Tudj meg
többet rólunk
• Engedd meg, hogy üdvözöljünk a megújult RISING of the MORTALS frpg oldalán! Az oldalon mára az egyik legszélesebb, számos saját fajjal rendelkező természetfeletti repertoár játszható ki.
• Oldalunk 2010. október 9-én látta meg a napvilágot, ám teljes arculatváltással nyitottuk meg kapuinkat 2019. február 23-án, a hangsúlyt egy régóta háttérbe szoruló városunk, Seattle köré fonva.
Az oldalon jelenleg nincs megkötött szószám és faji, illetve nemi korlátozás.
Az oldal már a facebook-on is elérhető, az alábbi linkre kattintva csatlakozhattok hozzánk: ROTM facebook csoport

Eldöntötted már, elnyomott leszel, vagy elnyomó?
Whatever anyone does or says,
i must be emerald and keep my color

Share

Vámpírboszorkány
Ebony Tate-Smith
Vámpírok Tumblr_ol8bpmGda01sasfc6o1_250
Tartózkodási hely :
mystic falls, whitmore ✤ ✤
Hobbi & foglalkozás :
i'm trying to be okay ✤ ✤A poszt írója Ebony Tate-Smith
Elküldésének ideje Kedd Jan. 01, 2019 12:02 pm
Ugrás egy másik oldalra
vámpírok
amit tudni kell róluk

A vámpírok már közel egy évezrede a természetfeletti világ részei. A vikingek meghódították Amerika egy bizonyos területét, és a Mikaelsonok egy vérfakasokkal teli tábor szomszédságában telepedtek le. Évek múlva egy teliholdas éjszakán azonban a Mikaelson család legifjabb sarját szétmarcangolták a vérfarkasok. Ezt követően az Ősi boszorkány Esther, a gyermek anyja - hogy családját és gyermekeit védje - a férjét, Mikaelt, és gyermekeiket, Finnt, Elijah-t, Klaus-t, Rebekah-t és Kol-t vámpírrá tette. Őket manapság Eredeti vámpírokként tartják számon, vérvonalaik a mai napig jelentős részét teszik ki a természetfeletti társadalomnak.
Az Eredeti vámpírok nagyban különböznek a többi vámpírtól: képesek vámpírokat megigézni, erősebbek, valamint elpusztításuk sem egyszerű, csak az erre a célra szánt ezüst tölgyből készült karó képes véget vetni az életüknek. Ha egyikük meghal, meghal a vérvonaluk is. (Fontos, hogy Eredeti vámpír csupán sorozatbéli karakter lehet, hiszen csupán egyetlen Eredeti család létezik, ők a Mikaelson-ok.)

Ősvámpíroknak nevezzük azokat a vámpírokat, akik már betöltötték életük 700. évét. Ritkaságnak számítanak, hiszen a vámpírok nagy része válhat áldozattá vagy dobhatja el az életét saját magától, hiszen hiába csábító az öröklét gondolata, nem sokan képesek megbírkózni vele. Képességeik erősebbek a fiatalabb társaikéhoz képest: képesek embereket és akár vámpírok igézni, könnyedén manipulálhatják bárki álmait, testi erejük és kitartásuk pedig szinte mesébe illő. Szívósak, nehéz őket elkapni, a verbéna kevésbé hat rájuk, de természetesen belehalnak, ha karó fúródik a szívükbe vagy ez a létfontosságú szervük elhagyja a testüket.

Az egyszerű, hétköznapi vámpírok sem hanyagolhatóak el. Hiába a sok elterjedt pletyka a fokhagymáról, a feszületekről, és a szentelt vízről, mindez nem hat rájuk. Annál inkább a napfény! Ha nem hordják napfény-elleni ékszerüket, melyet egy boszorkány készít nekik, azonnal meggyulladnak és szörnyű halált halnak.
Emberi, állati vérrel táplálkoznak, de egyesek vértasakokat fogyasztanak. Ha nem innának vért, testük száradásnak indulna, viszont míg rendesen táplálkoznak, testük olyan marad, mint egy normális emberé, és ugyanazon funkciókat is töltik be, kivéve az öregedést. A verbéna az ő kriptonitjuk, maró hatást gyakorol rájuk. Ha egy ember verbénát iszik, vagy hord, a vámpírok nem képesek őt megigézni. A vámpírokra végzetes a szívbe döfött karó, a levágott fej, a kitépett szív, a tűz és a vérfarkas-harapás.

Ha egy ember vámpírvérrel a szervezetében hal meg, akkor később felébred, ám akkor már csak egy döntése van: eszik vagy pedig meghal. Hiszen átalakulásban van, és ha nem fogyaszt emberi vért, meghal.

A vámpírok legkülönlegesebb képességei:


Igézés: képesek embereket megigézni, feltéve ha áldozatuk nem visel verbénát, illetve nem fogyaszt verbénát. Az igézéshez csupán annyi szükséges, hogy mélyen áldozatának szemébe nézzen, és ezután az általa kívánt információt elmondva elfeledteti/megváltoztatja a prédája emlékeit.

Emberfeletti sebesség: a vámpírok ezerszer gyorsabbak, mint az átlag emberek, de ha nem táplálkoznak rendesen, ez a képességük gyengülhet.

Kifinomult érzékek: Ezerszer erősebben éreznek, hallanak és látnak mindent, mint egy normális, hétköznapi ember.

Tulajdonságok felerősödése: Vámpírrá válva egy ember alapvető tulajdonságai fokozottan lesznek jelen a személyiségében. Ha valaki törődő, óvatos, szelíd, aggódó volt emberként, vámpírként még inkább ilyenné válik, ha pedig valakiben meglelhető volt a gonoszság csírája, vérszívóvá válva valószínűleg fel fog erősödni ez a tulajdonsága.


Vissza az elejére Go down
 

Vámpírok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
rising of the mortals :: Fajok könyve-


Új posztok
tekintsd meg
Pént. Május 31, 2019 10:58 pm
Szer. Május 29, 2019 1:28 am
Kedd Május 28, 2019 8:31 pm
Hétf. Május 27, 2019 11:26 pm
Szer. Május 22, 2019 12:03 pm
Hétf. Május 20, 2019 10:43 am
Szomb. Május 18, 2019 10:03 pm

• ROTM FRPG •