Teljes neved: Brett Joshua Dolan
Becenév: Brett
Születési idő: 1983. október 25.
Kor: 29
Faj: Ember
Play By: Josh Henderson
Érdeklődési kör: Életcél megtalálása
Külső tulajdonságaim: Ami a külsőmet illeti barna hajam van. A szemem felemás, kék és zöld színű. Testalkatom mondhatni átlagos. Nem erősítem kifejezetten a magas férfiak táborát de alacsonynak sem nevezném magam.
Belső tulajdonságaim: Türelmes és figyelmes ez a kettő ami leginkább jellemez. A szüleim úgy neveltek hogy tisztelet tudó legyek és én az ő tanításaik szerint próbálok élni, főleg amióta már nem élnek. Néha magányosnak érzem magam, de talán ebben a városban Mystic Fall's-ban nekem is jut egy kis izgalom.
Életem: 1983. október 25. -én születtem Texas-ban, szüleim egyetlen gyermekeként. A gyerekkorom és felnőtté válásom átlagos volt. Tettem amit minden gyerek és mint minden ember. Követtem el hibákat, kisebbet és nagyobbat egyaránt de összegezve soha nem voltam igazán elégedett azzal amit a sorstól kaptam. Izgalmas életre vágytam, és talán egy kis veszélyre is, de ez soha nem adatott meg. Nem értékeltem az életem, egészen addig míg szüleim meg nem haltak. Ők voltak az egyetlenek akik törődtek velem és akikre mindig számíthattam. Egy éve távoztak az élők sorából de én csak most kezdem felfogni hogy nincsenek többé. Nem voltam képes tovább Texas-ban maradni, egy kisvárosba vágytam és így kötöttem ki itt Mystic Fall's-ban egy új és....izgalmas élet reményében.