Nem tudom, hogy mennyit kellett várnom a dicső megjelenésre, mindenesetre jóval flegmább reakciót kaptam, mint amit vártam. Remek, remélem itt fogja vágni a sértődöttet, mert épp olyanja van neki. Annyi szent, hogy akkor világgá fogok menni, mert engem senki de senki nem ért meg. Végignéztem magamon, vajon mennyivel vagyok én túlöltözöttebb, mint Ő, majd megköszörültem torkomat, és szóra nyílt a szám. - Üdv neked is - tegeztem le rögtön, majd egy jókora sóhajtással támasztottam meg tenyeremet az ajtófélfában, és szemmel láthatóan végigmértem a lányt. Nem volt már olyan lány, hanem inkább nő. És ha jól látom, mintha lenne ott valami deréktájon. Lényegtelen. Nem az én ügyem. - Nemrég költöztem a szomszédba, és még nem volt időm vásárolgatni.. esetleg tudna nélkülözni egy doboz tejet? - kérdeztem vigyorogva. Meglehetősen szemtelen vagyok.
Épp a fürdőből tartottam egyenesen a takaró alá, mikor megszólalt a csengő. Először...csak azt hittem, félrehallok, hiszen nem ez lenne az első. John utáni várakozásom olyannyira rögeszméssé vált,hogy ha napi kétszer nem szólt a fülemben a jól ismert "ring"-gel kezdődő és "ring"-gel végződő nóta, akkor egyszer sem. De az émelyítően fülbemászó, és akaratosan tapadó dallam csak nem akart elhalni. Tehát ... valaki jött. John.. nem.. nem...De,ha mégis? Szorosra húztam derekamat övező anyagcsíkot, és köntösben,illetve nyulas mamuszomban csoszogtam az ajtóhoz. "Most,vagy soha!" pillantást vetettem a kilincsre, és leakasztottam a kis lánccal biztosított pöcköt. Az ajtó csak résnyire tárult, de már láttam, ezek a fekete tincsek nem John-hoz köthetőek. Végül kilökve az egész deszkaajtót pislogtam álmosan látogatómra. - Segíthetek? - kérdeztem rideg közönnyel. Talán csak a csalódásom tükröződött hangomban, talán az,hogy nem kívánok bármely részeg suhancot elhajtani innen...
Egy jókora sóhajtással álltam meg az ajtó előtt. Kis híján felbuktam a lépcsőkben, ami remek indittatása lett volna a jószomszédi iszonynak, vagy... viszonynak?! Talán sok filmet nézek, és már nem ott jár az eszem, ahol valójában kéne. Megigazítottam magamon az inget. Én is nemrég költöztem, s ahogy észrevettem, a szomszéd bige se túlkoros a környéken. Ismerkedhetnénk. Ami sajnos ezúttal részemről hátsó szándékokból áll, hiszen nagyjából semmi élelmiszerem nincs otthon. Vagy kunyerálok tőle, vagy netán meghív egy egész vacsorára..! Nem is tudom, hogy melyik gondolattól kopog jobban a szemem, de túl smucig vagyok vásárolgatni. Alapvető dolgokra is. Változtatni kellene a hozzáállásomon. Megálltam az ajtó előtt, beletúrtam a hajamba, majd vártam. Nem nyitottam be, pedig épp marha nagy kedvem lett volna hozzá! Ja, a csengőt is meg kellene nyomni!