lementett játékok 3/3.
Charlotte Tatia Petrova
« Benne vagyok. De csak akkor, ha tényleg megesszük a pincéreket is. » Kötöttem ki, mint valami ötéves kislány, aki azt mondja, hogy csak akkor megy el vásárolni a szüleivel, ha megkapja a kedvenc csokiját. « A fürdő a múltkor is olyan jól ellazított, legalább nyugodtan tudok majd vacsorázni is. » Vontam vállat mosolyogva, miközben átölelte a derekamat, én pedig a nyakát átkarolva hátulról beletúrtam a hajába. Az érzelemváltás most hágott nálam a tetőfokára és komolyan úgy éreztem, megőrültem.
« Akkor mehetünk? Most már én is tudom, hogy merre van a fürdőszobád. » Rákacsintottam, aztán elindultunk a fürdő felé Talán nem fojtjuk egymást vízbe...
Klaus fürdőszobája
Klaus
- Akkor változtassunk a sorrenden - öleltem át Tatiát. - Kezdjük a forró fürdővel, közben megrendeljük a vacsorát. És ha végeztünk a kajával meg a pincérekkel, utána meglátjuk, mi jöhet. Hogy tetszik így az ötlet? - fogtam meg a derekát.
Charlotte Tatia Petrova
« A vacsora jöhet, de előrebocsájtom, hogy én nem tudok úgy főzni, mint a hasonmásom. » Figyelmeztettem jó előre viccelődve, de a további ajánlataira is bólogattam. Persze, hogy benne voltam, hiába akartam megfojtani körülbelül egy órával ezelőtt. Ezért is mondogatom mindig, hogy teljesen elveszítem az irányítást magam felett, ha mellette vagyok.
« Egy újabb szép éjszakának leszünk részesei? Mint a múltkor? » Kérdeztem rá mosolyogva, közben pedig szépen pislogva.
Klaus
- Azért jó, hogy vannak szép emlékeink is, nem? - néztem rá, kissé visszamerengve a múltba. - Na és most mi legyen? Vacsora, pezsgő és egyebek? - kérdeztem. - Kiegészíthetnénk még egy forró fürdővel a végén.
Charlotte Tatia Petrova
Ismét mosoly ült ki az arcomra, amikor átölelt és bólintottam a szavaira, amelyek velem is felidéztették a régmúltat. Azt az éjszakát, amikor majdnem betört a farkas a kunyhómba és amikor Klausnak muszáj volt hajnalok hajnalán kiosonnia, hogy az apja nehogy észrevegye, hogy elszökött. Veszélyes, de szép időszak volt az.
« Persze, hogy emlékszem. Soha nem fogom elfelejteni. » Mondtam még azelőtt, hogy megcsókolt volna, de utána csak élveztem csókja ízét. Átkaroltam a nyakát és ugyanúgy csókoltam, ahogy annak idején, ezer éve. Finoman, mégis szenvedélyesen.
Klaus
- Ahhoz nem kell megnyerned semmit - léptem oda Tatiához. - Azt anélkül is megteszem - súgtam, és átöleltem. - Emlékszel még a kunyhódra? Arra a teliholdas éjszakára, mikor átosontam hozzád? Azon az éjszakán voltunk először együtt mi ketten. Lehet hogy hihetetlen, de az elmúlt ezer évben is az maradt életem legszebb éjszakája - hajoltam oda Tatiához, és lágyan, szenvedélyesen megcsókoltam.
Charlotte Tatia Petrova
Mosolyogva hallgattam, hogy mi is lenne az ő kívánsága és a mosolyom most őszinte volt. Jól hangzott, amit mondott, tényleg elgondolkoztam rajta, hogy hagyom nyerni, bár ha így folytatom, mint most, akkor nem is nagyon kell majd visszafognom magam.
« Az én kívánságom... ezen még nem gondolkoztam. » Vallottam be őszintén, de aztán eszembe jutott valami. « Bár ha jobban belegondolok, most csak egy apróság jut eszembe. » Gondolkoztam el halvány mosollyal az ajkaim szélén és így pislogtam rá. « Szeretném, ha megcsókolnál. Úgy... úgy, mint régen. A többit pedig majd kitalálom. » Tettem még hozzá ezt is.
Klaus
- Most nyilván azt hiszed, hogy azt fogom kérni, töltsd velem az éjszakát. És nem is tévedsz. Tényleg azt kérem majd. De... csináljuk úgy, mint régen. Persze modern keretek között. Rendelünk egy hangulatos vacsorát. Megesszük, a pincérekkel együtt. Aztán pezsgőt nyitunk, beszélgetünk... és a többi meglátjuk. Ez az én kívánságom. Viszont ezek után kíváncsi vagyok a tiédre is - támaszkodtam az asztalnak, még mielőtt újra dobásra készültem volna.
Charlotte Tatia Petrova
« Amíg dobok, elmondhatnád, mi lenne a te kívánságod. Akkor lehet, hogy meggondolom magam és hagylak nyerni. » Bátorodtam fel ismét, de ekkor még nem tudtam, hogy nem nagyon kellett volna ugrálnom, hiszem az eredményjelző ismét nem mutatott valami fényes pontszámot.
« Lehet, hogy nem is lesz rá szükség, hogy hagyjalak nyerni. Ha így folytatom, fogsz te magadtól is. » Nevettem el én is magam már kínomban, hiszen az összes eredményem egy hármas, egy húszas és egy tizennyolcas volt.
Klaus
Felnevettem, ahogy megláttam a roppant sovány eredményt, és kissé nagyobb erőre kapott a magabiztosságom.
- Na, így csinálják a menők, figyelj - dobtam gyors egymásutánban, és elégedetten néztem a táblát. - Egy bullseye, egy huszas és a nyolcas. Nem rossz. Te jössz... bár még most is te vezetsz.
Charlotte Tatia Petrova
« Neked van szükséged Robin Hood képességeire, én ki vagyok békülve a sajátjaimmal is. » Mosolyogtam rá, amikor kézbe kaptam a nyilakat és megforgattam azokat az ujjaim között. A helyemre álltam, de egy pillanatra még Klausra pislogtam. « Pedig kettőnk közül én vagyok az, aki inkább részeg. » Vallottam be kissé elhúzott szájjal, aztán újra dobtam. Igen, az ital tényleg megtette a hatását, az eredményem nem lett a legfényesebb. Sőt...
« Azt hiszem, így büntetnek a fenti hatalmas a nagyképűségért. » Vontam vállat nemtörődöm módon, amikor az eredményjelző mindössze 20 pontot mutatott. Ezt érdekesen megcsináltam..
Klaus
- Asszem, erőteljesen te vezetsz - morogtam, aztán némi célozgatás után újra dobtam. Ebből kettő találta el a táblát - elég vérszegény eredménnyel - egy pedig magába a falba állt bele.
- A vámpírerő mellé megkaphattuk volna Robin Hood képességeit is - motyogtam, és összeszedtem a nyilakat. - Most már csak reménykedem, hogy amit te kívánni fogsz, az ugyanaz, amit én kívánnék - álltam arrébb, hogy a helyemre állhasson.
Charlotte Tatia Petrova
Eltátottam a számat az eredményt látva és úgy döntöttem, most már ideje egy kicsit jobban belehúzni és megmakacsolni magam. Már csak azért sem hagyhattam, hogy nyerjen, maga a tudat nem volt kedvemre való.
Újra dobtam, kissé hunyorogva céloztam meg a táblát a "jó munkához idő kell elven" elindulva. Meg is lett az eredménye.
« Tripla 20, bull és egy 12-es. Na ki vezet most? » Tettem fel a költői kérdést egy kacsintással megspékelve. Így volt az igazán élvezetes, vámpírral már amúgy is régen játszottam.
Klaus
Kissé szarabbul éreztem magam meglátva az ő eredményét, aztán megfenyegettem az ujjammal.
- Csak ne hidd, hogy hagylak nyerni. Olyan könnyen nem kapod meg a bőrömet - fogtam újra meg a nyilakat, és nemsokára elégedetten néztem rá. - Tessék. Három bulleye. Százötven pont. Vezetek - kacsintottam.
Charlotte Tatia Petrova
Kíváncsian vártam, hogy ő mit produkál, de amikor megláttam az eredményét, muszáj volt felkacagnom. Nem bírtam ki, hogy ne kárörvendve nézzek rá, közben pedig megállás nélkül vigyorogtam.
« Profi? Ettől még Mickey egér is jobb. » Kihúztam a nyilakat a táblából és ismét meglendítettem a kezem, hogy az eredményemet látva elkapjon az öröm. « Igen! » Kiáltottam fel vigyorogva, megpördülve magam körül. « Tripla 13, dupla 20 és külső bull. Édesem, jobb ha odafigyelsz. » Paskoltam meg a vállát mosolyogva.
Klaus
- Igen, tényleg rozsdásnak tűnsz - álltam az ő helyére. - Megmutatom, hogy csinálja ezt egy profi - vonogattam a szemöldökömet, hogy egy perccel később a tenyerembe rejtsem az arcomat. - Tripla egyes... és két kettes. Elsüllyedek - motyogtam, és nehéz volt nem észrevenni Tatia arcán a kárörömöt.
Charlotte Tatia Petrova
« Persze, hogy van. Anélkül semmit sem ér az egész. » Válaszoltam komolyan a kérdésére, aztán javaslatára bólintottam. Jelenleg semmi olyasmi nem jutott eszembe, amit kívánhatnék tőle. De ki tudja, talán a végére beugrik valami.
Megforgattam a szemeimet, miszerint ő mindenben jó és rögtön el is dobtam a legelső nyilat, aztán a másodikat és a harmadikat. Az eredményjelző jelzése szerint pedig a dobásom kereken hatvan pontot ért. « Szégyen, nem szégyen, kissé berozsdásodtam. » Vontam vállat és amíg ő nekikészülődött a dobásnak, én felhajtottam az italomat és újat töltöttem magamnak.
Klaus
- Nocsak, tétje is van a fogadásnak? - kérdeztem. - Maradjunk annyiban, hogy a vesztes teljesíti a győztes bármely kívánságát. Na jó, olyat, ami nem jár kimondottan emberáldozattal - nevettem. - Szóval, akkor kezdj. És kösd fel a gatyádat. Mindenben jó vagyok - húztam ki magam. - Miért pont ebben ne lennék? - kacsintottam.
Charlotte Tatia Petrova
Elnevettem magam a kijelentésén és megmarkoltam a nyilakat, hogy aztán elrugaszkodjak a biliárdasztaltól és a megfelelő távolságra álljak meg a táblától. Ám mielőtt dobtam volna, még Klaus felé fordultam a fejemben megforduló kérdésem miatt.
« Tételezzük fel, hogy nyerni fogsz, bár ezt erősen kétlem... » Tettem még hozzá húzva egy kicsit az agyát. « Akkor mi lesz a jutalmad? » Kérdeztem rá kíváncsiskodva.
Klaus
- Az után a jókora fakaró után egy darts nyíl már meg sem kottyan - legyintettem, aztán előkerestem a nyilakat, és bekapcsoltam a darts tábla eredményjelzőjét. - Tessék - adtam oda neki a piros színű nyilakat, míg magam a feketéket ragadta meg. - Te kezdesz. Ötszáz pontig megy a játék.
Charlotte Tatia Petrova
A halk zene hatására elmosolyodtam, a kezembe kapott italba pedig rögtön belekortyoltam, aztán körbehordoztam a tekintetem a szobán. Szépen volt berendezve, kellemesek voltak a színei és tényleg nyugodt volt. Itt aztán lehet pihenni, az tény.
« Ha már Elena kipróbálta a billiárdot, nem lesz akkora élmény nézned engem, ahogy azzal játszok. » Kacsintottam rá és újabb kortyot ittam az italomból, hogy az alkohol egy kicsit eltompítsa az agyamat. « A darts jó lesz. De vigyázz, mit kívánsz, az erdőben is azt hitted, hogy csak hülyéskedem. » Figyelmeztettem már halvány mosollyal a számon és a billiárd asztalnak támaszkodtam.
Klaus
(nappali)
Ahogy beléptünk elindítottam egy nyugodt kis zenét, majd öntöttem két pohár italt, és az egyiket a kezébe nyomtam.
- Egy biliárdparty? A kis hasonmásod nem túl jó benne. De van itt akár egy dartstábla is. Sőt, ha felidegesítelek, nem muszáj mindig a táblára célozni - vigyorogtam.
Klaus
- Bátor, és őszinte kislány - mosolyogtam rá, aztán kifelé tereltem, a konyha felé. - Van rá kb húsz métered hogy eldöntsd, mit fogsz főzni nekem - nevettem rá.
(konyha)
Elena Gilbert Salvatore
Keserűen elmosolyodtam, miután feltette a kérdését. A jó öreg Talio elv...
- Szóval hogy már csak azért is, szemet szemért, fogat fogért? - kérdeztem, de ugyanolyan komolyan, ahogy ő beszélt hozzám. - Ne kérd tőlem, hogy olyasmit valljak be, ami nem lenne fair sokakkal szemben... - ráztam meg a fejemet, és próbáltam a tegnapi haragomat előásni, hogy tudjak erre valami épeszű választ adni...
- Az a legnagyobb hibám, hogy Tatia és Damon "érintkezései" nélkül is szívesen megcsókolnálak bármikor... - ismertem be végül. Ennyit arról, hogy a testi vonzalmat is kiöltem magamból. - De mivel tisztában vagyok a te érzéseiddel, nem teszem meg.
Klaus
- Naná, hogy akarom. És az sem zavar, ha ebéd lesz belőle - mulattam jól. - Egyébként, most én kérdeznék valamit. Ha megtudnád... vagy ha sejtenéd, hogy Damon és Tatia közel kerül egymáshoz.... nem, nem fog megtörténni, csak elméleti kérdés - emeltem fel a kezem, látva elkerekedett szemét - szóval nyugi. Na szóval... adott helyzetben, megcsókolnál engem? - kérdeztem tőle komolyan.
Elena Gilbert Salvatore
Csak egy bólintással jeleztem, hogy felfogtam, amit mondott. Legalábbis azt biztosan, hogy Tatia nem fog lefeküdni a férjemmel. Már ha jól ismeri... és nekem ez volt a legfontosabb. Ha már ide kényszerültem, és Tatia átvette a szerepemet, akkor... akkor Damont ne vegye el tőlem se egy alkalomra, se többre... elég belegondolnom, hogy ők ott ketten megcsókolják egymást, és menten rosszul érzem magamat.
- Rendben - modntam végül ennyit. - Akkor... akarod azt az olasz kaját, vagy meggondoltad magadat? - néztem fel a szemeibe.
Klaus
- Tényleg akarod, hogy válaszoljak? - kérdeztem. - Nos, legyen. Azért, mert bármit is állítson Tatia... egyik éjjel itt volt velem. És úgy éreztük magunkat, mint ezer évvel ezelőtt. Mert akkor egy igazi, és őszinte szerelem volt a miénk. És hiszem, hogy még ma is érez irántam ilyesmit. Ergo, megbízom benne, hogy semmi felnőtt tartalom nem lesz közte, és Damon között - mondtam. - És amúgy is. Ha nem mentem volna bele ebbe, Tatia és Oliver biztos kitaláltak volna valami bosszút. Nem ellenem, hanem ellened. Vagy a családod ellen. Hát vedd úgy, hogy a nyugalmatoknak ez a két nap az ára - nyomtam a kezébe egy italt.
Elena Gilbert Salvatore
- Majd megpróbállak nem megmérgezni - mosolyogtam rá pimaszkodva. Nem viselt meg, hogy nem nyertem. Ez egy játék, és ennyi. Tudni kell veszíteni is, nekem meg abból általában kijutott az elmúlt néhány napban.
Aztán mikor helyre tett mindent, megállt előttem, és nagy sóhaj hagyta el a számat. Rohadt mód nem éreztem volna zavarban magamat, ha kibukik belőlem a kérdés, elvégre a kíváncsiságomat csak így tudom csillapítani... bár félhettem attól, hogy talán félreérti, és... és megbántom. Bár... akkor már kvittek leszünk. - Miért én vagyok itt, és miért engedted el Damonnel Tatiát, ha... ha őt szereted? - kérdeztem a szemeibe nézve.
Klaus
Elvigyorogtam magam szélesen, mikor a golyó elkerülte a lyukat.
- Hoppá, kis hasonmás - nevettem fel. - Valami azt súgja, nyerni fogok - dőltem ezúttal én az asztalra, és nemsokára pimasz vigyorral egyenesedtem fel.
- Azt hiszem, jössz nekem egy vacsorával - mondtam, ahogy a golyó eltűnt a lyukban. - Győztem - vettem ki a kezéből a dákót, és helyére tettem őket, aztán szembefordultam vele.
- De hogy nem érezd magad rosszul, fair leszek. Válaszolok arra a kérdésedre, amit fel akartál tenni a győzelmed esetén. Kérdezz bátran.
Elena Gilbert Salvatore
- Hé, hé, hé! A tisztességest nem úgy értettem, hogy az összes többi kiesik! - mosolyogtam. - Lehet valaki úgy tisztességes, hogy közben egy szemétláda, és egy utolsó féreg - vontam egyet a vállamon, majd követtem a tekintetét, és egy kötözködő fintort vágtam felé. - Tatia nem örülne neki, ha látná, hová kalandozik a tekinteted - löktem meg a golyót, deeeeee... az szépen elkerülte a lyukat. Talán nem kellett volna előtte pont ilyen szép témával felhozakodni... - Elcsesztem. Kijöttem a gyakorlatból - sóhajtottam.
Klaus
- Nocsak - mondtam kaján fintort vágva felé. - Tegnap még... na várj csak - kezdtem el számolgatni az ujjaimon - öntelt voltam, beképzelt, önző, aljas, szemét... több nem jut eszembe. Ja, és fel akartál képelni. Most meg már tisztességes vagyok. Ez a gyors felemelkedés - öntöttem két pohár italt. - Na gyerünk. Kíváncsi vagyok, meg tudod-e verni az Elsőt - néztem az asztalt. - De akár így is maradhatsz - néztem így szemből a felsője alá. - Tetszik a látvány.
Elena Gilbert Salvatore
- Ez csak egy ártatlan tréfa volt - néztem rá még mindig úgy, mint egy kislány, aki azt se tudja, hogy miről van éppen szó, és mosolyogva egyenesedtem fel, hogy átvegyem az ő helyét. - Sajnos én nem tudlak megfenyegetni ezzel, ha belefújsz a fülembe, mert erősebb vagy - emeltem fel a kezemben tartott dákót. - Bár te túlságosan is tisztességesnek tűnsz ahhoz, hogy bármivel eltereld a figyelmemet - kuncogtam.
Az utolsó golyóra néztem, és perpillanat azt se tudtam volna, minek örülnék jobban. Mert ha vesztek se kell nagyon megerőltetnem magamat, hogy vacsorát csináljak. Az mindennapos volt. És már azt is elfelejtettem, hogy mi lesz akkor, ha nyerek.
Klaus
Épp az utolsó golyóra koncentráltam, mikor megjelent mellettem Elena, és a döntő pillanatban belefújt a fülembe, a golyó pedig célt tévesztve az asztal oldalának csapódott.
- Hé! - méltatlankodtam, és a dákóval megfenyegettem. - Most legszívesebben az asztalra fektetnélek, és ezzel vernélek el - mondtam, nevetve csóválva a fejem. - Csaló - szúrtam még egyet oda, aztán odaengedtem az asztalhoz. - Akkor most te jössz. Az utolsó golyó. Ha elteszed... te nyertél.
Elena Gilbert Salvatore
- A fenekemet se kellene - kacsintottam rá, aztán a háttérbe álltam, tartva a tisztességes távolságot tőle, és igyekeztem nem azt tenni, amit ő csinált velem, míg én az asztalra hajoltam, több-kevesebb sikerrel nekem össze is jött.
- Szép dolog így lealázni egy nőt? - biggyesztettem le az ajkaimat, majd mikor ő ismét az asztalra hajolt, hogy a ismét belökjön egy golyót, arra jutottam, hogy na, azért annyira ne akarjon leelőzni!
Odaálltam mögé, és azt ugyan nem tudtam, hogy észlelte-e, de behajoltam mellette, és a fülébe fújtam, persze nagyon gyengéden, minek következtében a golyó elkerülte a lyukat. - Hoppá. Ezt elvétetted - pislogtam ártatlanul, még mindig ott hajolva mellette.
Klaus
- Hát ez tényleg nem - mondtam. - Pedig csak a fenekedet igézgettem - nevettem, aztán én jöttem, és hasaltam az asztalra. - Te mögém állhatsz szorosan. Én nem értem félre - kacsintottam, aztán három golyót tüntettem el egymás után... persze a pirosakat kivéve.
- Egyelőre én vezetek - húztam ki magam büszkén. - Ha nem szeded össze magad, a ma estét a konyhában fogod tölteni - piszkáltam viccelődve.
Elena Gilbert Salvatore
- Talán igazad van, talán be fogja látni, és észre fogja venni... de nem akarom, hogy szenvedjen. Normális vér nélkül olyan lehet nektek élni, mint nekünk víz nélkül - nyeltem egyet, de aztán nem akartam tovább feszegetni a témát. Majd eldől... ahogy az idő, és a "sors" akarja. Meg ahogy Damon.
- Szóval hogy legeltesd a szemeidet... nem tudom, hogy ezt vegyem-e dícséretnek, amiért ilyesmikkel áldottak meg. De ha lehet, ne állj szorosan mögém, mert az félreérthető lesz... - mosolyodtam el újból, aztán megfordultam, és egy apró sóhajjal koncentráltam rá egy golyóra. Na igen, talán ez volt a probléma, mert amint megmozdult, már látszott, hogy elvétettem. - Na ez nem jött össze.
Klaus
- Oké - mondtam döbbenten. - De azt egy percig sem állítom, hogy most nem leptél meg. Egyébként.... elárulok neked valamit - krétázgattam a dákó hegyét. - Ha Damon szeret téged... ha még önmagánál is jobban szeret, újra le fog tudni mondani a gyilkolásról. Majd meglátjuk, melyik eset válik valóra. És ha van lelke... márpedig neki úgy hiszem, hogy van - akkor érzi benne, hogy amit most igéztem bele, az nem jó dolog. Szóval... az idő eldönti majd, mi lesz belőle. Gyilkos vámpír, vagy szelíd vámpír. Nos... visszahajolsz az asztalra játszani, hogy tovább legeltethessem a szemeimet? - mosolyogtam.
Elena Gilbert Salvatore
- Tudom... - lö9ktem be a következő golyót is, de aztán szembefordultam vele, hogy a tekintetébe tudjak nézni. - De igazatok volt! Nektek volt igazatok... - ismertem el. - Ő vámpír, nem egy szelidíthető kiskutya... neki a normális vér kell - nyeltem egyet. - Nem akarom, hogy úgy legyen, mint Stefannal, hogy egyszer csak előtör belőle a vámpír, és akkor mindenkit megöl, aki az útjába kerül. Legyen akkor ilyen... mérsékelt. Így minden kitörést elkerülhetünk. És... ha én valamiért, hát a szerelmemért bármire képes vagyok - mondtam, közben kérlelve nézve a szemeibe, hogy tényleg ne szívja vissza a tegnap Damonbe igézett szavakat.
Klaus
A dákóra támaszkodva néztem, hogy tüntet el egy golyót a sarokban, aztán visszahajolt, hogy bemérjen egy másikat.... és nem lettem volna férfi, ha nem élvezem a látványt, ahogy nadrágja a fenekére feszült.
- Hogyan? - tértem magamhoz az önfeledt bámulásból. - Humorérzékednél vagy ma, mit ne mondjak. Tegnap nézni sem bírtad, ahogy megöl valakit. Most meg azt kéred, ne változtassam vissza jó fiúvá, hanem hagyjam gyilkolni? - léptem elé, és kissé lehúztam a szemhéját. - Nem tudom Tatia mit adott neked, de rendesen kiüthetett.
Elena Gilbert Salvatore
Ha ezt a dolgot nekem tegnap este valaki előre megjósolja, minden bizonnyal nem hiszem el neki... még hogy én Klausszal, egy szobában, mosolyogva... pluszban még biliárdozunk is. Nem mondom, még mindig volt bennem a megbántódásból, de... azt holnap után is szabadjára engedhetem, és utálhatom megint. Már ha menni fog.
- Azt hiszem... - kezdtem bele, miközben hozzá hasonlóan az asztalra hajoltam, és bemértem egy golyót. - Szeretnék kérni tőled valamit - vált már teljesen komollyá a hangom, mikor az egyik golyó sikeresen eltűnt a lyukban, és áttértem egy másikra. - Ha találkozol Damonnel... ne vedd le róla az igézést - mondtam valami furcsa érzéssel a hangomban.
Klaus
- Remélem főzőkanállal a kezedben is ekkor szád lesz - hajoltam le az asztalra, aztán egy jókora lökés után a golyók potyogni kezdtek mindenfelé. - Akkor Klaus... ezt most elintézi - döccentettem be a sarokba először a piros golyót, majd egy színeset. - Kezdésnek jó - helyeztem aztán vissza a színeset, hiszen a játék további menete így kívánta.
- Akkor most te jössz - sóhajtottam aztán nagyot, mikor a következőt viszont sikerült elhibáznom.
Elena Gilbert Salvatore
- Minden bizonnyal az én férjem is más nőt csókolgat ebben a pillanatban, ezért ebbe még bele is egyeztem volna. De ha már így lemondtál róla... - mosolyogtam, persze szánt szándékkal mondva ezt, de egyáltalán nem gúnyolódva.
- Én is állom - csaptam bele a markába, eltitkolva a tényt, hogy a jó ég tudja, én mikor nyúltam utoljára biliárd golyóhoz. Talán még a vámpírok előtt volt. De amiről ő nem tud, azt nem használja fel ellenem. - A gyengébbik fél kezd. Szóval te - pimaszkodvam kicsit, de nem bántón.
Klaus
- Rejtélyekkel teli fogadás? Rendben, részemről állom. Hogy én mit szeretnék... - gondolkodtam el. - Semmi olyat, ami a házasságod végét jelentené. Sajnos - tártam szét a kezem. - Mondjuk, ha én nyerek... mivel említettél valamit a szobámban... főzz nekem ma valami igazi, házi olasz kaját. Mit mondasz? - nyújtottam a kezem, várva hogy belecsapjon.
Elena Gilbert Salvatore
- Remélem, nem zavarba akarsz hozni, mert az nem fog menni - vettem át tőle az egyik dákót, és míg ő a golyókat kezdte rendezgetni, odaálltam a biliárd asztal szélére, és felkuncogtam. - Jobban belegondolva, a biliárd egy rém perverz játék. Legalábbis fiatal korunkban a barátaimmal mindig ezen gondolkodtunk... lyukak, meg golyók, na meg dákó - nevettem, aztán gondolkodóba estem.
- Komoly kérdés, és ezt jól meg kell gondolnom - évődtem vele. - Ha én nyerek, válaszolsz majd nekem egy komoly kérdésre, miszerint... na nem, azt majd akkor elárulom - makacsoltam meg magamat hirtelenjében.
- De most mondd te, hogy mit szeretnél, ha nyersz - kérdeztem tőle.
Klaus
- Ez már beszéd! - csaptam össze a kezeimet elégedetten, és kihúztam két biliárddákót a tartóból. - Miss Gilbert... nyugodtan fogja meg a dákót - kacsintottam rá pimaszul, majd elgondolkodva néztem rá.
- Tétje legyen? Rendben, javasolj te valamit - kezdtem el felállítani alakzatba a golyókat.
Elena Gilbert Salvatore
Végigmértem a helyiséget, és a berendezője igencsak jó ízlésnek örvendhetett. Minden harmonizált egymással, a bútorok a függönyökkel, a szekrények a padló színével, minden...
Aztán Klaus felé fordultam, és ahogy a vámpírok előtti korszakban, ha ilyesmire invitáltak, kihívóan elvigyorodtam. - Mr Mikaelson, nem tudja, hogy kivel kezdett ki. Aki a focicsapat kapitányának a barátnője volt, ellesett néhány trükköt, hogy csinálják a nagyfiúk - kacsintottam rá már-már vigyorogva. - Kihívás elfogadva. De sokkal érdekesebb, ha van tétje a dolognak - sóhajtottam.
Klaus
(konyha)
- Ime, ez lenne az - nyitottam be az ajtón. - Szép, tágas, nyugodt. És megvan minden, ami némi szórakozáshoz kell. Pia, zene, tévé, éééééés... biliárd - mutattam a sarokba.
- Ha nem félsz attól, hogy egy Első le akar itatni, és attól sem, hogy szégyenszemre legyőz a játékban, akkor egy menet? Biliárdre értettem - tettem hozzá csipkelődve.
Kol Mikaelson
- Hohó - mondtam, mikor a kezembe nyomta a kocsikulcsot. Ezek szerint tényleg jó kedve van, ami nem is baj. Bár ennek a kirándulásnak volt egyfajta önző célja is, azért mégiscsak jó volt, hogy egy közös programot szerveztünk. - Akkor induljunk - vigyorodtam el, és pár pillanat múlva pedig már a kocsija mellett álltam.
/folyt Staunton/
Hibrid - Sweetheart
- Aha, mehetünk - vontam meg a vállam, és egy hirtelen ötlettől vezérelve a kezébe dobtam a kocsikulcsot. - És hogy lásd, milyen jó kedvemben találsz, vezetheted a kocsimat is - mondtam kissé vidámabban.
Kol Mikaelson
- Felőlem... nekem az megfelel - mondtam. Tudtam, hogy valószínűleg meglepődött a dolgon, de hát kit érdekel? Azért ezt a dolgot be kell adnom neki... ha meg utána bántani akar, akkor pedig kipróbálhatjuk azt a csodálatos gyűrűt, mennyire működik. - Indulhatunk? - kérdeztem.