az aranyozott selyemzsinórt én húzom meg az ágya mellett, ami jelezni fogja a személyzetnek, hogy hozzák fel a már minden bizonnyal összekészített könnyű étket a lány számára, hogy még inkább erőre kaphasson, s valószínűleg Gerard hamarosan kopogtatni is fog majd az ajtón. - Nem még nem, de hamarosan indulnunk kell. Bár engem nem köt a repülőgépek menetrendje, hiszen a gépen, mely vinni fog minket nem lesz senki más, attól még vannak egyéb körülmények, melyek befolyásolják az én életemet is, így jó lenne, ha még a mai nap folyamán útnak indulnánk.
OST először érzek valódi nyugalmat, amióta itt vagyok. Ragnar keze most gyengéden simogat, s nehéz elképzelnem, hogy ez a kéz tartotta kezében az ostort is, mely kíméletlenül lecsapott rám. Beleborzongok az emlékébe. Sosem éreztem még annyira gyengének, elesettnek és kiszolgáltatottnak magam. Mégis, mintha felébredt volna bennem valami, valamiféle erő és határozottság. Odaadóan bújok közelebb, szelíd mosollyal hunyva le szemeimet a simogatásra. Jól esik ez a gyengédség a történtek, s a rémálom után. - Ohh, az egy szomorú történet! - jegyzem meg halkan. Nagy kedvelője vagyok Shakespeare drámáinak, de gyakran leszomorítottak. Beugrik a tragikus kép, ahogy Otello Desdemona holtteste mellett térdelve felhasítja saját torkát. Újabb borzongás fut végig rajtam. - Vajon szerethetsz valakit, ha képes vagy elvenni az életét? - teszem fel hangosan a kérdést, mely megfogan bennem. Én nehezen tudnám elképzelni, hogy valaha is bántsam azt, akit szeretek... bármilyen módon. Ez annyira természetellenesnek hat. Pár órája. Csak pár órája? Úgy érzem, mintha napokat aludtam volna át. Tetszik most így, nem szeretnék még felébredni. Talán még most is csak álmodom. Talán ez az egész csak álom volt. Az éhség azonban nagyon is emberi és valóságos érzés, így sikerül megrengetnie ezt a gondolatot. Közel három napja semmit sem ettem, úgy érzem, mintha parányira zsugorodott volna a gyomrom, mégis fel tudnék falni egy lovat. Persze, nem szó szerint... - Jól vagyok. Nagyon. - hangom kissé meglepett. - Semmim sem fáj. Furcsa érzés... - emelem fel kezem ismét, szelíd tekintettel analizálva. - Meggyógyítottál... - súgom halkan, kissé meghatottan. Egyelőre mégis csak lassan emelkedem fel, Ragnar ajkaihoz hajolva, hogy nagyon gyengéd csókkal illessem azokat. - Köszönöm! - szólok ismét hálás mosollyal. Visszahajtom fejem az ölébe, finoman pakolva kezét magamra, hogy ölelgessen kicsit, s enyhe bizonytalansággal hallatom újra a hangomat. - Azért akartál elengedni, mert csalódást okoztam? - hangom kissé szomorú. Az Ő világában talán nincsenek igazán értékeim, de szeretnék változtatni ezen. Talán nem is akar már igazán engem, hisz kiábrándító lehetett olyan gyengének és szánalmasnak látnia... Egyáltalán miért kínzom magam efféle gondolatokkal? Már úgysem számít, elfogadta, hogy maradni szeretnék, elfogadta a véremet és igazi tűzzel érintett, még ha vérszomja erősebb is volt minden más vágynál. Még nem vallott kudarcot, ezt pedig neki is éreznie kell. Sosem tudnám úgy folytatni az életemet, ahogy előtte. Kissé zavartan ülök fel, amikor kopogtatás töri meg a csendet, s Gerard lép be az ajtón, tálcával a kezében, a tőle megszokott hűvös eleganciával. Tekintetem csak lassan vándorol rá. Nem tudom, mit tudhatnak a többiek arról ami történt, de valamiért nem szeretném ha bárki is tudná rajtam és a vámpírmágusomon kívül. Nem szeretném húzni az időt, így nem fogok túl sokat és túl sokáig falatozni, ráadásul nm is lenne túl szexi, ha a éhségemnek megfelelő módon kezdeném magamba tömni az ételeket. Így talán az önuralmat is gyakorolhatom. Ha ennyi ideig kibírtam, nem lehetek mohó... Párizs túl szép ahhoz, hogy egy szállodaszobába üldögéljek, mert elrontom a gyomrom.
Tehát olvasta és ismeri is a két szerelmes történetét, bár nem egészen értünk egyet abban, ahogyan látjuk a drámát és a cselekményét. Ariana romantikusan, női szemmel nézi, s szomorúnak találja. Én a mágus szemével, analizálva nézem a dolgokat, s nekem más gondolataim támadnak a cselekménnyel kapcsolatban. - Sok minden van ott Ariana. Irigység, ármány, butaság, önzés, birtoklási vágy, de szomorúság az nincs benne. Az elvakult butaság mindig kellemetlen következményekkel jár. Azt sem gondolnám, hogy Otelló valaha is őszintén szerette Dezdemónát. A lány valóban szerette őt, hiszen hozzáment, még a halált is elfogadta a kezéből, de Otellóban sosem igazán a szerelem égett Dezdemóna iránt. - Sokan képesek összetéveszteni a vágyat, a kéj és birtoklási vágyat a szerelemmel, pedig a kettő igen csak messze áll egymástól. Éreztem én is szerelmet, ahogyan minden férfi, főleg egy ilyen hosszú életút alatt, de ahogy öregszem, egyre inkább tűnnek tova belőlem az érzések, adva át helyüket egy fajta nyugalomnak, békességnek, melyet próbálok kialakítani, fenntartani, mellyel próbálom lényem oly különböző részeit harmóniában összetartani, s melyet Ariana előszeretettel bontogat. Kezem elkalandozik a barna hajzuhatagról, hiszen a lány meztelen a takaró alatt, s szépen lassan újra elkezdem felfedezni törékeny és érzéki testét. Lágyan simogatva, gyengéden cirógatva őt, egyenlőre még nem érintve az igazán kényes pontokat, csupán játékosan kalandozgatva a hátán, a karján, a vállán, a nyakán, bár a női test minden része erogén zóna lehet, ha valaki tudja is, hogy érintse, hogyan csalja elő belőle a kívánt szimfóniához tartozó hangokat. - Igen, meggyógyítottalak. Mágus is vagyok, nem csak vámpír, de ezt te hajlamos vagy elfelejteni. Ezúttal rajtam a sor, hogy elmosolyodjak. Még nem tudom biztosan mi az oka annak, hogy elsősorban a vámpírt látja bennem, de van egy olyan gyanúm, hogy legalább annyira vonzódik a vámpírokhoz, amennyire retteg tőlük az előítéletei miatt. Az egészen biztos, hogy rendkívül felizgatja a vámpír harapása. Kicsit hosszabban tartóztatom a lányt, kicsit elnyújtom a csókot, hogy érezhessem, élvezhessem ajakinak ízét. Nem csak a vérének van különleges zamata, de ő még nem igazán tudja ezt, ahogyan valószínűleg azt sem, miként tud hatni egy férfira, hiszen egy szűzlány sok téren tapasztalatlan. Kellemes érzés, hogy most ennyire fenntartások nélkül képes átadni magát, hogy ennyire bújós lett, ennyire odaadó, még akkor is, ha nekem azért el fog tartani egy darabig, amíg összerakom a lány jellemének mozaikját, s megértem, hogy egészen pontosan hogyan kell bánni vele, hogy tartóssá váljék ez az állapot. - A régi emlékek okán engedtelek volna el. Valaha nagy ellenfele volt a családod a Yarlnak, akinek én is testőre voltam, s akinek később a helyét is átvettem, mikor a Montgomeryk megölték. Leifet elvadította saját becsvágya, saját dicsőségének hajszolása, s nem foglalkozott vele egy idő után, milyen áldozatokkal járnak a portyák, s hogy igazán a véres csatákon túl már hasznot sem hoznak. Mindenki szeretne Thor csarnokába kerülni a bátrak asztalához, de egy jó vezetőnek gondoskodnia kell az övéiről, s nem hajszolhatja őket a csatákba a végkimerülésig, míg végül nem marad senki sem. Kerültem magam is szembe Ariana családjával sok évszázaddal ezelőtt, de azok a csaták megmaradtak a becsület mezején, mindkét fél oldaláról, egészen addig, míg én és a Montgomery család bírt a legnagyobb befolyással a front két oldalán. Hamarosan megérkezik Gerard is Ariana reggeliével, én pedig hozzálátok, hogy kicsit a saját elképzelésemnek megfelelően belenyúljak a falatozásba. A lány érezheti, hogy itt nem a bolti margarin ízével találkozik. Bár én nem igazán eszem a halandók ételeit már, sosem szóltam egy szót sem azért, hogy Pier csak és kizárólag természetes anyagokkal dolgozik, s nem a boltokban manapság olcsón vásárolható szemétből főz a személyzetre. A vaj itt valóban vaj, s nem a modern vegyipar mérgező remekeinek egyike. A házilag készített rozs cipó szeletre a vaj mellé egy kis méz is kerül, az illatából ítélve valószínűleg akácméz. Ezt nyújtom át neki, s egy apró kis tégely tartalmából veszek ki egy késhegynyit. Propoliszos mész, és egy kis méhpempő. Valószínűleg Ariana sosem evett egyiket sem, de mindkettő igen csak tápláló, s igen csak energia dús táplálék. Ez persze magyarázza azt is, miért műanyagból vannak az evőeszközök, mellyel a méhpempőt, vagy a mézet érintem. Egészen biztosan furcsa és különös lesz számára, de határozottan erőre fog kapni tőle. A műanyag kés hegyén az alig egy-két milligrammnyi különlegességet nyújtom a lány felé, hogy kezdje azzal az étkezést, ahogyan egyébként az orvosságot nyújtanák valaki felé, s ebben is lenne igazság. Ez egyben orvosság, táplálék, energia forrás, a természet tömény eszenciája.
NGEM mindig elszomorítanak kissé a tragikus, drámai történetek. De Ragnarnak igaza van. A felsoroltak okozták a szörnyű véget, ami engem ennek ellenére is lehangol. Miközben a vámpírmágusom véleményt mond, simogatásával továbbvándorol testemen, Ujjaimmal a takaró anyagába markolok, ahogy megérzem szívverésem fokozódó, heves ritmusát. Még közelebb húzódom hozzá, hogy kedvére cirógathasson bárhol, ahol szeretne. Halk kis sóhaj szökik ki ajkaim résén, pedig ujjai nem érintenek legbujább területeimen. Lényem egy része készen áll arra, hogy egészen az Övé legyek, fenntartások és feltételek nélkül. - Valahol mégis összefügg, nem? - kérdezek vissza halkan, szégyenlősen mosolyogva magam elé. A szerelemnek talán a vágy is az egyik összetevője, mert hogyan szerethetnél bárkit is, ha nem vágysz rá? Megjegyzése mosolyt csal ajkaimra, ugyanakkor kicsit elgondolkodtat. Valóban hajlamos vagyok elfelejteni, hogy nem csupán vámpír, de boszorkány is. Talán azért, mert a vérszívók ellenszenvet és félelmet keltetek bennem eddig, ami minden mást elnyom tudatomban, vagy mert egyszerűbb volt így fenntartani magamban a dacos ellenállást. - Többé nem felejtem el. - ígérem meg csendesen. Hogy is lehetne? Az elmúlt órák és események örökre bevésődtek emlékezetembe és lelkembe, némiképp lecsillapítva, megszelídítve egész valómat. Az édes simogatásokból kibontakozva hajolok ajakihoz engedve, hogy birokba vegye az enyémet. Tetszik most ez a közelség, egyetlen apró részecském sem érez kényszert az ellenállásra. Amikor eljutnak hozzám válaszának fonémái, melyekre a kérdést csak bizonytalanul mertem feltenni, enyhén szólva is meglepődöm. - Megölték? - kérdezek vissza érdeklődve, döbbenten. Nem jó azt hallani, hogy ellenfelek voltak, hogy a családom az erőszak útján járt és nemcsak férfitagjai, de a nők is. Hisz ha mindent nem is, de ezt már megtudtam az álmaimból. Kérdeznék még, a nem érkezne meg Gerard. Tekintetemmel máris felfalok mindent, mégis csak lassan ülök fel és kezeim is lassan nyúlnak a finomságokhoz. - Köszönöm, Gerard, ez nagyon jól néz ki! - az illata is más, mit amihez hozzászoktam odakint. Miután távozik, máris hozzálátnék az étkezéshez, ám Ragnar valamiféle különös édességet nyújt felém egy műanyag kés hegyén, én pedig kissé furcsálló pillantást vetek rá. Végül mégis engedek, lassan nyílnak ajkaim, s ízlelem meg a plasztikon pihenő különlegességet. - Mesélsz nekem arról, milyennek ismerted meg a Montgomeryket? Én csak egyetlen elődömet ismerek. Egy nőt. Gyakran megjelenik az álmaimban. Olyankor... átélem, amit ő élt meg. Nem volt módom sokat megtudni róluk... és Agatha nénin kívül egyetlen élő rokonom sincs. - Néha mégis úgy érzem, mintha... - elharapom a kitörő gondolat fonalát. - Nem számít. - szólok ismét halkan, beleharapva a cipószeletbe. Elismerően hümmögök, megérezve ízét. Ez egyszerűen isteni! - Még egy kérdés előtte... csak eszembe jutott az evésről. Milyennek érzed a vért? Mitől olyan édes? - kérdezem bátortalanul, de roppant erős kíváncsisággal.
Ezek a kérdések már természetesek, s nem csak azért, mert Ariana még nagyon fiatal és tapasztalatlan, de azért is, mert mindig is igen csak kevesen voltak, akik meg tudták különböztetni a szerelmet a kéj, vagy a birtoklási vágytól. - Nem. Nem függ össze. A birtoklási vágy feléledhet nagyon sok minden kapcsán benned, de ettől még nem fogod odaadóan szeretni azokat a dolgokat, ahogyan a kéjvágyat is felszíthatja benned több férfi is életed során, de ettől még nem feltétlen fogsz szerelmet is érezni irántuk. A szerelem más. Sokkal több. Csupán az érzés beteljesülése a fizikai érintkezés, nem pedig a fizikai érintkezés iránti vágy az alapja. Ha pedig szeretsz valakit, akkor nem birtokolni szeretnéd, hanem boldognak látni, bármit jelentsen is az, hiszen az ő boldogsága lesz számodra az első, nem pedig a saját vágyaid. Ezt ettől jobban, tisztábban egyenlőre nem tudom elmondani a lánynak, persze valószínűleg ez a kérdés még sokszor elő fog kerülni, s ki is fog kristályosodni sokkal jobban előtte is, főleg akkor, ha felébred benne a szerelem, mert a testi vágyak már első találkozásunk alkalmával feléledtek a lányban, ez egészen bizonyos. Dehogy nem felejti el. Egészen biztosan el fogja, hiszen mind félelmeinek, mind vágyainak tárgya sokkal inkább a vámpír, révén ő maga is boszorkány, egy mágus nem jelent számára olyan különlegességet, s nem is szőttek a mágusok alakja köré olyan félelmetes történeteket a lány számára, mint ahogyan a vámpírokkal tették. Leif történetét nincs most kedvem annyira feszegetni, mint a másik kérdést. Számomra azok az idők már elmúltak, lezárultak, s most sokkal érdekesebb a mellettem fekvő, hozzám bújó gyönyörű és fiatal boszorkány, mint a múlt poros emlékei, melyeket már csak igen ritkán hív elő még számomra is az emlékezet. - Nincs ebben semmi különös. Egy harcos egy harcos halálát halta, mikor elvakította az önhittség. Nem akkor először, s nem is utoljára fordult elő, a történelem folyamán. Nem neheztelek ezért a Montgomerykre. Csak az ostoba hajszol gyűlölködésbe egy háborút. Nekem ők ellenfeleim voltak, akiket tiszteltem tudásukért, szervező és tervező készségükért és sosem ment ez el a negatív érzelmek szintjére. Életemnek csupán egy szakasza volt, a kora, a kezdeti, aminek tapasztalatait, leckéit már volt időm megtanulni, nem hogy teherként cipelném őket magammal tovább évszázadokon át. Sokkal inkább érdekel most a csók, testének érintése, illata, hajának selymes zuhataga, vagy a tekintetének csillogása. A lány valamiért elő akarta csalni belőlem a vámpírt, a vámpír ösztöneit, melyet egészen eddig elnyomtam magamban, s igyekeztem mindent egyensúlyban tartani. Ha viszont neki ez kell, ez tetszik, akkor nincs okom rá, hogy bizonyos mértékben ne engedjek utat neki. Gerard távozása után megpróbálom kicsit befolyásolni a táplálkozást, hogy ne csak az ízek számítsanak, de kellően hatékony is legyen a háromnapi böjt után, amelyre egyébként nem lett volna semmi szükség. Tekintetem aztán sötéten villan a lány vallomásának nyomán. Sokan hajlamosak elbagatellizálni az álmokat, pedig semmi nem történik ok nélkül, ha valamit, hát ezt volt lehetőségem megtanulni hosszú életem alatt. Akárki is keresi a lány álmaiban, valamit akar tőle, s amíg fényt nem derít erre a rejtélyre, nyugta aligha lehet tőle. Válaszokat pedig csak akkor kaphatsz, ha mersz és tudsz is úgy kérdezni, hogy azok a kérdések elvezessenek hozzájuk. A következő kérdésére aztán lehajtom a takarót fiatal, hamvas és érzéki testéről, hogy felfedje bájait a maguk teljes szépségében, jobbom ujjai gyengéden kezdik el felfedezni a lány testét, finoman haladva végig annak minden egyes gyönyörű vonalán, ezúttal már nem hagyva ki a legérzékibb részeket sem, sőt. Ujjaim hosszan elidőznek a lány keblein, a mellbimbókon, ismerkedve velük, kényeztetve, felfedezve őket, cirógatva formás kebleit, majd lejjebb a hasát, de nem izgatva fel túlságosan ahhoz, hogy képtelen legyen folytatni az evést. Aztán kicsit változtatok a testhelyzetén is, hogy a háta simuljon hozzám, s mindenhez éppen úgy férjek hozzá, ahogyan azt én szeretném, hajtva félre a tincseit törékeny és kecses nyakáról, hogy csókot leheljek rá. - Sok minden határozza meg valaki vérének az ízét. Egyedi, mint valakinek az illata. A tiéd például különlegesen édes és zamatos. Valósággal őrjítő akár az ambrózia az Olümposzi istenségek, vagy Idun almái az assak számára. A gyengéd csókból aztán finom harapás lesz, bár még nem sértem fel a bársonyos bőrt, csupán játszadozom vele. Ariana számára a vámpír az, mi oly érdekes, hát nincs oka, hogy ne lásson többet belőle, nekem pedig kedvem támadt még kicsit eljátszadozni vele, ízlelgetni őt, ismerkedni ezzel a törékeny szépségével testének minden zamatával, minden rezdülésével. - Mesélj még az álmaidról. Bár a hangom most lágy, játékos, becézgető, tudhatja, hogy nem véletlen kértem tőle, hogy mondjon többet. Ezeknek az álmoknak meg van az oka, s számára is jobb, ha ennek a rejtélynek minél előbb járunk a végére, mert az ilyen különös dolgokból könnyen lehet baj aztán a végén, ha nem foglalkozunk velük.
OST is elgondolkodtatnak Ragnar szavai. Nehéz elhinnem, hogy egy részben vérszívó lény gondolkodhat így a szerelemről. Talán mégsem akkora balszerencse, hogy kiválasztott engem. Hogy engem választott. Túl erős volt bennem az ellenállás, a végsőkig küzdött bennem a kis lázadó, hogy megszabaduljon a kényszertől. Rabnak éreztem magam, akit csapdába csaltak és át akarnak formális egy hideg-rideg élőlénnyé, aki mindent megtesz, amit elvárnak tőle. Talán kellett az a pokol a kínzókamrában, kellett ahhoz, hogy elengedjen, hogy megfoganjon benne ez a gondolat, amit másképp sosem ajánlott volna fel. És kellett ahhoz is, hogy önként mondjak igent. Szükségem volt erre. Egészen más úgy megbirkózni a változásokkal, hogy tudom, én akartam így, én hoztam meg a döntést, annak tudatában, hogy másképp is dönthettem volna. Ez fontos nekem ahhoz, hogy elfogadjam. És persze, ott volt Ragnar ajándéka. Bepillantást nyerhettem a múltjába, láthattam őt sebezhetőnek, nem egy kegyetlen szörnyetegnek, akinek addig hinni akartam. Ez pedig különös gyengédséget ébresztett bennem, s emellett jó adag kíváncsiságot is. Vágyat, hogy többet tudjak róla, hogy jobban megismerjem, ki is Ő igazán. Rövid választ kapok a Montgomerykkel kapcsolatos kérdésemre. Nem érzek hangjában gyűlöletet vagy haragot. Nehéz elképzelnem, hogy bárkit is igazán bántana vagy végezne vele ma már. Biztosan megelégelte azt a sok harcot, a kiontott vért, mely nem táplál, csak elvesz. Ragnar annyi mindent őriz. Talán évszázadnyi idő sem lesz elég, hogy igazán megismerjem. De pont emiatt szeretném azt a száz évet... Lassan és alaposan megrágok minden falatot, tekintetem zavarta fixírozza a tálcát és ez csak erősödik, amikor megvonja testemtől a puha takarót. Szívem vadul kezd lüktetni, s bár tudom, hogy látott már így, mégis furcsa még számomra ez az egész. Lenyelek egy falatot, s máris halk sóhajjal reagálok, megérezve kényeztető ujjait melleimen. Szavaira finoman megborzongok. A kezemben tartott ízletes szeletet végül visszahelyezem a tálcára, odaadóan simulok mellkasához, amint közelebb von magához. Halkan, érzékien nyögök fel a kis harapásra, ajkaimon különös, kissé szégyenlős mosoly jelenik meg. Hátrahajtom fejem, tincseimmel simogatva mellkasát, miközben lábaim finoman csusszannak távolabb egymástól. - Az álmaimról? - kérdezem halk sóhajjal. Most tényleg ezt akarja? Most? Miközben ez csinálja velem? Próbálom teljesíteni a kérését, felidézni azokat az álmokat, bár most meglehetősen nehezemre esik. - Egy angolkert. Fura kis ösvények. Gyönyörű bársonyruhát viselek és menekülök valaki elől, aki... azt hiszem, egy vámpír. Gyűlölöm őt és félek tőle...de az okát nem tudom. - kezdem halkan, érzéki éllel hangomban Ragnar érintései miatt. - Talán meg akar ölni, de sosem teszi. Máskor a halálát látom, boszorkányokat... és én magam vagyok gyilkosainak egyike. Legutóbb láttam egy boszorkányt. Érzem, hogy a vére az ereimben csörgedezik... megszólított és azt kérte, találjam meg, miután megtaláltam a saját erőmet. Azt mondta... azt, hogy erősebb vagyok nála pedig én érzem hogy nagyon erős. Nem tudom, miért ölték meg a vámpírt... nem tudom, mit akar tőlem... - súgom végül. s még inkább testéhez préselődöm, kéjesen gyűrögetve lábaimmal az ágynemű meséspuha anyagát. - Kérlek, folytasd... ne fossz meg újra a gyönyörtől! - bukik ki belőlem a kérés, ami engem is meglep, de képtelen vagyok ellenállni.
Tulajdonképpen miért ne nassolhatnék én is egy kicsit, ha már ilyen vonzó csemege vár rám csupán karnyújtásnyira. Ariana gyógyulása napokat, a kezén lévő sérülés heteket és talán egy plasztikai sebészt vett volna igénybe. Persze mások a lehetőségei egy sok évszázadot megélt mágusnak, aki ért egy kicsit az alkímiához is. Az én gyönyörű, és finom kis desszertem ezúttal nem ellenkezik, sőt, nagyon hatnak rá érintéseim, s azonnal fellobbantják benne a vágy tüzét. Örömmel látom, hogy valóban történt változás, s Ariana most már tényleg képes elengedni magát, mi több egyenesen vágyja az érintéseimet, már rögtön az első pár finom érintés azonnal megemeli a lány pulzusát, s vadul kalapálni kezd a pici szíve a mellkasában, a vére pedig pillanatról pillanatra csak még édesebbé és édesebbé válik. Odaadóan simul hozzám, mikor magamhoz húzom, s hajtja hátra a fejét, hogy még jobban hozzáférhessek a nyakához, minek hatására picit erősebbé, picit határozottabbá válnak azok a harapások. Ariana valóban különleges. Még soha egyetlen nő sem szerette, vágyta ennyire a vámpír harapását olyan gyorsan, mint ahogyan nála ez kialakult. Mintha mindig is függő lett volna tőle, csak amíg nem találkozott vele, nem tudott róla. Mikor már a kisboszorkány lábai is távolabb csusszannak egymástól, a kényeztetés is egyre határozottabbá, egyre célirányosabbá válik, de most nem fogja olyan könnyen megkapni az áhított kéjt. Tetszik, hogy most már kéri, s akkor már miért ne tudatosítanám benne, minél jobban, mennyire is vágyja? Had tegyen ő is azért, hogy ismét érezhesse a vágyott kéjt, ha valóban annyira vágyna rá. Egyenlőre, még csak a kebleit cirógatom, egyre határozottabban, egyre ingerlőbben, de mégis végtelenül gyengéden, hogy a lány képes legyen ellazulni, s csak a harapások okozta finom fájdalom alkot kontrasztot a cirógatással. Közben hallgatom a lány beszámolóját a boszorkányokról, a vámpírról, az álmokról, s egyre inkább az-az érzésem, hogy ez nem álom. Valaki, vagy valakik kapcsolatba lépni próbálnak vele, csak éppen ő még erre nem jött rá, nem tudatosult benne. Még azon sem lepődnék meg, ha az a bizonyos boszorkány legyen bármilyen öreg is életben lenne, hiszen a mágia képes lehet megállítani az öregedési folyamatot, akkor pedig még akár mindig életben lehet, s az álmok lehetnek a mágia útján keresett tudati kapcsolat és elküldött üzenetek kivetülései is. - Ki fogjuk deríteni. Még én sem tudom, mit is akarhat az a boszorkány a lánytól, de mindenképpen utána kell majd járni ennek a rejtélynek, csak éppen nem most, nem ebben a pillanatban, s nem is a következő pár napban. Most egyenlőre más terveim vannak Arianával, s ha ezek az álmok oly régóta tartanak, még egy pár napot, esetleg egy-két hetet várhat a rejtély megoldása. Fogaim most már gyengéden cirógatják is a lány bőrét, imitálva az érzést, utalva a pillanatra, amikor húsába mélyednek, hogy apró sebet ejtsenek rajta, s azt a kis fájdalmat, amit akkor érezhet, de a kebleinél lejjebb egyenlőre még mindig nem érintem a lányt.
OKSZOR és sokféleképpen képzeltem már el életem első szerelmes éjszkáját. Romantika, gyertyafény, egy gyengéd férfi, akit szeretek és aki viszontszeret. Bár nincs gyertyafény és nem egy nyálas, romantikus kapcsolat ez Ragnarral, lényem egy része mégis késze áll arra, hogy egészen átadjam magam neki. Szeretem, amikor megérint. Nem egy vágyaktól és ösztönöktől űzött férfi érintéseivel kényeztet, hanem... sokkal inkább játszik velem, kitapasztalva, mi az, amit igazán élvezek, ami nekem is jó. Ezzel pedig kellemesen kerget az őrületbe. Hiba nyílnak szét combjaim, keze nem érinti testem legbujább, legérzékenyebb területét. Még így is erősen hat rám, kissé türelmetlenül ölelem át nyakát, miközben oldalra döntöm fejem, hogy jobban hozzáférhessen kínzóan kéjes harapásaival. Nehéz így összefoglalnom a rémálmaimat, a bennük kísértő különös alakokat és helyszínt. Ragnar azonban fontosnak érzi, hogy többet tudjon ezekről az éjjel támadó képekről és hangokról s most már én is szeretném, hogy tudjon róluk. Egyre inkább érzem úgy, hogy bízhatok benne, elvégre mágus is, akinek rengeteg tapasztalat áll a háta mögött. - Neked elhiszem... - súgom érzékien. Még ott susorog bennem a kellemetlen kis hang, a kétely hangjai, de abban mégis biztos vagyok, hogy nem akar bántani. Nem az a célja velem. Kezei még mindig melleimmel játszik, hátam finom ívben simul hozzá, mellbimbóim keményen préselőnek ujjaihoz. - Ragnar... - kezdek bele kérlelő hangon. Nem bírom ezt tovább. Határozottan nyúlok keze után, finoman érintve magam vele, miközben kissé megemelem csípőmet, s apró, érzéki mozdulatokkal ösztönzöm arra, hogy folytassa. Érezni szeretném, nemcsak a kéjt, de azt is, hogy Ő okozza! Szükségem van erre. Ha nem akarná, hogy elsodorjanak a vágyak, nem kezdett volna finom simogatásokkal kényeztetni és nem karistolta volna érzékeny, puha bőrömet fogaival. Pontosan tudja, mi az, ami felébreszti bennem a vágyakat... én viszont szeretném, ha most nem állna meg, ha elérhetném a vágyott gyönyört, ha testem újra beleremeghetne az érzésbe. Nem tudom, mennyire fér ez bele az időnkbe, mielőtt összeszedném magam és elindulhatnánk Párizsba, de ha vágyaim beteljesülésének az az ára, hogy késünk picit, nekem megéri.
Évszázadok teltek el azóta, hogy utoljára keresztezték útjaink egymást a Montgomerykkel, s most régóta Ariana az első, akivel találkoztam a vérvonalból. Amennyiben viszont vámpírvadásznak csaptak fel, nem jósolok sok jót a vérvonalnak. Minden fajban vannak szörnyetegek, nem csak a vámpírok, de a boszorkányok között is akad, s bármily meglepő, még a halandó emberek között is. Nem attól függ, hogy valaki milyen természet, hogy melyik fajhoz tartozik. Befolyásolhatja a viselkedést, de nem kizárólagosan határozza meg. Azt persze nem lesz egyszerű elmagyarázni Arianának, ha esetleg nekiállok kiirtani a rokonságát, mert felcsaptak vámpír vadászoknak. Az az igazság, hogy a vadászok sem többek, mint gyilkosok. Nem kik pont elég annyi, ha valaki vámpír és azzal már rászolgált a halálra. Ilyen alapon aztán ők sem jobbak, mint az áldozataik, sőt sok esetben sokkal inkább szörnyetegek, mint azok, akiket elpusztítanak. Ariana viszont már az enyém. Saját elhatározásából lett az, s most már nem fogom elengedni soha többé. Mással még annyira sem lettem volna elnéző, mint vele voltam. Mindig következetesen elvártam mindenkitől a környezetemben, hogy tartsa magát a döntéseihez, vállalja tettei következményeit. Ariana kétszer választotta, hogy az enyém legyen, másodszor pedig igen egyértelműen szabad akaratából éppen az után, hogy elengedtem volna. A lány egyszerűen bódító. Az íze, az illata, a vére, szívesen megkóstolnám minden lehetséges módon, de talán arra még nem áll készen, nekem pedig igazán nincs hova sietnem. Csak lassan engedek utat a vámpírnak, kontroll alatt tartva a ragadozó szörnyeteget, s ahogyan a lány teste finoman megfeszülve simul hozzám, ahogyan karjai átölelik a nyakamat, válik a kényeztetés kicsit tüzesebbé, követelőbbé. Nem is tart sokáig, míg a lány aztán maga vezeti tovább a kezemet ágyékára, hogy újra érezhesse a gyönyört, de nem fogja megkapni ilyen egyszerűen, főleg hogy nekem igen csak tetszik, mennyire erős vágyak ébredtek benne. Tetszenek az apró, érzéki csípőmozdulatok, melyeket azért tesz, hogy sürgesse a várt hatást, s így már nem is szándékozom annyira én vezetni a táncot, sokkal inkább összedolgozva, vele együtt haladni tovább az úton, mely számára és számomra is a kéjhez vezethet, csak éppen más fajtához. A vér fogyasztása általában csak táplálkozás, de Ariana esetében ez igazi élvezeteket jelent, mintha csak tüzes bort innék, vagy egy cukrász mester élete műremekét fogyasztanám lassú áhítattal. Ujjaim végtelenül gyengéd, könnyed, lassú játékba kezdenek a lány ágyékán, messze nem elég intenzívbe ahhoz, hogy az ő apró érzéki mozdulatai nélkül valaha is eljuthasson a csúcsra, de éppen elég intenzívbe kezdve ahhoz, hogy a végletekig fokozzam benne a kéj, a beteljesülés utáni vágyat. Fogaim nagyon finoman hatolnak a húsába a nyakán, hogy a kelleténél több fájdalmat ne okozzak vele, s azt is csak akkor, mikor megérkeznek a sóhajok után az első kéjes nyögések is. Csak egészen picit fokozom a fájdalmat, s azt is csak egy pillanatig, mikor éppen meg-meg remeg a lány teste érintéseim nyomán, még több kéjre vágyva, egy kis kontrasztot alkotva a gyengédséggel, egy kis fájdalmat csempészve a játékba, kicsit utat engedve a vámpír vérszomjának is. Csak nagyon apró kortyokban iszom, nem szeretném, ha sok vért veszítene. Sokkal inkább az íze miatt szeretném érezni a vérét, a lány illata miatt, teste gyönyörű szimfóniája végett, melyet érintéseim csalogatnak elő belőle. Teljesen új értelmet nyert számomra a táplálkozás fogalma. Valószínűleg sokszor fogom megharapni őt, messze többet, mint az szükséges lenne, de vigyázva, hogy csak keveset igyak, ne okozzon gondot neki a vérveszteség, így viszont többször és sokkal hosszabban érezhetem ezt a különleges érzést, ízlelhetem a vérét, az illatát, testének érzéki játékát. Most sem lesz gyors az út számára a gyönyör beteljesedéséig, hiszen szeretném kiélvezni ennek a játéknak minden egyes különleges és mámorító pillanatát.
vágyak egyszerűen magukkal ragadnak és én tehetetlennek érzem magam velük szemben. Nem segít az sem, hogy lényem egy része már most egészen közel érzi magát Ragnarhoz a történtek után. Nemcsak megismerni szeretném az Ő világát, de a részévé válni anélkül, hogy sérülnék közben. Vágyom arra, hogy ez az egész működjön! Szeretném, hogy Ő is így akarja! Legalább annyira, mint amennyire én vágyom most ezekre az érzékkorbácsoló, forró érintésekre, melyek érzéki sóhajok hadát csalják ki ajkaim közül. Ujjai finom mozdulatokkal kényeztetnek, mégis azt szeretném, ha most intenzívebben érintene, ha végre érezhetném és egész testem beleremeghetne a kéjes gyönyörbe, amihez foghatót még sosem éreztem. Minden apró mozdulatomban érezhető a sóvárgás, a tűz, mindaz, amiben már nincs félelem, de bizalom annál inkább. Megadóan döntöm oldalra fejem, amikor ajkai bőrömre simulnak, kéjes, bódult mosollyal mozdítom csípőmet újra és újra, hajszolva a gyönyört, a beteljesülést. Ahogy tűhegyes fogai húsomba marnak, csak egy mély sóhaj kíséri az arcomra felrajzolódó kellemetlen érzést. Ám ez csupán egy pillanat, máris átveszi fölötte az uralmat a mámor, a kéj. Ahogy újra fokozódik kissé a fájdalom a harapást követően, erősen fonódnak ujjaim alkarjára, ajkaimon hangos nyögés tör fel. Ujjaim lassan mégis engednek, váratlanul szűnik meg minden kellemetlenség és veszi át helyét újfent a gyönyörűség. Csípőm, lábaim finoman mozdulnak, csak annyira, hogy tovább sodorjanak a beteljesülés felé, de ne akadályozzák Ragnart abban, hogy magához vegye vérem, számára oly mámorító, vörös cseppjeit. Bal kezem ujjai lassan engedik el alkarját, s finoman túrok a hajába. A mozdulat inkább simogatásszerűen lágy, mintsem erőteljes. A vámpírmágusom ujjainak mozgása azonban nem válik hevesebbé, nem érint intenzívebben jelzéseim és mozdulataim ellenére sem, amivel lassan az őrületbe kerget. Miközben egészen elgyengít, amit művel velem, belül a vágy lassú, emésztő tűzzel kínoz. - Ragnar, kérlek... - súgom érzékien, halkan. Testemen gyengéd borzongás fut végig, mellbimbóim keményen feszülnek, s szinte fájón érzékenyek az érintésre, ahogy jobbom ujjaival végigsimítok rajtuk. - Érezni szeretném... - folytatom kérlelő hangon, szabad kezem ujjait nagyon gyengéden fonva rá az engem kényeztető kezére, miközben intenzívebben mozdítom csípőmet, sürgetve a gyönyör közelgő pillanatait.
Teljesen más így az egész, hogy Ariana végre képes elengedni magát, s átadni az események sodrának, az örökös tiltakozás, ellenkezés helyett. Nekem még így is szükségem van az önkontrollra, hiszen ha szabadjára engedném a bennem lakó szörnyeteget, minden csepp vérét meginnám, s talán összetörném egyetlen figyelmetlen mozdulattal a lány törékeny testét. Nem sok ragadozó akad, aki figyelemmel van arra is, hogy miként érzi magát a prédája, míg ő éppen táplálkozik belőle. Ujjaim finom mozdulatokkal kényeztetik őt, lassan csalogatva, hogy csatlakozzon be a táncba, váljék részesévé ennek a kis játéknak, s vegye ki ő is a részét abból, hogy elérje a várva várt mámoros kéjt. Mégsem fogja olyan könnyen kapni. Még sok minden van, amit meg kell tanulnia, meg kell szoknia, s ilyen a türelem is, hogy képes legyen a pillanatot a maga gyönyörűségében megélni, s ne csak arra várjon mindig, mit, vagy mennyivel többet hozhat a következő. Most sem véletlenül játszadozom vele ennyire kíméletlenül lassan, hiszen számomra is kéjes élvezetet okoznak vérének édes cseppjei, hiszen csupán cseppenként iszom, hogy minél hosszabban tartson a mámor. Hiába kérlel a lány, az út nem lesz se intenzívebb, se gyorsabb. Éppen annyira szeretném, ha ő maga is tenne azért, hogy elérje a kéjt, hogy vágyja, kívánja ezt a helyzetet és ne csak kényszernek érezze. Sokkal kellemesebb úgy táplálkozni, hogy egy számára is örömöt okoz, hogy nem csak az adrenalin, de az endorfin is elönti a vérét, s sokkal édesebb lesz minden csepp, minden apró pillanat. Nem véletlenül szeretném őt harapás függővé tenni, a másik oka pedig, hogy úgy többet nem kellene szembenézni azzal a bizonyos kellemetlen és kelletlen ellenkezéssel, melyben éppen elégszer volt már részem. Jóval többször, mint szerettem volna. Azonban semmi sem tart örökké, így az út sem az élvezetek birodalmába most sem. Szépen lassan el fogja érni a vágyott kéjt, én pedig sokkal szorosabban ölelem magához a testét, lassan fokozva a végletekig a gyönyört számára, miközben az ivást abbahagyom, hogy csókkal zárjam le a sebet, s végül már a nyakán is csak becézgessem a finom, érzékeny bőrt, ahol nyoma sem marad a vámpír harapásának. Lassan, finoman fogom levezetni is a lány számára az euforikus hatást, hogy minél tovább tartson neki az élmény, s minél intenzívebben is hasson rá. Csak amikor már rendeződik a légzése, s kezd teljesen visszatérni a valóságba a kéj tengeréről veszem a kezembe az aranysárga folyadékot tartalmazó üvegcsét, hogy gyengéden a kezébe helyezzem. - Idd meg a tartalmát kedvesem. A szavak sokkal inkább kérést, sem mint parancsot tükröznek, az italt ezúttal megelőlegezett bizalomnak, s ajándéknak szánom, nem tesztnek, nem újabb próbának, vagy megpróbáltatásnak. - A folyadék megállítja egy időre a testedben az öregedés folyamatát. Amennyiben Ariana eleget tesz a kérésemnek, nagyon különös érzése lesz majd, mintha magát a természet tömény és édes esszenciáját ízlelné meg, s venné magához, vagy legalábbis annak egy kis üvegcsébe zárt részét.
ÉPTELEN vagyok ellenállni neki és mindannak, amit velem tesz. Megváltoztat. Életre kelti testem azon pontjait is, melyekről eddig nem is tudtam igazán. Egy-egy vággyal teli mozdulatnál már meg is feledkezem arról, hol vagyok és mi történik, s csak feleszmélve fest arcomra szégyenlős pírt a tény, hogy meztelen vagyok és Ragnar... OTT érint. Zavartan harapom be ajkam. Szavaim és kérésem ellenére is marad ez a tempó, így inkább nem próbálkozom tovább szavakkal, hisz nem szeretném felbosszantani vagy türelmetlen, nyávogó kislánynak tűnni. Még ha jelen pillanatban valóban türelmetlen is vagyok, s minden porcikám vágyik a beteljesülés nyújtotta gyönyörre... Csak apró, sürgető mozdulataim válnak intenzívebbekké, ügyelve arra, hogy ne essek túlzásba és ajkaival továbbra is hozzáférhessen nyakamhoz. A szívdobbanásnyi kellemetlenségek mellett is nagyon élvezem, amikor megharap, érezni, hogy fogai a bőrömbe vájnak, vért fakasztanak, melynek cseppjei átcsörgedeznek az Ő lényébe, táplálva Őt és mámorral ajándékozva meg. Valamiért tetszik nekem ez a tudat. Ahogy lassan révbe érek, ahogy testemben a forróság már-már fullasztóan erőteljessé válik, mindent áthatva, kitöltve, sóhajaim és légvételeim is sokkal szaporábbá válnak, hátam egészen mellkasához tapad, csípőm érzékien megemelkedik, ujjaimmal az ágynemű finom anyagába kapaszkodom. Félhangos nyögés tör fel ajkaimon, amint a vágyott gyönyör végigcikázik egész testemen, lényem minden apró részecskéjén, s hosszan lebegek ebben a varázslatos állapotban, hosszú perceknek tűnik most minden pillanat, minden másodperc. Ajkaimon át lélegzem, kimerült mosollyal simítva arcom Ragnar mellkasához. Ujjaim csak most engednek, eleresztve az anyagot, s gyengéden veszem kezeimbe a vámpírmágusom kezét, mellyel kényeztetett. Magamat is meglepve emelem ajkaimhoz, hogy megízleljem ujján gyönyöröm nedveit. Elidőzöm kicsit kezének tanulmányozásával, míg másik kezével felém nem emel egy kicsiny, aranyló üvegcsét. Bizonytalanul kémlelem, de egyelőre nem nyúlok hozzá. Összevont szemöldökkel hallgatom szavait. Megállítja az öregedés folyamatát? Agatha néni egy varázslatot említett, aminek segítségével megállíthatom az öregedést, de nem éltem vele. Ragnar szavai viszont azt üzenik, ez egy ideiglenesen ható szérum. Nincs benne semmi rossz, semmi ördögi és... talán kíváncsi valamire. Ahogy talán... én is. Kiveszem kezéből az üvegcsét és erőtlenül nyitom ki, hogy végül magamhoz vegyem tartalmát. Különleges érzés jár át. Egészen felfrissít, a természet csodájával kényeztet minden cseppje. Egy ideig emésztgetem még mindezt, s csak ezután húzódom még közelebb Ragnarhoz, óvatosan a párnára döntve Őt, hogy kicsit erőt gyűjtsek, mellkasán pihentetve fejem. - Köszönöm... - súgom mosolyogva. Most már szeretnék többet belőle, a világából, szeretném Párizst és... szeretném megpróbálni. Örülnék, ha működhetne. - Miért kaptam? Tudtad, hogy mi fog történni? - kérdezem kíváncsian. - Annyi mindent szeretnék kérdeni... de most jobb csak érezni ezt az egészet. - mosolyodom el zavartan. - Majd Párizsban. Tényleg csak kettesben leszünk? Nem fogsz eltűnni váratlanul és...tudunk majd beszélgetni? Sok mindent szeretnék megtudni rólad. - hangomban lelkesedés és izgalom cseng. Igen. Most már szeretném.
Még csak bimbózó virág, de már így is nehéz betelni vele. Még elképzelni is nehéz azt a csodát, amivé válhat, amikor kinyílik majd belőle a gyönyörű rózsa, mikor tényleg képes lesz teljes egész lényét átengedni nekem, amikor képes lesz majd kiteljesedni, hiszen a világnak bizonyos részeivel még éppen hogy csak elkezdett ismerkedni. A lány illata is bódító, s igen sok önuralom kell ahhoz, hogy lágy sóhajait hallva, bőrének selymességét, és testének remegését érezve ne menjek tovább ennél a pontnál, hogy meg tudja állni ott, ahol most meg kell. Valóban elvehetnék mindent, elmehetnék végig, de azzal csak azt a varázst ölném meg, amely még majd ez után bontakozhat ki. Ha valamit megtanul bárki majd 1000 év hosszú élet alatt, akkor az az, hogy nem szabad siettetni a dolgokat, mert minden akkor a legtökéletesebb, amikor eljön az ideje. Ha többet óhajtanék a lánytól, mint amennyit most viszonylag önfeledten adni tud, azzal csak a majdani később gyönyörű virágot fosztanám meg szirmaitól, s a lehetőségtől, hogy később teljes szépségében tündökölhessen csak nekem. Lassan mégis utat törnek Arianában a vágyak, utat tör benne a feltámadó tűz, s gyorsabban szeretné elérni a beteljesülést. Szavak nélkül is olvasnék teste minden apró rezdüléséből, lelkének minden sóhajából, de ez nem ilyen egyszerű. Nem ő az első nő, aki mellettem válik bimbózó virágból gyönyörű rózsává. Ez a játék sokkal több annál, sem hogy pusztán a vágyainknak engedve járjuk be az utat. Még korai lenne tovább menni, nagyon korai. Először még csak had fedezze fel a saját testét, a saját vágyait, had fedezze fel a benne lobogó tüzet, a kéjt, az élvezeteket, a lányban élő érzéki és csodálatos nőt, aki gyönyörű, kívánatos, de ugyanakkor bölcs és intelligens is. Had fedezze fel az utat magát, melyen még csak egyedül megy végig úgy, hogy kísérem rajta. Sok lenne még a számára az, ha rám is figyelni kellene. Ami Ariana számára most kínzóan lassú táncnak tűnhet, azok az első lépései egy csodálatos utazásnak, mely számára gyönyörökkel és szépséggel teli lehet, s melynek során a világ egyik legkülönlegesebb gyöngyszeme válhat majd belőle. Nem csupán a kéjjel szeretném megismertetni, melyet teste oly mohón követel már, de magával az úttal is, mely odáig vezet, s megtanítani a türelemre, hogy kiélvezhesse annak az útnak minden egyes édes pillanatát a maga teljességében. Egyenlőre még elég, ha csak magára tud figyelni, ha csak a saját vágyait, a saját testét ismeri meg. Majd később ezekre a már szilárd alapokra építhetünk rá tovább lépéseket, s haladhatunk tovább az úton, akkor már igazán együtt. Engedem, hogy érintse magát, hogy eljátszadozzon a kezemmel, hiszen ez neki is érdekes, neki is újdonság, neki is tanulás, s nekem is örömöt okoz. Még nincs meg a lányban az a kifinomult tiszta elegancia, aminek a jóslata már most előrevetíthető minden mozdulatából, de még így is képes pillanatok alatt vágyat kelteni, melyhez aztán önuralom kell, hogy ne engedjünk nekik tovább, mint az tanácsos. Lassan ismerkedik meg az üveggel, elveszi, s megissza a tartalmát. Elfogadja, már nem fél, már nem fenntartásokkal kezeli, de még mindig ott vannak azok a bizonyos kérdések, melyek tulajdonképpen tökéletesen érthetőek is. Sokat kérek tőle, s a kérdések segíteni fogják az úton, segíteni fogják a tanulásban, abban hogy megismerhesse azt a világot, melynek most már saját szabad akaratából válik majd részévé. Engedek a késztetésnek, s mellé dőlök az ágyra, magamhoz húzva őt, hogy a mellkasomra hajthassa a fejét, lágy simogatással igyekszem nyugtatni őt, hallgatva a megannyi kérdést, melyek aztán felszínre törnek, mint a föld mélyében évezredekig rejtező hőforrás. - Nem tudtam. Senki sem tudja, mi fog történni, még a legbölcsebbek sem, csupán megpróbáltam felkészülni a lehetőségekre. Valóban neki készítettem ezt az italt, de nem tudtam mikor fog eljönni az ideje annak, hogy oda is adhassam, csak reméltem, hogy nem kell soká várnom majd vele. Az én tanításom, az én útmutatásom csak egy része egy folyamatnak, ami igazán számít, az egyedül az, hogy Ariana milyen gyorsan képes haladni azon a bizonyos úton. - Tényleg csak kettesben leszünk. Párizs csupán rólad fog szólni és rólam. Egy ajándék lesz számodra. Senki nem fogja megzavarni. Ezt bizton ígérhetem, hiszen tudom, mit készítettem ott elő, s igen botor dolog lenne bárkitől, ha azt a pár napot megpróbálná megzavarni. Sokkal többe kerülne az számára, mint a puszta élete. Ariana egyenlőre még gondoskodást és felügyeletet is igényel, hiszen fiatal máguslány, akinek sem a tudása, sem a tapasztalta nem olyan sokrétű, hogy megvédhesse magát az öregek játszmáinak kereteiben. Hangom ezúttal lány, simogató, megnyugtató. Nem szeretném bántani, sokkal inkább elvarázsolni őt, hiszen nem azért akartam magam mellé venni, hogy rettegéssel és félelemmel teljen az élete, hanem hogy egy olyan csodát élhessen meg, amilyen keveseknek adatik meg, csupán azon keveseknek, akik beavatást nyerhetnek azokba a titkokba, melyet rajtam kívül nem sokan ismernek ezen a világon. Ez az utazás viszont még éppen csak kezdetét vette.
EGLEPŐEN kedves és gyengéd velem. Persze, ez nem jelenti azt, hogy kicsit sem tartok tőle a kamrában történtek után. Annyira más volt, mint most. Ijesztő és kíméletlen. Nem ismerem még igazán benne a lényt, aki vér után sóvárog, és egészen a mágust sem. Nem látom át, mit és miért tesz, még nem avatott be a terveibe és a mindennapjaiba. Azt viszont tudom, hogy erős, következetes és nem egy szívtelen szörnyeteg. É még inkább érzem, hogy közelebb szeretnék kerülni hozzá, hogy vonz és elgyengít a közelsége, különös gyengédséget ébresztve egész lényemben. Ez pedig egyszerre rémít meg, kavar fel, kelt bennem érzéseket. Ezekben a pillanatokban nem érzem magam kellemetlenül, még ha zavarban is vagyok... sokkal inkább tetszik az, hogy Ő irányít. - Köszönöm, ez tényleg... nagyon különleges meglepetés volt! - nem tudom, érezte-e már ennek az aranyló italnak az ízét és mindazt, amit bennem művel, de... ezt mindenkinek meg kellene tapasztalnia! Sosem éreztem még hasonlót, s ily mélyen a természet közelségét. Hangja most annyira... lélekmelengető. Közelebb húzódom hozzá, arcom, ajkaim finoman simulnak mellkasához. Egy részem valahol vágyik arra, hogy egészen átadjam magam neki, s úgy érzem, testem felkészült arra, hogy magamban érezzem, hogy egészen birtokoljon, ahogy egy férfi egy nőt. Mégsem tudatom ezt vele. Lelkem még zavart és félelmek tarkítják a színes érzelemhadat. - Alig várom... - súgom, szinte hangtalanul. Nem hazudok. Talán készülnöm kellene, de nem szeretném, hogy itt legyen közben. Az egy dolog, hogy megérintett, hogy már látott meztelenül, s hogy most is fedetlenül simul hozzá testem, de... ennek ellenére is szégyenlős vagyok és nem kezdek öltözködni, amíg itt van a szobában. Mondhatnánk, hogy ez a bonyolult női lélek miatt van, én viszont csak tudom, hogy nem menne. Nem tudom, hogy fogok hozzászokni ehhez. Ha a szeretője leszek, mégis csak illene, nem igaz? Annyi mindennel kell még megbirkóznom az új életemben, hogy azt sem tudom, hol kezdjem. Jó lenne most nem gondolni erre, csak... élvezni ezt az utat, Ragnar közelségét, ajándékát, érintéseit. - Mikor indulunk? - kérdezem végül halkan. - Tudom, hogy furcsa kérés, de... elfordulnál, amíg felöltözöm? - kérdezem, kissé pirulva. - Louis is velünk jön? Szeretnék felkészülni erre. Rendezni ezt az egészet kettőnk között. - teszem hozzá elcsukló hangon. Bár elhatároztam, hogy megoldom, ha Louis is nyit felém, mégis... rémesen érzem magam a lakásomon történtek után és tartok attól, hogy elég csak meglátnom őt ahhoz, hogy eltörjön a mécses. Nem lehetek ennyire érzékeny többé... nem lenne szabad!
Vajon tudja ez a lány, milyen hatása van, vagy lehet egy férfira, aki tényleg képes értékelni őt? Nem valószínűleg még sosem szembesült vele, s talán akkor sem fogja igazán megérteni, ha erre sor kerül, talán csak a sokadik alkalommal, s talán még akkor sem teljesen. Miért nem lehetett rögtön így? Mire kellett az a rengeteg ellenállás, a sok tiltakozás, fölösleges küzdelem? Most olyan, mintha egész csodálatos lényét hajlandó lenne végre nekem adni, ahogyan azt már a kezdetektől szerettem volna, s tulajdonképpen ő sem bánta volna meg, ahogyan ne bánta meg most sem. Gyengéden ölelem át, hogy magamhoz húzzam, érzékeimet pedig lassan teljesen betölti a lány. Bőrének selymessége, hajának és testének bódító, csábító illata, mellyel még a legcsodálatosabb virágok sem kélhetnek versenyre, mely oly sok örömöt, gyönyört, s csodát ígért, ha képes leszek őt a megfelelő úton vezetni, a megfelelő módon és időben érinteni meg. A testének élő, lüketető melege, mely számomra már talán mindig elérhetetlen csoda marad. Dolgozom a varázslaton, mely visszaváltoztathatna, de még fogalmam sincs, miként lehetne az tökéletes, ahogyan azt sem tudom, használnám-e valaha. Hazudnék, ha azt mondanám, nem adott nekem a vámpír a lét, hiszen időt adott. Egy emberélet alatt aligha tudtam volna megalkotni az elixírt, mely az örök fiatalsággal ajándékozott meg. Aligha jöttem volna rá a varázslat nyitjára, mely ugyan erre hivatott, hiszen egyetlen emberélet kevés ehhez, az pedig csak a szerencse kérdése, milyen mesterrel találkozunk egyetlen életút időtartama alatt. Ma már a birtokomban van ez a tudás is, csak éppen saját hasznot nem hajtok belőle, hiszen a vámpír lét megállította fölöttem az időt, testem többé nem öregszik az átalakulás óta, arra pedig még nem jöttem rá, hogyan fordíthatnám ezt vissza, s azt sem tudom igazán, szeretném-e, hiszen a századok fölöttem sem múltak el nyomtalanul, ahogyan senki fölött sem. Ariana kedvesen, szinte hangtalanul súgja, hogy alig várja az utazást, s nem mondhatom, hogy bennem nem él a várakozás. Szeretném jobban megismerni ezt a lányt, sokkal jobban, s minden téren, amire csak az idő, s a változó körülmények nyújthatnak majd lehetőségeket. Gyengéden cirógatom a lány csípőjének vonalát, a hasát, a derekát, gondosan kerülve a testének legérzékenyebb pontjait. Kevesen tudják, de a női testnek minden pontja erogén zóna, csupán tudni kell, hogyan kell érinteni azt, hogy a kívánt dallamot előcsaljuk belőle, akár egy csodás hangszerből, hiszen az istenek a szerelemre teremtették a nőket, a szó minden értelmében, s ez alatt nem csak a testi örömöket értem, de a lélek lágy simogatását, s azt a különleges, s csodálatos dallamot, melyet minden asszony lelke csupán egyetlen férfi számára énekel, aki képes ezt előcsalni belőle. Most mégis azt válaszolnám legszívesebben a lány kérdésre, hogy soha. Semmi kedvem elmozdulni innen. Semmi kedvem kiengedni őt a karjaimból, s semmi kedvem az út szervezésével foglalkozni. Legszívesebben megállítanám az időt, hogy ez a pillanat, hogy Ariana ennyire kedvesen bújós örökké tartoson és soha ne érjen véget. Az idő azonban nem fog megállni, még az én kérésemre sem, hiszen több az, mint amit az én tudásom lehetővé tesz. Lágy csókon lehelek a lány homlokára, most még csak véletlenül sem az ajkaira, hiszen nem szeretném megtörni a pillanat varázsát. Kell, hogy érezze a vágyakat, hogy gyönyörűnek érezze magát, hogy érezze, hogy kívánják, de ne csak azt, hogy a testét, hanem azt, hogy az egész lényét. Fontosak a gesztusok, egyetlen mozdulatnak, egyetlen szónak is jelentése és jelentősége lehet. - Magángéppel megyünk, amint elkészülsz, már indulunk is. Simítok ki egy rakoncátlan tincset a lány homlokából, hogy tisztán ejthessem rabul a tekintetét, s gyönyörködhessek lélektükreiben, mielőtt megadom neki a válasz másik felét is. - Louisszal csak Afrikában találkozunk majd. Párizsba nem kísér el minket, ott csak kettesben leszünk. Most pedig eljött annak a bizonyos kellemetlen elszakadásnak az ideje is, még akkor is, ha ez igazán nem tart örökké, de akkor is szükséges, hiszen időt kell adnom neki, hogy felkészülhessen az útra. - Nyugodtan készülj össze kedvesem. A gépen találkozunk majd. Lionel segíteni fog neked oda jutni. Lionellel Ariana még nem találkozott. Ő nem vámpír, ellenben egy igen csak jól képzett, és sokoldalú testőr, kinek a munkáját a mágiában való jártassága is segíti. Sokszor találkoztak útjaink, mielőtt a szolgálatomba szegődött volna, de az ő idejét már csak akkor veszem igénybe, ha tényleg valaki olyannak a biztonságáról és kényelméről szeretnék gondoskodni, aki nagyon fontos számomra. Visszahajtva a takarót Ariana testére, visszaadva a lánynak szemérme lepelét, s nőnek rejtett tartózkodás lehetőségét, egy kézcsókkal búcsúzom tőle mielőtt elhagyom a szobát, egy kézcsókkal, mely érinti kezének finom bőrét, jóval hosszabban, mint az illendő lenne, s melyből nem csak a vágy érezhető ki, de a gyönyörű nő iránt érzett tisztelet, s leheletnyi áhítat is. Minden lányban ott rejtezik egy igazi kis érzéki istennő, csak kell valaki, aki életre is kelti a lelkében ezt a csodálatos lényt.
ÍVÁNCSIAN hallgatom a válaszait és be kell vallanom, megnyugtat, hogy Louis nem tart velünk Párizsba. Erre még nem állok készen és egyelőre nem vagyok olyan lelkiállapotban, hogy előre tudjam, miként reagálnék a jelenlétére. Nem szeretnék újabb kellemetlenségeket okozni Ragnarnak és azt sem, hogy valóban végezzen velem miatta. Most kedves velem és elnéző, de tudom, hogy szavai nem üres ígéretek vagy fenyegetések. Ami fontos neki, az ezután is fontos marad. Én pedig nem szeretnék a problémája lenni. - Még sosem utaztam repülőgépen. - jegyzem meg kissé izgatottan. Nem mintha félnék ettől az utazástól vagy a haláltól, de mégis van benne egy egészséges izgalom, mint... minden első előtt. A gondolatra valamiért ismét elpirulok, mintha Ragnar a fejembe láthatna, pedig tudom, hogy nem. Tetszenek a becézgető simogatásai, még ha furcsa is számomra, hogy egy férfi így érint, s ennyire közel van hozzám. Ez mégsem tart örökké, érzem, ahogy simogatása megszűnik, betakargat, elfedi testem a kellemes érintésű anyaggal, én pedig szégyenlősen húzom azt magamra, beharapva alsó ajkam, s tétován pillantok fel lélektükreibe. Elvarázsoltan követem tekintettel a mozdulatot, ahogy ajkaival hosszan, gyengéden érinti kézfejemet, bőröm szinte bizsereg a puha érintés nyomán. Még sokáig üldögélek így, végigsimítva ujjaimmal a csók helyén, ajkaimon zavart, mégis különös mosoly játszik. Végül összeszedem magam, elhessegetem a bűvös, rózsaszín ködfelhőket és egyik kedvenc fehér ruhámat veszem elő a bőröndömből. Még nem volt időm kipakolni. Még egy kis idő a fürdőszobában, ellenőrzöm a holmikat, a csomagokat, hogy minden megvan-e, amire szükségem lehet. A kedvenc plüssömet is magammal viszem. Egy plüssmaci, amolyan ölelgetni való, édes mosolyú medvebocs. Még öt sem voltam, amikor kaptam. A bőröndöket az ajtó elé pakolom és kissé fásult sóhajjal lépek ki rajta a folyosóra. Már valamivel bátrabban mozgok a kastély falain belül, mégis megrémülök egy-egy ismeretlennek tűnő helyiségbe érkezve. Amikor viszont megpillantom a magas, öltönyös férfit, egyenesen felé lépkedek, magabiztos léptekkel, de bizonytalan tekintettel. Hangom sem erősebb egy félős kislányénál. - Te vagy... Lionel? - kérdezem halkan, felpillantva a férfi arcára. Louis után már kérdezni sem merek akárhogy, akármit. - Ariana Montgomery vagyok! Ragnar említette, hogy a segítségemre leszel. Még... hajlamos vagyok eltévedni itt. - mosolyodom el zavartan.
Igen, pont ezt a hatást szerettem volna elérni. Ariana egy gyönyörű rózsaszín felhőkkel tarkított világban lebeg, elvarázsolt, meghatott, s talán ha nem is boldog, de jó úton van hozzá, hogy az lehessen mellettem. Nem azért vettem magam mellé, hogy rettegésben élje le az egész életét, hanem azért, hogy egy csodálatos élete legyen, s hogy amíg mellettem van, addig az enyémet is különlegessé és csodálatossá varázsolja. - Akkor ez most egy különleges élmény lesz számodra. Nem részletezem tovább a dolgokat, hiszen felesleges. Majd átéli az első utazását a repülőgépen, s sokkal jobb, ha nem keltek benne semmilyen várakozást, hanem olyannak fogadja majd el a dolgokat, amilyenek lesznek. Nem egy utasszállítón fogunk utazni, hanem egy magán gépen, amit külön erre az útra béreltem ki. Ilyen élményben akkor sem lett volna része, ha már utazott volna repülőn.
Lionel egy szálfa termető férfi, aki ennek ellenére is könnyedén és elegánsan képes mozogni. Egyetlen mozdulattal tűnteti el iphonet, amelyen eddig a saját kis életének elektronikus részét böngészgette, s áll fel, hogy köszönthesse a megszeppent lányt. Markáns arca akár jóképűnek is mondható, a tekintete egy fajta végtelen nyugalmat és békét sugároz, amit csak azok mondhatnak el magukról, akik már eljutottak az önismeret egy bizonyos szintjére, s elmondhatják magukról, hogy megtalálták a helyüket a világban, s ha nem is érték el a tökéletességet, hiszen azt sosem lehet, de elégedettek azzal az élettel, amit eddig sikerült kialakítaniuk maguknak. A mély barna szemek hosszú pillanatokig tanulmányozzák a lányt, s alaposan végig mérik tetőtől talpig. Lehet látni a férfi tekintetében, hogy észrevette a lány mennyire fél tőle, ahogyan azt is, hogy elismeréssel adózik az előtte álló szépségnek. Egyik pillanat szinte vízszerűen egybefolyva hozza a másikat, s a következőben már egy kellemes férfi bariton üdvözli Arianát. - Igen, én vagyok Lionel. Örülök, hogy megismerhetem kisasszony. Határozott lépések, egy olyan férfi léptei, aki sosem ismerte a bizonytalanságot, a félelmet, a kétségeket, hiszen kora kisgyerek korától arra nevelték, hogy ezek az érzések sosem szerepelhetnek az ő szótárában. Könnyed elegáns mozdulattal nyúl a lány keze után, hogy gyengéd csókot leheljen rá, de csak az udvariasság szabályainak megfelelően, így aztán a férfi ajkai nem érintik a lány kézfejének finom bőrét, s a gesztus sem hosszabb, mint amit a köszönés megkívánna. - Bocsássa meg a modortalanságomat, de az ön szépsége könnyedén fojtja bele a férfiakba a szót, pedig Ragnar említette, hogy ön különlegesen szép, erre mégsem tudtak felkészíteni a barátom egyszerű szavai. Ariana kezét azonban mégsem engedi el, sőt inkább a másik kezével is átfogja, gyengéden simítva végig rajta, mintegy megnyugtatás képen, mintha csak ezzel a gesztussal szeretné a lány minden aggodalmát, félelmét örökre eloszlatni. - Nyugodjon meg kisasszony. Ezen túl én felügyelek az ön biztonságára, nincs oka félni többet, amíg engem lát. A bíztató szavak mellé egy halovány mosoly is jár, s el is csak akkor engedi a lány kezét, ha a látható rettegés valamennyit csillapodott. Nagyon nehéz lenne megvédeni valaki olyat, aki jobban fél a testőrétől, mint attól, aki esetleg ártalmára lehetne, vagy akitől meg kellene védeni. - Ami pedig azt illeti, nem csodálom. Én már jártam párszor ebben a kastélyban, de még én is eltévedek néha. Ragnar barátom szenvedélyes gyűjtője a múlt relikviáinak, a kastélya pedig bizonyos tekintetben kész labirintus. Amennyiben Arianának nincs ellene kifogása, akkor a testőr a karját fogja felajánlani a lánynak, hogy elvezesse őt a szalonba, majd segítse leülni, ahol már egy előre oda készített gőzölgő tea várja őket egy kis beszélgetéshez. Talán csak amolyan megérzés volt azok alapján, amit Magnusson elmondott, de Lionelben már akkor felébredt a gyanú, hogy Ariana számára igen csak ijesztő lehet az a világ, amibe belecsöppent. Nem baj, ha van egy kis félelem a lányban, hiszen az segíti a túlélést, a rettegés viszont már káros. Sokkal többet ártana, mint használna, s a testőr éppen azért van, hogy a VIP-nek ne kelljen félnie. - Talán mielőtt nekivágunk az útnak, jót tenne önnek egy kis beszélgetés, hogy valamelyest eloszlathassam az aggodalmait, s ön is elmondhatná, hogy tulajdonképpen mi is az, ami miatt védelemre szorul. Ragnar barátom az ön különleges szépségét leszámítva elég szűkszavú volt. Ez pedig egy másik igen fontos momentum. A testőrnek ismernie kell a körülményeket és az esetleges veszélyforrásokat ahhoz, hogy hatékony lehessen, és jól végezhesse a munkáját, Ragnar pedig nem igazán nyilatkozott arról, miféle veszedelem leselkedne a lányra, mert annak a vámpírmágusnak aligha lenne szüksége bármiféle testőrre.
ÜLÖNLEGES élmény. Lehet bármi eddiginél különlegesebb, amit itt tapasztaltam? Nem vonom kétségbe, inkább csak futó gondolatként merül fel bennem, s illan is tova. Ragnar mellett minden furcsa, ismeretlen és különleges. Olykor ijesztő. Máskor kellemesebb, mint bármi ezen a világon. Elvarázsolt mosollyal lépkedek a folyosón, gondolataim ezerfelé cikáznak, leginkább az elmúlt percek mámorát idézve vissza, s csak akkor fagy le arcomról a bűvös mosoly, amikor megpillantom a férfit, aki bizonyára Lionel. Tekintetemmel megilletődve mérem végig, amikor feláll, s igencsak bizonytalanul kérdezem meg, jó helyen járok-e. Nem tudom nem észrevenni, ahogy végigmér, s akaratlanul is elpirulok, tekintetemet a földre szegezem, így legalább nem kell látnom, miféle negatív érzéseket vált ki belőle a látványom. Talán ő sem kedvel vagy már... hallott rólam Louis-tól. Csak akkor pillantok fel ismét, amikor elindul felém. Aprót nyelek, tekintetem rezzenéstelenül fixírozza a közeledő alakot, s szívem is hevesebben kezd kalapálni. Nyugalom, nyugalom... Megremeg kezem, ahogy kezébe veszi, s leheletnyi csókot hint kézfejemre. Szavai azonban minden eddiginél jobban megdöbbentenek, s ez az érzelem ki is ül arcomra, néhány pillanatig nem is igazán jutok szóhoz, csak meg-megremegnek ajkaim, de nem igazán találom a megfelelő fonémákat, melyeknek bármi értelme is lehetne. A meglepettség még erősebbé válik, amint kezébe zárja kezem, s finoman, megnyugtatóan simít végig rajta. Lepillantok a védelmező, kellemesen meleg kezekre, s különös érzés kerít hatalmába. Ez a férfi nem vámpír. De nem is egyszerű ember. - Ó... - mosolyodom el zavartan, felpillantva arcára. - Semmi baj és... nagyon köszönöm! Bevallom, nem számítottam erre és kicsit zavarban is vagyok! - kicsit? Nem rontom tovább a helyzetet, nem szívesen ábrándítanám ki, ha már úgy fest, némileg kedvel és örül nekem. - Ez nagyon kedves! De kérlek, tegezz! Ha olyan hosszasan időzöm majd a társaságodban, könnyebb lenne úgy. - mosolyodom el én is, látva biztató mosolyát, s kicsit meg is könnyebbülök. Légvételeim is rendeződnek, csupán szíven kalapál még kicsit hangosabban a normálisnál. - Észrevettem. - halkan, dallamosan nevetek fel, elhúzva kezem, miután elengedi. - De engem lenyűgöz mindez. Sosem láttam még ennyi csodálatos régiséget egy helyen. És a kert... egyszerűen mesébe illő! És Irina forró csokija... meg kell kóstolnod egyszer, valami isteni! - sorolom lelkesen, ám ismét felfedezem, hogy talán nem itt és nem most kellene ezt. - Bocsánat! Kissé elragadtattam magam. - halkítom le hangom, szelíd mosoly kíséretében. Elfogadom a kedves gesztust, s finoman karolok belé, követve őt, bár... kissé meglep, hogy a csomagokat ott hagyjuk a szobában. Nem kellene most lehozni őket, később talán nem lesz időnk és Ragnar szeretne mielőbb elindulni. Gondolom... Összevont szemöldökkel pillantok aztán a kellemes helyiségben elhelyezett asztalkára, az ott gőzölgő teára, s épp csak felpillantok, már le is ültet a maga gyengéd módján. Hihetetlenül szimpatikus számomra, az egyik legmegnyugtatóbb jelenség itt, akivel eddig találkoztam. - Nagyon figyelmes vagy! - állapítom meg halkan, mosolyogva. - Igazán jól esik ez a kedvesség. - azt sem hagyom figyelmen kívül, amit mond. Ragnar beszélt rólam neki és a barátjának nevezte. Vajon mióta ismerik egymást? - Az illata nagyon kellemes. - célzok a teára, s kicsit még fészkelődöm, mielőtt kezembe veszem a csészét és kicsit ellazulok. Elvégre jelenleg nincs mitől tartanom, még ha alapvető félelmeim egy pillanatra sem hagynak magamra. - Ragnar beszélt arról, hogy vannak, akik ártanának neki. Ha tudják, hogy vele vagyok, úgy gondolja, engem is felhasználnának erre a célra. Ugyanakkor... Ő erős és sok-sok évszázadot megélt már, nem tudom, miért tart ettől. Én még csak... nem is tudok túl sokat az erőről, amit birtoklok, nincsenek ellenségeim és senki sem tudja, hogy itt vagyok. Ennek ellenére, örülök, hogy megismerhetlek téged is. Itt mindenki annyira... hűvös volt eddig. - kortyolok bele a teába, ám mielőtt azt gondolná, panaszkodni szeretnék, inkább témát is váltok. - Te nem vagy vámpír. - jelentem ki. - Ki vagy és mióta ismered Ragnart? Mármint... nem szeretnélek faggatni vagy ilyesmi, én csak... szívesen megtudnék többet, ha szabad! - pillantok rá bizonytalan mosollyal, újabb kortyot ízlelve meg.
Ariana nagyon fél, ez érezhető, szinte tapintható. Persze ebben a környezetben egy ilyen fiatal lány esetében ez nem meglepő. Ragnar sosem az empátia készségéről volt híres, s nem is az segítette hozzá, hogy megtalálja a számítását, érdekes módon még a nőknél sem, pedig ő sokkal inkább egy monogám, hűséges beállítottságú férfi volt, ami főleg a vámpírok között ment mindig is ritkaság számba. A lány szíve úgy verdes, mint egy riadt kismadár a kalitkában, az ereiben pedig vadul száguldozik a vér. Nem csoda, hogy a vámpírok annyira oda vannak érte. Mindent egyszerre nyújt és teljesen ösztönösen, ami őket megvadíthatja, az a vén gazember, meg akármennyire is nyomja el magában a vámpír énjét, azért nem állíthatja, hogy nem hat rá. Azért a gesztusoknak egy kis eredménye mégis akad, hiszen a lány, még ha igen csak zavarban is van, meg mer szólalni, s felmeri venni a beszélgetés fonalát. Ragnar is megéri a pénzét, de az kevéssé valószínű, hogy ő hozta rá ennyire a frászt erre a teremtésre. Sokkal valószínűbb, hogy valaki a környezetéből. - Ha neked úgy könnyebb. Hagyja helyben a testőr a kisasszony kérését. Nála már szakmai beidegződés, hogy magázza minden kliensét, hogy tartson egy bizonyos távolságot tőlük. A barátság, ahogyan semmilyen érzelmi érintettség sem segít abban, hogy a testőr tisztán a feladatára koncentráljon, így aztán muszáj egy bizonyos távolságot tartani. Persze itt ez nem fog menni. A lány már most is annyira fél, hogy jelen esetben az lenne sokkal inkább káros, ha ez még inkább elmélyülne benne. A bizalomra mindenképpen szükség van a védenc részéről. Nem szerencsés, ha még a testőrétől is retteg. Hamarosan pedig a szavak egész áradata indul meg azokról az édes kis ajkakról, melyek minden bizonnyal a kisasszony zavarát hivatottak leplezni, s visszaszorítani. Nem csoda, hogy Ragnarnak annyira megtetszett ez a lány. Borzasztóan édes, a félelem pedig minden bizonnyal megérezhető az illatán is, ami csak sokkal vonzóbb teszi a vámpírok számára, hiszen azonnal az édes vér ígéretéről suttog. Mintha csak arra teremtették volna, hogy egy vámpír szeretője legyen. Lionel arcán is megjelenik egy mosoly Ariana szavaira, nehéz is lenne fagyosan távolságot tartani egy ilyen teremtéssel, aki olyan, mint egy riadt kismadár. - Majd egyszerre arra is sor kerül. Hagyja helyben a lány felvetését, bár a mágust nem hozza igazán lázba a forró csoki gondolata. Számára az ilyesmi egészen egyszerűen tilos. Lionel életének minden pontja tökéletesen szabályozott, ez alól pedig az étkezés sem kivétel. Tökéletes katonának, testőrnek nevelték egész életében, s pontosan odafigyel a táplálkozásra, az edzésre, a pihenésre, hogy minél hatékonyabban tudja használni a képességeit, amikor csak szükséges, s minél inkább kitolhassa a saját korlátait. Más szemében ez az életmód lemondásokkal telinek tűnhet, számára már csak az egyszerű mindennapokat jelenti. A tea sem közönséges fekete tea, hanem zöldtea, melyet a testőr minden ízesítés nélkül fogyaszt, csupán azért tett bele egy parányi természetes citromlevet, hogy ne üljön ki a tea zsírja a folyadék felszínére és a csészére. - Régimódi nevelés Ariana. Mindent megbízó kényelméért és biztonságáéért. Egy mosoly zárja a szavakat, melyek kicsit tovább lennének hivatottak oldani a lányban uralkodó feszültséget. A vén lókötő aligha jutott még sokig a lánnyal, s most a mágust hívta ide dajkának, mert valahol érezhette, hogy a vámpírok világa túlságosan riasztóan hat a számára. - Köszönöm. Egy különleges kínai zöldtea keverék. Amennyiben elfogadsz egy tanácsot, csak természetesen élvezd az aromáját, minden ízesítés nélkül. Ariana hosszú beszámolója nyomán Louis is elmerül a gondolataiban, hiszen ha nem is olyan információkat kapott, amilyeneket várt, vagy amire számított, azért ez még így is elég sok mindent elárult a számára, viszont a lánynak sokkal többet ő sem mondhat Ragnar dolgairól, az majd a viking dolga lesz, hogy a saját életébe beavassa amennyire, vagy ahogyan jónak látja. Ebben a világban nagyon fontos a diszkréció, s mindennek az alapja. Az nem csoda, hogy egy sok évszázados vámpír környezetét ridegnek érzi ez a fiatal teremtés, ahogyan az sem, hogy a belőle áradó élet, s félénk kedvesség ennyire megfogta a vikinget. - Nagyon régóta már. Még zöldfülű voltam, amikor találkoztam vele Velencében. Milyen sok kérdés és milyen gyorsan. Mégis nem fog ártani kicsit rendszerbe szedni a dolgokat. Hiszen pár szóban mindenre kimerítő választ adni aligha lehet és nem is szükséges. Most még biztosan nem az. - Nem, én valóban nem vagyok vámpír. Mágus vagyok, vagy ha úgy tetszik a köznapi értelemben boszorkány. Ezt a teát azért készítettem, hogy egy kicsit elbeszélgessünk az indulás előtt, megismerhess valamennyire és megnyugodj. Ahhoz, hogy meg tudjalak védeni, bíznod kell bennem, s az nem fog segíteni, ha rettegsz tőlem, persze abban a helyzetben, amiben te most vagy ez érthető. A mágus válaszolni fog a lány kérdéseire, legalábbis azokra, amelyek nem sértik a diszkréciót, és amivel nem ad ki számára olyan információkat, amelyeket nem tőle kellene megtudnia, s persze mértékkel. Arianának nem kell teljes, részletes kimerítő történeteket kapnia minden kérdésére. Sok esetben körvonalak is elegendőek lesznek.
AGYON különös férfi ez a Lionel. Tetszik a mosolya, igazán megnyugtatóan hat rám. Ennek ellenére is marad bennem némi félelemszilánk, hisz a tapasztalat most erősebb, mint bármiféle, lelkemet nyugalomra intő gesztus. Régimódi nevelés. Ó, igen... nem szabadna elfelejtenem, hol is vagyok és kik vesznek körül! Vajon Lionel hány éves lehet? Tapasztaltnak tűnik és nagyon magabiztosnak. Olyan férfinak, aki nem retten meg semmitől és sosem esik pánikba. Én sosem leszek ennyire erős és határozott, de... valahol nem is bánom. Bizonyára mindenkinek megvan a maga feladata és minden képesség, amire ehhez szüksége lehet. Már épp pakolnám a cukrot a teámba, amikor ismét megszólal, s elfogadva tanácsát, inkább nem ízesítem a forró italt. Így is nagyon különleges az íze, még ha számomra furcsa is, mert sosem ittam még teát mindenféle extra nélkül. Miközben hallgatom őt, a csészét is az asztalra teszem, s kissé elvarázsoltan csillognak szemeim. - Velencében? Biztosan gyönyörű! - még sosem jártam Európában, ez lesz az első alkalom. De mindig lenyűgözött a történelme. Lionel teája valóban hatásos, egész lényemet kelleme melegség járja át, s csak lasan érkezik meg hozzám minden egyes információ. Mágus? Boszorkány? Szóval azt is tudja, hogy én... - Sajnálom, nem szeretném megnehezíteni a dolgod! Csak... eddig nem sültek el túl jól a dolgok itt. Van, amit még nehéz megértenem és a vámpírok általában nem szívlelnek. - Ragnar igen, de ő nemcsak vámpír hanem mágus is. Ezt pedig sosem szabad elfelejtenem. - Szeretnék bízni benned. Valamiért úgy érzem, okom is van rá. Csak nehéz elhinnem, hogy nem akarsz bántani vagy nem történhet meg, amikor nem is számítok rá. - pislogok rá zavartan és kissé megsemmisülve, hisz bizonyára nem szokott hozzá a gyengeséghez vagy érzékenységhez. De ha azért hívta ide Ragnar hogy megvédjen, akkor őszintének kell lennem vele minden téren. - Elmeséled, hogyan ismerted meg Őt? Egyáltalán... szabad ilyesmiről beszélgetnünk? - kérdezem bizonytalan hangon. Fogalmam sincs, hogyan küzdjem le ezt a zavart. Ragnar szeretője vagyok, én döntöttem így, mégis olyan, mintha az egész kastély ismerné minden kis titkomat, mindent, ami kettőnk között történt, mintha... nem pánikolhatok. Senki sem ítél el, Louis kivételével. Senki sem akar bántani. Ő viszont megtette és még most is szörnyen érzem magam miatta. - Te vagy az első mágus, akivel találkozom itt. Gondolom, sok mindent tudsz már. - jegyzem meg szeld mosollyal. - Szívesen beszélgetnék veled erről is. Talán az az oka, ahogy viselkedsz velem, de... úgy érzem, szeretnék többet tudni rólad és beszélni neked a tapasztalataimról... - fürkészem arcát zavart őszinteséggel.
Ahogyan az várható, csak nagyon lassan olvad a jég, de a lány nyitott, ezt pedig az is ékesen bizonyítja, hogy azonnal elfogadja a javaslatomat a teával kapcsolatban is, holott dönthetett volna másként is. Nem zárkózik el, nem ellenséges, egészen egyszerűen csak valamiért fél, amire neki minden bizonnyal meg van a maga jó oka, csak hát ebben az esetben vámpírok között egy fiatal boszorkánytól még ez is érthető. - Az volt. Legalábbis a felszín gyönyörű volt és csillogó, ahogyan ma is az. Azt pedig kevesen tudják és kevesen látják, hogy a gyönyörű piros almának bizony vannak a belsejében a héja alatt rothadt részei, és hogy pontosan mekkora részét kezdte ki a rothadás. Velencében kétséget kizáróan pezsgett az élet akkor is, amikor ő és a viking találkoztak, ahogyan pezseg ma is. A vámpírok szabályaihoz nem könnyű alkalmazkodni, főleg nem egyik pillanatról a másikra, nem ilyen rövid idő alatt, legfőképpen pedig nem egy érzékeny lánynak, bár valószínűleg ez a tulajdonsága volt az Arianának a szépsége mellett, amiért őt a viking kiválaszthatta. Még egy sok évszázados élőhalottnak is szüksége lehet arra, hogy valaki életet vigyen a mindennapjaiba, s a rideg világát egy kis melegséggel töltse fel, ha pedig ez volt a célja, akkor ezzel a lánnyal biztosan nem nyúlt mellé, hacsak ideje korán meg nem ölik benne az érzéseket a félelem és a rideg körülmények. Azt nehéz lenne ennyi beszélgetés és ennyi idő után megmondani mennyi erő rejlik ebben a törékeny virágszálban. - A vámpírokkal nem könnyű. Így, vagy úgy de el szokták érni, amit akarnak, mindegyiknek meg van a saját világképe, máshoz pedig nem nagyon alkalmazkodnak. Mindig a gyengébbtől várják ezt el. Persze ezzel kétséget kizáróan nem mondott a testőr semmi újat a lány számára, hiszen ezt már tapasztalhatta Ariana a saját bőrén is. Éppen ez lehet az oka annak, hogy annyira félénk. - Én egészen biztosan nem foglak bántani, ezt megígérhetem neked. Az én dolgom a biztonságodra ügyelni, ha úgy látom, hogy nem tudom ezt a feladatot ellátni melletted megfelelően, akkor egészen egyszerűen visszaadom a megbízást. Ragnar egy régi barát, még akkor is, ha nem indult ez a barátság egykor zökkenőmentesen. Az, hogy Lionel most itt van, tulajdonképpen egy baráti szívesség, na meg a következménye annak valószínűleg, hogy a lány nem a legjobban jött ki Ragnar tanítványával, vagy beosztottaival. Az már egy másik kérdés, mit eredményezne a viking és a lány között, ha Louis is visszamondaná a megbízást, mondván nem tudnak együtt dolgozni. Ettől függetlenül, amit mondott, az még igaz. Ő maga nem bántaná a lányt. Kérdés, hogy ez a felállás mennyire lehet így megnyugtató Ariana számára. - Hogy hogyan ismertem meg? Ez egy érdekes történet. Nem feltétlen a legszebben indultak a dolgok, de a kezdeti viszályt már elmosta az idő. Mára már annak a nézeteltérésnek nincs jelentősége, annál is inkább, hogy az sem él már, aki miatt a vita kirobbant. - Akkoriban még Ragnar is sokkal inkább világi életet élt. A reneszánsz Velencéről biztosan sokat olvastál, hallottál, ahogyan annak erkölcseiről is. Talán nem lenne olyan férfi a világon, akit ne varázsolna el. Ugyanakkor rengeteg tanulsággal is szolgált annak, aki megérte, hogy kamatoztathassa. Én a Dózse testőre voltam, a viking pedig az egyik tanácsadója. Ugyan azt a lányt néztük ki magunknak, a történetnek pedig párbaj lett a vége. Alaposan helyben hagytuk egymást, az idősebb és tapasztaltabb vámpír mágus pedig győzött. Én nem kértem kegyelmet, ő mégsem ölt meg. A végén pedig alaposan meglepődhettünk mind a ketten, amikor megtudtuk, hogy a gyönyörű Giannát az édesapja egy dús gazdag nemes úrhoz adta feleségül, hogy tovább növelje a vagyonát. Ezekben a kérdésekben pedig akkoriban az apa szava döntött. Szóval vívtunk egy eposzi párbajt, tulajdonképpen a semmiért, aminek a vége egy őszinte barátság lett. A fájdalmas mosoly még mindig megjelenik Lionel arcán, felidézvén a történteket, fiatalságának bohóságát és meggondolatlanságát, a soha be nem teljesülő mély szerelem hagyta vágyakozást és fájdalmat, a szembesülést azzal, hogy minden tudása ellenére akadt, aki legyőzte őt párbajban, s azzal, hogy a vámpírok között is akad olyan, aki pontosan tudja, mi az a tisztesség. Ragnarnak semmi oka nem volt akkor életben hagyni őt, s ha Lionel győz, meg is ölte volna a vámpírt. A viking ezt mégis másként látta. Ő úgy gondolta, kioltani nincs oka a fiatal mágus-testőr életét. - Hogy sok mindent tudnék? Szelídíti meg aztán az emlékek rajzolta keserédes mosolyt a mágia művészetének gondolata, s azoknak a határoknak az elképzelése, melyekről még Lionelnek sincs fogalma sem, hol húzódhatnak. Még ő is inkább csak azt mondaná, tanulja a mágiát. - Én csatamágus vagyok, ha úgy tetszik. Kicsit értek a gyógyításhoz, és ahhoz, hogyan használjam a mágiát is a harcban minél hatékonyabban. A művészi mágia sokkal inkább a viking asztala, ahogyan az elmélyült bölcselkedés is. Magnusson igen sokoldalú, a kérdés inkább csak az, melyik arcát mutatja feléd. Az utolsó kérés már jóval érdekesebb. Lionel sosem tanított senkit, ő inkább csak maga használta fel a hosszú évek alatt összeszedett tudást, a saját boldogulására. - Szívesen beszélgetek veled Ariana, de ha mestert keresel a mágia művészetéhez, a vikinggel jobban jársz. Annak, hogy Lionel miként viszonyul a lányhoz igen sok oka van, de az, hogy mindketten a boszorkányok közé tartoznak nincs ezek között. Az ilyesmi nem befolyásolná a testőrt semmiben. Benne sosem voltak faji előítéletek.
ITOKZATOS. Leginkább ez a kifejezés jut eszembe Lionel-ről, sőt, erről az egész világról, melybe ily hirtelen belecsöppentem. Ezekben a pillanatokban egyáltalán nem bánom, de a kínzókamrában dideregve, rettegve, s előtte, Louis kezei között azt kívántam, bárcsak soha ne léptem volna át ennek a kastélynak a küszöbét. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még ilyen pokoli perceim, de már döntöttem és többé nem vonom vissza. Értem Lionel szavait és mindazt, ami kimondatlan marad. De ha bejárhatnám Európát, nemcsak arra lennék kíváncsi, amit a képeslapok hirdetnek büszkén. Szeretném látni azt is, ami okkal vagy ok nélkül, de rejtve van. Valahogy így vagyok Ragnar világával is, szeretném megismerni minden apró kis részletét, nem számít, ha olykor elborzaszt, amit látok vagy tapasztalok. Minden érdekel. S mindenki kicsit közelebb visz ehhez, Irina, Gerard, Louis és... most talán Lionel is. Barátok. Így emlegette. Nyilván jól ismeri, s abban is száz százalékig biztos vagyok, hogy sosem mondana el olyasmit, amit Ragnar ne akarna. Amit viszont tudnom enged vagy jónak lát, azt megosztja velem és számomra árulkodó minden kis részlet, amit megtudok Róla. Amikor a vámpírokról beszél, egy pillanatra páni bosszúsággal pillantok fel rá, ami végül megszelídül és semmivé foszlik. - És... gondolod, ez így jól van? - kérdezek halkan, letéve a csészét, Lionel arcát fürkészve. - Én nem vagyok gyenge. Elismerem, hogy nálad, nála és még sokaknál gyengébb vagyok, de nem azért vagyunk most itt, mert rákényszerítettek. Önszántamból döntöttem így. Szeretnék Ragnar világának a részévé válni, amihez kell erő és kitartás. Főleg, ha valaki ennyire... - hogy is fejezhetném ki magam? Elhagyatott? Elesett? Kiszolgáltatott? Igazán talán egyik sem igaz rám. De az sem megoldás, ha hazudok magamnak. - Az nem segít, ha mindenki utal rá, mennyire gyengének számítok. - hangom továbbra is nagyon halk, szelíden kémlelem a férfi vonásait. A tény, hogy nem akar és nem is fog bántani, egészen megnyugtat. Ugyanakkor marad bennem egy apró bizonytalanság. Még mindig túl keveset tudok, még mindig nem látok eleget. Ragnarról már tudom, hogy amennyire gyengéd velem, éppúgy képes büntetni is, ha szerinte kiérdemlem. Lényem egy része még mindig nem lépett túl az otthon, s a kínzókamrában történteket és emiatt mindig lesz bennem egy szikrányi félelem. - Szeretném, ha maradnál. - jegyzem meg, csupán ennyit fűzve hozzá mondandójához. Nem adhatja vissza a megbízást, hisz tisztán látszik, hogy nála alkalmasabb lény nem is létezhet erre a szívességre. És valamiért én is kedvelem. Gyermeki kíváncsisággal hallgatom a történetet a megismerkedésükről, s amint befejezi, akaratlanul is elmosolyodom. Ám az ő kesernyés mosolyát látva, máris együttérző pillantást vetek rá. - Sajnálom! Ne akartam tapintatlannak tűnni. Csak... mai szemmel kissé tragikomikus a történet, tekintve, hogy végül egy harmadik fél vette el a lányt. De biztosan más ezt hallani és más lehetett megtapasztalni akkor. Fontos lehetett a lány, ha öltetek vagy meg is haltatok volna érte... - ma már nincs ilyen. Nincsenek párbajok, lovagias hősök, az egyetlen, ami maradt, az a nevetséges komédiák armadája és a pénz dicső hatalma akár a szerelem fölött is. Amikor rátér a mágus képességeire, melyek benne is éppúgy jelen vannak mint Ragnarban vagy bennem, érdeklődve hallgatom. Ám az utolsó mondatánál, miszerint az kérdéses csupán, Ragnar melyik arcát mutatja nekem, akaratom ellenére is mélységesen elpirulok, s nem is igazán tudom, mit mondjak erre. Egyelőre... leginkább a vámpírt mutatta, s főleg azon oldalát, mely elvarázsol és... lényem belebizsereg a harapása emlékébe, gyorsan emelem fel a csészét és kortyolok inkább a még mindig langyos teába. - Én... nem azért mondtam! Tudom, illetve sejtettem, vagyis... - zavart mosollyal simítok hátra egy rakoncátlan hajtincset. - Szóval, valóban Ragnar mellett fogok tanulni. Nem várom el tőled, hogy taníts, csak... azt kérted, bízzak benned és azt akartam mondani ezzel, hogy valamiért bízom. - fejezem be halkan, tekintetébe kapcsolódva. Nem ijesztő, nem félek tőle, elhiszem neki, hogy nem akar és nem is fog ártani nekem. Ragnar nem véletlenül bízott éppen rá. Nem akar rosszat nekem, csak azt, hogy tanuljak és beilleszkedjek. Még ha nem is egyszerű ez számomra. - Nem kellene indulnunk? A nap nagy részét végigaludtam és Ragnar szerint, még ma el kellene indulnunk, én pedig... nos, nem is igazán tudom, mennyi az idő! Most már minden rendben. Nem aggódom. És a tea is jót tett. - igen, ez valóban így van. De... hogy mennyire lesz tartós ez a nyugodt lelkiállapot, az egyelőre kérdéses.
Ariana arcán jól látható a bosszúság, ahogyan röviden kifejtem, hogyan is látom én a vámpírok világát, vagy a hozzáállásukat másokhoz. Az ő szempontjából ez tökéletesen érthető. Nem kap annyi időt, amennyit szeretne, hogy alkalmazkodhasson, a kérdés pedig rengeteg. Ennek persze meg van az oka, de ha erre én hívom fel a figyelmét, nem lesz számára annyira fontos a válasz, mint ha ő maga jön rá. - Én sosem rágódtam ezen. Megtanultam, ami kellett, amitől úgy éreztem, többé válnék. Amikor te szeretnél tanulni valakitől, vagy beilleszkedni a világába, először neked kell bizonyítani, alkalmazkodni, hogy utána súlya legyen a szavadnak. A dolgokat akár így is lehet nézni. Ez persze csak az egyik oka a dolognak, s van még számtalan egyéb, a kérdés Ariana számára mi fog elég nyomósnak számítani. Ez olyan dolog, amit neki kell majd kitapasztalnia, vagy eldöntenie, milyen szempontokat tud igazán elfogadni. - Akár abba is belegondolhatsz, hogy hány évszázadot élt meg Ragnar, tehát biztosan oka van annak, hogy a dolgait úgy alakította ki, ahogyan, még akkor is, ha te most nem látod mindennek az értelmét, hiszen messze vagy még attól, hogy átláthasd a képet. Nem látom át azt én sem. Én az 14-as években születtem. Ragnar már akkor is öregnek számított a vámpírok között is, amikor én először találkoztam vele, pedig az sem tegnap volt. Ha kezdetnek ez sem lesz elég Arianának, hogy elgondolkodjon azon, hogy a vámpírok világában sem ok nélkül vannak úgy a dolgok ahogyan, akkor majd meg fogja találni a maga válaszait a maga módján, ahogyan az neki felel meg, az pedig, hogy Ragnar ezt miként fogja tudni elfogadni, az csak a kettejük dolga lesz, ahhoz egy testőrnek már igazán semmi köze sincsen. Még egy barátnak sem. - Ezt a kérdést megint rosszul látod. Amennyiben a viking felfigyelt rád, minden bizonnyal különleges vagy. Legalábbis az ő számára biztosan, hiszen valami olyan értéket látott meg benned, ami számára fontos. Például ez az ártatlan félénk kedvesség, ahogyan abban is biztos vagyok, hogy érzékeny lány vagy, rengeteg érzéssel a szívedben. Arra még nem gondoltál, hogy pont ettől válhatsz olyan értékessé Ragnar számára, ha életet viszel az ő élőholt világába és nem attól, ha egyszemélyes hadsereggé válsz? Arianának is meg vannak a maga értékei, sokkal inkább az lehet a baj, hogy ő nem tartja ezeket értékesnek, vagy fontosnak, inkább más értékeket, más utakat keres, amelyeknek meg van a maguk haszna, a maguk fontossága, de ezeket sem lenne szabad elhanyagolni. - Ezzel együtt persze fontos, hogy tanulj, hogy fejlődj, s még inkább egy gyönyörű gyémánttá csiszolódj. Az sem baj, ha megtanulod megvédeni magadat, sőt. Ragnar világában ez különösen nagy előny lehet majd a számodra, de adj időt a dolgoknak, adj időt másoknak, és elsősorban önmagadnak. Persze furcsa, hogy ezeket a beszélgetéseket, nem a viking folytatja le a lánnyal, hanem egy kívülálló barát szájából kell a dolgoknak elhangzania. Ragnar sosem az empátiájáról volt híres, de nem volt jellemző rá, hogy nem figyelt oda a környezetére. Valami itt esetleg félre siklott. - Amíg el tudom látni a feladatomat, és amíg szükség lesz rám, maradok. Bár ez itt most leginkább csak pár napot jelent, leghosszabb esetben sem többet egy hétnél, addig is inkább csak háttér munkát. Biztosítani, felmérni a terepet, hiszen amíg Ragnar a lány mellett van, addig aligha lehet szüksége egyéb személyi testőrre. Gianna történetére visszatérve ezúttal már sokkal inkább mosoly játszik Lionel arcán. Egy mosoly, mely valahol mesélhet arról is, hogy régen nem tragédiának éli meg a történteket, még akkor is, ha akkor igen csak fájt neki, ahogyan az események alakultak. - Utólag inkább komikus. Mindketten szerettük volna elnyerni egy szép lány kezét, s míg mi Gianna szívéért versenyeztünk, addig valaki más az apja kegyeit nyerte el, s vele együtt a lány kezét is. Halálra menő párbajt vívtunk a semmiért. Hát ennyit Giannáról, s az évszázadokkal ezelőtti beteljesületlen szerelmekről, de úgy látszik a történet mégis megfogta Arianát, csak éppen azt nem érzi ki belőle, ami számára is igazán fontos lenne, vagy lehetne. - Ariana, Ragnar kiválasztott téged. Ez nagydolog. Ugyan úgy képes lenne meghalni érted, hogy megvédjen, ahogyan annak idején a Giannáért vívott párbajban is vállalta volna a végzetes végkimenetelt, ha ő marad alul. Ráadásul, amíg az a dolgom, hogy megvédjelek, ha az szükséges hozzá, én is meghalok érted, ha kell. Ez a testőr szakma velejárója. Ha egy másik irányból nézed a kérdést, ennyi kockázatot akkor is vállalnék érted, ha szükséges, ha Ragnar nem kér fel a testőrödnek, hiszen egy jó barátomhoz tartozol, fontos vagy a számára, a kedvese vagy. Én pedig tudom, hogy Ragnar is megtenné ugyan ezt értem, ha én kérném. Erről szól az igaz barátság. Arianának még sokat kell tanulnia, de nem csak a mágiáról, vagy a harcról, hanem a világról, önmagáról, Ragnarról, de még a szerelemről is hiszen látszik rajta, hogy nem igazán szerzett még tapasztalatokat ezen a téren sem. - A világ változhatott, de az igazi értékek nem változnak, csak legfeljebb kevesebbekben vannak meg. Ha egy férfi igazán szeret egy nőt, ha igazán szereti a családját, akkor meghal érte, értük, ha kell, hogy megvédje őket. A többi nem más, mint erotikus vágyaktól túlfűtött üres ígéretek. Lionel is megissza az utolsó pár kortyot a teából, majd visszateszi a csészét. Gyengéden nyúl Ariana keze után, hogy bátorítóan simogassa meg ismét. - Akkor nagyon köszönöm a bizalmadat Ariana és igyekszem megszolgálni. Lionel nem az a kimondott mágus mester, de annak nincs akadálya, hogy segítse a lányt a fejlődésében, ha éppen úgy jön ki a lépés. Tanulni mindenkitől lehet, a kérdés sokkal inkább az, készen vagyunk-e rá. - De igen, ideje indulnunk. Ha megmutatod, hol vannak a csomagjaid, akkor már mehetünk is. Ezúttal az út nem a garázsba fog vezetni, hanem a ház előtt parkoló fekete Audihoz, Lionel a saját autójával viszi ki a lányt a reptérre. Bár nem Ragnar autó csodáinak egyike, de a célra tökéletes lesz. Valószínűleg lényegesen biztonságosabb, mint a garázsban lévő autócsodák bármelyike. Golyóálló kerekek és üveg, páncélozott karosszéria, mindazzal együtt, hogy rendkívül kényelmes is.
GYRE érdekesebb számomra Lionel személyisége. Tudom, hogy amit mond, tapasztalatból mondja, egy olyan férfi hangján, aki már sok mindent megtapasztalt és tanult is belőle. Én nem érzem, hogy bizonyítanom kellene bármit is, hiszen... semmit sem tettem, amivel ártanék Ragnarnak, a tudásom a mágia terén pedig még igen csekély, így aligha veheti hasznomat ilyen szempontból. És az az igazság, hogy nem is hasznos szeretnék lenni számára, nem eszköz, nem valaki, aki épp csak hozzá tartozik. - Én ezt megértem. Hidd el, próbálom megérteni Őt és a világát, a részévé szeretnék vélni, de... nem szeretném azt érezni, hogy mindent fel kellett adnom. Kiválasztott engem, azt szeretné, ha megtapasztalnám ennek a világnak minden csodáját. Egyelőre a szeretőjeként. De én mindig többre vágytam ennél a címnél. Szeretnék többet jelenteni számára.Talán túl sokat várok ezzel... - Ragnar valóban nagyon más, mit a jelen kor szülöttei és ez tetszik nekem benne. De én is ide tartozom, ebbe a világba, s átállni az Ő világának minden apró részletére, nos... nagyon nehéz. Megértem. Ő hozzászokott egy rendszerhez, de ha valóban a II. világháború idején engedett ennyire közel magához valakit, akkor ez most mindkettőnknek feladja a leckét. Én hajlandó vagyok feladni érte a múltamat és a tervezett jövőt, de cserébe éreznem kell, hogy megérte, hogy nem foszt meg semmitől és megajándékoz a szerelmével, ha a szívemet akarja. A szerelemben pedig egyik fél sem állhat a másik fölött. Halvány, szégyenlős mosollyal pillantok le a csészére, miközben Lionel szavait, majd kérdését hallom. Ő az első, aki ilyennek lát engem és ez igazán jól esik. - Igen. Időre van szükségem. És most kapok is időt arra, hogy jobban megismerjem Őt. De... az, amit elmondtál... nem tudom, miért gondolod így, hiszen ma már nem sokaknak számít pont ez értéknek. Tudom, hogy Ragnar erős és azok sem éppen gyengék, akiket ismer. - itt van például ő is. Miért lenne szüksége még egy méregerős lényre? - De ahogy már mondtad is, Ő hosszú ideje él már itt. Nem tudok hinni abban, hogy csak a kedvesség, az ártatlanság vagy a túláradó érzések miatt választana aga mellé egy nőt. Részben vámpír. Hozzá inkább egy... femme fatale illene, talán. - mosolyodom el szelíden. - Ezért is nehéz megértenem a döntését. Hiszen... tudta, hogy ki vagyok és nyilván bizonyos mértékig azt is, hogy sok gondja lehet velem, be kell illeszkednem, meg kell tanulnom kezelni az erőmet, el kell fogadnom bizonyos tényeket és... - sóhaj. - Talán kissé mazochista vagy szereti a kihívásokat. - teszem hozzá derűs mosollyal. Hiába minden találgatás, ezt még úgysem érthetem meg. Amikor Lionel újra rátér Gianna történetére, újabb mosolyt fest arcomra. Nehéz elképzelnem, milyen érzés lehetett akkoriban elveszíteni egy párbajt és vele a nőt, akit szeretett. És mennyire lehetett esélye akkoriban a szerelemnek...? - Írhatott volna rólatok Puskin! - nevetem el magam kislányos dallamossággal. - Furcsa, hogy számos kort megéltetek, amiről én csak olvashattam. - fűzöm még hozzá szelíden. A valóság bizonyára egészen más volt, mint egy jól megírt szerelmes történet. Vagy annyira talán mégsem. Aztán Lionel ismét beszélni kezd, én pedig kissé megdöbbenek, majd ezt az érzelmet folyamatosan váltja fel a meghatottság. Nem is tudom leplezni ezt és szóhoz sem igazán jutok. Nem mondott még ilyet senki nekem, de azt sem hallottam volna, hogy bárki másnak mondanák. Meghatottan pislogok rá, tekintetét fürkészve, s nem bírok kinyögni egyetlen szót sem. A teáscsészével babrálnak ujjaim, mielőtt még letenném és bizonytalan hangon kérdezek rá az indulásra. A válaszát követően csak bólintok, majd felállok és a szoba irányába indulok. Csupán két bőrönd, nem sok minden, még ki sem pakoltam és lényegében minden benne van, amire szükségem lehet, ami fontos számomra. - Köszönöm... - mosolyodom el, miközben kifelé indulunk, a kínos csend hatására csak zavartan nézelődöm mindenfelé a folyosón, egészen addig, míg ki nem érünk az Audihoz. Csak akkor fordulok ismét felé, amikor a csomagok már a csomagtartóban vannak, mi pedig beülünk az autóba. - Ne haragudj a sok kérdés miatt! Tényleg próbálom megismerni ezt a világot. Valójában... az, amit odabent mondtál, több, mint amit vártam. Soha senki nem mondott még nekem ilyesmit és ez sokat jelent nekem. De kérlek, ne halj meg értem, nem szeretném! - mosolygok, tekintetét keresve és pirulva hajolok közelebb, hogy nyomjak egy puszit az arcára. Ezután gyorsan elhúzódom és bekötöm magam. Biztos, ami biztos.