Ember •• A legerősebb vagyok mind közül, ne bízd el magad ⊂ my only hope for happiness
⊂ mayor of seattle, leader of the Council
|
A poszt írója ♛ Cora Bouchard-Taylor Elküldésének ideje ♛Szomb. Feb. 16, 2013 12:59 pm Ugrás egy másik oldalra ♛ | elena gilbert • becenév: - • születési idő: 1993. június 22 • születési hely: Mystic Falls • kor: 21 év • play by: Nina Dobrev • foglalkozás: főiskolai hallgató
| |
• faj: vámpírok • család: A szüleim meghaltak. Legalábbis azok, kik kiskoromban örökbefogadtak, és felneveltek. Az anyámat csak egyszer láttam, az apámat ki nem állhatom. De ki kedveli John Gilbertet? Az egyedüli, akivel remek kapcsolatot ápolok, az az öcsém. Jeremy.
a felszín alatt "Okos, kedves, ámde roppant makacs" Ezek a jelzők azok, amik leginkább Elenára illenek. A szülei halála előtt egy életvidám lány volt az iskolában, szeretett a barátaival lógni, divatról vagy szerelmi kapcsolatokról dumálni, vagy éppen tanulni, hiszen a szülei ezt a példát mutatták neki. Miranda és Grayson halála után viszont a személyisége több pontban megváltozott. Egyetlen bizalmas barátja a naplója lett, visszahúzódóvá vált, de jelleme határozottságát megőrizte, mint nővér, és barát. Az évek során azonban fejlődött személyisége, hol pozitív, hol negatív irányba. Mostanság egyre több Petrova-béli jellemvonást lehet felfedezni rajta. Külsőm: A divatos helyett a sportos megjelenést alkalmazza, de ha bármilyen esemény kerül megrendezésre, szép alakja miatt szinte bármilyen ruha jóláll rajta. A szeme barna, ahogyan a haja is, amit általában egyenesen, nagyritkán göndörítve "hord".
user információk • Név: LENA • Kor: 19 év • Multik: sok van
| életem lapjaiKorán volt még, mégis megszólalt az ébresztő, és az őrjöngő zene máris üvölteni kezdett a fülembe. Igen, Pink a kedvencem. Erre szerettem kelni, hiszen valami furcsa jókedvet adott nekem. Olyat, amely arra buzdított, hogy rögvest kipattanjak az ágyból, és energiával telítődötten érezzem magamat. Letoltam magamról a takarót, megindultam a tükör felé, és egy fáradt mosoly kíséretében kezdtem készülődni. Az ágyam végében ott hevert a szurkolólány jelmezem, és tudtam, amint beérek az iskolába, elszámolással fogok tartozni Caroline-nak, amiért a tegnapi próbát kihagytam. Szinte már a fejemben keringett hangja, miszerint főbenjáró vétket követtem el, de meg kell értenie, az öcsém sötét korszakot él, és néha csak egyszerűen nem lehet őt egyedül hagyni. Finom illatok csapták meg az orromat. Jenna néni és anya már biztosan a konyhában várnak. Apa talán már dolgozik. És erre mosolyognom kellett. Mindig büszke voltam arra, hogy mi és ki az apám. Mystic Falls legjobb orvosa. Ez nem is vitás. És a legjobb ember, akit valaha csak ismerhettem. - Jó reggelt, Jenna néni - mondtam a nénikémnek mosolyogva, miközben átléptem a konyha küszöbét, és miután szeretetteljesen megöleltem őt, végignéztem a terítéken, valamint a serpenyő kínálata sem maradhatott ki. - Ez istenien néz ki - suttogtam halk kuncogással, majd megfordultam, ahogy újabb lépteket véltem hallani. - Anya... - jött ki hang a torkomon még mindig lelkesen. Mindig így kellett volna felkelnem. Nyilván ilyen vagyok, ha nem bal lábbal kelek ki. Egy csókot adott az arcomra, majd társult Jenna nénihez, és együtt folytatták a reggelikészítést. Jeremy még mindig a szobában ücsörgött... nem volt sehol... apa már elment dolgozni. Ezen kívül tökéletes volt a családi összhang. Jobbat nem is kívánhatnék...
Szemeim úgy pattantak ki, mintha ágyúdörgés zúgott volna a fülem mellett. Szívem hevesen vert, és mintha némi verejtéket éreztem volna arcomon, ahogy lassan, de biztosan visszatértem a jelenbe. Nem tudom, mikor hallottam utoljára emberi hangot. Mikor ettem, vagy ittam utoljára. Azt hiszem, hirtelenjében még a saját nevem felfogása is túlzottan nehéz feladat lett volna. A végtagjaim nehezen emelkedtek... vagy csupán képzeltem, hogy próbálom őket mozgatni? Már semmit sem tudok. Csakis egyetlen egyet. Stefan szavai még mindig ott időztek a fejemben: vámpír vagyok. Majd Damon... vagy iszom, vagy meghalok. Könnyburokba burkolózott tekintetem, ahogy a ruhám szélét kezdtem gyűrögetni ujjaim között. Vámpír... az lettem, amivé soha nem akartam válni. Damon vére a szervezetemben volt. És ő azt mondta, nem ihatok másból, csak élő, emberi vénából. Szinte kötelezőnek érzem azt, hogy ez tényleg így történjen. De ott volt bennem a másik hang is: SOHA! Nem akarok embereknek ártani. Én, aki mindig próbálta őket védeni, most legyek olyanná, aki onthatja is az életüket? Hogyan néz majd rám Jeremy? Vagy Jenna, ha látja onnan, ahová került, hogy mivé lettem? És a szüleim... a halott szüleim, akiknek a sírja a mai napig menedék, szörnyetegnek gondolnak majd? Annyi gondolat gyötör, de mikor kapok rájuk választ? Talán... mikor mindennel ejön az ideje. Léptek zaja ütötte meg szokatlanul is pontos és éles fülemet. Ilyen hangokat, ilyen illatokat előtte soha nem érzékeltem, mint most. Már kezdem érteni, hogy miben más ez az élet. De talán miután túlesem az első táplálkozáson, még ennél is erősebb érzések kerítenek hatalmába. A vér, ahogy eszembe jutott, furcsa hatalma alá kerített. És összecsapott elmémben a két hang: vér, vagy az emberek élete? Melyik az erősebb? És már tudtam... tudtam, hogy mi a válasz erre a roppant egyszerű kérdésre... tudtam úgy, ahogy tudja Stefan, és tudja maga Damon is. Ők maguk már többször is bűvkörébe estek ennek. - Táplálkoznod kell, Elena - hallottam egy hangot a fejemben, és úgy álltam két lábra, mint valami megszállott múmia. És ekkor találtam szembe magamat azokkal a rácsokkal, amik rögtön felidézték, mi minden történt velem nemrégiben. Félelem kezdett uralkodni felettem, ahogy jegessé vált ujjaim a rácsokra csavarodtak, és szívverésem felgyorsult. - Ennem kell... Stefan... muszáj ennem... - mondtam elkínzottan, és szinte éreztem, hogyan válok egyre sápadtabbá, és hogy karikák jelennek meg a szemeim alatt. Nem akarok meghalni... Jeremynek szüksége van rám. Korgó gyomrommal meredtem tovább magam elé, majd valami furcsa hang... és ott hevert előttem egy test... ott, a padlón. És olyan vágyódást éreztem egyik pillanatról a másikra, amelyet eddig talán még soha. Hiszen vértócsa jelent meg feje körül. - Igyál, Elena - jött egy hang. Stefan. Itt van. Nem hagy egyedül. De most még erre a gesztusra sem voltam képes halványan mosolyogni sem. Tudtam, hogy meg kell küzdenem azért a vérért... Először térdre estem, majd vissza a fenekemre, és úgy nyúltam ki a rácsok között, hogy próbáljam megkaparintani a tócsát. Először csak a padlót érintettem... por ragadt az ujjaim végére. Erőm már alig maradt, mégis meg kellett küzdenem ezzel a feladattal... ha ez legyőz, akkor minden le fog. Testem megfeszült, próbáltam akkora levegővételeket venni, hogy valahogyan még jobban átférjek a rácsokon, de ahogy teltek a másodpercek, csak azt éreztem, hogy mindez esélytelen. S ekkor folyadékot éreztem ujjaim alatt... meleg volt még... friss. És már csak ettől erek jelentek meg szemeim alatt... egy könnycsepp buggyant ki a szememből, mikor... ajkaimhoz emelve megízleltem az életet... |
- Spoiler:
;; Katherine returned ;;
És alig érkezett meg, már játszotta Elenát. Hogy ezek után mi történt? Az események felgyorsulva követték egymást… Stefanon úrrá lett a múlt szelleme, és megcsókolta Katherine-t, aminek szemtanúja is lett, az arrogáns báty, Damon személyében. És mit tehetett volna, ha nem azt, hogy megy bemártani az öccsét Elenának? A történetünk fordulatai innentől veszik kezdetét…
;; The broken heart ;;
A Grill volt szemtanúja mindennek. Damon tartózkodott: elmondja-e vagy sem… de Stefan nem tudta, hogy Damon látta a csókot Katherine-el, és felhergelte testvérét, minek következtében Elena mindent megtudott. Stefan és Elena szíve egyszerre hasadt meg, de a lány kimondta az utolsó szót: VÉGE! Ő nem tudta elfogadni, hogy a szerelme szíve kétfelé osztódjon. Nem akart olyat szeretni, aki mást is szeret. Így került közelebb hozzá Damon, aki támaszt nyújtott számára, vele egy időben pedig Elena igazi édesanyja, Isobel is felbukkant. Hogy könnyű volt-e Elenának a megbocsájtás vámpír édesanyja irányába? Nem két perc alatt történt meg, de végül eljött a pillanata. És annak is, hogy Elena találkozzon Katherine-el. Fenyegetések sorozata vette kezdetét. Ki gondolta volna akkor, hogy a fenyegetések igazságalapúak is lehetnek? A kórházban minden kiderült, ahová Elena került vérveszteség (hiszen egy nappal előtte Damon verbénát kapott, és Elena ajánlotta fel a vérét, hogy az idősebbik Salvatore ismét erőre kapjon), és kimerültség „vádjával”. Katherine élete Elenáéhoz van kötve. Ha egyikük megsérül, megsérül a másik is. És ha az egyikük meghal… meghal a másik is. Vajon ki kreálta ezt az ostoba varázslatot? Később ez is kiderült… Oliver, Katherine évszázadokkal azelőtti „fogva tartója” kényszerítette rá egy boszorkányra, hogy átkozza meg Katherine-t. Azóta a nő menekült a férfi elől… aki viszont egyre több jelét adta annak, hogy visszatérni készül Mystic Fallsba. És a célja: A hasonmás, és az őse elpusztítása. De előtte még zajlottak tovább az események… Sophie, aki a Salvatore család régi barátja, beszélt Elenával Stefanról… a lány tanácstalanságba esett. Mert mindkét testvért szerette… mégis döntenie kellett… és Stefan mellett döntött. De nem zajlott minden olyan zökkenőmentesen, mint ahogy azt elképzelték. Damon hiába próbálta érzéseit kizárni, elhatározta, hogy visszaszerzi a lányt… vagy ha azt nem, hát megmutatja neki bármilyen eszközzel, hogy kit is szeret valójában. Elena és Stefan boldogan töltötték a napjaikat együtt, de Damon felbuzdulása – főleg az Elena szobájában történő csók végett – nem akart véget érni… és terve megvalósítására a Farrah nevű unokahúgának szülinapi partiját találta megfelelő időpontnak… amely Halloween éjszakájára esett…
;; Halloween ;;
Mindenki elővette a szekrényből a jelmezét, és magára öltve igyekezett eljutni a Salvatore birtokra. Elena Stefant kérte fel kísérőjének, és egyikük sem gondolta, hogy az este nem várt fordulatot fog venni. Damon is talált partnert aznap estére, hogy Elenát féltékennyé tehesse vele, és sikert ért el. Elena gondolkodni kényszerült: vajon jól döntött-e Stefan mellett, ha közben féltékeny Damon partnerére? A választ nem tudta megtalálni. Mert hiába Isobel és Sophie védelmező gyűrűje, Damon sikeresen Elena közelébe férkőzik, és megigézi:
„Elena, azonnal karolj át, és egy hang nélkül kövess!” És beérve a birtok nappalijába, csak fokozódott a többi igéző szóval… „ Csókolj meg! Amint megérkeznek, Elena, mondd meg nekem, hogy engem szeretsz. Mondd, hogy én vagyok a mindened.”
És így történt. Megérkezett Stefan… Sophie, Bonnie és Isobel kíséretében. Az érzelmek váltakoztak mindannyiukban, Elena nyaklánca visszakerült a zsebébe, így az igézést kizárták… viszont jött a vallomás Elena részéről… Nem szereti Stefant! De nem érezte maradását. Meg akart szökni a sorsa elől. Elmenekülni az érzésektől. Damontől. Stauntonba vette az irányt… de az oda vezető úton Lee (Oliver társa) foglyul ejtette.
;; The reality: I love Damon ;;
Lee egy sikátorba vitte Elenát, ahol megkötözte. És mi volt a célja? Tudta nagyon jól, hogy hamarosan megérkezik a lány „felmentő serege”. És ő úgy akart véget vetni a hasonmás életének, hogy mindenki lássa, aki valaha szerette… így is történt. Megérkezett Isobel, Sophie, Farrah, Stefan és Damon… Lee nem számolt az embertöbblettel. Elena egy óvatlan pillanatban kiszabadult. Lee-t pedig egy láthatatlan erő szúrta le… egy karóval, egyenesen a szívébe. Ezek után mi történt? Minden két perc alatt… Damon ki akart sétálni a napra, miután őszintén szerelmet vallott Elenának, és lehúzta a gyűrűjét, hogy odaadja a lánynak… de Isobel tett ellene, hogy ez ne történhessen meg: saját életét kockáztatva húzta fel Damon ujjára a saját gyűrűjét… és ez a cselekedet egy dolgot vont maga után: Elena beismerte érzéseit… miszerint soha nem tudna élni Damon nélkül.
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK. Egyszer.
A hozzászólást Elena Gilbert összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Feb. 01, 2015 11:00 am-kor. |
|
◆ after killing, the "you're a joke" face is my speciality ◆
|
A poszt írója ♛ Tatia Petrova Elküldésének ideje ♛Szomb. Feb. 16, 2013 1:30 pm Ugrás egy másik oldalra ♛ | elfogadva, isten hozott! Drágaságos Elenám!! Már az idézetért is odavoltam, ez az egyik kedvencem a VD-ből, ahogy pedig tovább olvastam és vége lett a karakterlapodnak csak úgy néztem magam elé, hogy miért van vége? Én még olvasni akartam! Nem titok, hogy imádom, ahogy írsz és fogalmazol, az ember teljesen bele tudja élni magát. Legalábbis én biztosan. Szóval remélem nem bánod, hogy én fogadtam el az újraírott lapodat. Tatia még mindig utál (ám dörzsölgeti a kezét, hogy kezdesz végre méltó lenni a Petrovákhoz), én viszont épp ellenkezőleg, de hát tudod te ezt jól. További jó játékot! |
|