Kor: kb. 1000 Faj: Boszorkány PlayBy: Michelle Trachtenberg
Irina az én elfeledett kishugom, aki apám anyámtól való félrelépésének következménye. Anyai ágon örökölte varázserejét, és kb. 16 éves lehetett (én akkoriban már vámpírként jártam a világot.) amikor elvégzett magán egy olyan varázslatot, aminek a következtében azóta nem öregedett. Tulajdonságok: A belső tulajdonságai teljesen ütköznek az enyémekkel. Velem ellentétben ő mindenkivel kedves, és jószívű (a vámpírokat viszont nagyon nem bírja). Mindig próbálja a könnyebb, egyszerűbb megoldást választani. Utálja a konfliktus-helyzeteket, de ha kell, akkor elég keményen megvédi magát. Bárkin nagyon könnyen megesik a szíve, ami valljuk, be ebben a városban nem túl jó. Kapcsolatom vele: Kezdetben utáltam a tudatot, hogy van egy testvérem, aki ráadásul nem is anyámtól született. Hozzá kell tenni, ez azért volt, mert én már idősebb voltam, kb. 12 éves, és nem volt ínyemre, hogy folyton vele foglalkoznak. Ez idővel megváltozott, és elválaszthatatlanok lettünk. A legjobb barátnőmként tekintettem rá, de sajnos nem tölthettem vele sok időt, mert megjelent a Mikaelson család. Innentől kezdve már nem igen foglalkoztam Irinával, mert sokkal jobban lefoglalt az Elijah iránt érzett szerelmem. Hogy Irina miként élte meg ezt az időszakot, azt az alkotóra bízom. Smile
Az előtörténetet szintén rábízom az alkotóra bízom, de amit még tuni kell: Irina nem tudja,hogy vámpír vagyok, vagy hogy egyáltalán élek, így ez még komoly bonyodalmakat okozhat.