|
| |
◆ after killing, the "you're a joke" face is my speciality ◆
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 5:40 pm | - Muszáj lesz. - Én sem gondoltam volna, hogy pont Rebekah-val akarok szövetségre lépni, sőt húsz perccel ezelőtt abban sem voltam biztos, hogy huzamosabb ideig kibírom vele egy helyiségben, mégis ez van... ha rajtam múlik, akkor Mikael megfizet azért, amit tett, de... nem tudok senkivel sem összefogni. Nincsen senki, akire támaszkodhatnék, egyedül Rebekah az, aki talán megért. Na és Esther, viszont ő nincs sehol. És ha megölte Klaus, ha nem, akkor is a fia marad. Mindent meg kell próbálnia, hogy visszahozza őt... ezer évvel ezelőtt is azért változtatta vámpírrá a családját, hogy megóvja őket. Most is ezt kell tennie. Nem lehet máshogy... és amikor Rebekah elmondta nekem, hogy az anyja lát egy kis esélyt arra, hogy visszahozza a fiát az életbe, abban a pillanatban én is elkezdtem reménykedni. Olyan volt ez a reménysugár, mint egy szalmaszál, de legalább létezett. Nagy levegőt vettem, úgy tűnhetett, mintha megijedtem volna Rebekah kérdésétől. Hogy segítsek neki betenni Niket egy koporsóba? Hiszen akkor már tényleg valóságos lesz ez az egész.. mégsem hagyhattuk, hogy a kövön feküdjön. Senki sem érdemli meg ezt, de pár másodpercig mégsem tettem semmit, csak néztem Rebekah-t, ahogy végigsimít a halott bátyja arcán. Szóval ez a testvéri szeretet... nekem nem volt lehetőségem megtapasztalni ezt, hiába vágytam arra, hogy legyen egy nagy és védelmező bátyám, akinek én lehetek a kishúga. Teljesen mindegy lett volna, hogy milyeneket, de mindig is akartam testvéreket, ám egyke maradtam. De Rebekah-ra pillantva elképzelni sem tudtam a fájdalma mértékét. Bár volt viszonyítási alapom, az mégsem volt ugyanilyen. Az én fájdalmamnak más forrása volt. Bólintottam és leguggoltam, hogy Klaus hátára csúsztassam a kezem. Lassan kezdtük felemelni a testet, pedig fizikai megterhelést egyikőnk számára sem jelentett a mozdulat, mégis borzasztó volt. Koporsóba tenni őt... felért egy lelki haláltusával. Mégis jobb lesz, mintha a padlón feküdne ki tudja meddig. Óvatosan a bélelt koporsóba fektettük a testet és a szemeim ismét megteltek könnyel, ahogy Klaus arcára néztem. Még mindig nem tudtam elhinni, hogy halott... ha valaki nyakon öntött volna egy pohár hideg vízzel akkor sem tértem volna magamhoz. Ez nem olyan dolog, amit egyik pillanatról a másikra fel lehet dolgozni. Végigsimítottam Nik szőke haján és lehunytam a szemeimet, aminek hatására ismét lepergett az arcomon egy-két könnycsepp. - Szeretlek. - Suttogtam, bár tudtam, hogy nem hallja, pedig ebből indult az a veszekedés, ami óta nem is talákoztunk. Csak most... |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 5:04 pm | Bambán bámulom pár pillanatig Tatia arcát, míg teljesen eljutnak szavai az agyamig. Természetesen teljesen igaza van. És mindaz, amit mond, már bennem is megfogalmazódott. Össze kell fognunk. Csak kicsit... valahol mégis megdöbbentő... hogy eljutottunk idáig. Hogy össze akarunk dolgozni. Hogy félre tudjuk tenni minden vélt és jogos sérelmünket, mely az elmúlt évezred alatt felgyülemlett bennünk. Végül lassan bólintok. - Ki fogunk találni valamit. - Szomorú, hogy a bátyám halála kellett ehhez a szövetséghez. Ki tudja, talán sosem kellett volna meghalnia, ha a múltban szerzett ellenségeim egy része most a barátom lenne, mellettem állna. De ezen most végképp kár siránkozni. Ami pedig Nik testét illeti, nem szeretném tovább a földön heverve látni őt. Itt áll anyám koporsója üresen. Ha nem is szívderítőbb, de tisztességesebb hely lenne számára, ha átfektetném. - Segítesz feltenni? - kérdezem Tatiát a koporsó felé bökve. Persze egyedül is meglenne az erőm hozzá. Semeddig nem tartana felemelnem. Ez a feladat inkább lélekben nehéz és megterhelő, és örülnék, hogy nem egyedül kellene megtennem. Még egyszer végigsimítok a bátyám arcán, aztán a háta alá csúsztatom az egyik karomat. Tatiával vagy nélküle, de felszedem őt a földről.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 1:22 pm | Láttam Rebekah arcán, hogy leesett neki a tantusz és rájött, hogy tényleg a hasonmásom lehet a dologban. A fene saját magamba... ha ezer éve nem engedem magam feláldozni, akkor most nem lennénk ilyen helyzetben. Lehetett volna normális életünk, meghaltunk volna és a történetnek vége. Erre évszázadok óta tengetjük az életünket és olyanok vagyunk, mint egy kisiklott vasút. Összetörtek, de mindenesetre vasból készültünk. - Nem jellemző rám, hogy okos dolgokat csinálok. Ilyen helyzetekben nem. - Motyogtam. Amit Mikael tett az elfogadhatatlan, Esthert Rebekah elmondása szerint elnyelte a föld, Klaus és Kol halott, mi ketten pedig itt térdelünk és nem tudjuk, hogy mitévők legyünk? Mi ez, ha nem a szerencsétlenség tetőfoka? A kétségbeesett helyzetek pedig kétségbeesett lépéseket követelnek. Rebekah arcát látva viszont ismét elszorult a szívem. Vajon ő mit élhet át? A helyzete mondhatni még rosszabb, mint az enyém... szegény lány. Most egyáltalán nem éreztem semmiféle ellenszenvet iránta. - Nem akarok menekülni többé, Rebekah. - Mondtam már határozottabb hangom. - És gondolom te sem. Eleget tetted már... viszont Mikael megölte a bátyáidat. Az egyikőjük a szerelmem volt, a másik pedig a barátom. Nem ülhetünk csak itt ölbe tett kézzel és várhatjuk, hogy Mikael megtaláljon engem, megöljön, utána pedig téged arra kényszerítsen, hogy részt vegyél a másik két testvéred legyilkolásában. - Néztem rá komolyan. - Tennünk kell valamit. Az Ősi család nem halhat meg... életben kell maradnod, ahogy a bátyáidnak is... és az anyádnak is. Össze kell fognunk... - Vettem mély levegőt. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 12:50 pm | Ó te jó ég! A hasonmás vére. Hát persze. Nem is értem, miért nem jutott előbb eszembe. Pedig elég nyilvánvaló, és valószínűleg anyám azért nem kötötte ezt az orromra, mert azt gondolta talán, hogy zavarna ha tudom, hogy Elenáékhoz tart. Pedig mit érdekel engem, hányszor csapolja meg azt a libát? Tőlem aztán ki is véreztetheti. - Én nem hiszem, hogy az első verzió túl okos dolog lenne - húzom el a számat. Önként menni Mikael elé. Bár én is azt tettem, igaz. Csak akkor nem voltam teljesen eszemnél, annyira kiborultam. És csak a szerencsémen, meg Mikael hóbortján múlott, hogy még élek. Tatia talán nem úszná meg ennyivel, rövid véget érne, hisz az már egészen biztos, hogy ő a következő a listán. - Igazad van. Vissza kell térnie. És remélem, hogy időben ideér, mielőtt Mikael folytatná a mészárlását. Őszintén fogalmam sincs, hogy mit kellene tennem, azon kívül, hogy várok. - Ingatom a fejem. Mikael világosan elmagyarázta, mit fog velem tenni, ha menekülni próbálnék. Bár ha jobban belegondolok, kevésbé félek a haláltól, mint attól, hogy apám a fivéreim ellen használjon.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 12:32 pm | - Akkor ezt mindenféleképpen ki kell használnunk. Ha én vagyok a következő célpont, akkor kétféleképpen is csinálhatjuk: vagy elmegyek hozzá, megpróbálom túlélni és valahogy kiszedem belőle, hogy mit is tervez pontosan vagy addig bujkálok, míg meg nem talál. - Néztem Rebekah-ra. Világéletemben menekültem, ahogy ős is, ez nagyon is közös volt bennünk. Sőt ha úgy nézzük nagyon sok dologban hasonlítunk egymásra. Talán ezért nem voltunk szimpatikusak a másiknak... mert magunkat láttuk egymásban. Az elveszett kislányokat, akiknek a családja mindegy hogyan, de nem volt tökéletes. Akiknek a sorsa nem úgy alakult, ahogy eltervezték és akiknek ezer éven keresztül menekülni kellett: neki az apja, nekem pedig a szerelmem elől, aki az ő bátyja. Ironikus nem? És egyben szomorú is. - Esther... minden bizonnyal ezt a valamit keresi. - Nagyon is jól teszi, de ezt már csak magamban tettem hozzá. Ha Mikael miatta ölte meg Klaust, akkor az a minimum, hogyha feltámadt, akkor hozza vissza Niket is az életbe. Ő az anyja, segítenie kell rajta! - Talán a... a hasonmásom kell hozzá. Mindenhez, ami veletek kapcsolatos szükséges a jelenlegi hasonmás vére, hiszen... az én véremtől teremtődtetek. - Pislogtam nagyokat és egy mély levegőt vettem, ami teletöltötte a tüdőmet. Végre képes voltam erre... ehhez viszont az kellett, hogy ne nézzek rá Nik testére, ami nehéz vállalkozásnak bizonyult, hiszen nem tudtam nem tudomást venni róla. - Anyád úgyis vissza fog térni ide, hiszen itt van Nik teste. - Nyögtem ki. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 12:07 pm | Megkönnyebbülten sóhajtok, amikor észreveszem, hogy Tatia tényleg összeszedte magát, immár teljesen rám figyel. Tekintetébe elszántság költözik, és már tudom, hogy hozzám hasonlóan bármire képes lenne, hogy visszahozza a bátyámat. Akár velem is együttműködne. A szükség milyen meglepő szövetségeket szül, nem igaz? - Abban biztos vagyok, hogy Mikael mindenképpen téged akar elkapni legközelebb. Már megölhetett volna engem is, ha akarta volna, de követni akarja a saját beteges halállistáját, ami azt jelenti, hogy addig van időnk bármit is kitervelni, amíg téged keres. - magyarázom el talán kissé hadarva. Tegnap még nem érdekelt volna, hogyan szórakozik el apám Tatiával, amíg ezzel időt nyerhetek, de őszintén szólva már nem szívesen lökném magam elé. Nevezhettek érzelgős idiótának, de mindenkire szükség van, aki segíthet Mikaellal szemben, mert ő aztán nem kispályás. Én már csak tudom, hisz egész életemben előle menekültem. - Először anyámat kellene megkeresni. Ő az egyetlen, akinek valóban van hatalma Mikaelt leszerelni. Főleg ha a meglepetés erejével képes hatni rá. - Csak remélem, hogy időközben nem ugrott be anyám hozzá egy kis bájcsevejre, mert annak semmi értelme nem lenne aztán. - Mielőtt elment, csak annyit mondott, hogy meg kell szereznie valamit ahhoz, hogy vissza tudja hozni Niket. - Azóta sem jöttem rá, mi lehet az a valami, de hátha Tatiának ez többet mond.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 11:40 am | Próbáltam Rebekah-ra, Isten a tanúja, hogy megpróbáltam, de eleinte nem nagyon ment. Mindösze annyit tudtam leszűrni, hogy a helyzet bonyolultságáról beszélt, de ezt nem értettem. Mi olyan bonyolult ezen? Mikael megölte Klaus! Nincs ezen semmi, de semmi bonyolult. Ám mégis... Rebakah beszélt és beszélt, olyan dolgokat mondott, amelyeket eleve tudni akartam: hogy mi történt Esther-rel és hogy Mikael miért tette ezta szörnyűséget. Tehát Esther mégis életben van és nem halt meg végleg? Ellentétben Nik-el, aki még mindig itt feküdt előttem és egy cseppnyi élet sem volt benne. De később azt is megtudtam, hogy Esther talán... vissza tudja őt hozni? Persze, hiszen ő a legősibb és legerősebb boszorkány a Földön! Ha ő nem, akkor ki más? Túl sok információ volt ez nekem egyszerre, ezért is nem szólaltam meg, miközben Rebekah ontotta magából a szavakat. Mit mondhatnék? Még az sem jutott el teljesen az agyamig, hogy Niklaus halott... nem vagyok képes a normális gondolkodásra. - Én vagyok a következő? - Kaptam fel a fejem. Mikael velem akar végezni? Na, végre valami jó ötlet jutott eszébe! - Ez érthető... utál engem, ahogy én is őt. Már akkor is utált, amikor ezer éve megjelentem itt. - Egy pillanatig sem érzett irántam szimpátiát, de nem is volt szükségem rá. Viszont Rebekah-t hallgatva rájöttem, hogy nem most van itt az önsajnálat ideje, hanem tényleg tennünk kell valamit. Ha ez visszahozza Niket... akkor bármit megteszek! Az pedig még jobban elborzasztott, hogy Mikael rá akarja venni az egy szem, állítólag hőn szeretett lányát arra, hogy segítsen megölni a testvéreit. De miért mondja el nekem ezeket? Ezért Miakel meg fogja ölni... ha rájön, Rebekah-nak ismét menekülnie kell. - Mit akarsz tenni ellene? - Kérdeztem rá egyenesen. Ha kell, boldogan összefogok Rebekah-val, egy tizedmásodpercig sem fogok gondolkozni. Bár utál engem és nekem sem a szívem csücske, de... ez nem olyanfajta ellenszenv, amit nem lennék képes visszaszorítani. Hiszen sajnálom őt, mert imádta a bátyját és talán engem is csak azért utál, mert anno Niklaus kevesebbet foglalkozott vele miattam, Elijah pedig... ő is belekerült a hálómba. Az igazat megvallva megértem Rebekah-t, a helyében én is utálnám magamat. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 10:28 am | Nagyon merész gondolatok keletkeznek a fejemben. Fogalmam sincs, hogy mi lesz ennek a vége, könnyen lehet, hogy magam iszom meg a levét, főleg ha Mikael megtudja, de úgy döntöttem, hogy megosztom Tatiával a terveimet és mindazt, amit tudok. Nem hittem, hogy képes lennék felé még szimpátiát érezni, de látva, hogy mennyire szerette a bátyámat... azt hiszem, most van itt az idő, hogy összefogjak vele. Ráadásul... ha jól tudom, Estherrel is jóba vannak... Mély levegőt veszek, amikor faggatni kezd. Jó. Legalább már tényleg rám figyel. - Hogy miért vagyok még életben... nagyon jó kérdés - bólintok. - Figyelj! A helyzet sokkal bonyolultabb, mint gondolnád. - Megköszörülöm a torkomat, nem tudom hol kezdjem, vagy hogyan tudnám legrövidebben elmesélni. - Először is... Mikael attól dühödött be, hogy holtan találta anyánkat. Aki valójában nem is halt meg, de ezt én is csak később tudtam meg. Mikael azonban ezt még nem tudja, és azt hiszem, most ez az egyetlen helyzeti előnyünk vele szemben, mert... - a fejemet rázom kicsit, még mindig nehezen merem elhinni, hogy ez sikerülni fog. Félek a lehetséges csalódástól, olyan lenne, mintha újra elveszíteném Niket. - Anyám azt mondja, vissza tudja őt hozni. Remélem, Kollal is vannak hasonló tervei, mert egyenként szinte védtelenek vagyunk Mikaellel szemben, akinek feltett szándéka az egész családdal végezni. Beszéltem vele. Igen, én is a listáján vagyok, de nem én vagyok a következő - ingatom ismét a fejem, és felpillantok Tatiára amolyan célzás jelleggel. - Őszintén nem értem, hogy jössz te a képbe, de téged akar következőnek Nik után küldeni. Azt akarta, hogy ezt mondjam meg neked. És... aztán kényszerítene engem, hogy segítsek végezni a többiekkel is. Érted? - futják be a könnyek a szemeimet. - Teljesen őrült. Valamit tennünk kell ellene. Anyámat viszont elnyelte a föld, pedig most ő az egyetlen reményem. - Mélyeket lélegzem, hogy újra le tudjam nyugtatni magam.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 9:30 am | Vége. Ennyi volt. Most már biztos... soha egyetlen pillanatra sem gondoltam bele, hogy milyen lenne, ha Niklaus meghalna. Még akkor sem, amikor menekültem előle, hiszen... akkor is szerettem őt és sohasem kívántam a halálát. Aznap pedig pláne nem, amikor Mikael mindkettőnket elráncigált az erdőbe és csak nagy nehezen tudtunk szabadulni... most már értem, miért nem fordult meg ilyesmi a fejemben. Emiatt a tomboló fájdalom miatt, ami átjárta a testemet. Ez nem csupán lelki, hanem fizikai hasogatás is volt. A szívem, a fejem, a tüdőm, a végtagjaim... jobb lett volna, ha teljesen leáll a működésük, így legalább nem szenvednék ennyire. Nik... az én Nikem.... hihetetlen. Most nem arról volt szó, hogy ő a legősibb vámpír és hibrid, emiatt pedig a legerősebb is. Nem, ő a szerelmem volt, akinek nem lett volna szabad meghalnia! Olyan voltam, mint egy hároméves kislány: ha én nem akarom, akkor nem történhet meg. De ez volt az igazság! Ám akárhányszor csak a testre néztem a könnyeim egyre jobbak záporoztak, képtelen voltam visszatartani őket. Zokogtam... azt hiszem soha nem sírtam még ennyire. Mindössze halványan érzékeltem, ahogy Rebekah kiejti a nevemet, de most nem akartam beszélni, nem akartam rá figyelni, nem akartam összeszedni magam vagy akár levegőt venni. Hirtelen eltűntek az indokok, amelyek miatt idejöttem, nem érdekelt, hogy mit csinált Klaus vagy Esther... ez már egyáltalán nem számított. Mégis felkaptam a fejem és a könnyáztatta tekintetem ismét Nik tenyereire siklottak. Mikael volt az. Az a mocskos szemétláda végül mégis megölte a fiát, elérte az ezer éve kisbabaként dédelgetett célját és végzett Nik-el. Az első gondolatom az volt, hogy én is ugyanezt fogom tenni: megölöm Mikaelt. A második az volt, hogy én ehhez kevés vagyok ezért.... inkább felajánlom magam, hogy öljön meg és ezzel két legyet üthet egy csapásra. Engem is gyűlölt és már emberkoromban is a halálomat kívánta, ami pontosan miatta ment végbe. Itt az ideje, hogy teljese nyílt kártyákkal kezdjünk el játszani. - Mikael. - Szűrtem ki dühösen a fogaim között, majd összepréseltem az ajkaimat. A falra szögezte Niket, amitől még jobban összeszorult a szívem. A kegyetlenség és én puszipajtások vagyunk, de nem ennyire... mit képzel magáról, ki ő? - És... te hogyhogy még életben vagy? - Kérdeztem nagy nehezen, de még magam is meglepődtem, hogy képes vagyon egy nagyjából értelmes mondatot összerakni. - Mindegyikőtöket meg akarja ölni... ha Nik-el végzett, akkor... - Elcsuklott a hangom és ismét könnycseppek hagyták el a szemeimet. Rebekah is tisztában lehetett vele, hogy valószínűleg most ők fognak következni. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Csüt. Márc. 28, 2013 12:07 am | Minden dühöm és dacom elpárolog, ahogy látom Tatia fájdalmát. Már őszintén bánom, hogy szó szerint lerángattam ide. Nem így kellett volna. Dühös voltam. Tudom, néha nagyon hevesen tudok reagálni. Attól tartok, kissé kegyetlen lépés volt. A tényen azonban nem változtat: Nik meghalt. És valahányszor ez a felismerés szavakká formálódik a fejemben, könnyek futják be a szemeimet. Nem akartam, de mégis sikerül elgyengülnöm Tatia mellett. Bár ez jelen esetben nem sokat számít. A Petrova vérvonal soha nem volt a szívem csücske, de már látom, hogy most bizony osztozunk ezen a fájdalmon. Azt hiszem, jobban szerette a bátyámat, mint gondoltam. Mély levegőt veszek. Igazából ami engem illet, még csak most jön a nehezebbik része. - Tatia - szólalok meg halkan, és letérdelek mellé. Képtelen lennék tovább hideg maradni, ez nem az a pillanat, szóval nem is erőltetem. - Sajnálom, de... vannak még rossz híreim. - köszörülöm meg a torkomat, és várom, hogy összeszedje magát annyira, hogy képes legyen rám is figyelni. - Nem hiszem, hogy nagyon megleplek azzal, ha elárulom, hogy Mikael tette ezt vele. - mutatok önkéntelenül a fal felé, ahonnan anyám leszedte, és ismét egy sor gyors pislogás jön, amivel határozottan visszaszorítom a könnyeimet.
|
| | |
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Szer. Márc. 27, 2013 11:04 pm | Rebekah nemes egyszerűséggel megragadta a karom és vámpírhoz méltó gyorsasággal húzott maga után a lépcsőkön. Eközben viszont végig a szavai miatt kattogott az agyam. Klaus elment és soha többé nem jön vissza? Ugyan már... Rebekah nélkül nem menne el hosszú időre... és ha más nem, akkor itt van az ő drága kis hasonmása is, akikkel hibrideket tud csinálni. Úgyis visszajön a városba, a probléma csak az volt, hogy nem voltam igazából ilyen érzéketlen, ha eszembe jutott, hogy talán tényleg hosszú időre eltűnt innen. Beszélni akartam vele. Mindenről, amiről lehetséges. - Rebekah hidd el, tudok én menni magamtól is.- Szólaltam meg gunyorosan. Leráncigált a pincébe, de hogy minek? Mi érdekes van itt, ami miatt le kellett jönni? - Azt ne mondd, hogy ide kellett beköltöznöd és most emiatt fogsz panaszkodni. - Kirántottam a karomat az ujjai közül, pár lépést léptem előre és nem kellett sok hozzá, hogy a vigyor lefagyjon az arcomról. Egy tizedmásodperc, nem több… ledermedtem. Magam elé nézve olyan látvány fogadott, ami… amire gondolni sem mertem, amire nem számítottam. Te jó ég… ne! Ne, ne, ne, ne, ne! A bennem tomboló rossz érzés szúró mellkasi fájdalommá alakult. Hát ez az...? Ezt éreztem? Annyira fájt… olyan volt, mintha a szívem szó szerint meghasadt volna. Mintha többfelé szakadva kihullott volna belőlem… Klaus… Klaus élettelen teste ott hevert. Az arca sápadt volt, sötét erek futották végig, a szemei lehunyva, a szívében egy karó, a karjai maga mellett lógtak… a tenyere… át volt lyukasztva. Hogyan...? Ez lehetetlen! Nem halhatott meg! Nem! Ez szörnyű... ki tette ezt vele? Ki volt képes ilyesmire? Az izmaim elernyedek, a lábaim felmondták a szolgálatot, nem bírtak megtartani. A padlóra rogytam, meg kellett támaszkodnom a tenyeremmel, hogy ne terüljek el a kövön. A tekintetem fátyolossá vált, mire egyet pislogtam már patakokban folyt a könnyem. Alig láttam valamint, a könnyeim savként marták a szemeimet és az arcbőrömet. Semmit sem tehettem... bárcsak tehettem volna! A világ megszűnt körülöttem létezni... őrült sebességgel járt át a teljes értékvesztés, hogy az magával hozza az ürességet. Semmi mást nem érzékeltem, csak olyan mértékű fájdalmat, amiről azt hittem, hogy nem is létezik, mert egyszerűen lehetetlen gondolat volt, hogy így fájjon valami. Mint egy fuldokló kapkodtam a levegő után, a torkom elszorult, éppen hogy fel bírtam emelni a kezem, hogy remegő ujjaimmal megérintsem Klaus testét. Ahogy az ujjbegyeim a karjához értek rájöttem, hogy mindez a valóság… nem csupán a képzeletem szórakozik velem és egyáltalán nem álmodom. Tényleg megtörtént… halott… úgy rántottam el a kezemet a testtől, mintha tűz égetett volna. Nem akartam ezt… ő nem lehet halott! Akárki más, de ő nem!! - Nik… - Motyogtam érthetetlen hangon, teljesen önkívületi állapotban. Mindössze ennyire voltam képes… a szerelmem itt feküdt előttem... élettelenül... és úgy éreztem, hogy ebbe én is belehalok...méghozzá most azonnal... |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Szer. Márc. 27, 2013 10:51 pm | || udvar || Nézze csak meg maga is. Őszintén? Kíváncsi vagyok a reakciójára, amikor meglátja az átszúrt szívét, az átjukasztott csuklóit, az élettelen szemeit. A vért. Azt hiszem, tényleg kezd megbomlani az elmém. De talán most láthatok őszinte érzelmeket Tatia arcán. Ez a nő egy érzéketlen vérszívó, aki kedvére szórakozik bárkivel. A családunk tragédiája részben az ő számlájára írható. Akkor kezdődött minden, amikor egymás ellen fordította a fivéreimet. Lássuk, volt e bármi őszinteség a szavaiban és érzéseiben!
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Szer. Márc. 27, 2013 9:57 pm | Az időérzékemmel megint gondok lehetnek, de fogalmam sincs, mióta időzhetek már itt a bátyám teste felett az egereket itatva. Össze kell szednem magam. Még feladatom van. Át kell adnom Mikael üzenetét, mielőtt meggondolná magát velem kapcsolatban, és például engedetlenség miatt előbbre venne a listáján. Időt kell nyernem. Csak az jár most a fejemben. A könnyeim lassan felszáradnak, de még így is pocsékul festhetek. Sóhajtok párat. Ez az, csak még levegő, szedd össze magad, Bekah! Azon vagyok, hogy felmegyek, amikor hangok szűrödnek le fentről. Valaki hazaért. Talán anyám jött meg végre. Gondolkodás nélkül iramodok fel a lépcsőn.
|| udvar || |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Kedd Márc. 26, 2013 7:34 pm | || Mikael háza || Kétségbeesetten suhanok végig az egész házon újra és újra benézve minden ajtón anyám után kutatva. De az egész épület kong az ürességtől. Fogalmam sincs hol vannak a többiek. Hol lehetnek a bátyáim. Csak remélni tudom, hogy anyám hiánya egyenlő azzal, hogy jól halad a terveivel, és vissza tudja hozni Niket. Talán Kolt is. Ő az egyetlen reményem. Segítenie kell nekem. Nem engedheti, hogy Mikael véghez vigye a terveit, és olyasmire kényszerítsen, amit egyébként soha nem tennék. Miután megállapítom, hogy tényleg nincs itthon senki, valahogy ismét a pincében kötök ki. Ez a ház egyáltalán nem olyan már, mint egy otthon. Otthon az, ahol a család van. Nekem már nincs családom. Ami maradt belőle, annak is talán nem sokára vége. És fogalmam sincs, kiben bízhatnék. Leroskadok a bátyám mellé. Arca annyira fehér és sima. Békés. Mintha csak aludna. Óvatosan végigsimítok rajta, mintha attól tartanék, hogy összetörhetem, akár egy porcelán babát. Arra emlékeztet most. - Vissza kell térned hozzám, Nik. Mi összetartozunk egyekként. Mindig és örökké - ismétlem meg a régi fogadalmat, ami számomra soha nem fogja értelmét veszíteni. Aztán utat engedek a könnyeimnek, melyeket már Mikael házában is olyan nehéz volt visszatartanom. De nem akartam előtte sírni. Még gyengébbnek mutatkozni, még inkább megalázkodni. Most azonban nem lát senki.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Márc. 25, 2013 5:21 pm | Kissé talán felháborodva nézek anyám után. Nem csupán hogy nem akar beavatni a terveibe, bármi is kell ahhoz, hogy visszahozza a bátyámat, és nem csak hogy hagy tétlenül várni, de... búcsúszavaival még meg is forgatja a kést a szívemben. Nem vagyok benne biztos, hogy vajon tényleg meg akart sérteni, vagy csak meggondolatlanul mondta, amit mondott, és nem tudta, hogy ezzel mennyire meg tud bántani. De a saját anyámtól azt hallani, hogy legjobban a bújdosáshoz értek... Ez a mondat nem hiányzott most a meggyötört lelkemnek. Dacosan, felszegett fejjel nézek utána, ahogy elhagyja a pincét. Hát jó, intézze csak maga a dolgait, nézzen levegőnek, ítéljen bújdoklásra. Nem akar, nem is próbál megvédeni. Ha akarná, talán meglenne hozzá a hatalma. De értem én. Lehunyt szemmel várom meg, hogy csukódjon utána az ajtó, és csak akkor megyek én is fel. || Klaus szobája ||
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Márc. 25, 2013 4:35 pm | Nem voltam ebben a helyzetben a beszéd embere. Sajnálatos módon, ismertem annyira Rebekah-t, hogy tudjam, eléggé heves a természete... csak reméltem, nem fog a saját vesztébe rohanni azzal, hogy felkeresi Mikaelt, ahogyan az a bugyuta filmekben történni szokott. Ostobaság lenne részéről. Felegyenesedtem, majd elengedtem Klaus élettelen kezét, de ekkor a halvány mosolygás sem ment. Nem volt minek örülnöm. Egyszerűen most... azt kellett tennem, amihez értek. Ha már a gyereknevelés kicsúszott a kezeim közül. Hiszen nézzünk csak rájuk... most vagy én csesztem el valamit, vagy eleve úgy születtek, hogy könnyen elzüllenek... de mindenképpen az én felelősségem... mert amilyenek ők ma... azokká én tettem őket. Elindultam a kijárat felé, de Rebekah orrára még véletlenül sem akartam kötni, hogy hová kell most mennem. A hasonmás vére nélkülözhetetlen. És mindketten tudjuk, hogy ha valakit szívből gyűlöl, akkor az a hasonmás-vérvonal, és minden létező Petrova. - Tedd azt, amihez a legjobban értesz. Bujj el! - mondtam neki, talán kissé ironikusan, majd kiléptem az ajtón. Innentől kezdve már... az ő kezében van a döntés, mihez kezd. Nem tudtam, Mikael hol van, hol fogja őt keresni, de ide nyilván nem jön vissza. És ha Rebekah-nak még maradt némi józan esze a gyásztól, akkor erre ő is rájön. Ha nem... akkor lehetséges, hogy már nemcsak két, hanem három halott gyermekem lesz? Idegtépő... (Damon és Elena háza) |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Márc. 25, 2013 4:22 pm | Nem tehetek róla, egyszerűen képtelen vagyok bízni most benne, elhinni, hogy nem csak vigasztalásnak szánja a szavait, vagy nem is tudom, milyen egyéb hátsó szándékai lehetnek még. Ettől függetlenül mégis hinni akarok neki, reménykedni benne, hogy tud segíteni, hogy képes megmenteni a bátyámat, visszahozni őt a túlvilágról, vagy bárhonnan, ahol éppen van. Hisz ki más lenne erre képes anyámon kívül, aki a természetfelettiek történelmének egyik legerősebb és megmeghatározóbb szerepű boszorkánya. Maga is visszatért már a halálból, és hacsak nincsenek egyéb, titkos tervei, hinnem kell, hogy meg tudja csinálni, és meg is teszi. - Szóval... időbe telik. Mit kell tenned hozzá? El akarsz utazni? És én miben segíthetek? - egyenesedek ki a mondat végére, tekintetemben a fájdalom mellett immár szerepet kap az erős eltökéltség is. Megteszem, ami tőlem telik, hogy visszahozzuk Niklaust. - Remélem, te sem gondolod, hogy képes lennék tétlenül várni. A fenekemen maradni a házban bújdosva. Különben is... Mikael valószínűleg már engem keres - fejezem be az indoklást, de az utóbbi felismerés azonnal ismét rettegéssel tölt el. Mi várhat még rám? Láttam, mire képes a vénember, hogyan intézte el a saját fiát. Meglehet, nem tartotta annak, mert nem a saját vére, de egy család voltunk, maga nevelte Niklaust, mégis olyan halált szánt neki, amilyet legtöbben még a legádázabb ellenségünknek sem kívánnánk. Engem ugyan miért kímélne? Talán valóban el kellene menekülnöm. De képtelen vagyok így itt hagyni Niket, főleg most, hogy már tudom, van rá remény, hogy visszahozzuk. Aztán megbosszuljuk a halálát.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Hétf. Márc. 25, 2013 1:35 pm | Mindig nehezebben viseltem el, ha valamelyik gyermekem sírt. Ennek az az egyszerű oka van talán, hogy egy anyának ez végtelenül rossz érzés. És... az, hogy talán nem tudok segíteni a bánatán, még inkább. - Tudom, hogy engem hibáztatsz a történtekért. És tudod, igazad van, az egyetlen főbűnös ebben az esetben én vagyok. De talán az egyetlen vagyok, aki vissza tudja ezt fordítani - simogattam még mindig az arcát, teljesen komolyan beszélve, és láttam, hogy... most mindegy, mit mondanak neki. Mert a remény az remény... és neki erre van szüksége most. Egy apró kis szálra, amit elkap... egy kis vízre, hogy túlélje az utat, mire átér a túloldalra... és őt ott várja a testvére. Eléggé furcsa hasonlat, de... - Meg tudom csinálni, Rebekah. De ahhoz el kell mennem. Meg kell szereznem hozzá valamit, ami nem terem minden bokorban - mondtam rekedten, és láthatta a szemeimben, hogy most eszem ágában sincs hazudni. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Márc. 24, 2013 11:18 pm | Hallom, hogy anyám beszél hozzám, de nem igazán sikerül felfognom a szavait. Érzékelem, hogy felemeli a hangját. De ezzel csak azt éri el, hogy még dühösebb legyek rá. Hogy merészel anyáskodni felettem? Hogy mer anyámként dorgálni? Semmi joga így viselkedni. Nem akarok jó kislányaként szót fogadni. Ki akarom tépni a szívét, és megmutatni neki. Ahogy ő is tette most velem. Ha csak képletesen is, de darabokra zúzta a szívemet az árulásával, azzal, amit a családunkkal tett. Ő és Mikael. Bennünket tartanak szörnyeknek, bennünket akarnak elpusztítani, de közben egy pillanatra sem néznek tükörbe. Nik sok rémséget elkövetett életében, ahogy mindannyian, de volt szíve. Én tudom. És nem ilyen halált érdemelt. Nem. És nem veszíthetem el. Ő az én nagy bátyám, aki a maga módján mindig szeretett, óvott, mellettem állt. Mihez kezdenék nélküle? Ez a ház, melynek minden szeglete az ő műve, az ő keze munkája, ő építtette és építette. Mindenhol a munkái, festményei. Mindaz ami körülvesz, mintha ő maga lenne, egy rész belőle. És ilyen volt az egész életem. Ezer év vele, szinte kitöltötte azt. Képtelen vagyok felfogni, hogy nincs többé. Nem tudom elviselni a gondolatot. Már nincs erőm anyámmal vitázni, nem akarok tovább kiabálni, csak ki akarom sírni minden fájdalmamat, és addig akarom ölelni Niket, amíg az erőmből futja. Nem értem anyám szavait arról, hogy Mikael félreértette őt. Fogalmam sincs mire utal ezzel. Nem is akarok gondolkodni. De ekkor meghallom azt a mondatot, ami sikeresen eljut a tompuló tudatomig, és képes felrázni. - Mit mondtál? Még van remény? Vissza tudod hozni? – pislogok fel anyámra, és ha akarnám, sem rejthetném el a szemeimben felcsillanó reménysugarat. Nem merek bízni már anyánkban, bármi kitelhet tőle. Lehet ez egy újabb csel. Bár tehetné ennél is rémesebbé a dolgokat? A poklot hozták el a családunkra. Nem merek bízni benne, de az a szívet melengető reménysugár már utat tört magának, és kapaszkodok belé, mint egy utolsó szalmaszálba.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Márc. 24, 2013 10:39 pm | Dermedten öleltem továbbra is a fiamat... azt, aki egyedül az én hibámból szenvedett emberként... egyedül énmiattam bántotta Őt Mikael... mert az én tomboló, nyughatatlan vérem volt az, aminek ő a gyümölcse lett... Fenrir és Én, a mi fiunk... A könnyeim még mindig záporoztak, mikor egy újabb hangot véltem felfedezni. Azt, ami még inkább egy tőrmártás volt a szívembe. Rebekah... az egyetlen, aki úgy szerette a testvérét, ahogyan senki más tnem tette. Mit érezhet ő?! Én az anyja vagyok, én másképpen szeretem, mint Ő! - Rebekah... - suttogtam, amennyire a könnyeimtől ez sikerült. Talán meg sem hallotta, annyira ordított, és zokogott... talán fel sem fogta, hogy hozzá beszélek... ami ebben a helyzetben még érthető is. Soha nem láttam még őt így előtte. Akkor sem, mikor Henrik meghalt, ezer évvel ezelőtt. A lányom egy érzékeny lelkű ember volt... talán ezek az érzelmek már mind kivesztek belőle, de a bátyja iránt soha. Még vámpírként is olyan volt vele, mint emberként. Hiába voltak viszályaik, mindig is számíthattak egymásra. - Rebekah... - próbáltam újra megszólalni, de ahogy szemeibe néztem, ahogy térdre esett, és korbácsolni kezdett szavaival, azt hittem, hogy azonnal kitépi velük a szívemet is. Ha most megölne, már nem változna semmi... a fiam halott maradna... és ő nem kapná vissza... csak kielégítené azt a vágyat, hogy most megöljön engem és Mikaelt. - ELÉG VOLT, REBEKAH! - emeltem meg a hangomat , miután elengedtem Nik kezét, és hiába rántotta meg a vállamat az eszement lányom, még így sem voltam képes elveszíteni a józan eszemet, mint ahogyan Ő azt most megtette. - Ezzel őt nem hozod vissza az életbe! - mondtam ki talán a legsúlyosabb mondatot, amit egy anya képes mondani. De ő is bántott engem... hogy szerettem én a gyerekeimet? Mindennél jobban... míg emberek voltak. - NEM megölni akartam őt! Mikael tette, ő... félreértett engem... - csuklott el a hangom. Ez nem volt jellemző rám. - Félreértette a céljaimat... azt hiszem, azért akarta megölni őt, hogy bosszút álljon... miattam... az én hibám. Igazad van! Én tehetek róla, mert nem avattam őt be, hogy ha meg is öl, nem halok meg... - mondtam suttogva, hiszen a beszéd is nehezen ment ilyen érzelmek mellett . - De nincs veszve semmi, Rebekah. Bízz bennem, kérlek... - sétáltam át az Ő oldalára, és megfogtam a kezét, majd a zokogó arca után nyúltam, és mélyen belenéztem a tekintetébe. - Meg tudom őt menteni... érted? Nincs még vége... ha az életembe is kerül, de megmentem a testvéredet... - súgtam olyan halkan, hogy talán a saját szipogásától meg sem hallotta. |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Márc. 24, 2013 10:18 pm | || Udvar || Őrült módjára sorban tépek fel minden ajtót, ami az utamba kerül. Egyedül a pinceajtó előtt torpanok meg. És mintha szoborrá fagynék, képtelen vagyok megmozdulni, tovább menni. Félek, hogy mit fogok látni. De erőt kell vennem magamon. Lassan lépkedek le a lépcsőn, de bár ne tenném. Bárcsak időben visszafordultam volna, és megkíméltem volna magam attól a látványtól, ami odalenn fogad. Még látom, hogy anyám leszedi a bátyámat a falról. Néma, hangtalan zokogásba kezdek. Csak a lelkem ordít, de nem tudok megszólalni, bármilyen hangot kiadni. Nem akarom elhinni azt, amit látok. Későn érkeztem. Későn... Nik... A vére csordult a falon végig. Kifeszítették... kifeszítette... Ő. Mikael. Akit valaha az apámnak tartottam, apámként szerettem. A szigora és büszkesége ellenére tiszteltem, felnéztem rá. Tudtam, hogy kegyetlen szörnyeteggé vált az évszázadok során. De arra a látványra, ami itt fogadott, kétszer ennyi év sem készíthetett volna fel. Ha a vámpírok képesek lennének elájulni, már rég eszméletlenül feküdnék itt. A lábaimat annyira gyengének és bizonytalannak érzem, de lassan, nagyon lassan egyre közelebb visznek a bátyámhoz. A holtestéhez. - Nik - suttogom a nevét, és ezzel egyidejüleg a végtagjaim végleg felmondják a szolgálalot. Szinte lehullok anyám mellé, aki csecsemőként dajkálja a fivérem tetemét. - Nem halhatott meg. - alig hallom a saját hangomat, az arcomról némán peregnek a könnyek. Nem is vettem észre, mikor kezdődött. A bátyám keze után nyúlok, mely élettelenül hever előttem. Át-lyuk-aszt-va. - Niiiik - tör ki belőlem a hangos zokogás, átvéve a korábbi néma ordítás és kétségbeesés helyét. Remegni kezdek, de ez már a düh jele is, ami szintén hamarosan robbanni fog bennem attól tartok. Ha nem lennék ennyire letaglózva, már anyám nyakát szorongatnám, talán a szívét is kitéptem volna. - Ti tettétek ezt! - fakadok ki hirtelen - Te tetted! Megölted őt! Megölted, ahogy Kolt is. Azok után, hogy megbíztunk benned... hogy voltál képes összejátszani azzal a szörnyeteggel? Nézd meg mit tettél! - rázom meg anyám vállait a testvérem holteste felett. - Milyen anya az ilyen? Hagytad kínhalált halni a fiadat! - hangom egyre erősödik, ahogy a remegésem is, a könnyeimtől pedig lassan alig látok. Felpattanok, és alig tudom visszafogni magam, hogy ne ugorjak a torkának, ahogy csupán röviddel ezelőtt Klaus is tette. - Egyáltalán hogy lehetsz életben? Láttam a holtested. Megsirattalak.... Elárultál bennünket.... Menekülnünk kellett.... Mégis te vagy az, aki most él, és ő az, aki... - nem tudom befejezni a mondatot, újra a földre csuklok, és Nik testére borulva utat engedek a könnyeimnek. Soha életemben nem éreztem még ennyire elveszettnek magam. Az elmúlt ezer évem Niklaus körül forgott, akár akartam, akár nem. Annyi fájdalmat okozott már nekem, mégsem tudtam volna nélküle élni. Képtelen vagyok rá.
|
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Vas. Márc. 24, 2013 4:47 pm | - Semmi -
Nem tartott sokáig, valóban nem.. Nem is számítottam másra, hiszen előzőleg is néhán ypillanat leforgása alatt jelentem meg azon az istentelen helyen, ahol végülis csodára leltem. Most pedig ugyanolyan gyorsan tértem vissza oda, ahonnan indultam. Azt hiszem legalábbis. A hely nem változott, de a végtelenül nyomasztó hangulat mélyebb lett. És.. Nem, én nem így mentem el. Hiszen .. Egy nő zokogott most a fal tövében, ölében egy élettelen testtel, és ölelte őt, mintha az élete múlt volna rajta. Dermedten néztem őket. Mégis mennyi ideig lehettem távol, Kollal?! Nik... Ezt suttogta elkeseredetten a nő. De nem lehet.. Niklaus... Meghalt.. - zakatolt a fejemben ez a két szó. A nő pedig nem lehet más, csak Esther. Senki más nem tud így ölelni, csak egy anya.. Egy szerető anya... Ezt azt hiszem én tudom a legjobban, hiszen.. Mikor az én testemet megtalálták, ott és úgy, ahogy Kol hagyta, anyám pontosan ennyire borult ki a történtektől, ha nem jobban.. Sosem tudnám elviselni a kínt.. Esther.. Miért nem csinál valamit? Ő tudna segíteni... Meg tudná menteni.. Hiszen, Kol sem végleg halt meg.. Visszajön, visszajön hozzám és együtt leszünk, ahogy annak már ezer éve lennie kellett volna.. A kelleténél jobban sokkoltak az események. Kol meghalt. Niklaus meghalt. Esther megsebesült... Valaki végleg el akarja intézni az Első családot, én pedig nem tudok szólni róla Kolnak.. Nem tehetek semmit, hiszen Esther sem lát... Nem ismert engem akkor sem, most sem.. Nem tudok tőle segítséget kérni, és.. Azt hiszem jogom sem lenne megzavarni a gyászban. Hiszen ennyi maradt neki a fiából, az a néhány könnycsepp, amit ejthet érte. Tagadhatnám, hogy mennyire megrendít a dolog, de ha látná a tekintetemet, mindent le tudna olvasni az arcomról. Ha tudnék könnyezni, már megtettem volna, de így még rosszabb. Nem bírtam tovább nézni őket. A kínt, amit az asszony érzett és már tapinthatóvá vált az egész helyiségben és hullámai rám is lecsaptak.. Nem bírtam. Menekültem. El innen.. Egészen addig, míg Kolt nem látom viszont.
- ... - |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Szomb. Márc. 23, 2013 11:31 pm | Valami láthatatlan út vezetett el idáig, a pincéig... hogy hol voltam, hát magam sem tudom... vagyis de... kezdett rémleni, hogy... eddig hol töltöttem az időmet. Candice testében. Valamit elrontottam... nagyon is. A varázslat félresikerült. Az ő lelke nem tűnt el, ott maradt az enyém mellett. És két lelket nem fogadhat be egyszerre a test. Nem férünk el egymás mellett. És az enyémet lökte ki magából... de vajon miért? Miért pont most? Kipattantak a szemeim, és a nyakam sajgását fogtam fel először. Valami rámragadt, pont ott... és fáradt kezemmel érintettem meg a sérülést. Már beugrott. Klaus harapott meg, mikor megpróbáltam őt megölni. Tudtam, hogy fel kell készülnöm erre a lehetőségre is. És meg is tettem. Ő nyert, én veszítettem. De ezek mind-mind apró csaták. A háború még közel sem ért véget. De mondhatni... még igazán el sem kezdődött. Felültem, majd lassan felálltam, de ahogy meg akartam indulni kifelé, valami olyasmit láttam meg, amitől... még az én szívem is összeszorult. - Klaus...? - kérdeztem, és szinte azon nyomban éreztem, hogy könnyekben kezd forogni a tekintetem. Ahogy az arcát láttam... már csak a torz kifordult KLaus Mikaelsont láttam... és ezt nem tudtam elhinni... Mikael megtette... DE NEM ÚGY, ahogyan én azt akartam! ÉN nem végleg akartam őt megölni... én csak addig, míg... megtalálom nekik a gyógyírt... hogy... kigyógyítsam őket ebből! - NIK! - jelentem meg ott előtte, és egy heves mozdulattal téptem ki belőle a fehértölgyet, de mindhiába... ez a szívét érte... - KLAUS! - ordítottam már, ahogy az anyai szívem szinte... felrobbant... Mikael megölte őt... ezer év után végre úgy ölte meg, ahogy mindig is akarta. De én nem így akartam. Forró könnyek mardosták végig az arcomat, és azt hiszem, közel ezer éve zokogtam így utoljára, mikor Henryt megölték... és ahogy néztem azt a módszert, ahogy Mikael megölte őt... a hideg és a borzongás fogott el... Odanyúltam az egyik karjához, hogy eltávolítsam azokat a szögeket, amik a falon tartották őt, de mintha az erőm még nem tért volna vissza... - Nik... minden rendben lesz... - súgtam neki, egyenesen bele a fülébe, ahogy a földön kötött ki a tetem, és az ölembe húztam őt, mintha még midnig az a tíz éves, védtelen kisgyermek lenne. - Én itt vagyok... és... és megmentem az életedet... erre megesküszöm neked... - beszéltem tovább, szinte egész testemben reszkedve, és összeszorított szemekkel folyattam tovább könnyeimet. Az történt, amit... nem akartam. Nem ÍGY akartam... Mikael... nem tehetted volna ezt... nem tehetted volna ezt a fiammal... neked semmi közöd hozzá... nekem igen... ő a vérem... a saját vérem, egy kaland gyümölcse... benne lakozott az a vadság, az a tűz, ami fiatalkoromban engem is magához kaparintott... ami miatt Klaus megfoganhatott... és Mikael magjában akarta kiírtani ezeket a tulajdonságokat... - Nem lesz semmi baj... - súgtam újra és újra, a haját simogatva úgy, mintha csak egy baleset érte volna... leesett volna a fáról, vagy éppen... lehorzsolta volna a térdét. Kezdek megőrülni... |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Szomb. Márc. 23, 2013 4:59 pm | - Majd csak utánad, kölyök! - nevettem az arcába diadalom teljes tudatában, és teljében, majd meglendült a kezem, és éreztem, ahogy a karó - mintha nem is lenne hús, és csontok, csak valami légiesen könnyű anyag - belehatol a mellkasába. Egyenesen a szíve kellős közepébe. Egy kiáltás... és ekkor Niklaus még utoljára felemelte a fejét, és a szemeiben megláttam a hajdani kisfiút. Azt, akit még - talán - kissé szerettem is, míg nem vált felnőtt férfivá, és olyan makaccsá, és engedetlenné. A vámpír, a hibrid mögött hirtelen feltűnt az ember. És a szempárban minden, amit őt azzá tette, ami most is. Fájdalom, szomorúság, a magány, és szeretetlenség. Aztán megjelentek arcán a vámpírhalál jelei... majd a feje lehanyatlott, és nem mozdult többé. Niklaus Mikaelson megszűnt létezni. [You must be registered and logged in to see this image.]- Viszlát a pokolban, fattyú - léptem hátrébb, és megszemléltem a "művemet". Különös, de nem éreztem semmit. Sem haragot, sem diadalt, semmit. Mintha minden semmivé vált volna bennem abban a pillanatban, mikor az ő szíve megszűnt dobogni. - Megtettem, Esther - sétáltam oda a koporsóhoz, és megsimogattam a drága halott arcát. - Bosszút álltam érted. De a munkám még nem ért véget. A többieken a sor. És nem nyugszom, míg mind itt nem fekszenek körülötted. Ígérem - szorítottam meg a hideg kezet, majd Niklaus testére többé egy pillantást sem pazarolva lezártam a koporsó tetejét, és kisétáltam a pincéből. Szükségem volt még néhány dologra... (Mikael háza) |
| | |
|
Elküldésének ideje ♛Szomb. Márc. 23, 2013 4:52 pm | Már szinte egy töménytelen, másodperc nélküli fájdalommá olvadt össze bennem minden, ahogy a másik kezembe is beleverte a szöget. Éreztem, hogyan mállik szét a húsom és minden izmom a vasszög útja nyomán, és éreztem a saját, földre csepegő vérem illatát. Azt hittem, ezzel vége... hogy itt hagy kiszáradni. A legkeservesebb vámpírhalál... de nem reménytelen. Mert a testvéreim még a házban járnak. És megvannak a módszerek, hogy felhívjam magamra a figyelmet... De amikor megláttam, mit hoz ezúttal a kezében Mikael, a remény legutolsó szikrája is kihunyt bennem. Ez hát csakugyan a vége. Én, az egyik Első, a világ leghatalmasabb hibridje... ezennel tényleg befejeztem az életemet. - Utolsó kívánság? - néztem Mikael szemébe. - Van. ROHADJ MEG! - köptem az arcába. |
| | |
|
A poszt írója ♛ Ajánlott tartalom Elküldésének ideje ♛ | |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
• az új oldal nyitásáig •
• ROTM FRPG •
|
Pént. Május 31, 2019 10:58 pm Szer. Május 29, 2019 1:28 am Kedd Május 28, 2019 8:31 pm Hétf. Május 27, 2019 11:26 pm Szer. Május 22, 2019 12:03 pm Hétf. Május 20, 2019 10:43 am Szomb. Május 18, 2019 10:03 pm • ROTM FRPG • |
|